Λουκέτο σε δύο πρατήρια για διακίνηση νοθευμένων καυσίμων - Τα ξήλωσε όλα η ΑΑΔΕ!

Και πρόστιμα άνω των 150.000 ευρώ ανά πρατήριο - Σε Βόλο και Κιλκίς
Νοθευμένα καύσιμα λουκέτο σε δύο πρατήρια ΑΑΔΕ 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

20/3/2025

Καλά κρατεί η διακίνηση νοθευμένων καυσίμων στην ελληνική αγορά με τους τελωνειακούς ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) να εντοπίζουν και να σφραγίζουν δύο ακόμη πρατήρια για δύο χρόνια επιβάλλοντας, μεταξύ άλλων, μεγάλα χρηματικά πρόστιμα.

Ειδικότερα, στην περίπτωση του πρατηρίου στον Βόλο, είχε προηγηθεί σχετική πληροφορία από την αρμόδια Υπηρεσία Εμπορίου Μαγνησίας, σχετικά με τον εντοπισμό νοθευμένης βενζίνης 3,1 τόνων, που οδήγησε στη βεβαίωση  δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων 3.298 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα ασκήθηκε ποινική δίωξη για λαθρεμπορία.

Στο Κιλκίς, η σφράγιση του πρατηρίου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επιχείρησης υπό  τον συντονισμό του Κεντρικού Θαλάμου Επιχειρήσεων της ΑΑΔΕ, μετά από αξιοποίηση πληροφορίας από την Διεύθυνση Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κιλκίς.

Και στις δύο περιπτώσεις παραλήφθηκαν δείγματα καυσίμων τα οποία εξετάστηκαν από τις χημικές υπηρεσίες του Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ και χαρακτηρίστηκαν ως μη κανονικά και νοθευμένα με άλλα πετρελαϊκά προϊόντα. 

Νοθευμένα καύσιμα λουκέτο σε δύο πρατήρια ΑΑΔΕ 2025

Τη σφράγιση των πρατηρίων ακολούθησε μια σειρά επιπρόσθετων μέτρων, όπως η αφαίρεση των αδειών λειτουργίας των πρατηρίων και επιβολή προστίμων που ξεπερνούν συνδυαστικά τα 300.000 ευρώ. 
Παράλληλα η ΑΑΔΕ "ξήλωσε" τα σήματα, τις αντλίες και τον εξοπλισμό των πρατηρίων, πραγματοποίησε απάντληση των καυσίμων από τις δεξαμενές και διέκοψε τη διάθεση και διακίνηση ενεργειακών προϊόντων προς τα συγκεκριμένα πρατήρια και τα συνδεδεμένα με αυτά, στο πλαίσιο τήρησης των Μέτρων Δέουσας Επιμέλειας. Επίσης δημοσιοποίησε τα στοιχεία των παραβατών στην ιστοσελίδα της.  

Στη σχετική ανακοίνωση η ΑΑΔΕ αναφέρει ότι θα συνεχίσει τη συστηματική έρευνα για την καταπολέμηση των φαινομένων παραβατικότητας, τα οποία όπως φαίνεται είναι πολύ περισσότερα από όσα φανταζόμαστε.

Motoway Test Ride Event στη Θεσσαλονίκη

6 Ημέρες, 3 Brands , 1 Εμπειρία
test ride motoway
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

9/3/2026

Η Motoway Καμπράνης Α.Ε. διοργανώνει test ride στις κεντρικές της εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη (Γιαννιτσών 59) από τη Δευτέρα 9 έως και το Σάββατο 14 Μαρτίου, στο οποίο θα είναι διαθέσιμα τα παρακάτω μοντέλα των Morbidelli, Benelli και ASUS:

  • Morbidelli: T125X, SC125LX, Ν300, F352, T352X, T502X
  • Benelli: TRK 702X
  • Asus: CrossX 125

Παράλληλα με τις οδηγικές δοκιμές, όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε κληρώσεις για δώρα και αξεσουάρ μοτοσυκλέτας.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να προβούν σε online κράτηση μέσω του επίσημου συνδέσμου της εταιρείας, ώστε να εξασφαλίσουν τη δοκιμή του μοντέλου που επιθυμούν.

Για τη συμμετοχή στη δοκιμαστική οδήγηση, είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας:

1. Δίπλωμα οδήγησης (σε φυσική μορφή),

2. Αστυνομική ταυτότητα (σε φυσική μορφή),

3. Το δικό σας κράνος.

Στοιχεία Εκδήλωσης:

Τοποθεσία: Motoway, Γιαννιτσών 59, Θεσσαλονίκη

Ημερομηνίες: 9 - 14 Μαρτίου

Ώρες: 10:00 - 19:00

Κρατήσεις: https://form.jotform.com/260562908479065/