Γράφτηκε από: 
το Λάζαρο Μαυράκη

Κινητήρας Aprilia σε μονοθέσιο

Το RSV4 με τέσσερις τροχούς!

Ο V4 κινητήρας των 1000cc του Aprilia RSV4 με τους 201 ίππους, είναι αυτός που διαθέτει το νέο μονοθέσιο GB08 Thunder της Wolf Racing, το οποίο θα συμμετάσχει στο ιταλικό πρωτάθλημα πρωτότυπων του 2018. Η Wolf Racing θεώρησε ότι ο V4 με την περιεχόμενη γωνία των κυλίνδρων στις 65° έχει την ιδανική διάταξη για το μονοθέσιό τους, και προχώρησε σε αυτή την κίνηση προκειμένου να αποκομίσουν τα μέγιστα δυναμικά οφέλη, τόσο η Aprilia όσο και οι ίδιοι. Το ντεμπούτο του μονοθέσιου θα γίνει στις 22 Απριλίου στην πίστα της Adria για τον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος.
Η Aprilia συμφώνησε να προμηθεύσει τον V4 κινητήρα της μιας και η απόδοση των 201 ίππων είναι μέσα στα πλαίσια των ζητούμενων της Wolf Racing, ενώ και η σχέση τιμής/απόδοσης εκτιμήθηκε ως ιδιαίτερα συμφέρουσα και για τις δύο εταιρείες. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για τον κινητήρα που έχει φέρει πολλές διακρίσεις στην Aprilia, με τέσσερις τίτλους κατασκευαστών και αντίστοιχους αναβατών μέσα σε πέντε σεζόν στα WSBK, ενώ το 2015 έφερε και τους δύο αυτούς τίτλους στην κατηγορία των Superstock 1000. Η αναβαθμισμένη έκδοση αυτού του κινητήρα με τις πνευματικές βαλβίδες, είναι αυτή που χρησιμοποιεί η Aprilia για το παγκόσμιο πρωτάθλημα των MotoGP.
Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος κινητήρας τοποθετείται σε μονοθέσιο, καθώς είχε "φορεθεί" και σε ένα αντίστοιχο για το πρωτάθλημα Formula X στην Ιταλία, κατακτώντας τόσο την pole position στο ντεμπούτο του Varano, όσο και την νίκη.