Λυκαβηττός & Τροχαία: Δόθηκε και η συνέχεια…

Νέα «εξόρμηση» με παραπλήσια αποτελέσματα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

20/10/2019

Αντίθετα με την πάγια τακτική της, που είναι να εξαφανίζεται για μεγάλα διαστήματα από μία περιοχή έπειτα από μία επιχείρηση ή «εξόρμηση» όπως την αναφέρουν στα δελτία τύπου, η Τροχαία επέστρεψε στην Πλατεία Λυκαβηττού την αμέσως επόμενη ημέρα, από το «ραντεβού της Πέμπτης». Στόχος ήταν να δώσουν το μήνυμα πως θα πρέπει να σταματήσουν τα burnout, donuts, κτλ που προκαλούν την όχληση των κατοίκων της περιοχής από τις συγκεντρώσεις αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών. Αυτό είναι κάτι που προσπερνούν οι περισσότεροι, πως δηλαδή υπάρχουν κάτοικοι που έχουν χάσει τον ύπνο τους. Το γεγονός πως η αστυνομία επέστρεψε την επόμενη ημέρα στο ίδιο σημείο είναι ένα καλό παράδειγμα, όμως δεν φτάνει για να εξαλείψει πλήρως την αγωνία των κατοίκων, που φοβούνται πως σε λίγο καιρό η ίδια κατάσταση θα συνεχίζεται κανονικά…

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της τροχαίας βεβαίωσαν 82 παραβάσεις και συγκεκριμένα:

- (4) για επίδειξη ικανοτήτων

- (20) για κυκλοφορία οχήματος χωρίς κατάλληλο σιγαστήρα,

- (3) για μη χρήση προστατευτικού κράνους,

- (29) για φιμέ ανεμοθώρακες (παρμπρίζ αυτοκινήτων)

- (4) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,

- (3) για στέρηση ΚΤΕΟ

- (2) για δυσδιάκριτη πινακίδα

- (2) πειθαρχικές παραβάσεις σε Δ.Χ.Ε αυτοκίνητα (ταξί) και

- (15) λοιπές παραβάσεις

συνέλαβαν (10) οδηγούς για στέρηση Άδειας Ικανότητας Οδήγησης,

αφαίρεσαν (36) Άδειες Ικανότητας Οδήγησης, (35) Άδειες Κυκλοφορίας οχημάτων και (28) ζεύγη πινακίδων, και

ακινητοποίησαν (10) οχήματα, από τα οποία εννέα (9) μεταφέρθηκαν με γερανό προς φύλαξη.

Υπενθυμίζεται ότι στην προχθεσινή εξόρμηση (σχετικό Δελτίο Τύπου):

βεβαιώθηκαν (76) παραβάσεις,

συνελήφθησαν (14) οδηγοί

αφαιρέθηκαν (39) Άδειες Ικανότητας Οδήγησης, (42) Άδειες Κυκλοφορίας οχημάτων και (51) ζεύγη πινακίδων, και

ακινητοποιήθηκαν (13) οχήματα, από τα οποία (12) μεταφέρθηκαν με γερανό προς φύλαξη.

Θυμηθείτε τι είχε συμβεί την Πέμπτη, κι όσα λέγαμε για την επιχείρηση της αστυνομίας:

Επιχείρηση της αστυνομίας στον Λυκαβηττό για τις «κόντρες της Πέμπτης» [VIDEO]

Κράνος GoPro: Πιο κοντά στην παραγωγή - Τι δείχνουν οι πατέντες

Με κάμερα εμπρός αλλά και εξωτερικά μικρόφωνα - Ποιος είναι ο ρόλος τους
Κράνος μοτοσυκλέτας GoPro κατοχύρωση πατέντας 2026
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

28/8/2026

Η πρόθεση της GoPro να φέρει στην παραγωγή τη δική της σειρά "έξυπνων" κρανών για μοτοσυκλέτα είναι γνωστή και φαίνεται ότι ο καιρός πλησιάζει που το πρώτο μοντέλο της εταιρείας θα κάνει το ντεμπούτο του.

