Λουκέτο σε δύο πρατήρια για διακίνηση νοθευμένων καυσίμων - Τα ξήλωσε όλα η ΑΑΔΕ!

Και πρόστιμα άνω των 150.000 ευρώ ανά πρατήριο - Σε Βόλο και Κιλκίς
Νοθευμένα καύσιμα λουκέτο σε δύο πρατήρια ΑΑΔΕ 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

20/3/2025

Καλά κρατεί η διακίνηση νοθευμένων καυσίμων στην ελληνική αγορά με τους τελωνειακούς ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) να εντοπίζουν και να σφραγίζουν δύο ακόμη πρατήρια για δύο χρόνια επιβάλλοντας, μεταξύ άλλων, μεγάλα χρηματικά πρόστιμα.

Ειδικότερα, στην περίπτωση του πρατηρίου στον Βόλο, είχε προηγηθεί σχετική πληροφορία από την αρμόδια Υπηρεσία Εμπορίου Μαγνησίας, σχετικά με τον εντοπισμό νοθευμένης βενζίνης 3,1 τόνων, που οδήγησε στη βεβαίωση  δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων 3.298 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα ασκήθηκε ποινική δίωξη για λαθρεμπορία.

Στο Κιλκίς, η σφράγιση του πρατηρίου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επιχείρησης υπό  τον συντονισμό του Κεντρικού Θαλάμου Επιχειρήσεων της ΑΑΔΕ, μετά από αξιοποίηση πληροφορίας από την Διεύθυνση Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κιλκίς.

Και στις δύο περιπτώσεις παραλήφθηκαν δείγματα καυσίμων τα οποία εξετάστηκαν από τις χημικές υπηρεσίες του Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ και χαρακτηρίστηκαν ως μη κανονικά και νοθευμένα με άλλα πετρελαϊκά προϊόντα. 

Νοθευμένα καύσιμα λουκέτο σε δύο πρατήρια ΑΑΔΕ 2025

Τη σφράγιση των πρατηρίων ακολούθησε μια σειρά επιπρόσθετων μέτρων, όπως η αφαίρεση των αδειών λειτουργίας των πρατηρίων και επιβολή προστίμων που ξεπερνούν συνδυαστικά τα 300.000 ευρώ. 
Παράλληλα η ΑΑΔΕ "ξήλωσε" τα σήματα, τις αντλίες και τον εξοπλισμό των πρατηρίων, πραγματοποίησε απάντληση των καυσίμων από τις δεξαμενές και διέκοψε τη διάθεση και διακίνηση ενεργειακών προϊόντων προς τα συγκεκριμένα πρατήρια και τα συνδεδεμένα με αυτά, στο πλαίσιο τήρησης των Μέτρων Δέουσας Επιμέλειας. Επίσης δημοσιοποίησε τα στοιχεία των παραβατών στην ιστοσελίδα της.  

Στη σχετική ανακοίνωση η ΑΑΔΕ αναφέρει ότι θα συνεχίσει τη συστηματική έρευνα για την καταπολέμηση των φαινομένων παραβατικότητας, τα οποία όπως φαίνεται είναι πολύ περισσότερα από όσα φανταζόμαστε.

Guy Martin: Του πήραν το δίπλωμα για έξι μήνες για υπερβολική ταχύτητα

Ο βρετανός πρέπει να καταβάλει και πρόστιμο που φτάνει τις 1.329 λίρες
Guy Martin
Από τον

Παύλο Καρατζά

22/4/2026

Ο τηλεοπτικός παρουσιαστής και πρώην οδηγός αγώνων Guy Martin απαγορεύεται να οδηγεί για έξι μήνες, αφού οι κάμερες τον έπιασαν να υπερβαίνει το όριο ταχύτητας δύο φορές.

Ο 44χρονος, ο οποίος έγινε γνωστός από τις επιτυχίες του στον αγώνα Isle of Man TT και τη συμμετοχή του στην ταινία Closer to the Edge, που πραγματεύεται λεπτομέρειες και στοιχεία του ιστορικού θεσμού, οδηγούσε την προσωπική του Honda Africa Twin στις περιοχές του Northamptonshire και του Leicestershire.

Ο Guy Martin δεν υπολόγισε όμως τις κάμερες που υπήρχαν στις δύο περιοχές και αργότερα παραδέχτηκε ότι οδηγούσε τη μοτοσυκλέτα του με ταχύτητα 74 χλμ./ώρα στον αυτοκινητόδρομο A50 κοντά στο Leicester, όπου το όριο ήταν 64 χλμ./ώρα, και με ταχύτητα 125 χλμ./ώρα στον αυτοκινητόδρομο A43 κοντά στο Brackley, όπου ίσχυε προσωρινό όριο 80 χλμ./ώρα.

Guy Martin

Τα δικαστικά έγγραφα δείχνουν ότι ο Martin συγκέντρωσε τουλάχιστον 12 βαθμούς ποινής στην άδεια οδήγησής του και αποδέχτηκε ότι πρέπει πλέον να εκτίσει ποινή απαγόρευσης οδήγησης έξι μηνών.

Η πρώτη παράβαση για υπερβολική ταχύτητα σημειώθηκε στις 15 Ιουλίου στο Leicestershire και η δεύτερη στις 19 Μαρτίου στο Brackley, κοντά στα έργα του HS2, όπου ίσχυε προσωρινός περιορισμός ταχύτητας.

“Ζητά συγγνώμη από το δικαστήριο για την παράβασή του. Δεν θα αντιταχθεί στην αφαίρεση πόντων που συνεπάγεται εξαμηνιαία αφαίρεση της άδειας οδήγησης, έγραψε εκ μέρους του Martin ένας εκπρόσωπος της δικηγορικής εταιρείας Chattertons.

Ο τηλεοπτικός παρουσιαστής, ο οποίος κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής του καριέρας κατέκτησε 17 βάθρα στον αγώνα αγώνα Isle of Man TT, εκτός της αφαίρεσης της άδειας οδήγησης, οφείλει να καταβάλει και 1.329 λίρες ως πρόστιμο.

 

Ετικέτες