Kawasaki W800 2019 στην EICMA

Σε δύο εκδόσεις!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

6/11/2018

Μετά την εφαρμογή των Euro4 προδιαγραφών, η Kawasaki πριν από δύο χρόνια αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή του W800, καθώς δεν ήθελε να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του μοντέλου της. Στην EICMA, αναφέρθηκε στην επιστροφή του, αφού πλέον τα κλασσικά μοντέλα καθώς και τα neo retro καταλαμβάνουν ένα μεγάλο κομμάτι της πίτας στην αγορά, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει την παρουσίασή του μέσα από μια σειρά αναλυτικών φωτογραφιών.

Το νέο W800 θα βγει σε δύο εκδόσεις την Street και την Café και είναι κατά 90% καινούργιο, ενώ πλέον εναρμονίζεται στις προδιαγραφές Euro4 που θα είναι σε ισχύ μέχρι το 2021. Η σειρά W έχει αρκετές και ουσιώδεις αλλαγές, όπως το καινούργιο πλαίσιο, καθώς και τη χρήση του πίσω δισκόφρενου που εμφανίζεται για πρώτη φορά στα μοντέλα της οικογένειας W, ενώ η τεχνολογία LED δεν απουσιάζει από τον προβολέα, προσφέροντας έτσι σύγχρονα στοιχεία στην κλασσική σχεδίαση.

Στο τέλος ακολουθεί αναλυτικό gallery με φωτογραφίες

Ο κινητήρας χωρητικότητας 773 κυβικών διατηρεί τον άξονα κίνησης του εκκεντροφόρου, ενώ από τις φωτογραφίες φαίνεται πως παραμένει αερόψυκτος. Ακόμη, όπως φαίνεται το μοντέλο θα φέρει και θερμαινόμενα γκριπ, ενώ θα μπορούν να το οδηγήσουν και οι κάτοχοι διπλώματος Α2. Τέλος, η Kawasaki αναφέρει πως θα παρουσιάσει τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου καθώς και την ημερομηνία της κυκλοφορίας του στις αρχές του νέου έτους… Μέχρι τότε ας αρκεστούμε στις φωτογραφίες, ελπίζοντας να βγει στην αγορά το πρώτο εξάμηνο.

Ετικέτες

Πλατφόρμες delivery: Προσέφεραν μπόνους στους διανομείς τους εν μέσω κακοκαιρίας

Για να συνεχίσουν να κάνουν παραδόσεις παραγγελιών
efood-wolt
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

5/12/2025

Οι δύο μεγαλύτερες πλατφόρμες διανομής φαγητού στην χώρα μας αγνόησαν την πρόγνωση του καιρού και τα μηνύματα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που προειδοποιούσαν για ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις στο οδικό δίκτυο της χώρας για οδηγούς αυτοκινήτων και αναβάτες φυσικά και προσέφεραν μπόνους στους εργαζομένους τους, για να τους πείσουν να συνεχίσουν να εργάζονται υπό αυτές τις συνθήκες.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, Wolt και efood είχαν προχωρήσει σε παρόμοιες ενέργειες και τις ημέρες που είχε καύσωνα το καλοκαίρι. Τώρα το έκαναν την ίδια ώρα που η Πολιτική Προστασία προειδοποιούσε για έκτακτα καιρικά φαινόμενα και συνιστούσε να αποφεύγονται οι μετακινήσεις, δίνοντας 70% μπόνους σαν κίνητρο για συνεχίσουν οι διανομείς να εργάζονται θέτοντας σε έξτρα κίνδυνο τη ζωή τους, μαζί με εκείνον που αντιμετωπίζουν από τους κακούς δρόμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Σωματείο Εργαζομένων efood της Αττικής καλούσε τον fleet manager της εταιρίας την ώρα της κακοκαιρίας, όμως εκείνος δεν απαντούσε, ενώ και το Σωματείο Wolt Αττικής ζητούσε το κλείσιμο της εφαρμογής. Τελικά η efood έκλεισε την εφαρμογή της με αρκετή καθυστέρηση στις 22:30 το βράδυ, ενώ η Wolt συνέχισε κανονικά την λειτουργία της.

Θέματα σαν κι αυτά αντιμετωπίζουν συχνά οι επαγγελματίες μοτοσυκλετιστές και μάλιστα οι εργαζόμενοι των δύο εταιριών έκαναν την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο κοινή στάση εργασίας με μεγάλη συμμετοχή, κοινοποιώντας τα αιτήματα τους σε έναν κοινό αγώνα.