KTM ORANGE DAYS 2019: Στάση στην συμπρωτεύουσα

Δύο μέρες με πολλά χιλιόμετρα
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

13/5/2019

Τα KTM ORANGE DAYS αφού πέρασαν πρώτα απ’ τις Σέρρες και συνέχισαν σε Ξάνθη και Δράμα, πριν συνεχίσουν την πορεία τους προς την Θεσσαλία, έκαναν μια στάση στην Θεσσαλονίκη. Εκεί, στις εγκαταστάσεις της Delta Motorcycles είχαν την ευκαιρία πάνω από 80 αναβάτες να δοκιμάσουν τις μοτοσυκλέτες της KTM. Στο δελτίο τύπου που ακολουθεί μπορείτε να διαβάσετε περαιτέρω λεπτομέρειες, ενώ στο τέλος υπάρχει το gallery με όλες τις φωτογραφίες απ’ την εκδήλωση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η στάση των ORANGE DAYS στη Θεσσαλονίκη έφερε στις εγκαταστάσεις της DELTA MOTOYRCYCLES πάνω από 80 αναβάτες, που διένυσαν σχεδόν 2.500 χλμ.!

Προτού αφήσουν τη Μακεδονία, τα φετινά ORANGE DAYS πέρασαν από την πάντα φιλόξενη Θεσσαλονίκη. Η λεωφόρος Κων/νου Καραμανλή, εκεί όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της DELTA MOTORCYCLES, επίσημου συνεργάτη της KTM, επί δύο ημέρες κατακλύστηκε από τις “πορτοκαλί” μοτοσυκλέτες. Η ανταπόκριση στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας ήταν μεγάλη.

Αναβάτες όλων των ηλικιών, προερχόμενοι από διαφορετικές κατηγορίες μοτοσυκλετών, έσπευσαν να οδηγήσουν τα ολοκαίνουργια 790 ADVENTURE790 ADVENTURE R και 790 DUKE S, αλλά και να βρεθούν στη σέλα του κορυφαίου στην κατηγορία του 1290 SUPER ADVENTURE S, των entry level roadster, 250 DUKE και 390 DUKE και φυσικά του supersport της “οικογένειας” RC390.

Πριν “κατηφορίσουμε” προς τη Θεσσαλία, θα επισκεφτούμε την πόλη της Κατερίνης και το BOB’S MOTOR GARAGE.

Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα των ORANGE DAYS 2019 έχει ως εξής:

12.05 ΚΑΤΕΡΙΝΗ, BOB'S MOTOR GARAGE, 23510 79157

14.05 ΛΑΡΙΣΑ, N.R.G. MOTO ACTION, 2410 555232

15.05 ΤΡΙΚΑΛΑ, ΣΙΩΚΗΣ ΜΟΤΟ, 24310 35045

22.05 ΑΘΗΝΑ, DELTA MOTORCYCLES, 210 92 48 996

25.05 & 26.05 ΗΡΑΚΛΕΙΟ, Η&Κ Α.Ε.Β.Ε., 2810 330870

29.05 ΑΘΗΝΑ, ΜΟΤΟΜ, 210 28 48 978

01.06 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, FANMOTO ΣΤΡΩΜΑΤΙΑΣ, 210 99 55 451

02.06 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, EMC ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, 210 59 10 568

05.06 ΑΘΗΝΑ, KTM CENTRAL STORE, 210 55 40 640

Απαραίτητα: Άδεια οδήγησης, ταυτότητα, εξοπλισμός ασφαλείας (κράνος, μπουφάν, γάντια, μακρύ παντελόνι). Επίσης, βεβαιωμένη κατοχή μοτοσυκλέτας άνω των 600cc για τη δοκιμή των 790, & 1290.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας - Δηλώστε συμμετοχή σήμερα

Ετικέτες

Τελωνειακοί έκαναν φύλλο και φτερό συμμετέχοντες εντουροβόλτας στην Θάσο

Σε μία κατά τα άλλα άψογη διοργάνωση με πάνω από 400 συμμετοχές
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

7/4/2026

Η ομάδα Enduro Squad Thassos πραγματοποίησε το περασμένο Σαββατοκύριακο μία διήμερη εντουροβόλτα που δυστυχώς έκλεισε με ένα απρόσμενο γεγονός που δεν αφορούσε την διοργάνωση.

Αυτή ήταν συνολικά η τρίτη εκδήλωση της ομάδας, που εκκινούσε από την παραλία Αγίου Αντωνίου και περνούσε από επιβλητικά παλιά λατομεία και ιστορικά μεταλλεία της Θάσου. Οι συμμετέχοντες έμειναν έκπληκτοι από τα φυσικά τοπία, τα μονοπάτια τόσο σε βουνό, όσο και σε θάλασσα αλλά και από το υψηλό επίπεδο οργάνωσης.

3

Βέβαια, αυτό που σίγουρα δεν περίμεναν ήταν τα τρία συνεργία της τελωνειακής υπηρεσίας που περίμεναν τους συμμετέχοντες στην έξοδο της Κεραμωτής και έκαναν φύλλο και φτερό κυριολεκτικά για να βρουν έστω και την παραμικρή παρατυπία, με αποτέλεσμα να κόψουν πολλά και ιδιαίτερα υψηλά πρόστιμα σε ορισμένους αναβάτες.

Ο λόγος που έπεσαν βροχή τα πρόστιμα ήταν η μεταφορά των μοτοσυκλετών που έγινε σε αγροτικά και επαγγελματικά οχήματα, όπως και σε κάποιες περιπτώσεις για την έλλειψη των εγγράφων των μοτοσυκλετών αλλά και των εγγράφων εισαγωγής, αφού αρκετοί συμμετέχοντες ήρθαν από άλλες χώρες για να λάβουν μέρος.

Σίγουρα κάτι τέτοιο δεν είναι τυχαίο και θα πρέπει να έχει γίνει καταγγελία για να βρεθούν εκεί όχι ένα, αλλά τρία κλιμάκια για έρευνες και προσωπικά θα ήθελα να δω τις υπηρεσίες αυτές (η Τελωνειακή Υπηρεσία υπάγεται στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) να είναι το ίδιο σχολαστικές με τα δημόσια πρόσωπα που αποδεδειγμένα έχουν πιαστεί με την γίδα στην πλάτη (βλέπε ΟΠΕΚΕΠΕ) και κυκλοφορούν ελεύθεροι και ωραίοι, χωρίς την παραμικρή ενόχληση!

Για να προλάβουμε όσους πουν το συνηθισμένο "ας πρόσεχαν, να ήταν νόμιμοι κτλ" το ζήτημα δεν είναι τόσο απλό και οι έλεγχοι αυτοί απλά είναι σπάνιοι, ακόμη και στην βασική Εθνική Οδό της χώρας που η παρουσία των Αρχών είναι καθημερινή όλο το χρόνο. Αυτό άλλωστε συμβαίνει σε κάθε περίπτωση που το γράμμα του νόμου είναι πολύ κοντά στην υπερβολή και λιγότερο στην πραγματικότητα. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και η διήθηση των μοτοσυκλετών που μόλις πρόσφατα ξεκίνησε να προβλέπεται από τον ΚΟΚ όχι όμως με τον τρόπο που εδώ και δεκαετίες λαμβάνει χώρα καθημερινά στην ζωή όλων των πολιτών. Δεν διώκεται καθημερινά η πρακτική αυτή και όπως έχουμε εξηγήσει με σχετική αρθρογραφία, είναι από τις περιπτώσεις που λέμε πως ο νόμος είναι λάθος.
Το να μην μπορείς να μεταφέρεις την δική σου μοτοσυκλέτα με το δικό σου όχημα οπουδήποτε θέλεις, είναι άλλο ένα τέτοιο παράδειγμα.
Στην προκειμένη περίπτωση εξαντλήθηκαν τα περιθώρια από τις Αρχές, ενώ ήταν ξεκάθαρο πως πρόκειται για ιδιώτες που κάνουν το χόμπι τους με τις μοτοσυκλέτες τους.

2

Είναι απίστευτο το γεγονός πως βλέπουμε μία τέτοια αντιμετώπιση σε μία εκδήλωση που η συμμετοχή είναι δωρεάν, η διοργάνωση έχει μεριμνήσει για μειωμένες τιμές σε ακτοπλοϊκά και διαμονή και με πάνω από 400 συμμετέχοντες που έδωσαν εμπορικά – και όχι μόνο - μία πνοή στην τοπική κοινωνία σε μία περίοδο εκτός της κύριας σεζόν.