Καραμπόλα σε παρέα μοτοσυκλετιστών στις ΗΠΑ [VIDEO]

Παράδειγμα προς γνώση και συμμόρφωση
Από το

motomag

3/3/2021

Ένα παράδειγμα προς αποφυγή μας έδωσε πρόσφατα μία παρέα από τις ΗΠΑ που βγήκαν για βόλτα με τις μοτοσυκλέτες τους και ένας από αυτούς έπεσε επάνω στους υπόλοιπους όταν σταμάτησαν σε διασταύρωση.

Η υψομετρική διαφορά πιο πριν δεν αφήνει να δεις τι υπάρχει μπροστά, που είναι και ο λόγος που όσοι προπορεύονται κάνουν σήμα να σταματήσουν εκείνοι που ακολουθούν. Γενικός κανόνας βέβαια είναι πως δεν τρέχουμε χωρίς να ξέρουμε τι υπάρχει μπροστά μας, ασχέτως αν κάποιος μας κάνει νόημα ή όχι. Το άγχος να ακολουθήσει τους υπόλοιπους, η στιγμή της απροσεξίας που είναι ακριβώς αυτό, μία στιγμή και το ατύχημα δεν άργησε να γίνει χωρίς σοβαρό τραυματισμό, που είναι και το μόνο ευτύχημα.

Οι κοινές βόλτες με μοτοσυκλέτες είναι ευτυχία, κρατώντας την προσοχή μας πάντα στο μέγιστο βαθμό, ελαχιστοποιούμε τις πιθανότητες να πάει κάτι λάθος

Ξάνθη: Επίσημη αναγνώριση 4 μοτοσυκλετιστικών ορεινών περασμάτων

Ο Δήμος Ξάνθης προσκαλεί τον μοτοσυκλετιστικό τουρισμό
Ξάνθη
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

21/8/2026

Η αρχή έγινε με τον Δήμο Σουλίου τον Μάιο, ο οποίος επισημοποίησε στο Εθνικό Σύστημα Αναγνώρισης Μοτοσυκλετιστικών Πάσων και Διαδρομών τρία ορεινά περάσματα (πάσα).

Στη διάρκεια του Καλοκαιριού ακολούθησε και ο Δήμος Κόνιτσας εντάσσοντας άλλα έξι πάσα στο πρόγραμμα αυτό, για να έρθει τώρα ο Δήμος Ξάνθης να το εμπλουτίσει με άλλα τέσσερα.

Στον εθνικό σύστημα μπαίνουν τα:

  • Πάσο Λειβαδίτη
  • Πάσο Χαιντού
  • Πάσο Προφήτη Ηλία – Καλλιθέα
  • Πάσο Τσάλ

Πρόκειται για μια σημαντική και ωφέλιμη πρωτοβουλία που αναδεικνύει πανέμορφες γωνίες της χώρας που συνήθως ζουν στη σκιά των πιο παραδοσιακών τουριστικών προορισμών, ειδικά το Καλοκαίρι που η θάλασσα έχει τον πρώτο λόγο.

Από την άλλη προάγει τον θεματικό τουρισμό προσκαλώντας το μοτοσυκλετιστικό κοινό – τόσο της Ελλάδας όσο και το διεθνές – να απολαύσει μοναδικές διαδρομές και να συμβάλλει στις τοπικές οικονομίες, κάτι που μάλιστα έχει νόημα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο τις παραδοσιακές τουριστικές περιόδους.