Kawasaki W800 2019 στην EICMA

Σε δύο εκδόσεις!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

6/11/2018

Μετά την εφαρμογή των Euro4 προδιαγραφών, η Kawasaki πριν από δύο χρόνια αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή του W800, καθώς δεν ήθελε να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του μοντέλου της. Στην EICMA, αναφέρθηκε στην επιστροφή του, αφού πλέον τα κλασσικά μοντέλα καθώς και τα neo retro καταλαμβάνουν ένα μεγάλο κομμάτι της πίτας στην αγορά, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει την παρουσίασή του μέσα από μια σειρά αναλυτικών φωτογραφιών.

Το νέο W800 θα βγει σε δύο εκδόσεις την Street και την Café και είναι κατά 90% καινούργιο, ενώ πλέον εναρμονίζεται στις προδιαγραφές Euro4 που θα είναι σε ισχύ μέχρι το 2021. Η σειρά W έχει αρκετές και ουσιώδεις αλλαγές, όπως το καινούργιο πλαίσιο, καθώς και τη χρήση του πίσω δισκόφρενου που εμφανίζεται για πρώτη φορά στα μοντέλα της οικογένειας W, ενώ η τεχνολογία LED δεν απουσιάζει από τον προβολέα, προσφέροντας έτσι σύγχρονα στοιχεία στην κλασσική σχεδίαση.

Στο τέλος ακολουθεί αναλυτικό gallery με φωτογραφίες

Ο κινητήρας χωρητικότητας 773 κυβικών διατηρεί τον άξονα κίνησης του εκκεντροφόρου, ενώ από τις φωτογραφίες φαίνεται πως παραμένει αερόψυκτος. Ακόμη, όπως φαίνεται το μοντέλο θα φέρει και θερμαινόμενα γκριπ, ενώ θα μπορούν να το οδηγήσουν και οι κάτοχοι διπλώματος Α2. Τέλος, η Kawasaki αναφέρει πως θα παρουσιάσει τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου καθώς και την ημερομηνία της κυκλοφορίας του στις αρχές του νέου έτους… Μέχρι τότε ας αρκεστούμε στις φωτογραφίες, ελπίζοντας να βγει στην αγορά το πρώτο εξάμηνο.

Ετικέτες

Χιλιάδες Hell’s Angels καταφτάνουν στην Ηγουμενίτσα – Άρχισαν ήδη οι συλλήψεις

Πάνω από 5.000 μοτοσυκλετιστές αναμένονται στο Ελληνικό Φεστιβάλ Φίλων Αμερικανικής Μοτοσυκλέτας στην παραλία Δρέπανο
hells-angels
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

5/6/2026

Η διοργάνωση του φεστιβάλ στο Δρέπανο από 5 ως 7 Ιουνίου αναμένεται να προσελκύσει στην περιοχή χιλιάδες μοτοσυκλετιστές από όλη την Ευρώπη και μεταξύ τους μεγάλο αριθμό μελών της οργάνωσης Hell’s Angels (HAMC).

Το γεγονός αυτό ωστόσο έχει σημάνει συναγερμό στις αρχές της χώρας, καθώς εκτιμάται πως μεταξύ των μελών της HAMC περιλαμβάνονται αρκετοί επικίνδυνοι κακοποιοί. Άλλωστε υπάρχει πάντα η ανάμνηση του ανάλογου φεστιβάλ στην περιοχή το 2015, όταν μια ομάδα Hell’s Angels είχε ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου 41χρονο Έλληνα έξω από κατάστημα εστίασης μετά από ασήμαντη διαφωνία.

Στο μεταξύ δέκα συλλήψεις έχουν ήδη γίνει από τις αρχές, επτά στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα και άλλες τρεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αφορώντας όλες μέλη διαφόρων τμημάτων της HAMC.

Στον Προμαχώνα συνελήφθησαν επτά μοτοσυκλετιστές από τη Βουλγαρία και την Πολωνία που βρέθηκαν σε έλεγχο με μαχαίρια, σιδερογροθιές και γκλομπ. Στη δε Ηγουμενίτσα πιάστηκαν στη διάρκεια ελέγχων κατά την αποβίβαση από το καράβι τρεις Γερμανοί υπήκοοι, δύο εξ αυτών οπλισμένοι με μαχαίρια και ο τρίτος καθώς εκκρεμούσε εις βάρος του διεθνές ένταλμα για τροχαίο με τραυματισμό στην Πολωνία.

Με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών να μιλούν για μια συγκέντρωση περισσότερων από 5.000 μοτοσυκλετιστών, η Ελληνική Αστυνομία έχει καταστρώσει ειδικά σχέδια περιφρούρησης στην περιοχή, σε συνεργασία με τις τελωνειακές αρχές και το Λιμενικό Σώμα.