Κινέζοι για κομμάτι της Norton!

Διαμελίζεται η εταιρεία!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

2/4/2020

Περισσότερα στοιχεία αναδύονται στην επιφάνεια για να προστεθούν στο φάκελο Norton και τη χρεοκοπία της, μετά τις πιο πρόσφατες εξελίξεις. Αυτή τη φορά, αφορούν τα δικαιώματα αλλά και τα μηχανήματα της γραμμής παραγωγής του κινητήρα των 961cc της Norton, τα οποία όπως αναφέρεται στο κινέζικο motorfans.com, πουλήθηκαν στην Jinlang λίγο πριν η αγγλική φίρμα τεθεί σε καθεστώς διαχείρισης. Ωστόσο, αυτό δεν είναι κάτι που έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Το σχέδιο του CEO της Norton, Stuart Garner, ήταν η κινέζικη εταιρεία να αναλάβει την παραγωγή των κινητήρων και των εξαρτημάτων τους, ώστε οι ιδιοκτήτες των 961 να μπορούν να βρουν ανταλλακτικά, τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο κινέζικος Τύπος. Επίσης αναφέρεται το γεγονός ότι η Jinlang, η οποία έχει στενές σχέσεις με την Zongshen, θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τον δικύλινδρο αερόψυκτο εν σειρά των 961cc και σε μοτοσυκλέτες με το δικό της λογότυπο. Με την  συμφωνία να πραγματοποιείται λίγο πριν η Norton περάσει σε καθεστώς διαχείρισης, δημιουργούνται ερωτήματα με το αν πράγματι ο Garner ήθελε όντως να κάνει κάτι τέτοιο ή απλά να ρευστοποιήσει ό,τι μπορούσε πριν την οικονομική κατάρρευση της Norton.

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε πως κάτι αντίστοιχο έγινε και με τον δικύλινδρο εν σειρά των 650cc της Norton, όπου η Zongshen είχε αναλάβει την παραγωγή του, ενώ πρόσφατα παρουσίασε και μια μεγαλύτερου κυβισμού έκδοση του κινητήρα για δικά της μοντέλα.

Προς το παρόν δεν είναι 100% σίγουρο ότι ισχύει κάτι τέτοιο, όμως αν αληθεύει θα ωφελήσει τους ιδιοκτήτες των 961, που δεν θα έχουν πρόβλημα να προμηθευτούν τα απαραίτητα ανταλλακτικά για την συντήρησή του και όχι μόνο. Από την άλλη, αν αρχίσουν να μοιράζονται τα δικαιώματα σε διάφορες εταιρείες, τότε η ιστορία της Norton, που για να αναστηθεί χρειάστηκε να συγκεντρωθούν όλα τα δικαιώματά της σε ένα πρόσωπο, θα επαναληφθεί για άλλη μια φορά.

Εντουροβόλτα Μακρυμαλίου: Τραυματίστηκε αναβάτης σε δύσβατο σημείο – Τον ανέσυρε η Πυροσβεστική

Ο αναβάτης ευτυχώς απέφυγε τα χειρότερα
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

30/3/2026

Σε απρόοπτη περιπέτεια εξελίχθηκε μία οργανωμένη εντουροβόλτα που διοργανώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, με αναβάτη να χάνει τον έλεγχο και να πέφτει σε δύσβατη περιοχή που χρειάστηκε τη βοήθεια της πυροσβεστικής για να ανασυρθεί από το σημείο.

Η 3η Εντουροβόλτα της Λέσχης Διρφύων Μεσσαπίων πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο με πάνω από 200 συμμετοχές και μουσικά δρώμενα μετά το πέρας του οδηγικού κομματιού, όμως δεν έλειψαν και τα απρόοπτα με την πτώση αναβάτη σε δύσβατη περιοχή.

Ο άτυχος αναβάτης έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και έπεσε δύσβατο σημείο του όρους Πυξαριάς, με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι του. Στο σημείο έσπευσαν η Πυροσβεστική, εθελοντές του Πυροσβεστικού κλιμακίου Ψαχνών και του Συλλόγου Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας Ψαχνών.

Ο αναβάτης ανασύρθηκε και τοποθετήθηκε σε ειδικό  φορείο από το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τους εθελοντές Ψαχνών. Έπειτα επιβιβάστηκε σε τζιπ, καθώς δεν ήταν δυνατό να πλησιάσει στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να λάβει τις πρώτες βοήθειες.