Λουκέτο σε δύο πρατήρια για διακίνηση νοθευμένων καυσίμων - Τα ξήλωσε όλα η ΑΑΔΕ!

Και πρόστιμα άνω των 150.000 ευρώ ανά πρατήριο - Σε Βόλο και Κιλκίς
Νοθευμένα καύσιμα λουκέτο σε δύο πρατήρια ΑΑΔΕ 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

20/3/2025

Καλά κρατεί η διακίνηση νοθευμένων καυσίμων στην ελληνική αγορά με τους τελωνειακούς ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) να εντοπίζουν και να σφραγίζουν δύο ακόμη πρατήρια για δύο χρόνια επιβάλλοντας, μεταξύ άλλων, μεγάλα χρηματικά πρόστιμα.

Ειδικότερα, στην περίπτωση του πρατηρίου στον Βόλο, είχε προηγηθεί σχετική πληροφορία από την αρμόδια Υπηρεσία Εμπορίου Μαγνησίας, σχετικά με τον εντοπισμό νοθευμένης βενζίνης 3,1 τόνων, που οδήγησε στη βεβαίωση  δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων 3.298 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα ασκήθηκε ποινική δίωξη για λαθρεμπορία.

Στο Κιλκίς, η σφράγιση του πρατηρίου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επιχείρησης υπό  τον συντονισμό του Κεντρικού Θαλάμου Επιχειρήσεων της ΑΑΔΕ, μετά από αξιοποίηση πληροφορίας από την Διεύθυνση Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κιλκίς.

Και στις δύο περιπτώσεις παραλήφθηκαν δείγματα καυσίμων τα οποία εξετάστηκαν από τις χημικές υπηρεσίες του Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ και χαρακτηρίστηκαν ως μη κανονικά και νοθευμένα με άλλα πετρελαϊκά προϊόντα. 

Νοθευμένα καύσιμα λουκέτο σε δύο πρατήρια ΑΑΔΕ 2025

Τη σφράγιση των πρατηρίων ακολούθησε μια σειρά επιπρόσθετων μέτρων, όπως η αφαίρεση των αδειών λειτουργίας των πρατηρίων και επιβολή προστίμων που ξεπερνούν συνδυαστικά τα 300.000 ευρώ. 
Παράλληλα η ΑΑΔΕ "ξήλωσε" τα σήματα, τις αντλίες και τον εξοπλισμό των πρατηρίων, πραγματοποίησε απάντληση των καυσίμων από τις δεξαμενές και διέκοψε τη διάθεση και διακίνηση ενεργειακών προϊόντων προς τα συγκεκριμένα πρατήρια και τα συνδεδεμένα με αυτά, στο πλαίσιο τήρησης των Μέτρων Δέουσας Επιμέλειας. Επίσης δημοσιοποίησε τα στοιχεία των παραβατών στην ιστοσελίδα της.  

Στη σχετική ανακοίνωση η ΑΑΔΕ αναφέρει ότι θα συνεχίσει τη συστηματική έρευνα για την καταπολέμηση των φαινομένων παραβατικότητας, τα οποία όπως φαίνεται είναι πολύ περισσότερα από όσα φανταζόμαστε.

Πατέρας και γιος πάνε για ρεκόρ στον γύρο του κόσμου με Honda

Ο 17χρονος Oli θα επιχειρήσει το 2027 να γίνει ο νεότερος άνθρωπος που θα κάνει τον γύρο του κόσμου με μοτοσυκλέτα
Olimoto
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

28/9/2026

Ο Joe και ο γιος του Oli ετοιμάζουν μια προσπάθεια για παγκόσμιο ρεκόρ, με Honda NX500 και CB125R, περνώντας από τέσσερις ηπείρους και 20 χώρες.

Η OliMoto, η ομάδα πατέρα και γιου Joe και Oli, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Honda για μια προσπάθεια κατάρριψης παγκόσμιου ρεκόρ το 2027. Ο Oli θα είναι 17 ετών όταν ξεκινήσει το ταξίδι.

Η διαδρομή θα περάσει από τέσσερις ηπείρους και 20 χώρες, με συνολική απόσταση περίπου 30,580 χιλιομέτρων. Οι τρεις βασικοί στόχοι της προσπάθειας είναι η ασφαλής επιστροφή, η ολοκλήρωση του γύρου του κόσμου και η επίτευξη ενός ρεκόρ Guinness. Παράλληλα, η ομάδα θα συγκεντρώνει χρήματα για τη φιλανθρωπική οργάνωση Save the Children.

Ο Joe θα χρησιμοποιήσει μια Honda NX500 με το σύστημα E-Clutch, ενώ ο Oli θα οδηγήσει μια Honda CB125R. Αν η προσπάθεια ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο Oli θα γίνει ο νεότερος άνθρωπος που έχει κάνει τον γύρο του κόσμου με μοτοσυκλέτα.

Olimoto

Η σχέση με τη Honda ξεκίνησε πριν από δεκαετίες

Για τον Joe η επιλογή της Honda έχει και προσωπική ιστορία. Η πρώτη του επαφή με τη μοτοσυκλέτα έγινε ως συνεπιβάτης στη Honda 400 Four του αδελφού του Sam, στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα είχε αγοραστεί από τη Shirlaws στο Aberdeen, την οικογενειακή αντιπροσωπεία Honda που σήμερα στηρίζει επίσης την προσπάθεια της OliMoto.

"Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες πριν, ανακάλυψα για πρώτη φορά την ελευθερία του ανοιχτού δρόμου στο πίσω μέρος της Honda 400 Four του αδελφού μου Sam, την οποία είχε αγοράσει από τη Shirlaws Aberdeen στα τέλη της δεκαετίας του 1980", ανέφερε ο Joe.

"Είναι απίστευτο το πώς η ζωή έκανε έναν πλήρη κύκλο. Με τη Honda ως επίσημο συνεργάτη, θα συνεχίσω αυτό το ταξίδι δίπλα στον γιο μου, στηρίζοντας τα σχέδιά του."

Από το Adventure Bike Rider Festival στην παγκόσμια διαδρομή

Η ιδέα για την προσπάθεια προέκυψε μετά το Adventure Bike Rider Festival του 2025. Η αρχική συζήτηση πατέρα και γιου για μοτοσυκλέτες και ταξίδια εξελίχθηκε σταδιακά σε σχέδιο για μια μεγάλη αποστολή.

Olimoto

Οι δύο τους σκοπεύουν να καταγράψουν το ταξίδι, τους ανθρώπους και τις χώρες που θα συναντήσουν στη διαδρομή, ενώ στο εγχείρημα δίνεται έμφαση και στην εμπειρία του Oli ως νεαρού αναβάτη.

Η πρώτη παρουσίαση στις 22 Οκτωβρίου

Το πρώτο σημαντικό ορόσημο πριν από την αναχώρηση του 2027 είναι προγραμματισμένο για τις 22 Οκτωβρίου 2026, στη Shirlaws στο Aberdeen.

Στην εκδήλωση αναμένεται να παρευρεθεί και ο John McGuinness MBE, ενώ στη συνέχεια θα συνεχιστούν οι προετοιμασίες για την έναρξη του ταξιδιού.

Αν όλα εξελιχθούν σύμφωνα με το σχέδιο, ο Oli θα επιχειρήσει παράλληλα να γράψει το όνομά του στα ρεκόρ ως ο νεότερος αναβάτης που έχει ολοκληρώσει τον γύρο του κόσμου με μοτοσυκλέτα.