Λουκέτο σε δύο πρατήρια για διακίνηση νοθευμένων καυσίμων - Τα ξήλωσε όλα η ΑΑΔΕ!

Και πρόστιμα άνω των 150.000 ευρώ ανά πρατήριο - Σε Βόλο και Κιλκίς
Νοθευμένα καύσιμα λουκέτο σε δύο πρατήρια ΑΑΔΕ 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

20/3/2025

Καλά κρατεί η διακίνηση νοθευμένων καυσίμων στην ελληνική αγορά με τους τελωνειακούς ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) να εντοπίζουν και να σφραγίζουν δύο ακόμη πρατήρια για δύο χρόνια επιβάλλοντας, μεταξύ άλλων, μεγάλα χρηματικά πρόστιμα.

Ειδικότερα, στην περίπτωση του πρατηρίου στον Βόλο, είχε προηγηθεί σχετική πληροφορία από την αρμόδια Υπηρεσία Εμπορίου Μαγνησίας, σχετικά με τον εντοπισμό νοθευμένης βενζίνης 3,1 τόνων, που οδήγησε στη βεβαίωση  δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων 3.298 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα ασκήθηκε ποινική δίωξη για λαθρεμπορία.

Στο Κιλκίς, η σφράγιση του πρατηρίου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επιχείρησης υπό  τον συντονισμό του Κεντρικού Θαλάμου Επιχειρήσεων της ΑΑΔΕ, μετά από αξιοποίηση πληροφορίας από την Διεύθυνση Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κιλκίς.

Και στις δύο περιπτώσεις παραλήφθηκαν δείγματα καυσίμων τα οποία εξετάστηκαν από τις χημικές υπηρεσίες του Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ και χαρακτηρίστηκαν ως μη κανονικά και νοθευμένα με άλλα πετρελαϊκά προϊόντα. 

Νοθευμένα καύσιμα λουκέτο σε δύο πρατήρια ΑΑΔΕ 2025

Τη σφράγιση των πρατηρίων ακολούθησε μια σειρά επιπρόσθετων μέτρων, όπως η αφαίρεση των αδειών λειτουργίας των πρατηρίων και επιβολή προστίμων που ξεπερνούν συνδυαστικά τα 300.000 ευρώ. 
Παράλληλα η ΑΑΔΕ "ξήλωσε" τα σήματα, τις αντλίες και τον εξοπλισμό των πρατηρίων, πραγματοποίησε απάντληση των καυσίμων από τις δεξαμενές και διέκοψε τη διάθεση και διακίνηση ενεργειακών προϊόντων προς τα συγκεκριμένα πρατήρια και τα συνδεδεμένα με αυτά, στο πλαίσιο τήρησης των Μέτρων Δέουσας Επιμέλειας. Επίσης δημοσιοποίησε τα στοιχεία των παραβατών στην ιστοσελίδα της.  

Στη σχετική ανακοίνωση η ΑΑΔΕ αναφέρει ότι θα συνεχίσει τη συστηματική έρευνα για την καταπολέμηση των φαινομένων παραβατικότητας, τα οποία όπως φαίνεται είναι πολύ περισσότερα από όσα φανταζόμαστε.

Οι αναβάτες του Motul WSBK δίνουν ραντεβού στην EICMA 2026

Σε μεγαλύτερη έκταση με 2.120 brands από 52 χώρες και φιλανθρωπικό αγώνα με θρύλους του WSBK
EICMA 2026
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

23/10/2026

Από τις 3 έως τις 8 Νοεμβρίου, η EICMA 2026 θα κορυφαία ονόματα του WorldSBK, Παγκόσμιους Πρωταθλητές και αναβάτες από τις υπόλοιπες κατηγορίες του θεσμού.

Η φετινή διοργάνωση θα καταλάβει δέκα εκθεσιακά περίπτερα, με 2.120 brands από 52 χώρες, ενώ το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί και φιλανθρωπικός αγώνας με συμμετοχή γνωστών αναβατών και παλιών πρωταθλητών.

Ο Nicolo Bulega και οι πρωταγωνιστές του WorldSBK στο Μιλάνο

Μετά την ολοκλήρωση της σεζόν του 2026, αρκετοί από τους πρωταγωνιστές του WorldSBK θα βρεθούν στην ιταλική έκθεση μοτοσυκλέτας. Ανάμεσά τους θα είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Nicolo Bulega και ο ομόσταυλός του στην Aruba.it Racing - Ducati, Iker Lecuona.

