Λουκέτο σε δύο πρατήρια για διακίνηση νοθευμένων καυσίμων - Τα ξήλωσε όλα η ΑΑΔΕ!

Και πρόστιμα άνω των 150.000 ευρώ ανά πρατήριο - Σε Βόλο και Κιλκίς
Νοθευμένα καύσιμα λουκέτο σε δύο πρατήρια ΑΑΔΕ 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

20/3/2025

Καλά κρατεί η διακίνηση νοθευμένων καυσίμων στην ελληνική αγορά με τους τελωνειακούς ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) να εντοπίζουν και να σφραγίζουν δύο ακόμη πρατήρια για δύο χρόνια επιβάλλοντας, μεταξύ άλλων, μεγάλα χρηματικά πρόστιμα.

Ειδικότερα, στην περίπτωση του πρατηρίου στον Βόλο, είχε προηγηθεί σχετική πληροφορία από την αρμόδια Υπηρεσία Εμπορίου Μαγνησίας, σχετικά με τον εντοπισμό νοθευμένης βενζίνης 3,1 τόνων, που οδήγησε στη βεβαίωση  δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων 3.298 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα ασκήθηκε ποινική δίωξη για λαθρεμπορία.

Στο Κιλκίς, η σφράγιση του πρατηρίου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επιχείρησης υπό  τον συντονισμό του Κεντρικού Θαλάμου Επιχειρήσεων της ΑΑΔΕ, μετά από αξιοποίηση πληροφορίας από την Διεύθυνση Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κιλκίς.

Και στις δύο περιπτώσεις παραλήφθηκαν δείγματα καυσίμων τα οποία εξετάστηκαν από τις χημικές υπηρεσίες του Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ και χαρακτηρίστηκαν ως μη κανονικά και νοθευμένα με άλλα πετρελαϊκά προϊόντα. 

Νοθευμένα καύσιμα λουκέτο σε δύο πρατήρια ΑΑΔΕ 2025

Τη σφράγιση των πρατηρίων ακολούθησε μια σειρά επιπρόσθετων μέτρων, όπως η αφαίρεση των αδειών λειτουργίας των πρατηρίων και επιβολή προστίμων που ξεπερνούν συνδυαστικά τα 300.000 ευρώ. 
Παράλληλα η ΑΑΔΕ "ξήλωσε" τα σήματα, τις αντλίες και τον εξοπλισμό των πρατηρίων, πραγματοποίησε απάντληση των καυσίμων από τις δεξαμενές και διέκοψε τη διάθεση και διακίνηση ενεργειακών προϊόντων προς τα συγκεκριμένα πρατήρια και τα συνδεδεμένα με αυτά, στο πλαίσιο τήρησης των Μέτρων Δέουσας Επιμέλειας. Επίσης δημοσιοποίησε τα στοιχεία των παραβατών στην ιστοσελίδα της.  

Στη σχετική ανακοίνωση η ΑΑΔΕ αναφέρει ότι θα συνεχίσει τη συστηματική έρευνα για την καταπολέμηση των φαινομένων παραβατικότητας, τα οποία όπως φαίνεται είναι πολύ περισσότερα από όσα φανταζόμαστε.

ZXMOTO: Μαθήματα αλληλεγγύης από τον Zhang Xue στις πρόσφατες πλημμύρες που χτύπησαν την Κίνα

Προσφέρει πολυεπίπεδη βοήθεια σε πληγείσες περιοχές
zxmoto-zhang-xue
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

27/7/2026

Η 9η Ιουλίου 2026 θα μείνει στην κινέζικη ιστορία ως μια μαύρη μέρα για τη χώρα και ειδικά για τη νότια επαρχία Guangxi που επλήγη από σφοδρή κακοκαιρία και αντιμετώπισε πρωτοφανείς για τη χώρα καταστροφικές πλημμύρες.

Ο ιδιοκτήτης της ΖΧΜΟΤΟ, Zhang Xue, παρότι η εταιρεία του εδρεύει στην Chongqing, χιλιάδες χιλιόμετρα βορειότερα της πληγείσας επαρχίας, έσπευσε να συνεισφέρει στην ανακούφιση των συμπατριωτών του με αρκετούς τρόπους.

Κατ’ αρχήν δώρισε πέντε εκατομμύρια γιουάν, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 650.000 ευρώ (ισοτιμία 27/7/2026), καθώς και περισσότερους από 33 τόνους προμηθειών που περιλαμβάνουν νερό, γάλα σε σκόνη, πάνες για μωρά και τρόφιμα.

Επιπλέον, οργάνωσε και έστειλε μια ομάδα μοτοσυκλετιστών για να προσφέρουν τη βοήθεια αυτή και ό,τι άλλο χρειαστεί σε περιοχές που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση από μεγαλύτερα οχήματα καθώς το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί σε πολλά σημεία.

Ο κύριος Xue έχει πολλάκις αποδείξει πως ο τρόπος σκέψης του απέχει έτη φωτός από το τυπικό μεγαλοστέλεχος μιας βιομηχανίας μοτοσυκλετών. Το έκανε ήδη από τότε που κρατούσε το τιμόνι της Kove Moto, όταν ίδρωνε και ξενυχτούσε ως μηχανικός της ομάδας ράλι στο Dakar, ενώ ενίσχυσε τη γοητεία του προς τους μοτοσυκλετιστές σε μεγάλο βαθμό όταν κλήθηκε να αντιμετωπίσει την πρώτη σοβαρή ανάκληση σε μοτοσυκλέτα της ΖΧΜΟΤΟ.

Τώρα το πάει ένα βήμα παραπέρα, παρότι η εταιρεία του είναι από τις μικρότερες σε μέγεθος και νεότερες σε ηλικία κατασκευάστριες μοτοσυκλετών της Κίνας. Στην τελική, πιθανότατα ουδείς θα τον κατηγορούσε αν δεν έκανε τίποτε, μα για μια φορά ακόμη φαίνεται πως ο ιδρυτής της ΖΧΜΟΤΟ δεν αρέσκεται στην πεπατημένη.

Ετικέτες