KTM Adventure Rally Βοσνία – Πρώτες εντυπώσεις [video]

Πορτοκαλί δεξίωση…
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

21/6/2019

Αυτές τις ημέρες εξελίσσεται το Adventure Rally της KTM στην Βοσνία, που όπως θα έχετε δει ξεκινώντας από εδώ, ανηφορίσαμε γρήγορα – γρήγορα στη σέλα ενός 790 Adventure για να πάρουμε μέρος σε αυτή την… πορτοκαλί δεξίωση! Απαραίτητο «dress code» για εκδήλωση Adventure της KTM, είναι φυσικά τα χωματερά ελαστικά, τα οποία μπορεί κανείς να τα φορέσει στην επιστροφή από ένα τέτοιο ταξίδι, αλλά σίγουρα όχι πηγαίνοντας ως εκεί. Πόσο μάλιστα αν τα πρώτα 1200 από τα 1500 χιλιόμετρα για να φτάσεις εκεί, τα κάνεις σε μία ημέρα. Η KTM φροντίζει λοιπόν για όλους τους συμμετέχοντες να υπάρχουν πολλές διαφορετικές λύσεις για να αλλάξουν ελαστικά. Από το να τα προμηθευτούν επί τόπου, μέχρι να τα φέρουν οι ίδιοι από όσο μακριά κι αν έρχονται με ευφάνταστο τρόπο μάλιστα. Adventure μοτοσυκλέτες, χωματερά ελαστικά, τα βουνά της Βοσνίας, οι μηχανικοί της KTM στην διάθεσή σου και πλοηγοί κορυφαία ονόματα αγωνιζομένων και τα ίδια τα στελέχη της εταιρίας… τι είναι λοιπόν αυτό το Adventure Rally;

Όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές κάνουν πράγματα για το κοινό τους, από την Harley μέχρι την KTM που οι κόσμοι τους δεν έχουν κοινό σημείο, όλοι τους πραγματοποιούν εκδηλώσεις συσπειρώνοντας τον κόσμο και δημιουργώντας του την αίσθηση της οικογένειας. Για την KTM, τι πιο ταιριαστό από το να πραγματοποιήσει μία χωματερή βόλτα σε επίπεδο Rally και διοργανωμένο με τον αντίστοιχο τρόπο! Λίγοι είναι εκείνοι που έρχονται εδώ για το διαγωνιστικό κομμάτι και ορισμένοι από αυτούς τους λίγους βρίσκονται σε επίπεδο επαγγελματία αναβάτη χωρίς να είναι επαγγελματίες… Με απονομές και έπαθλα, η δική τους πλευρά του Rally είναι ένας κανονικός αγώνας που του λείπει μονάχα η αναγνώριση από την ομοσπονδία. Για όλους τους υπόλοιπους που χωρισμένοι σε γκρουπ γράφουν πολλά χωμάτινα χιλιόμετρα είναι ό,τι καλύτεροι μπορούσε να κάνουν με τις πορτοκαλί μοτοσυκλέτες.

Με ποικιλία σε διαδρομές που χαρακτηρίζονται από απλές, δύσκολες και… ο Chris Birch πέρασε από εδώ, το Adventure Rally της KTM είναι για όλους, ακόμη και για εκείνους που πατούν χώμα για πρώτη φορά. Δεν σημαίνει βέβαια αυτό πως αν έχετε λάστιχο θα πρέπει να έρθει κανείς και να σας μαζέψει… θα το κάνουν και θα το έκαναν έτσι κι αλλιώς, για αυτό άλλωστε υπάρχει και ο διαχωρισμός των γκρουπ. Κατά βάση όμως στηρίζεται κανείς στις δικές του δυνάμεις, αλλιώς δεν θα ήταν και Rally…

Από πλευράς οργάνωσης δεν υπάρχει ούτε και μία λεπτομέρεια για να προσάψεις το παραμικρό, την ίδια στιγμή που το πρόγραμμα είναι ασφυκτικά γεμάτο και μάλιστα με πολλές εκπλήξεις έως και αποκαλύψεις, όπως το KTM 790 Adventure R Rally.

Μεγάλο σε διάρκεια με μπόλικα καθημερινά χιλιόμετρα το Rally εξελίσσεται φέτος στην Βοσνία για τον εξής απλούστατο λόγο. Στην όψη, μακριά από κάθε πόλη, μοιάζει σαν να είσαι στην Αυστρία χωρίς καμία υπερβολή… Ταυτόχρονα υπάρχει ελευθερία κινήσεων και ένας σχετικός εντυπωσιασμός στο άκουσμα της χώρας, ξυπνώντας σου την επιθυμία για περιπέτεια. Είναι δεδομένο πως θα την ζήσεις έντονα κατά την διάρκεια όλων αυτών των ημερών, και μάλιστα κάθε γκρουπ ζει την δική της. Οδηγώντας μέχρι την Βοσνία οι περισσότεροι και συμπληρώνοντας μία μεγάλη ομάδα ανθρώπων από 28 διαφορετικές χώρες, από την Κολομβία έως και την Αυστραλία, το γκρουπ στο οποίο θα είσαι έχει πολλές πιθανότητες να σου δημιουργήσει φιλίες, πολύ μακρινές. Πράγμα σχεδόν δεδομένο από την πρώτη κιόλας ημέρα, που τα πολλά χιλιόμετρα στο χώμα θα γίνουν η αιτία για έντονη περιπέτεια. 

