Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Lazareth LMV496: Η ιπτάμενη μοτοσυκλέτα [Video]

Ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση

Τον περασμένο Δεκέμβριο είχαμε παρουσιάσει μια νέα πρωτότυπη υβριδική μοτοσυκλέτα απ’ τη Lazareth. Η LMV 496 βασίστηκε πάνω στην LMV 847 που χρησιμοποιούσε τον τεράστιο V8 κινητήρα της Maserati των 4.691cc, ενώ σε αντίθεση με τις συμβατικές μοτοσυκλέτες είχε τέσσερις τροχούς. Αυτό είναι και το σημείο κλειδί για την επιλογής της, καθώς στα κέντρα των τροχών τοποθετήθηκαν τέσσερις τουρμπίνες ώστε να έχει τη δυνατότητα να απογειωθεί. Για να μην μακρυγορούμε, περισσότερες πληροφορίες για τη σχεδίαση του πρωτότυπου μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η Lazareth πριν από λίγες μέρες διοργάνωσε ένα πάρτι για να γιορτάσει τα 20 χρόνια λειτουργίας της και όπως είχε υποσχεθεί παρουσίασε επίσημα την ιπτάμενη πρωτότυπη μοτοσυκλέτα, αφαιρώντας το πέπλο μυστηρίου που την κάλυπτε, καθώς και άλλα πρωτότυπα οχήματα. Η αποκάλυψη της μοτοσυκλέτας ήταν αρκετά εντυπωσιακή με χαμηλό φωτισμό και καπνούς, ενώ σε συνδυασμό με τα φουτουριστικά κράνη που φορούσε το πλήρωμα της ομάδας –η γυναίκα του Ludovic Lazareth στο ρόλο του αναβάτη και δύο βοηθοί- έδιναν μια διαστημική νότα σ’ όλο το σκηνικό.

Στην LMV496 είχαν γίνει ορισμένες τροποποιήσεις απ’ την τελευταία φορά που την είδαμε στο teaser video με τον δημιουργό της να εγκαθιστά δύο επιπλέον τουρμπίνες στη μοτοσυκλέτα, ούτως ώστε να έχει την απαραίτητη ώση για να απογειωθεί. Οι τουρμπίνες προέρχονται απ’ την JetCat, μια εταιρεία που είναι ιδιαίτερα γνωστή στο χώρο η οποία στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με τη NASA και η επιλογή τους απ’ την Lazareth δείχνει πόσο σοβαρές βλέψεις έχει για την επιτυχία του πρωτότυπου.

Δυστυχώς όμως τα πράγματα πήραν άλλη τροπή, αφού κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης των τουρμπινών –όπως απαιτείται- η μια δεν ενεργοποιήθηκε και χωρίς να λειτουργούν όλες, η μοτοσυκλέτα δεν μπορεί να απογειωθεί. Παρά τις προσπάθειες της ομάδας δεν κατάφεραν να τη θέσουν σε λειτουργία, όμως δέχτηκαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Ο Ludovic Lazareth υποσχέθηκε πως θα επανέλθει ολοκληρώνοντας επιτυχώς το όνειρό του να δημιουργήσει μια ιπτάμενη μοτοσυκλέτα.

Το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να γίνουμε μάρτυρες της πρώτης πτήσης της μοτοσυκλέτας δεν είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό, αφού η αποτυχία είναι μια απαραίτητη διαδικασία της εξέλιξης και της επιτυχίας. Μπορείτε να δείτε το βίντεο απ' τις παρουσιάσεις εδώ. Στο 42:00 λεπτό ξεκινά η παρουσίαση της LMV 496.