Καπνός από την Ινδονησία, πνίγει την Sepang και "σκοτεινιάζει" τα MotoGP!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

21/10/2015

Στα Μαλαισιανά ειδησεογραφικά site, κυκλοφορεί η είδηση ότι ο αγώνας MotoGP που θα γίνει την επόμενη Κυριακή, απειλείται με ακύρωση αν συνεχιστεί το φαινόμενο της ρύπανσης της ατμόσφαιρας. Αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση, που γίνεται αποπνικτική λόγω της υγρασίας, είναι ένα μόνιμο πρόβλημα, ωστόσο τώρα έρχεται να προστεθεί και ο καπνός από τις τεράστιες φωτιές στη Σουμάτρα, το μεγαλύτερο νησί της Ινδονησίας, κι ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου. Κάθε χρόνο η Σιγκαπούρη και η Μαλαισία έχουν πρόβλημα καπνού από φωτιές στη Σουμάτρα, καθώς τεράστιες αγροτικές εκτάσεις καθαρίζονται με φωτιές, η έκταση των οποίων μετριέται σε δεκάδες χιλιόμετρα. Τώρα όμως το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο, καθώς οι φωτιές καίνε ανεξέλεγκτες, μεγάλες εκτάσεις δάσους, με τον καπνό να απλώνεται σε ένα τεράστιο μέτωπο, καλύπτοντας τις γειτονικές χώρες.

Η είδηση ότι υπάρχει πρόβλημα καπνού, επιβεβαιώνεται τόσο από Μαλαισιανά ειδησεογραφικά site, όσο και Ινδονησιακά, και πιο συγκεκριμένα, επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει και πρόβλημα καπνού στην Sepang, τόσο από την δήλωση των υπευθύνων της πίστας, όσο και από σημερινά μηνύματα στο Twitter, ανθρώπων των ομάδων που καταφθάνουν για τον αγώνα. Σύμφωνα με δήλωση των υπευθύνων της πίστας, σήμερα αναμένουν και τους εκπροσώπους της Dorna, για να αποφασιστεί αν είναι ασφαλές να γίνει ο αγώνας.

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το αν θα γίνει ματαίωση του αγώνα, πέρα από όσα αναφέρονται στη Μαλαισία, ωστόσο με το 90% των εισιτηρίων να έχουν πουληθεί και σε τόσο κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος, είναι αναμφίβολο αν τελικά παρθεί μια τέτοια απόφαση. Εκτός κι αν οι φωτιές συνεχίσουν αμετάβλητες την καταστροφή τους, εξαιτίας και της ξηρασίας που φέρνει το φαινόμενο El Nino. Από την άλλη, σύμφωνα με την εφημερίδα theguardian, η Ινδονησία ζήτησε την συνδρομή γειτονικών χωρών, αναμένει σποραδικές βροχές που θα περιορίσουν σημαντικά τις φωτιές, και έχει συλλάβει επτά μεγαλο-στελέχη επιχειρήσεων, ως υπεύθυνους για την τεράστια καταστροφή. Πρόβλημα λοιπόν υπάρχει, και είναι έντονο, ωστόσο είναι ακόμα άγνωστο, αν τελικά θα επηρεάσει των προσεχή αγώνα των MotoGP!

φωτό - thegurdian: Ινδονήσιος στρατιώτης παλεύει με τις φωτιές στην Σουμάτρα

 

φωτό - thegurdian: μαθητές πηγαίνουν στο σχολείο, μέσα σε πυκνό σύννεφο καπνού

φωτό: NASA

theguardian

 

UPDATE:

Μία συνέντευξη που μόλις έγινε στην πίστα, λέει ότι θα γίνει ο αγώνας την Κυριακή, αν και όπως βλέπετε θα είναι σε αποπνικτική ατμόσφαιρα!

 

See you guys this weekend, The RACE is ON. #motogpmy25 #sepangcircuit #sic

Posted by Sepang Circuit on Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

 

Ετικέτες

Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 - Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ

Η προσφορά ισχύει για όλες τις εκδόσεις των ΧΜΑΧ 125 & ΧΜΑΧ 300
motomag Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 – Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

24/4/2024

Η Yamaha προχωρά σε μία προσφορά για τα scooter XMAX 125 και XMAX 300 η οποία περιλαμβάνει έκπτωση 200 ευρώ στο κιτ γνήσιων αξεσουάρ.

Πιο συγκεκριμένα το κιτ γνήσιων αξεσουάρ περιλαμβάνει σχάρα στήριξης, βάση τοποθέτησης κεντρικής βαλίτσας, κλειδαριά, κεντρική βαλίτσα χωρητικότητας 45 λίτρων καθώς και σετ μαύρα διακοσμητικά βαλίτσας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες