Λιώνουν οι πάγοι για την ηλεκτροκίνηση!

Λατομείο έγινε η Γροιλανδία!
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

22/8/2019

Το έργο το έχουμε ξαναδεί με την υστερία των “χορτοφάγων” που οδήγησε στις μονοκαλλιέργειες σόγιας, καταστρέφοντας την βιοποικιλότητα σε τεράστιες περιοχές των ΗΠΑ. Όμως μπροστά στην καταστροφή του πλανήτη που ήδη έχουν προκαλέσει και σκοπεύουν να προκαλέσουν τα λόμπι των “οικολόγων” δεν υπάρχει σύγκριση.

Πρώτα κατέστρεψαν (κι αυτοί με την σειρά τους) την βιοποικιλότητα στην Βόρια και Νότια Αμερική με τις μονοκαλλιέργειες μεταλλαγμένου καλαμποκιού για την παραγωγή βιοκαυσίμου. Μάλιστα μέσω νόμων, επέβαλλαν την υποχρεωτική χρήση μεθανόλης στα ορυκτά καύσιμα των περισσότερων χωρών του κόσμου. Τώρα, τα λόμπι των “οικολόγων” (με τα κότερα, τις Ferrari, τα ιδιωτικά jet και τις βίλες των 2.000 τ.μ. με δώδεκα πισίνες και τριάντα τζάκια…) που έχουν τρυπήσει με τις μπουλντόζες των συνεργαζόμενων εταιρειών τους όλη την Κίνα, θέλουν τώρα να αγοράσουν από τους Δανούς την… Γροιλανδία!!!

Ναι, η είδηση πως ο πρόεδρος της Αμερικής ακύρωσε τελευταία στιγμή το ταξίδι του στην Δανία όπου είχε συνάντηση με την βασιλική οικογένεια της χώρας, συνδυάζεται με την απόφαση των ΗΠΑ να αγοράζουν τους παγετώνες της Γροιλανδίας. Σκοπός τους φυσικά είναι η εξόρυξη Σπάνιων Γαίων για την κατασκευή μπαταριών και ηλεκτροκινητήρων. Αυτή τη στιγμή, το μονοπώλιο το έχει η Κίνα, όμως ο σκληρός πυρήνας των Αμερικανών βιομηχάνων δεν θέλει να είναι δέσμιος των Κινέζων, που τώρα καθορίζουν τις τιμές και την παραγωγή, ενώ έχουν αγοράσει πολλά ορυχεία στην Αφρική. Έτσι για άλλη μια φορά, το λόμπι των “οικολόγων” που πιέζει αφόρητα μέσω των πολιτικών (δια της νομικής-φορολογικής βίας) θέλοντας να πετάξουμε τα συμβατικά οχήματά μας και να αγοράσουμε καινούρια ηλεκτρικά, σκοπεύει να λιώσει τους πάγους μια ώρα αρχύτερα.

Αυτή πρέπει να είναι η πιο χυδαία (έως τώρα) υποκρισία των “οικολόγων” που χρησιμοποιούν το λιώσιμο των πάγων για να σπρώξουν τον κόσμο στην ηλεκτροκίνηση, πουλώντας τους οχήματα που έχουν κατασκευαστεί… λιώνοντας τους πάγους της Γροιλανδίας!  Κι όπως ήδη έχουμε πει, τα πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας φυτρώνουν σαν μανιτάρια στις ΗΠΑ. Προφανώς η Greenpeace και η WWF κάνουν την πάπια…

      

 

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.