Kawasaki W800 2019 στην EICMA

Σε δύο εκδόσεις!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

6/11/2018

Μετά την εφαρμογή των Euro4 προδιαγραφών, η Kawasaki πριν από δύο χρόνια αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή του W800, καθώς δεν ήθελε να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του μοντέλου της. Στην EICMA, αναφέρθηκε στην επιστροφή του, αφού πλέον τα κλασσικά μοντέλα καθώς και τα neo retro καταλαμβάνουν ένα μεγάλο κομμάτι της πίτας στην αγορά, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει την παρουσίασή του μέσα από μια σειρά αναλυτικών φωτογραφιών.

Το νέο W800 θα βγει σε δύο εκδόσεις την Street και την Café και είναι κατά 90% καινούργιο, ενώ πλέον εναρμονίζεται στις προδιαγραφές Euro4 που θα είναι σε ισχύ μέχρι το 2021. Η σειρά W έχει αρκετές και ουσιώδεις αλλαγές, όπως το καινούργιο πλαίσιο, καθώς και τη χρήση του πίσω δισκόφρενου που εμφανίζεται για πρώτη φορά στα μοντέλα της οικογένειας W, ενώ η τεχνολογία LED δεν απουσιάζει από τον προβολέα, προσφέροντας έτσι σύγχρονα στοιχεία στην κλασσική σχεδίαση.

Στο τέλος ακολουθεί αναλυτικό gallery με φωτογραφίες

Ο κινητήρας χωρητικότητας 773 κυβικών διατηρεί τον άξονα κίνησης του εκκεντροφόρου, ενώ από τις φωτογραφίες φαίνεται πως παραμένει αερόψυκτος. Ακόμη, όπως φαίνεται το μοντέλο θα φέρει και θερμαινόμενα γκριπ, ενώ θα μπορούν να το οδηγήσουν και οι κάτοχοι διπλώματος Α2. Τέλος, η Kawasaki αναφέρει πως θα παρουσιάσει τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου καθώς και την ημερομηνία της κυκλοφορίας του στις αρχές του νέου έτους… Μέχρι τότε ας αρκεστούμε στις φωτογραφίες, ελπίζοντας να βγει στην αγορά το πρώτο εξάμηνο.

Ετικέτες

Νέα Triumph 350 έρχονται στην Ινδία

Ο πρόεδρος της Bajaj επιβεβαίωσε μια νέα γενιά μονοκύλινδρων 350 που θα αποκαλυφθεί σύντομα
Triumph TR 400
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

27/2/2026

Η Ινδία εισήγαγε ένα νέο φορολογικό σύστημα GST 2.0 (Goods & Services Tax) που θα έχει πολύ σημαντική επίδραση στην εγχώρια βιομηχανία δικύκλων της χώρας.

Τέθηκε σε εφαρμογή στις 22 Σεπτεμβρίου 2025 και βάσει αυτού όλα τα δίκυκλα άνω των 350cc θα επιβαρυνθούν με σημαντικά αυξημένους φόρους πολυτελείας, γεγονός που αναπόφευκτα θα επηρεάσει την ινδική παραγωγή, μεταβάλλοντας τη στρατηγική σκέψη αρκετών κατασκευαστών.

Ένας από αυτούς είναι η Bajaj Auto, της οποίας ο πρόεδρος, Rajiv Bajaj, έχει επανειλημμένα δηλώσει πως η εταιρεία του θα πρέπει να εναρμονιστεί στο νέο φορολογικό καθεστώς προσαρμόζοντας τα μοντέλα που παράγει. Και αυτό δεν θα περιοριστεί μόνο στις μοτοσυκλέτες της Bajaj, αλλά και σε αυτές της Triumph που κατασκευάζει η ινδική εταιρεία.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό κανάλι CNBC, ο κύριος Bajaj έκανε μιαν ακόμη αποκάλυψη: μια νέα γενιά Triumph 350 θα παρουσιαστεί στην Ινδία τον ερχόμενο Απρίλιο.

Αυτή θα αφορά όλα τα υπάρχοντα μοντέλα της γκάμας με τον μονοκύλινδρο TR 400, δηλαδή τα Speed 400, Scrambler 400Χ και XC, Thruxton 400 και το αποκλειστικό της ινδικής αγοράς  Speed T4 που ουσιαστικά είναι μια φτηνότερη και απλούστερη εκδοχή του Speed 400.

Αποφεύγοντας τις τεχνικές λεπτομέρειες, ο ισχυρός άνδρας της Bajaj άφησε να εννοηθεί πως ο μονοκύλινδρος των 399 cc που φορούν σήμερα όλα τα παραπάνω μοντέλα θα μικρύνει σε χωρητικότητα που δεν θα ξεπερνά τα 350 cc.

Αυτό που δεν εξήγησε είναι το κατά πόσο αυτό θα αφορά μόνο τα ινδικά μοντέλα ή αν θα συμπεριλάβει και την τρέχουσα εξαγώγιμη γκάμα που γνωρίζουμε στην Ευρώπη, δηλαδή όλα τα προαναφερθέντα 400άρια πλην του Speed T4.

Ό,τι και να πούμε προς το παρόν δεν θα είναι τίποτε περισσότερο από εικασία, όπως ακριβώς κάνει και ο ινδικός Τύπος που τείνει προς την άποψη ότι τα 400άρια μοντέλα θα συνεχίσουν ως είχαν στις διεθνείς αγορές, περιορίζοντας τα 350 στην αγορά της Ινδίας.

Αυτό θα σημαίνει πιθανότατα πως η νέα αυτή γενιά των μικρών Triumph 350 cc δεν θα έχει σημαντικές διαφορές με τα τρέχοντα μοντέλα σε επίπεδο εξοπλισμού και σχεδίασης, απλά θα φορούν έναν λίγο μικρότερο και - λογικά - λίγο ηπιότερο κινητήρα, ώστε να μην προκύψει μεγάλη επιβάρυνση τόσο σε επίπεδο εξέλιξης, όσο και στη γραμμή παραγωγής τους.

Οριστικές απαντήσεις για τα νέα Triumph 350 και το μέλλον των ανάλογων ευρωπαϊκών μοντέλων με τον κινητήρα TR400 θα έχουμε σε περίπου δύο μήνες, όταν με το καλό εμφανιστεί επίσημα η νέα γκάμα στην Ινδία.

Στο μεταξύ ένα νέο ερώτημα προκύπτει. Αν αυτό πρόκειται να εφαρμοστεί στα μοντέλα της Triumph, να περιμένουμε κάτι ανάλογο και με τα μοντέλα 390 της ΚΤΜ; Η πρόσφατη επικαιρότητα αυτό μας δείχνει, καθώς η Bajaj φέρεται να ετοιμάζει μια νέα γκάμα με δικύλινδρο κινητήρα έως 500 cc, γεγονός που θα της επιτρέψει να μικρύνει τα μονοκύλινδρα 390 κάτω από τα 350 cc, γεμίζοντας την Α2 γκάμα της ΚΤΜ με δύο σειρές μοντέλων. Παράλληλα, ο νέος κινητήρας των 350 cc θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κοινού και στα μοντέλα της Bajaj, όπως λ.χ. το Dominar 400, που μοιραία θα προσαρμοστούν στο νέο φορολογικό καθεστώς της Ινδίας.

Ετικέτες