Magna Graecia Rally 2024 - Η Ελληνική Λέσχη Φίλων Κλασικής Μοτοσικλέτας ταξιδεύει στα Ελληνόφωνα χωριά της Νότιας Ιταλίας

20 κλασικές μοτοσυκλέτες θα ξεκινήσουν για το 7ημερο οδοιπορικό στην Νότια Ιταλία
motomag https://www.classicbike.gr/
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

30/5/2024

Η Ελληνική Λέσχη Φίλων Κλασικής Μοτοσικλέτας, διοργανώνει ένα επταήμερο ταξίδι από τις 19 έως και τις 25 Ιουνίου στα ελληνόφωνα χωριά της Νότιας Ιταλίας. Το οδοιπορικό αυτό είναι ένας φόρος τιμής στα μέρη τα οποία υπάρχει ελληνική παρουσία και ιστορία εδώ και 2.500 χρόνια.

Με αφετηρία το Bari, οι 20 συμμετέχοντες και τα δύο αυτοκίνητα συνοδείας θα κινηθούν νότια, και διατρέχοντας τα δυτικά παράλια του κόλπου του Τάραντα, θα επισκεφτούν τον Κρότωνα (Crotone). Στην συγκεκριμένη τοποθεσία θα τιμηθούν από την Ελληνική Λέσχη Φίλων Κλασικής Μοτοσυκλέτας οι εκπρόσωποι του Δήμου, ενώ στη συγκεκριμένη πόλη θα πραγματοποιηθεί η διανυκτέρευση των συμμετεχόντων.

Στη συνέχεια το ταξίδι θα συνεχιστεί νότια προς την Καλαβρία και θα καταλήξει στη “μύτη της μπότας” της ιταλικής χερσονήσου. Οι συμμετέχοντες θα παραμείνουν για δύο ημέρες στην συγκεκριμένη τοποθεσία και με βάση τη Bova Marina θα περιηγηθούν στα ελληνόφωνα χωριά του Aspromonte. Κατά την επιστροφή η διανυκτέρευση θα γίνει στο ορεινό χωριό Altomonte και μέσω του Alberobello θα κατευθυνθούν στο Bari όπου και θα γίνει η επιστροφή στην Πάτρα.

Σκοπός του επταήμερου οδοιπορικού της Ελληνικής Λέσχης Φίλων Κλασικής Μοτοσυκλέτας είναι να συναντήσουν οι συμμετέχοντες ανθρώπους, που μέχρι και σήμερα αισθάνονται υπερήφανοι και προσπαθούν, παρ’ όλες τις αντιξοότητες, να κρατήσουν ζωντανή την ελληνική τους καταγωγή.

Συνοδοιπόροι σε αυτή την προσπάθεια είναι το Ελληνο-ιταλικό Επιμελητήριο της Αθήνας, υπό την αιγίδα του οποίου τελεί η εκδήλωση και ο χορηγός SUPERFAST FERRIES. Περισσότερες πληροφορίες στο: www.classicbike.gr

Magna Graecia Rally 2024

Η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος δώρισε δύο ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες Can-Am στην ελληνική αστυνομία

Πρόκειται για μία Can-am Pulse και μία Origin
Can
Από το

motomag

18/12/2025

Σήμερα στις 18 Ιανουαρίου 2025 η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος έκανε δωρεά στην Ελληνική Αστυνομία δύο Can-Am  ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.

Η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος συγκεκριμένα δώρισε τα μοντέλα:

Μία Can-Am Pulse,που προσφέρει αυτονομία έως και 160 χιλιόμετρα και φέρει ηλεκτρικό κινητήρα με μέγιστη απόδοση 35 kw και επιτάχυνση 0-100 σε 3,8 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 130 χλμ./ώρα. Η μοτοσυκλέτα μπορεί να φορτίσει από το 20% στο 80% σε 50 λεπτά σε φορτιστή λειτουργίας 3.

Pulse

Μπροστά βρίσκουμε ανεστραμμένο πιρούνι της KYB διαμέτρου 41 mm και διαδρομής 140 mm και πίσω αμορτισέρ της SACHS με διαδρομή 140 mm. Στα φρένα βρίσκουμε διπίστονη δαγκάνα της J.Juan με δίσκο 320 mm μπροστά και μονοπίστονη δαγκάνα J.Juan με δίσκο 240 mm πίσω.

Ο εξοπλισμός της περιλαμβάνει οθόνη TFT με συνδεσιμότητα, διαφορετικά riding modes, traction control, όπισθεν, ABS, φώτα LED, προστατευτικό αλυσίδας, ενώ η μπαταρία είναι ενσωματωμένη στο πλαίσιο. Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανέρχεται στα 177 κιλά.

Μία Can-Am Origin,που προσφέρει αυτονομία έως και 145 χιλιόμετρα και φέρει ηλεκτρικό κινητήρα με μέγιστη απόδοση 35 kw και επιτάχυνση 0-100 σε 4,3 δευτερόλεπτα, ενώ και η Origin μπορεί να φορτίσει από το 20% στο 80% σε 50 λεπτά σε φορτιστή λειτουργίας 3. Μάλιστα η μοτοσυκλέτα φέρει αναρτήσεις της KYB με μεγάλες διαδρομές (255 mm) για να μπορεί να κινηθεί και στο χώμα. Στο σύστημα πέδησης συναντάμε διπίστονη δαγκάνα της J.Juan με δίσκο 320 mm μπροστά και μονοπίστονη δαγκάνα J.Juan με δίσκο 240 mm πίσω.

Origin

Ο εξοπλισμός της περιλαμβάνει οθόνη TFT με συνδεσιμότητα, διαφορετικά riding modes, traction control, όπισθεν, ABS, φώτα LED, προστατευτικό αλυσίδας, ενώ η μπαταρία είναι ενσωματωμένη στο πλαίσιο. Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανέρχεται στα 187 κιλά.

Μάλιστα πίσω ακριβώς από τον Πρόεδρο του Ομίλου διακρίνει κανείς και το ελληνικό ηλεκτρικό scooter NOOS που κατασκευάζεται από τον όμιλο Πέτρος Πετρόπουλος και έχει πάρει ευρωπαϊκή έγκριση τύπου.