Λυκαβηττός & Τροχαία: Δόθηκε και η συνέχεια…

Νέα «εξόρμηση» με παραπλήσια αποτελέσματα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

20/10/2019

Αντίθετα με την πάγια τακτική της, που είναι να εξαφανίζεται για μεγάλα διαστήματα από μία περιοχή έπειτα από μία επιχείρηση ή «εξόρμηση» όπως την αναφέρουν στα δελτία τύπου, η Τροχαία επέστρεψε στην Πλατεία Λυκαβηττού την αμέσως επόμενη ημέρα, από το «ραντεβού της Πέμπτης». Στόχος ήταν να δώσουν το μήνυμα πως θα πρέπει να σταματήσουν τα burnout, donuts, κτλ που προκαλούν την όχληση των κατοίκων της περιοχής από τις συγκεντρώσεις αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών. Αυτό είναι κάτι που προσπερνούν οι περισσότεροι, πως δηλαδή υπάρχουν κάτοικοι που έχουν χάσει τον ύπνο τους. Το γεγονός πως η αστυνομία επέστρεψε την επόμενη ημέρα στο ίδιο σημείο είναι ένα καλό παράδειγμα, όμως δεν φτάνει για να εξαλείψει πλήρως την αγωνία των κατοίκων, που φοβούνται πως σε λίγο καιρό η ίδια κατάσταση θα συνεχίζεται κανονικά…

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της τροχαίας βεβαίωσαν 82 παραβάσεις και συγκεκριμένα:

- (4) για επίδειξη ικανοτήτων

- (20) για κυκλοφορία οχήματος χωρίς κατάλληλο σιγαστήρα,

- (3) για μη χρήση προστατευτικού κράνους,

- (29) για φιμέ ανεμοθώρακες (παρμπρίζ αυτοκινήτων)

- (4) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,

- (3) για στέρηση ΚΤΕΟ

- (2) για δυσδιάκριτη πινακίδα

- (2) πειθαρχικές παραβάσεις σε Δ.Χ.Ε αυτοκίνητα (ταξί) και

- (15) λοιπές παραβάσεις

συνέλαβαν (10) οδηγούς για στέρηση Άδειας Ικανότητας Οδήγησης,

αφαίρεσαν (36) Άδειες Ικανότητας Οδήγησης, (35) Άδειες Κυκλοφορίας οχημάτων και (28) ζεύγη πινακίδων, και

ακινητοποίησαν (10) οχήματα, από τα οποία εννέα (9) μεταφέρθηκαν με γερανό προς φύλαξη.

Υπενθυμίζεται ότι στην προχθεσινή εξόρμηση (σχετικό Δελτίο Τύπου):

βεβαιώθηκαν (76) παραβάσεις,

συνελήφθησαν (14) οδηγοί

αφαιρέθηκαν (39) Άδειες Ικανότητας Οδήγησης, (42) Άδειες Κυκλοφορίας οχημάτων και (51) ζεύγη πινακίδων, και

ακινητοποιήθηκαν (13) οχήματα, από τα οποία (12) μεταφέρθηκαν με γερανό προς φύλαξη.

Θυμηθείτε τι είχε συμβεί την Πέμπτη, κι όσα λέγαμε για την επιχείρηση της αστυνομίας:

Επιχείρηση της αστυνομίας στον Λυκαβηττό για τις «κόντρες της Πέμπτης» [VIDEO]

CFMOTO: 1η τον Απρίλιο, μπροστά από Honda, Yamaha στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών

Παραμένει 1η η Honda στο 4μηνο αλλά και στο σύνολο των δικύκλων
CFMOTO ταξινομήσεις Απρίλιος 2026 1η στην Ελλάδα μοτοσυκλέτες
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

18/6/2026

H CFMOTO κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή των ταξινομήσεων στις μοτοσυκλέτες τον Απρίλιο μπροστά από Honda και Yamaha.

Το πρώτο τετράμηνο του 2026 ανήκει πλέον στην ιστορία και γράφτηκε με σημαντικές "υποσημειώσεις" για την ελληνική αγορά μοτοσυκλέτας, αφού η CFMOTO κατάφερε να βρεθεί ξανά στην πρώτη θέση στις ταξινομήσεις των μοτοσυκλετών.

Με 289 ταξινομήσεις τον Απρίλιο η CFMOTO κατέκτησε ως εταιρεία την πρώτη θέση στην κατηγορία των μοτοσυκλετών εκθρονίζοντας τη Honda που έπεσε στην 3η θέση με 247 ταξινομήσεις -είχε τα πρωτεία τους τρεις προηγούμενους μήνες - έχοντας μπροστά της στη 2η θέση τη Yamaha με 280 μονάδες. Στην 4η θέση ακολουθεί η Voge με 167 μοτοσυκλέτες και 5η είναι η BMW με  116 μονάδες.

Honda και CFMOTO βρίσκονται σχετικά κοντά στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών στο 1ο τετράμηνο του 2026 με τους Ιάπωνες να διατηρούνται στην κορυφή καθώς έχουν ταξινομήσει 933 μοτοσυκλέτες και τους Κινέζους να ακολουθούν με 839 μονάδες από την αρχή της χρονιάς. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Yamaha με 761 ταξινομήσεις, 4η η Voge με 530 μονάδες και η BMW βάζει την Ευρώπη στην πρώτη πεντάδα με 343 ταξινομημένες μοτοσυκλέτες.

Αιχμή του δόρατος για τη CFMOTO ήταν για μία ακόμη φορά το περσινό best seller της ελληνικής αγοράς, 450MT, το οποίο βρέθηκε στην πρώτη θέση με 94 ταξινομήσεις και το Yamaha Tracer 9, σε όλες τις εκδόσεις του, να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 85 μοτοσυκλέτες. Τρίτο ήταν το Honda X-ADV με 74 μονάδες και τέταρτο το Voge DS525X με 49 ταξινομήσεις, ενώ στην πέμπτη θέση βρέθηκε το "αδελφό" DS625X με 47 μοτοσυκλέτες. 

Έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί η χρονιά στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών με τις Honda, CFMOTO και Yamaha να κονταροχτυπιούνται για την πρώτη θέση της ελληνικής αγοράς. Τα δεδομένα δείχνουν πάντως ότι και με την είσοδο του εξαιρετικά προσιτού 250 Dual, η κινέζικη εταιρεία έχει έναν ακόμη άσο στο μανίκι της για να ανατρέψει την κατάσταση στην κορυφή και να φτάσει σε ένα ακόμη ορόσημο για τη χώρα μας, να βγει πρώτη στο 12μηνο του 2026 στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών και να γράψει ιστορία.

Να σημειωθεί πως στο σύνολο των ταξινομήσεων όλων των κατηγοριών η Honda βρίσκεται μακράν στην πρώτη θέση στο 4μηνο με 4.351 ταξινομήσεις και τη SYM να ακολουθεί με 3.797 μονάδες. Στην τρίτη θέση έχουμε τη Yamaha με 2.677 ταξινομήσεις και τέταρτη είναι η Piaggio με 2.138 ταξινομημένα μοντέλα. Την πεντάδα κλείνει η Daytona με 1.512 ταξινομήσεις. Η CFMOTO είναι έβδομη με 1.267 ταξινομήσεις, πίσω από την 6η Voge με τις 1.352 μοτοσυκλέτες στους πρώτους τέσσερεις μήνες του έτους.