Λουκέτο σε δύο πρατήρια για διακίνηση νοθευμένων καυσίμων - Τα ξήλωσε όλα η ΑΑΔΕ!

Και πρόστιμα άνω των 150.000 ευρώ ανά πρατήριο - Σε Βόλο και Κιλκίς
Νοθευμένα καύσιμα λουκέτο σε δύο πρατήρια ΑΑΔΕ 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

20/3/2025

Καλά κρατεί η διακίνηση νοθευμένων καυσίμων στην ελληνική αγορά με τους τελωνειακούς ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) να εντοπίζουν και να σφραγίζουν δύο ακόμη πρατήρια για δύο χρόνια επιβάλλοντας, μεταξύ άλλων, μεγάλα χρηματικά πρόστιμα.

Ειδικότερα, στην περίπτωση του πρατηρίου στον Βόλο, είχε προηγηθεί σχετική πληροφορία από την αρμόδια Υπηρεσία Εμπορίου Μαγνησίας, σχετικά με τον εντοπισμό νοθευμένης βενζίνης 3,1 τόνων, που οδήγησε στη βεβαίωση  δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων 3.298 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα ασκήθηκε ποινική δίωξη για λαθρεμπορία.

Στο Κιλκίς, η σφράγιση του πρατηρίου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επιχείρησης υπό  τον συντονισμό του Κεντρικού Θαλάμου Επιχειρήσεων της ΑΑΔΕ, μετά από αξιοποίηση πληροφορίας από την Διεύθυνση Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κιλκίς.

Και στις δύο περιπτώσεις παραλήφθηκαν δείγματα καυσίμων τα οποία εξετάστηκαν από τις χημικές υπηρεσίες του Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ και χαρακτηρίστηκαν ως μη κανονικά και νοθευμένα με άλλα πετρελαϊκά προϊόντα. 

Νοθευμένα καύσιμα λουκέτο σε δύο πρατήρια ΑΑΔΕ 2025

Τη σφράγιση των πρατηρίων ακολούθησε μια σειρά επιπρόσθετων μέτρων, όπως η αφαίρεση των αδειών λειτουργίας των πρατηρίων και επιβολή προστίμων που ξεπερνούν συνδυαστικά τα 300.000 ευρώ. 
Παράλληλα η ΑΑΔΕ "ξήλωσε" τα σήματα, τις αντλίες και τον εξοπλισμό των πρατηρίων, πραγματοποίησε απάντληση των καυσίμων από τις δεξαμενές και διέκοψε τη διάθεση και διακίνηση ενεργειακών προϊόντων προς τα συγκεκριμένα πρατήρια και τα συνδεδεμένα με αυτά, στο πλαίσιο τήρησης των Μέτρων Δέουσας Επιμέλειας. Επίσης δημοσιοποίησε τα στοιχεία των παραβατών στην ιστοσελίδα της.  

Στη σχετική ανακοίνωση η ΑΑΔΕ αναφέρει ότι θα συνεχίσει τη συστηματική έρευνα για την καταπολέμηση των φαινομένων παραβατικότητας, τα οποία όπως φαίνεται είναι πολύ περισσότερα από όσα φανταζόμαστε.

Red Bull Romaniacs 2026: Ολομέτωπη επίθεση Triumph με Walker, Sunderland και Cervantes σε Tiger 900 Rally Pro [VIDEO]

Τρεις κορυφαίοι αναβάτες και δύο κατηγορίες Adventure με σχεδόν εργοστασιακές μοτοσυκλέτες
Romaniacs
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

23/7/2026

Η Triumph διευρύνει τη συμμετοχή της στο Red Bull Romaniacs 2026, παρατάσσοντας τους Jonny Walker, Sam Sunderland και Ivan Cervantes με σχεδόν στοκ Tiger 900 Rally Pro, θέλοντας να αποδείξει για ακόμη μία φορά τις πραγματικές δυνατότητες της μοτοσυκλέτας της στις πιο ακραίες εκτός δρόμου συνθήκες

Η Triumph επιστρέφει στο Red Bull Romaniacs για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ενισχύοντας σημαντικά την παρουσία της στον διασημότερο αγώνα Hard Enduro και Adventure του κόσμου. Μετά το επιτυχημένο ντεμπούτο της το 2025, η βρετανική εταιρεία θα παρατάξει τρεις αναβάτες παγκόσμιας κλάσης, όλους πάνω σε Tiger 900 Rally Pro που παραμένουν πολύ κοντά στις προδιαγραφές παραγωγής.

