MBE 2020: BMW Auto Fabrica / TYPE 18

Το Stelth καταδρομικό
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

17/1/2020

Το όνομα που διάλεξε η Auto Fabrica για το concept TYPE 18 είναι κάπως παραπλανητικό. Κι ο λόγος είναι πως η BMW αυτή την περίοδο προωθεί το γιγαντιαίο R18 με τον αερόψυκτο boxer κινητήρα των 1800 κυβικών, ενώ αντιθέτως το TYPE 18 βασίζεται στο R9T Racer των 1200 κυβικών. Όπως κι αν έχει, η μοτοσυκλέτα είναι άλλο ένα συγχρηματοδοτούμενο project της BMW και της Auto Fabrica και εντάσσεται στο πρόγραμμα προώθησης των R9T στην custom  σκηνή. Ουσιαστικά οι Γερμανοί έδωσαν μια R9T Racer στην Auto Fabrica και τους άφησαν ελεύθερους να ξεσαλώσουν δημιουργικά! Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό κοιτώντας τη μοτοσυκλέτα από κάποιες γωνίες, κυρίως λόγω των αλουμινένιων φύλλων που καλύπτουν τους κυλίνδρους.

Το ίδιο εντυπωσιακό είναι και το επίπεδο φινιρίσματος, κάνοντας το TYPE 18 να μοιάζει περισσότερο με εργοστασιακό concept bike, παρά με custom μοτοσυκλέτα. Το βασικό υλικό κατασκευής είναι το αλουμίνιο, όμως χρησιμοποιήθηκαν διαφορετικές μέθοδοι διαμόρφωσής του. Για παράδειγμα ο προβολέας και η βάση στήριξής του είναι 3D Printing, ενώ το χειροποίητο ρεζερβουάρ-σέλα-ουρά είναι από φύλλα αλουμινίου. Οι αναρτήσεις είναι της Maxton εμπρός και πίσω, αλλά το setup είναι βάσει των προδιαγραφών που ζήτησε η Auto Fabrica. Το κυρίως πλαίσιο και οι ζάντες έρχονται αυτούσια από το R9T Racer, όπως φυσικά και ο κινητήρας, όπου απλώς έχει βαφθεί σε μαύρο-ματ για να κάνει μια μικρή αντίθεση με το μαύρο γυαλιστερό του ρεζερβουάρ από πάνω του.   

 

To California Superbike School επιστρέφει στην Ελλάδα!

Μετά από 5 χρόνια απουσίας οι Έλληνες μοτοσυκλετιστές θα μπορούν να βιώσουν ξανά εκπαίδευση στα υψηλά επίπεδα υπηρεσίας του παγκοσμίου εμβέλειας σχολείου.
california superbike school
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

18/5/2026

Το California Superbike School (CSS) έχει πάνω από 40 χρόνια στην υπηρεσία της εκπαίδευσης αναβατών με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, ενώ διαθέτει ελληνικό παράρτημα από το 2011.

Η επιστροφή του στη χώρα μας μετά από 5 χρόνια απουσίας επιβεβαιώθηκε στην πρόσφατη Έκθεση Μοτοσυκλέτας στο Metropolitan Expo, καθώς το CSS φιλοξενήθηκε στο περίπτερο του ΜΟΤΟ προσφέροντας χρήσιμες πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους επισκέπτες της έκθεσης.

Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη οι πρώτες ημερομηνίες του Σχολείου για το 2026, εκτιμάται ωστόσο πως τα πρώτα Σχολεία θα γίνουν στο δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς.

Για όποιον ενδιαφέρεται, η ιστοσελίδα superbikeschool.gr έχει μια ηλεκτρονική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το κοινό, εξασφαλίζοντας έτσι άμεση και έγκυρη ενημέρωση από τα στελέχη του CSS για το πρόγραμμα του 2026.

california superbike school

Το CSS είναι το μοναδικό παγκόσμιο Σχολείο που λειτουργεί στη Ελλάδα και έχει ως κεντρικό σκοπό να αναθεωρήσει την σχέση με τη μοτοσυκλέτα σας. Αντίθετα με το όνομά του, δεν αφορά αποκλειστικά superbikes και όλοι μπορούν να συμμετάσχουν με όποια μοτοσυκλέτα κι αν έχουν. Η μοναδική τεχνογνωσία και άριστη μεθοδολογία προσφέρουν τη γνώση για να αποκτήσετε καλύτερη κατανόηση στον τρόπο που συνεργάζεστε με τη μοτοσυκλέτα σας.

Το premium πακέτο των υπηρεσιών περιλαμβάνει:

California Superbike School: Το παγκόσμιο Σχολείο παραμένει στο προσκήνιο των υπηρεσιών

City’s A.R.T. – City’s Advance Riding Technics: Value for money εκπαίδευση σε ταχύτητες πόλης και ειδικά διαμορφωμένους χώρους για όλους τους μοτοσυκλετιστές (www.cityart.gr)

Ride Days: Ημέρες ελεύθερης προπόνησης για τους αποφοίτους των σχολείων και μη, στο ασφαλές περιβάλλον της πίστας, υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτών του Σχολείου.

Ετικέτες