Στην EICMA θα δώσουν επίσης το παρών ο Yari Montella της Barni Spark Racing Team, ο οποίος ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην τρίτη θέση, και ο ομόσταυλός του, δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Alvaro Bautista.

Από τη Yamaha θα συμμετάσχει ο Andrea Locatelli, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος αναβάτης της εταιρείας στο πρωτάθλημα, ενώ παρών θα είναι και ο Alberto Surra της Motocorsa Racing, ο κορυφαίος rookie της σεζόν.

Στη λίστα των αναβατών περιλαμβάνονται ακόμη οι Remy Gardner και Stefano Manzi της GYTR GRT Yamaha WorldSBK, καθώς και οι Lorenzo Baldassarri της Team GoEleven και Tommy Bridewell της Superbikes Advocates.

Παρουσία και από τις υπόλοιπες κατηγορίες

Η EICMA θα συγκεντρώσει και πρωταγωνιστές από τις άλλες κατηγορίες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής WorldSSP για το 2026, Albert Arenas, θα βρεθεί στην έκθεση μαζί με τον δεύτερο του πρωταθλήματος Valentin Debise και τον Federico Caricasulo, αμφότερους συνδεδεμένους με την ZXMOTO.

Από την WorldSPB θα συμμετάσχει ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Xavi Artigas της MTM Kawasaki, ενώ την παρουσία της κατηγορίας WorldWCR θα εκπροσωπήσουν οι Emily Bondi της FT Racing Academy και Denise Dal Zotto της PATA AG Motorsport Italia.

Θρύλοι του WorldSBK ενώνονται για καλό σκοπό

Η παρουσία των αγωνιζομένων δεν θα περιοριστεί στους αναβάτες που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα του 2026. Τρεις γνώριμες μορφές της ιστορίας του WorldSBK θα επιστρέψουν στην πίστα για τον Champions Charity Race, που θα διεξαχθεί το Σάββατο και την Κυριακή στον αγωνιστικό χώρο MotoLive της έκθεσης.

Ο Troy Bayliss, τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής WorldSBK, ο Marco Melandri, νικητής 20 αγώνων του θεσμού, και ο Ruben Xaus, ο πρώτος Ισπανός που κέρδισε αγώνα WorldSBK και δεύτερος στο πρωτάθλημα του 2003, θα φορέσουν ξανά τις αγωνιστικές τους φόρμες για την περίσταση.

Περισσότερα από 750 brands εκτός Ιταλίας

Η EICMA 2026 θα φιλοξενήσει συνολικά 2.120 brands από 52 χώρες, καταλαμβάνοντας δέκα εκθεσιακά περίπτερα στις εγκαταστάσεις Fiera Milano Rho. Σύμφωνα με τα στοιχεία της διοργάνωσης, το 74% των brands που θα συμμετάσχουν προέρχεται από χώρες εκτός Ιταλίας, ενώ οι εκθέτες ξεπερνούν τους 754.

Ο πρόεδρος της EICMA, Pietro Meda, αναφέρθηκε στη διεθνή διάσταση της έκθεσης και στον ρόλο της για τον κλάδο της μοτοσυκλέτας.

"Κάθε διοργάνωση της EICMA φέρνει κάτι καινούργιο, αλλά πάνω απ' όλα διατηρεί τη μοναδική ικανότητά της να προκαλεί ενθουσιασμό. Αυτό είναι το πραγματικό νόημα του “Always the first time” να επιστρέφεις και να αισθάνεσαι σαν να την επισκέπτεσαι για πρώτη φορά.

"Τα στοιχεία της διοργάνωσης του 2026 αποτυπώνουν μια ισχυρή, διεθνή και ολοκληρωμένη έκθεση. Πίσω από αυτά, όμως, βρίσκεται μια παγκόσμια κοινότητα επιχειρήσεων, επαγγελματιών, μέσων ενημέρωσης και εκατοντάδων χιλιάδων φίλων της μοτοσυκλέτας.

"Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε έναν χώρο που εκπλήσσει και προσελκύει το ενδιαφέρον, εμπνέει τις νεότερες γενιές, δημιουργεί σχέσεις, προωθεί την κουλτούρα του μοτοσυκλετισμού και προσφέρει αξία στον κλάδο, βελτιώνοντας παράλληλα την εμπειρία των επισκεπτών κάθε χρόνο".

Η EICMA θα ανοίξει τις πύλες της στις 3 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 8 Νοεμβρίου 2026, με την παρουσία των πρωταγωνιστών του WorldSBK να προσθέτει έντονο αγωνιστικό ενδιαφέρον σε μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις του κλάδου της μοτοσυκλέτας.