KTM Academy of Speed - Για να οδηγείς σαν τους Πρωταθλητές

Νέο εγχείρημα της KTM, με οργανωμένα track-day στην πίστα, με αστέρες του MotoGP να καθοδηγούν τους συμμετέχοντες
motomagKTM Academy of Speed – Για να οδηγείς σαν τους πρωταθλητές
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

13/12/2023

Η ΚΤΜ δημιουργεί μια σειρά από καθοδηγούμενα track-day υπό την ονομασία "Ακαδημία Ταχύτητας" (Academy of Speed), θέλοντας να δώσει την ευκαιρία σε μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων να νιώσει την ανδρεναλίνη και να πάρει μία γεύση από το πώς είναι να οδηγείς στα όρια μία μοτοσυκλέτα, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση γνωστών αγωνιζόμενων των "πορτοκαλί".

Το KTM Academy of Speed θα δώσει το παρόν σε τρεις διαφορετικές πίστες της Ευρώπης (2 στην Αυστρία και 1 στην Σλοβακία), με τρεις εκδηλώσεις τον Ιούνιο, Ιούλιο και Σεπτέμβριο 2024, προσκαλώντας παλιούς και νέους πελάτες της μάρκας, ανεξάρτητα με την εμπειρία τους. Στόχος είναι να βιώσουν την εμπειρία οδήγησης σε υψηλό ρυθμό και την αίσθηση της ανδρεναλίνης, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υψηλής ποιότητας καθοδήγηση.

KTM Academy of Speed – Για να οδηγείς σαν τους πρωταθλητές

Οι συμμετέχοντες θα διαχωρίζονται σε τρία διαφορετικά γκρουπ των 24, ανάλογα την εμπειρία τους, σε Rookie, Amateur και Pro, με το σύνολο να φτάνει τις 72 θέσεις συνολικά για κάθε μία από τις δύο ημέρες του track-day. Κατά τη διάρκεια των διήμερων εκδηλώσεων στις πίστες θα παρευρίσκονται εκπαιδευτές και πρεσβευτές της KTM, για κάθε επίπεδο. Ακόμη, αστέρες των MotoGP θα προσφέρουν τη βοήθεια τους, και θα μυήσουν τους συμμετέχοντες στα μυστικά της γρήγορης οδήγησης, αξιοποιώντας την εμπειρία τους στην υψηλότερη μορφή μηχανοκίνητου αθλητισμού με μοτοσυκλέτα. Μαζί τους θα είναι και ο Διευθυντής της αγωνιστικής ομάδας της KTM στα MotoGP και πρώην αγωνιζόμενος στα GP, Mike Leitner.

Οι αναβάτες του γκρουπ “Pro” (όσοι δηλαδή έχουν γράψει αρκετά χιλιόμετρα στις πίστες και ψάχνουν τρόπους να κόψουν τα... τελευταία δέκατα από τους γύρους τους) θα μπορούν να επιλέξουν το διήμερο πακέτο, το οποίο περιλαμβάνει τεχνική υποστήριξη και box στα pits της πίστας. Με στόχο τη δημιουργία μίας αξέχαστης εμπειρίας και τη δημιουργία ομαδικού κλίματος, το track-day δεν περιορίζεται στις πίστες, αλλά στο τέλος της ημέρας περιλαμβάνεται δείπνο και ψυχαγωγικό πρόγραμμα για όλους τους συμμετέχοντες.

Η ακαδημία της KTM αποτελεί πνευματικό παιδί πρώην αναβατών GP, που ήρθε στη ζωή χάρη στο πάθος της KTM για την ασφάλτινη οδήγηση. Κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2023 στα MotoGP η εργοστασιακή ομάδα Red Bull KTM Factory Racing πήρε δύο νίκες σε αγώνες Sprint, ενώ κατάφερε να ανέβει στο βάθρο 9 φορές συνολικά. Αποτέλεσμα ήταν ο Brad Binder να βρεθεί στην 4η θέση γενικής, με τους “πορτοκαλί” να έρχονται δεύτεροι στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Αντίστοιχα, τα τελευταία 11 χρόνια η KTM RC4 στην Moto3 έχει καταφέρει αναρίθμητες νίκες και βάθρα, κατακτώντας και Πρωταθλήματα.

KTM Academy of Speed – Για να οδηγείς σαν τους πρωταθλητές

Το KTM Academy of Speed 2024 θα παρευρεθεί στην πίστα του Salzburgring στην Αυστρία στις 20-21 Ιουνίου 2024. Στη συνέχεια, μένοντας στην χώρα-έδρα της εταιρείας, η ακαδημία θα μεταφερθεί στο Red Bull Ring, το οποίο φιλοξενεί και γύρο των MotoGP, στις 17-18 Ιουλίου 2024. Τέλος, οι “πορτοκαλί” θα ταξιδέψουν μέχρι την Σλοβακία και πιο συγκεκριμένα την πίστα Slovakia Ring, για την τρίτη και τελευταία εκδήλωση στις 4-5 Σεπτεμβρίου 2024.

KTM Academy of Speed – Για να οδηγείς σαν τους πρωταθλητές

Κρίνοντας από τις πολυάριθμες παρουσιάσεις που έχουμε βρεθεί ως MOTO, οι άνθρωποι της KTM έχουν αποδείξει επανειλημμένα ότι μπορούν να οργανώσουν πολύ όμορφες διοργανώσεις, καθώς ασχολούνται οι ίδιοι προσωπικά με το στήσιμο των παρουσιάσεων και δεν το αναθέτουν σε κάποια εταιρεία από αυτές που υπάρχουν εκεί έξω ακριβώς γι’ αυτό τον σκοπό. Αυτό είναι που τους ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Πέραν του τι προσφέρει λοιπόν το KTM Academy of Speed, θα αποτελέσει και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για διαφήμιση των Αυστριακών.

Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για να κλείσετε μία θέση για την συμμετοχή σας σε κάποια από τις ημερομηνίες του KTM Academy of Speed 2024, μπορείτε να επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο ΕΔΩ.

Ετικέτες

KOVE 800X PRO, Silk Road, A’ Ανταπόκριση – Το ταξιδιωτικό του Κωνσταντίνου Μητσάκη στον Δρόμο του Μεταξιού προς την Ανατολή ξεκίνησε

Έτοιμος για ένα ταξίδι 10.000 χιλιομέτρων πάνω στη σέλα της KOVE 800X PRO
motomag KOVE 800X PRO, Silk Road, A’ Ανταπόκριση – Το ταξιδιωτικό του Κωνσταντίνου Μητσάκη στο Δρόμου του Μεταξιού προς την Ανατολή ξεκίνησε
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/4/2024

Με μία μοτοσυκλέτα KOVE 800X PRO ευγενική χορηγία της Γκοργκόλης Α.Ε., ο γνωστός ταξιδιωτικός αρθρογράφος – φωτογράφος Κωνσταντίνος Μητσάκης έχει ξεκινήσει το ταξίδι του με ονομασία KOVE Silk Road. Ακολουθώντας τον Δρόμο Του Μεταξιού προς την Ανατολή ο Έλληνας αναβάτης διασχίζει ήδη τα ατελείωτα χιλιόμετρα εθνικών οδών, χωματόδρομων και απρόσιτων περιοχών πάνω στη σέλα της πρώτης KOVE 800X PRΟ με στόχο την κάλυψη 10.000 χιλιομέτρων.

Ο Μητσάκης ο οποίος γράφει τα πρώτα χιλιόμετρα στην Τουρκία πάνω στη σέλα του KOVE 800X PRO αντιμετωπίζει χιόνια και παγωνιά αλλά και τον καυτό ήλιο με θερμοκρασίες που αγγίζουν τους... 50°C, ενώ ο ίδιος μας μεταφέρει μία πρώτη γεύση από το επικό του ταξίδι το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη:

KOVE 800X PRO, Silk Road, A’ Ανταπόκριση – Το ταξιδιωτικό του Κωνσταντίνου Μητσάκη στο Δρόμου του Μεταξιού προς την Ανατολή ξεκίνησε

“Φορτωμένη με αποσκευές και πάμπολλες ταξιδιωτικές προσδοκίες, η μαύρη KOVE 800X PRO αποβιβάστηκε στις μικρασιατικές ακτές (Cesme), έχοντας ολοκληρώσει το διπλό ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Πειραιάς-Χίος-Τσεσμέ. Με το πρωινό πάτημα της μίζας να δίνει το σύνθημα της εκκίνησης του KOVE SILK ROAD, ξεκίνησα με αρχικό προορισμό την ανατολική εσχατιά της Τουρκίας οδηγώντας στη διαδρομή Cesme-Afyon-Ankara-Sivas-Erzerum (1.620 χλμ.)…

Το δικαιολογημένο άγχος που με διακατείχε στα πρώτα χιλιόμετρα δεν αφορούσε τη συγκεκριμένη διαδρομή, αλλά την επικείμενη ταξιδιωτική μου 'συμβίωση' με την ολοκαίνουργια KOVE 800X PRO. Είχα επιφορτιστεί με την αξιοζήλευτη -και συνάμα τιμητική- αποστολή να είμαι ο πρώτος αναβάτης παγκοσμίως που θα ταξίδευα με μια KOVE 800X PRO. Πάμε γερά, πάμε ανατολικά…

KOVE 800X PRO, Silk Road, A’ Ανταπόκριση – Το ταξιδιωτικό του Κωνσταντίνου Μητσάκη στο Δρόμου του Μεταξιού προς την Ανατολή ξεκίνησε

Στα highlights της διαδρομής μέχρι την πόλη Erzerum (πρώην Θεοδοσιούπολη) δεν συμπεριλαμβάνονταν ιστορικά μνημεία ή πολιτιστικά αξιοθέατα, αλλά η περιρρέουσα ορεινή φύση της Κεντρικής/Ανατολικής Τουρκίας, τα ιδιαίτερα σκηνικά της τοπικής καθημερινότητας και τα φτωχικά χωριά της ενδοχώρας με τους καλόκαρδους ντόπιους, που στο άκουσμα της καταγωγής μου (Γιουνάνι) άνοιγαν διάπλατα τις πόρτες των κεραμόσκεπων σπιτιών τους…

Κι όσον αφορά την εξοικείωσή μου με τη μαύρη μοτοσυκλέτα που μοιραζόμασταν τις ομορφιές και τις δυνατές εμπειρίες του KOVE SILK ROAD, αυτή βρισκόταν σε καλό δρόμο…”

Το ταξίδι του Κωνσταντίνου Μητσάκη KOVE Silk Road συνεχίζεται και το επόμενο διάστημα θα μάθουμε περισσότερα για το πως κυλάει η συμβίωση με την KOVE 800X PRO αλλά και σε ποια μέρη έχει βρεθεί ο γνωστός ταξιδιωτικός αρθρογράφος – φωτογράφος.

KOVE 800X PRO, Silk Road, A’ Ανταπόκριση – Το ταξιδιωτικό του Κωνσταντίνου Μητσάκη στο Δρόμου του Μεταξιού προς την Ανατολή ξεκίνησε