Πάνε περισσότερα από δυόμιση χρόνια που η GoPro προχώρησε στην εξαγορά της άγνωστη αυστραλιανής Forcite Helmet Systems, μιας εταιρείας που είχε κάνει ήδη σημαντικά βήματα στην πλήρη ενσωμάτωση γκάτζετ στα κράνη της, όπως είναι οι κάμερες.

Την άνοιξη του 2025 η GoPro ανακοίνωσε επίσης συνεργασία με την AGV, από ό,τι καταλαβαίνουμε σε μια κίνηση να αποκτήσει η αμερικάνικη εταιρεία περισσότερη τεχνογνωσία πίσω από την κατασκευή κρανών υψηλών προδιαγραφών και να επιταχύνει τη διαδικασία δημιουργίας δικής της μάρκας.

Πρόσφατα το φως της δημοσιότητας είδαν πατέντες που σύμφωνα με το αυστραλιανό Motorcycle News κατατέθηκαν από την GoPro με το σχέδιο του κράνους να θυμίζει στο κάτω μέρος του, αλλά και από το "μέτωπο" και πίσω, κράνος της AGV.

Κράνος μοτοσυκλέτας GoPro κατοχύρωση πατέντας 2026

Στη σχεδίαση του κράνους έχει ενσωματωθεί κάμερα στο πάνω μέρος του "σαγονιού", η οποία από ό,τι καταλαβαίνουμε φέρει και κλείστο ώστε να μην είναι συνεχώς εκτεθειμένη.

Αυτό είναι μόνο ένα από τα γκάτζετ του κράνους της GoPro αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει εγκατεστημένα μικρόφωνα στο πίσω μέρος αλλά και δυνατότητα συνδεσιμότητας με cloud για να προσφέρει ένα πρωτοφανές σύστημα ασφάλειας αναβάτη, για κράνος. 

Το αυστραλιανό MCN αναφέρει ότι τα μικρόφωνα δεν χρησιμεύουν για να καταγράφουν γενικά ήχο αλλά για να εντοπίζουν μέσω του ήχου που λαμβάνουν άλλα οχήματα στον δρόμο και με αυτόν τον τρόπο να λειτουργούν ως σύστημα επιτήρησης τυφλού σημείου! 

Για να γίνει το παραπάνω πραγματικότητα επιστρατεύεται και τεχνητή νοημοσύνη ώστε το κράνος να μάθει και έπειτα να αγνοεί τους ήχους που παράγει ο αναβάτης αλλά και η μοτοσυκλέτα του και να επικεντρώνεται στους ήχους του περιβάλλοντος συγκρίνοντας διαρκώς την απόσταση τους με εκείνη της μοτοσυκλέτας. 

Κράνος μοτοσυκλέτας GoPro κατοχύρωση πατέντας 2026

Το σύστημα ακούγεται περίπλοκο και ίσως κάτι έχει χαθεί στη μετάφραση, ενώ αναφέρεται επίσης ότι επιλέχθηκαν μικρόφωνα για τον εντοπισμό οχημάτων καθώς είναι φθηνότερα σε σχέση με κάμερες, σίγουρα φθηνότερα έναντι ενός ραντάρ. Στο κράνος έχουν τοποθετηθεί επίσης και επιταχυνσιόμετρα ώστε να προσμετράται σωστά και η κίνηση του κεφαλιου του αναβάτη προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Το κράνος δεν έχει παρουσιαστεί προς το παρόν πουθενά σε φωτογραφία και μόνο οι πατέντες μαρτυρούν την ύπαρξή του. Αυτό ωστόσο και με δεδομένο και τα δυόμιση και πλέον χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από τότε που η GoPro έδειξε στον κόσμο ότι θέλει να κατασκευάσει το δικό της κράνος, δεν σημαίνει ότι το εν λόγω πρότζεκτ δεν βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης. Πλέον βρισκόμαστε στο τέλος του καλοκαιριού, μόλις δύο μήνες μακριά από την EICMA, όπου δεν αποκλείεται να δούμε το "έξυπνο" κράνος της GoPro να κάνει το ντεμπούτο του έστω και σαν concept. 

Κράνος μοτοσυκλέτας GoPro κατοχύρωση πατέντας 2026