Όλα αυτά είναι αυτονόητο πως θα προσκαλέσουν το πιο σκληροπυρηνικό κοινό της KTM, και μάλιστα από την Ελλάδα υπήρχαν συνολικά τρεις αναβάτες για να εκπροσωπήσουν την χώρα μας, πέρα από το MOTO. Με πλοηγούς τύπους όπως ο Chris Birch, ο Giovanni Sala, η Laia Sanz και τα στελέχη της KTM που το επίπεδό τους είναι ιδιαίτερα υψηλό, ο ρυθμός είναι δύσκολο να μην ανέβει ή να αποφευκτούν τα ατυχήματα. Για τις πτώσεις δεν το συζητάμε, είναι βέβαιο πως θα συμβούν, και για αυτό το χιονοδρομικό κέντρο πάνω από το Σαράγιεβο είναι αυτές τις ημέρες καλύτερα εξοπλισμένο σε ανταλλακτικά από κάθε άλλο σημείο, η KTM έχει κουβαλήσει τα πάντα. Συνολικά ήταν λίγες οι πτώσεις που εξελίχθηκαν σε ατύχημα συγκριτικά με το μέγεθος και το είδος μίας τέτοιας εκδήλωσης και κανένα τους δεν ήταν σοβαρό, με τους τραυματίες να επιστρέφουν μπανταρισμένοι, ή με γύψο κατευθείαν στις απογευματινές εκδηλώσεις… Το κλίμα ήταν απίστευτό ενώ επιτεύχθηκε και ένας από τους στόχους της KTM που ήταν να θέλουν ένα 790, όσοι ήρθαν με.. 990! Από τα Test Ride που ήταν διαθέσιμα, έως όλα τα 790 που έβλεπε κανείς εκεί μαζεμένα, το συμπέρασμα πως είναι η ικανότερη των Adventure ως τίτλος κατηγορίας και όχι ως όνομα οικογένειας, επιβεβαιωνόταν από το ξεκίνημα κάθε ημέρας.

Το δικό μας 790 Adventure ήρθε, άλλαξε λάστιχα, και πήρε μέρος στο Rally δίχως να ζητήσει το παραμικρό, δίχως να θέσει ιδιαίτερους περιορισμούς. Από το ταξίδι στην εθνική που το έχουμε ήδη χαρακτηρίσει ως μία από τις πιο σταθερές on-off, μέχρι την απαραίτητη ευελιξία που χρειάζεται το χαλίκι που ωθεί σε πλεύση οτιδήποτε πατήσει επάνω του, το 790 μας έβγαλε ασπροπρόσωπους! Θα επιστρέψουμε με αναλυτικό ρεπορτάζ και τις διαδρομές που επέλεξε η KTM στην Ν. Βοσνία και μπορούν να αποτελέσουν την καλύτερη αφορμή και για το δικό σας, χωματερό ταξίδι!   

Ετικέτες

Ανάκληση Honda CRF125F, CRF110F, CRF50F - Το αριστερό grip μπορεί να φύγει κατά την οδήγηση

Δωρεάν η αντικατάσταση, αλλά σύμφωνα με την Honda... με λίγη κόλλα το πρόβλημα λύνεται
motomag Honda CRF125F, CRF110F, CRF50F – Ανάκληση γιατί το αριστερό grip μπορεί να ξεκολλήσει από την θέση του κατά την οδήγηση
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

9/5/2024

Η Honda Ιαπωνίας προχωρά σε ανάκληση 1.011 μοτοσυκλετών η οποία αφορά τα μοντέλα CRF125F, CRF110F και CRF50F καθώς η κόλλα η οποία υπάρχει στο αριστερό grip είναι ακατάλληλη με αποτέλεσμα αυτό να μπορεί να χαλαρώσει και να φύγει κατά την οδήγηση.

Πιο συγκεκριμένα οι κάτοχοι 828 CRF125F με κωδικούς JE03-1300037 - JE03-1300864, 5 CRF110F με κωδικούς LALJE0217P3100751 - LALJE0241R3603964, 38 CRF110F με κωδικούς JE02-1300077-JE02-1300114 και 140 CRF50F με κωδικούς AE04-1300029 - AE04-1300183 θα πρέπει να προχωρήσουν σε αντικατάσταση του αριστερού grip -γίνεται δωρεάν από την αντιπροσωπεία στην Ιαπωνία- ή αν θέλουν να το τοποθετήσουν οι ίδιοι χρησιμοποιώντας ωστόσο την κατάλληλη κόλλα.

Honda CRF125F, CRF110F, CRF50F – Ανάκληση γιατί το αριστερό grip μπορεί να ξεκολλήσει από την θέση του κατά την οδήγηση

 

Ετικέτες