Ο Jonny Walker θα αγωνιστεί και πάλι στην υψηλότερη κατηγορία  Adventure, την Ultimate, έχοντας ως στόχο να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου μετά τη δεύτερη θέση που κατέκτησε πέρυσι. Ο Βρετανός, δύο φορές νικητής του Red Bull Romaniacs στις παραδοσιακές κατηγορίες Hard Enduro, έχασε τη νίκη το 2025 για μικρή διαφορά ύστερα από μια εντυπωσιακή αντεπίθεση μετά από προβλήματα στις πρώτες ημέρες του αγώνα.

Romaniacs

Ο Sam Sunderland, δύο φορές νικητής του Rally Dakar και ένας από τους πιο επιτυχημένους αναβάτες Rally Raid της εποχής μας, ανεβαίνει φέτος στη νέα για το 2026 ενδιάμεση κατηγορία Adventure Core. Το 2025 είχε κυριαρχήσει στην φιλικότερη Adventure Lite, κερδίζοντας όλες τις ειδικές διαδρομές εκτός δρόμου και ολοκληρώνοντας τον αγώνα με διαφορά μεγαλύτερη των τεσσάρων ωρών από τον δεύτερο.

Romaniacs

Στην ίδια κατηγορία θα συμμετάσχει και ο Ivan Cervantes, πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Enduro, ο οποίος επιστρέφει στο Red Bull Romaniacs έπειτα από περισσότερα από δέκα χρόνια απουσίας. Ο Ισπανός γνωρίζει καλά τις δυνατότητες της Tiger 900 Rally Pro, έχοντας ήδη κατακτήσει νίκες με αυτή σε απαιτητικές διοργανώσεις όπως τα 1000 Dunas, Baja Aragón και Bassella Race.

Σχεδόν όπως βγήκαν από την έκθεση

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία της συμμετοχής της Triumph είναι ότι οι Tiger 900 Rally Pro παραμένουν σχεδόν ίδιες με εκείνες που μπορεί να αγοράσει ένας ιδιώτης. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι μοτοσυκλέτες διαθέτουν μόνο περιορισμένες επεμβάσεις, κυρίως στις αναρτήσεις και σε λίγα επιλεγμένα εξαρτήματα που βελτιώνουν την αντοχή και την προστασία τους στις ακραίες συνθήκες του σκληρού αγώνα.

Romaniacs

Οι δηλώσεις των αναβατών

Ο Jonny Walker εμφανίστηκε αποφασισμένος να ολοκληρώσει αυτό που άφησε στη μέση πέρυσι.

Romaniacs

"Πέρασα πραγματικά υπέροχα στο Red Bull Romaniacs με την Tiger 900 Rally Pro και φτάσαμε πολύ κοντά στη νίκη. Ο στόχος μου φέτος είναι ξεκάθαρα η πρώτη θέση."

Από την πλευρά του, ο Sam Sunderland γνωρίζει ότι η μετάβαση στην Adventure Core θα ανεβάσει σημαντικά τον βαθμό δυσκολίας.

"Πέρυσι εντυπωσιάστηκα από το τι μπορεί να κάνει μια σχεδόν εργοστασιακή Tiger 900 Rally Pro σε τόσο απαιτητικό τερέν. Φέτος ο ανταγωνισμός θα είναι ακόμη πιο δυνατός και ανυπομονώ να δω τι μπορούμε να πετύχουμε."Romaniacs

Ο σκληρότερος αγώνας Adventure

Το Red Bull Romaniacs διεξάγεται στο Sibiu της Ρουμανίας και θεωρείται ένας από τους δυσκολότερους αγώνες μοτοσυκλέτας στον κόσμο. Ξεκινά με τον θεαματικό αστικό Prologue και ακολουθούν τέσσερις ημέρες εξαιρετικά απαιτητικών διαδρομών στα Καρπάθια Όρη, όπου οι αναβάτες αντιμετωπίζουν απότομες αναβάσεις, βραχώδη περάσματα, ποτάμια, πυκνά δάση και αμέτρητα φυσικά εμπόδια.

Η διοργάνωση του 2026 θα ξεκινήσει στις 28 Ιουλίου με τον πρόλογο στο Sibiu και θα ολοκληρωθεί την 1η Αυγούστου.