MEGASGAS EC 700 - Εξωφρενικό Supermotard με δίχρονο κινητήρα 700 κ.εκ. χωρίς αντικραδασμικό!

Με απόδοση 84 hp και βάρος 120 κιλών - Αυστηρά για αναβάτες χωρίς σφραγίσματα
MEGASGAS 700
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/9/2023

Συνεχίζοντας από τη σύγχρονη δίχρονη Enduro μοτοσυκλέτα Tomasin 500 που διατίθεται σε περιορισμένη παραγωγή, περνάμε στο MEGASGAS EC 700, που αποτελεί ένα One-Off σπέσιαλ Supermotard μοντέλο, με δίχρονο κινητήρα 700 κ.εκ., απόδοσης 84 hp και βάρος μοτοσυκλέτας 120 μόλις κιλά.

Στο τρένο της υπερβολής όσον αφορά στους μονοκύλινδρους δίχρονους κινητήρες, τρένο που ξεκίνησε με τα Honda CR500, Kawasaki KX500, Suzuki RM500 και Yamaha YZ490, πηδά τώρα και ο Γερμανός κατασκευαστής special μοτοσυκλετών Sib Mustard της εταιρείας HAISL με βάση τη δίχρονη enduro GASGAS EC300. Η συνταγή του Sebastian (Sib) για τη δίχρονη παράνοια MEGASGAS EC 700, αφορά στην αντικατάσταση του κινητήρας της, με έναν επίσης μονοκύλινδρο, υγρόψυκτο και δίχρονο κινητήρα, με υπερδιπλάσιο όμως κυβισμό στα 699 κ.εκ., της αυστριακής εταιρείας Rübig Motortechnik. Λάβετε υπόψη σας πως ο συγκεκριμένος κινητήρας κατασκευάζεται για αγώνες sidecar motocross!

 

​​MEGASGAS EC 700

Για να μπει ο νέος κινητήρας στη θέση του, το πλαίσιο χρειάστηκε μετατροπές, ενώ custom είναι και το ψαλίδι (ψαλίδι ο Θεός να το κάνει... δείχνει να προέρχεται από KTM με τον Sib να έχει αφήσει πάνω μόνο τα "νεύρα", και να μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν το κομψοτέχνημα αυτό θα σπάσει... στο ρελαντί!), η έδραση του αμορτισέρ πίσω, η εξάτμιση, κ.α.

MEGASGAS EC 700

Ο Sib ήθελε να δημιουργήσει έναν “λύκο με προβιά αρνιού”, διατηρώντας το design του GASGAS, αλλά σε διαφορετικό χρωματισμό μαύρου και χαλκού, με έμπνευση από το Cupra R. Στα πλάγια η μοτοσυκλέτα αναγράφει MEGASGAS, ενώ έχει διάφορα… steampunk στοιχεία πάνω της.

​​MEGASGAS EC 700

Για την ώρα ο Sib δεν έχει δυναμομετρήσει το MEGASGAS, αλλά αναφέρει πως η Rübig Motortechnik ανακοινώνει επίσημη απόδοση 84 hp. Κι όλα αυτά, χωρίς να προσθέτει ο κινητήρας υπερβολικό βάρος στη μοτοσυκλέτα, όντας μόλις 10 κιλάκια πιο βαρύς από τον original της GASGAS! Κάπως έτσι, η MEGASGAS ζυγίζει 115-120 κιλά, κάτι που της δίνει λόγο κιλών ανά ίππο στο… 1,42.

​​MEGASGAS EC 700

Ένα μείον αφορά στους πολλούς κραδασμούς του κινητήρα, ο οποίος δεν έχει αντικραδασμικό άξονα, κι έτσι η οδήγηση της MEGASGAS αναμένεται να απευθύνεται αυστηρά σε αναβάτες… χωρίς σφραγίσματα. Επόμενο project του Sib; Μια δίχρονη turbo μοτοσυκλέτα. Can’t wait...

Ετικέτες

Αυτοκινητόδρομος Πατρών Πύργου - Εντός χρονοδιαγράμματος η κατασκευή του νέου οδικού δικτύου

Το 2025 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο σύμφωνα με τους υπεύθυνους του έργου
motomag Αυτοκινητόδρομος Πατρών Πύργου – Εντός χρονοδιαγράμματος η κατασκευή του νέου οδικού δικτύου
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

22/7/2024

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της «Ολυμπία Οδός Α.Ε.» στο Ρίο, όπου σε σύσκεψη εργασίας ενημερώθηκε για την πρόοδο κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της παραχωρησιούχου εταιρείας, «Ολυμπία Οδός Α.Ε», Παναγιώτη Παπανικόλα και εκπροσώπους των τριών εταιρειών που κατασκευάζουν το έργο.

Το παρών στη σύσκεψη έδωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος ανέφερε: “Είχαμε την ευκαιρία μέσα από μία διευρυμένη σύσκεψη να δούμε, να αποτιμήσουμε και να αξιολογήσουμε την πορεία υλοποίησης ενός εξαιρετικά σημαντικού έργου για τη χώρα, του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος, μήκους 75 χλμ.

Όταν είχαμε επισκεφτεί τον ίδιο χώρο στις 17 Ιανουαρίου 2024, είχαμε θέσει κάποια χρονοδιαγράμματα και αυτά τηρούνται απολύτως. Τότε, υπενθυμίζω, είχαμε πει ότι μέχρι τέλος Ιουνίου η ολοκλήρωση του έργου θα είναι σε ποσοστό 50% και σήμερα είμαστε περίπου στο 52%. Οι εκτιμήσεις είναι ότι στο τέλος του έτους θα είμαστε σε ένα ποσοστό ολοκλήρωσης της τάξεως του 75%. Είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων, έτσι ώστε το 2025, όπως έχουμε δεσμευτεί να παραδώσουμε έναν σύγχρονο, ασφαλή αυτοκινητόδρομο”.

Αυτοκινητόδρομος Πατρών Πύργου – Εντός χρονοδιαγράμματος η κατασκευή του νέου οδικού δικτύου