Μεγάλος Διαγωνισμός MOTO & MOTUL: Έλα μαζί μας στο MotoGP του Sachsenring!
Από τον
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
27/5/2015
Για 2η συνεχή χρονιά, το περιοδικό MOTO σε συνεργασία με την MOTUL, διοργανώνει διαγωνισμό με έπαθλο ένα δωρεάν ταξίδι στο MotoGP του Sachsenring! Το ταξίδι περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια (από και προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος), διαμονή 2 ημερών σε ξενοδοχείο κοντά στην πίστα του Sachsenring, μεταφορά από και προς την πίστα του Sachsenring και πλήρης διατροφή εντός του ξενοδοχείου!
Για να αντιληφθείτε τι περιμένει τον νικητή, δείτε τις φωτογραφίες από τον παρόμοιο διαγωνισμό που διοργανώσαμε πέρσι, και διαβάστε το ρεπορτάζ με τις δηλώσεις των περσινών νικητών! Δεν χρειάζεται καθυστέρηση: Δηλώστε συμμετοχή για ένα καθαρά μοτοσυκλετιστικό ταξίδι, με την καλύτερη εμπειρία των MotoGP!'
Δείτε όλο το ρεπορτάζ από τον περσινό διαγωνισμό και το ταξίδι μας: εδώ
ΕΛ.ΑΣ.: Εξιχνιάστηκε εγκληματική οργάνωση με πειραγμένο σύστημα εισροών - εκροών καυσίμων! 25 εκατομμύρια κέρδη - 20 πρατήρια!
Διέθετε συνολικά 20 πρατήρια σε όλη την Ελλάδα
Από τον
Παύλο Καρατζά
21/1/2026
Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης 20 Ιανουαρίου μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ) για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας, με ειδικό παράνομο λογισμικό που είχαν εγκαταστήσει σε πρατήρια υγρών καυσίμων και μπορούσαν έτσι να επέμβουν στους μετρητές.
Ο φερόμενος αρχηγός της οργάνωσης διαθέτει περί τα 20 πρατήρια υγρών καυσίμων σε ολόκληρη την Ελλάδα και προκειμένου να μην γίνεται αντιληπτός, έμενε σε διαφορετικά μέρη – συνήθως σε πολυτελή σκάφη, άλλαζε συχνά τους τηλεφωνικούς του αριθμούς, όπως συχνά αγόραζε και πολυτελή αυτοκίνητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρατήρια καυσίμων της εγκληματικής οργάνωσης που χρησιμοποιούσαν παράνομο λογισμικό βρίσκονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Θράκη και Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία.
Συνολικά το παράνομο λογισμικό είχαν προμηθευτεί 20 πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη την Ελλάδα, στα 16 από τα οποία αφαιρέθηκε η άδεια λειτουργίας για δύο έτη και έχουν σφραγισθεί από αρμόδια κλιμάκια της Α.Α.Δ.Ε.
Η αστυνομία έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής 13 συλλήψεις μελών της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 5 ταυτοποιημένα μέλη, τα οποία αναζητούνται.
Οι παραπάνω κατηγορούνται για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, παράβαση νόμων και αποφάσεων που αφορούν την αλλοίωση μετρητών καυσίμων και λογισμικού, την έκδοση αποδείξεων, τον αθέμιτο ανταγωνισμό, τη φορολογία, τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά.
Το εν λόγω λογισμικό ήταν εγκατεστημένο στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των πρατηρίων με ειδικές δικλείδες ασφαλείας ώστε να μην εντοπίζεται από τις ελεγκτικές Αρχές, ενώ έδινε τη δυνατότητα στους πρατηριούχους-μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, να ορίζουν το ποσοστό καυσίμου που θα παρακρατούσε η κάθε αντλία (συνήθως 10%).
Το λογισμικό μάλιστα ήταν ελληνική πατέντα και την τεχνική υποστήριξη του προγράμματος πραγματοποιούνταν από 2 συλληφθέντα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι ήταν υπάλληλοι και τεχνικοί της εταιρείας που είχε δημιουργήσει το παράνομο λογισμικό, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται και οι 2 ιδιοκτήτες της εν λόγω εταιρείας.
Συνολικά από τις έρευνες που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
59 κεντρικές μονάδες Η/Υ,
30 φορολογικοί μηχανισμοί,
10 πολυτελή αυτοκίνητα,
6 πιστόλια και βαλλίστρα,
175 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
πλήθος σημειώσεων, κινητών τηλεφώνων, usb stick και σκληρών δίσκων,
μητρική πλακέτα αντλίας,
το χρηματικό ποσό των 250.000 ευρώ.
Εκτιμάται ότι, η συνολική οικονομική ζημία που υπέστησαν οι καταναλωτές από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, λόγω των ελλειμματικών παραδόσεων καυσίμων από τα εμπλεκόμενα πρατήρια και κατ’ επέκταση το σύνολο των εσόδων της εγκληματικής οργάνωσης ξεπερνά τα 25 εκατομμύρια ευρώ για 5 έτη.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.