Royal Enfield One Ride 2024 - Το παγκόσμιο event της RE που έγινε και στην Ελλάδα [Φωτογραφίες]

Όμορφος καιρός και δεκάδες συμμετοχές στη χαλαρή βόλτα προς τις Ερυθρές
Royal Enfield One Ride 2024 Ελλάδα
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

25/9/2024

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Royal Enfield One Ride, η παγκόσμια βόλτα των ιδιοκτητών μοτοσυκλετών της ινδικής εταιρείας που έγινε φέτος και στην Ελλάδα.

Ένα event που έχει ως σκοπό να φέρει τους αναβάτες και κατόχους Royal Enfield πιο κοντά μεταξύ τους αλλά και πιο κοντά με την ίδια την εταιρεία είναι το One Ride που πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα, Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, σε περισσότερες από 50 χώρες και 500 πόλεις.

Royal Enfield One Ride 2024 Ελλάδα

Φέτος το ελληνικό event έγινε με την υποστήριξη της MUVUS, της αντιπροσωπείας της Royal Enfield στην Ελλάδα και ευτυχώς για όλους τους συμμετέχοντες οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές για την κυριακάτικη βόλτα τους που ξεκίνησε από τη λεωφόρο Αθηνών στο ύψους του Χαϊδαρίου (λίγο μετά το κολυμβητήριο) και είχε ως τελικό προορισμό τις Ερυθρές.

Τι καλύτερο λοιπόν από μια κυριακάτικη βόλτα με λιακάδα και σωστή θερμοκρασία περιβάλλοντος -ούτε ζέστη ούτε κρύο- για να ξεκινήσει το κομβόι των αναβατών Royal Enfield με τους Έλληνες κάτοχους των μοτοσυκλετών της ινδικής εταιρείας να αγκαλιάζουν την παγκόσμια πρόσκληση του One Ride και να γεμίζουν τόσο το πεζοδρόμιο του καφέ που αποτέλεσε το σημείο συνάντηση όσο και το εσωτερικό χώρο στάθμευση.

Royal Enfield One Ride 2024 Ελλάδα

Μετρήσαμε σχεδόν 70 μοτοσυκλετιστές, άνδρες και γυναίκες, λίγο πριν από την εκκίνηση που πραγματοποιήθηκε κατά τις 10.30 το πρωί με τον ίδιο αριθμό να δίνει το παρών και στις Ερυθρές όπου τους περίμενε καφές και φαγητό αλλά και μπόλικη δίτροχη κουβέντα. 

Στις Ερυθρές η ελληνική αντιπροσωπεία είχε στήσει επίσης τέντα που φιλοξενούσε το ένα εκ των δύο Himalayan 450 που θα λάβουν μέρος σε αγώνα  -ο αγώνας για το άλλο είχε ξεκινήσει ήδη- αλλά και το νέο Guerrilla 450 που οδηγήσαμε στη Βαρκελώνη (τεύχος Αυγούστου #657), το οποίο έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μπροστά σε κατόχους μοτοσυκλετών Royal Enfield και τράβηξε φυσικά τα βλέμματα, ενώ αποτέλεσε αφορμή και για νέες κουβέντες.

Royal Enfield One Ride 2024 Ελλάδα

Το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη χρονιά λίγο πριν από την επίσημη λήξη του One Ride που έλαβε τέλος στις δύο μετά το μεσημέρι. Δείτε δεκάδες φωτογραφίες από το One Ride 2024 στην γκαλερί που ακολουθεί.

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα – Η διαδικασία ξεκινά από την 1η Απριλίου

Ποιο είναι το ποσό που πρέπει να καταβληθεί και ποιες οι προϋποθέσεις
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/3/2026

Μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας myCAR της ΑΑΔΕ, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπορούν να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας μόνο για τους μήνες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους, με τη ρύθμιση που έρχεται ενόψει της πασχαλινής περιόδου.

Στην πλατφόρμα myCAR, από την πρώτη Απριλίου οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώσουν μόνο τα τέλη που αναλογούν στο χρονικό διάστημα που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους έως το τέλος του έτους και χωρίς προσαυξήσεις.

Περισσότεροι από 120.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δικύκλων είχαν καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους τον Δεκέμβριο του 2025, όπως και τα προηγούμενα χρόνια και με το μέτρο αυτό μπορούν να τις πάρουν πίσω.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ένας ιδιοκτήτης που θέλει να κυκλοφορήσει το όχημα του για ένα μήνα, θα καταβάλει το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12 κλπ.

Ωστόσο, πριν επανεκκινηθεί το όχημα θα προηγηθεί online έλεγχος εάν είναι ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία και ώρα συμπλήρωσης της σχετικής αίτησης και στη συνέχεια να γίνει η υποβολή του αιτήματος, ενώ όσοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες του οχήματός τους στην εφορία θα πρέπει να υποβάλλουν το αίτημα στη αρμόδια Δ.Ο.Υ. για να τις παραλάβουν. Στην περίπτωση που υπάρχουν συνιδιοκτήτες σε ένα όχημα για να αρθεί η ακινησία θα πρέπει να είναι σύμφωνοι όλοι οι συνιδιοκτήτες.

Θυμίζουμε πως:

  • Κάθε ιδιοκτήτης οχήματος μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτή τη δυνατότητα μόνο μια φορά κάθε χρόνο.
  • Ο μήνας άρσης ακινησίας λογίζεται ακέραιος, ακόμη κι αν η διαδικασία γίνει μέσα στον μήνα.
  • Η πληρωμή των τελών για το επιθυμητό διάστημα γίνεται εφάπαξ και όχι σε δόσεις.
  • Όταν λήξει η περίοδος που πληρώθηκαν τα τέλη ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να ξαναθέσει ο όχημα σε ακινησία, αλλιώς κινδυνεύει με πρόστιμο που εκδίδεται αυτομάτως.