Magna Graecia Rally 2024 - Η Ελληνική Λέσχη Φίλων Κλασικής Μοτοσικλέτας ταξιδεύει στα Ελληνόφωνα χωριά της Νότιας Ιταλίας

20 κλασικές μοτοσυκλέτες θα ξεκινήσουν για το 7ημερο οδοιπορικό στην Νότια Ιταλία
motomag https://www.classicbike.gr/
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

30/5/2024

Η Ελληνική Λέσχη Φίλων Κλασικής Μοτοσικλέτας, διοργανώνει ένα επταήμερο ταξίδι από τις 19 έως και τις 25 Ιουνίου στα ελληνόφωνα χωριά της Νότιας Ιταλίας. Το οδοιπορικό αυτό είναι ένας φόρος τιμής στα μέρη τα οποία υπάρχει ελληνική παρουσία και ιστορία εδώ και 2.500 χρόνια.

Με αφετηρία το Bari, οι 20 συμμετέχοντες και τα δύο αυτοκίνητα συνοδείας θα κινηθούν νότια, και διατρέχοντας τα δυτικά παράλια του κόλπου του Τάραντα, θα επισκεφτούν τον Κρότωνα (Crotone). Στην συγκεκριμένη τοποθεσία θα τιμηθούν από την Ελληνική Λέσχη Φίλων Κλασικής Μοτοσυκλέτας οι εκπρόσωποι του Δήμου, ενώ στη συγκεκριμένη πόλη θα πραγματοποιηθεί η διανυκτέρευση των συμμετεχόντων.

Στη συνέχεια το ταξίδι θα συνεχιστεί νότια προς την Καλαβρία και θα καταλήξει στη “μύτη της μπότας” της ιταλικής χερσονήσου. Οι συμμετέχοντες θα παραμείνουν για δύο ημέρες στην συγκεκριμένη τοποθεσία και με βάση τη Bova Marina θα περιηγηθούν στα ελληνόφωνα χωριά του Aspromonte. Κατά την επιστροφή η διανυκτέρευση θα γίνει στο ορεινό χωριό Altomonte και μέσω του Alberobello θα κατευθυνθούν στο Bari όπου και θα γίνει η επιστροφή στην Πάτρα.

Σκοπός του επταήμερου οδοιπορικού της Ελληνικής Λέσχης Φίλων Κλασικής Μοτοσυκλέτας είναι να συναντήσουν οι συμμετέχοντες ανθρώπους, που μέχρι και σήμερα αισθάνονται υπερήφανοι και προσπαθούν, παρ’ όλες τις αντιξοότητες, να κρατήσουν ζωντανή την ελληνική τους καταγωγή.

Συνοδοιπόροι σε αυτή την προσπάθεια είναι το Ελληνο-ιταλικό Επιμελητήριο της Αθήνας, υπό την αιγίδα του οποίου τελεί η εκδήλωση και ο χορηγός SUPERFAST FERRIES. Περισσότερες πληροφορίες στο: www.classicbike.gr

Magna Graecia Rally 2024

Η Kawasaki παρουσιάζει το EC-2: Στρατιωτικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου

Αντικαθιστά το EC-1 στις ένοπλες δυνάμεις της Ιαπωνίας, μετά από τέσσερις δεκαετίες
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

30/3/2026

Η Kawasaki Heavy Industries που ασχολείται με την αεροναυπηγική, διαστημική, ναυπηγική, ενεργειακές εγκαταστάσεις, ρομποτική κλπ., παρουσίασε το EC-2, ένα μαχητικό αεροσκάφος που αντικαθιστά το μοντέλο EC-1.

Μετά από τέσσερις δεκαετίες σε υπηρεσία, το αεροπλάνο ηλεκτρονικού πολέμου EC-1 αποσύρθηκε το 2025 και τη θέση του αναμένεται να πάρει το νέο μοντέλο. Στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από την JASDF (Japan Self-Defense Forces) φαίνεται στην ουρά και ο αριθμός αναγνώρισης 68-1203, που υποδηλώνει ότι το αεροσκάφος δεν είναι καινούργιο, αλλά εννέα ετών και προηγουμένως χρησίμευε ως C-2 σε υπηρεσίες στρατιωτικών μεταφορών.

c1

Το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας προβλέπει δοκιμές για το συγκεκριμένο αεροσκάφος τη φετινή χρονιά και τη λειτουργία του από την επόμενη. Το μόνο σίγουρο είναι πως υπάρχει μία τροποποίηση του αεροσκάφους που η Kawasaki δεν θέλει να αποκαλύψει, κρύβοντας στην ουσία το μπροστινό του μέρος. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει κάποιο σύστημα παρεμβολής, όπως το Toshiba J/ALQ-5, για να μπερδεύει τα εχθρικά ραντάρ ή για να μπορεί να επικοινωνήσει σε ασφαλές περιβάλλον.

Δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερες λεπτομέρειες για το EC-2, που η ανάπτυξη του βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2021 και η παρθενική πτήση του πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαρτίου 2026. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το EC-2 σχεδιάζεται να είναι επιχειρησιακά έτοιμο από τα μέσα του 2027 και πιθανότερη βάση των τεσσάρων αεροσκαφών που σε πρώτη φάση θα εξοπλίσουν την Ιαπωνική Πολεμική Αεροπορία θα είναι στην πόλη Iruma της επαρχίας Saitama, περίπου 40 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Tokyo.