MEGASGAS EC 700 - Εξωφρενικό Supermotard με δίχρονο κινητήρα 700 κ.εκ. χωρίς αντικραδασμικό!

Με απόδοση 84 hp και βάρος 120 κιλών - Αυστηρά για αναβάτες χωρίς σφραγίσματα
MEGASGAS 700
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/9/2023

Συνεχίζοντας από τη σύγχρονη δίχρονη Enduro μοτοσυκλέτα Tomasin 500 που διατίθεται σε περιορισμένη παραγωγή, περνάμε στο MEGASGAS EC 700, που αποτελεί ένα One-Off σπέσιαλ Supermotard μοντέλο, με δίχρονο κινητήρα 700 κ.εκ., απόδοσης 84 hp και βάρος μοτοσυκλέτας 120 μόλις κιλά.

Στο τρένο της υπερβολής όσον αφορά στους μονοκύλινδρους δίχρονους κινητήρες, τρένο που ξεκίνησε με τα Honda CR500, Kawasaki KX500, Suzuki RM500 και Yamaha YZ490, πηδά τώρα και ο Γερμανός κατασκευαστής special μοτοσυκλετών Sib Mustard της εταιρείας HAISL με βάση τη δίχρονη enduro GASGAS EC300. Η συνταγή του Sebastian (Sib) για τη δίχρονη παράνοια MEGASGAS EC 700, αφορά στην αντικατάσταση του κινητήρας της, με έναν επίσης μονοκύλινδρο, υγρόψυκτο και δίχρονο κινητήρα, με υπερδιπλάσιο όμως κυβισμό στα 699 κ.εκ., της αυστριακής εταιρείας Rübig Motortechnik. Λάβετε υπόψη σας πως ο συγκεκριμένος κινητήρας κατασκευάζεται για αγώνες sidecar motocross!

 

​​MEGASGAS EC 700

Για να μπει ο νέος κινητήρας στη θέση του, το πλαίσιο χρειάστηκε μετατροπές, ενώ custom είναι και το ψαλίδι (ψαλίδι ο Θεός να το κάνει... δείχνει να προέρχεται από KTM με τον Sib να έχει αφήσει πάνω μόνο τα "νεύρα", και να μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν το κομψοτέχνημα αυτό θα σπάσει... στο ρελαντί!), η έδραση του αμορτισέρ πίσω, η εξάτμιση, κ.α.

MEGASGAS EC 700

Ο Sib ήθελε να δημιουργήσει έναν “λύκο με προβιά αρνιού”, διατηρώντας το design του GASGAS, αλλά σε διαφορετικό χρωματισμό μαύρου και χαλκού, με έμπνευση από το Cupra R. Στα πλάγια η μοτοσυκλέτα αναγράφει MEGASGAS, ενώ έχει διάφορα… steampunk στοιχεία πάνω της.

​​MEGASGAS EC 700

Για την ώρα ο Sib δεν έχει δυναμομετρήσει το MEGASGAS, αλλά αναφέρει πως η Rübig Motortechnik ανακοινώνει επίσημη απόδοση 84 hp. Κι όλα αυτά, χωρίς να προσθέτει ο κινητήρας υπερβολικό βάρος στη μοτοσυκλέτα, όντας μόλις 10 κιλάκια πιο βαρύς από τον original της GASGAS! Κάπως έτσι, η MEGASGAS ζυγίζει 115-120 κιλά, κάτι που της δίνει λόγο κιλών ανά ίππο στο… 1,42.

​​MEGASGAS EC 700

Ένα μείον αφορά στους πολλούς κραδασμούς του κινητήρα, ο οποίος δεν έχει αντικραδασμικό άξονα, κι έτσι η οδήγηση της MEGASGAS αναμένεται να απευθύνεται αυστηρά σε αναβάτες… χωρίς σφραγίσματα. Επόμενο project του Sib; Μια δίχρονη turbo μοτοσυκλέτα. Can’t wait...

Ετικέτες

BENDA: Έρχονται και επίσημα Ελλάδα με Teoren Motors! Φέρνουν το μεσαίο cruiser με το μεγαλύτερο ελαστικό!

Αποκλειστικός εισαγωγέας για τα ATV και τις μοτοσυκλέτες της κινέζικής εταιρείας
BENDA: Έρχονται και επίσημα Ελλάδα με Teoren Motors! Φέρνουν το μεσαίο cruiser με το μεγαλύτερο ελαστικό!
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

15/1/2026

Η TEOREN MOTORS A.E. ανακοίνωσε την ανάληψη της αποκλειστικής εισαγωγής και διανομής των προϊόντων της BENDA στην ελληνική αγορά, επεκτείνοντας τη δραστηριότητά της στον χώρο των ATV και των δίκυκλων.

Η TEOREN MOTORS A.E., εταιρεία του γνωστού ομίλου Β.Ν. Θεοχαράκης, γνωστοποίησε και επίσημα την έναρξη συνεργασίας με τη BENDA, όπως σας είχαμε ενημερώσει στις αρχές του περασμένου μήνα.

Η εταιρεία του ομίλου αναλαμβάνει την αποκλειστική διάθεση των μοντέλων της Benda στην Ελλάδα. Η συμφωνία αφορά τόσο ATV όσο και μοτοσυκλέτες, οι οποίες προστίθενται σταδιακά στην γκάμα της εταιρείας.

Η BENDA αποτελεί εμπορική ονομασία της Hangzhou Saturn Power Technology Co., Ltd., κινεζικής εταιρείας που ιδρύθηκε το 2016 και διαθέτει ήδη δύο μονάδες παραγωγής.

Η δραστηριότητά της επικεντρώνεται στην εξέλιξη και κατασκευή τετράκυκλων και δίκυκλων οχημάτων, με εσωτερικά τμήματα έρευνας και ανάπτυξης που αξιοποιούν την χρήση ψηφιακών εργαλείων σχεδιασμού και προσομοίωσης.

Στην Κίνα έχουν καταφέρει να εξειδικευτούν ως η εταιρεία των cruiser μοτοσυκλετών, με την γκάμα της να προσανατολίζεται προς αυτή την κατεύθυνση περισσότερο. Από πολύ νωρίς προσπάθησαν να μπουν στην Ευρώπη, ωστόσο δεν ήταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την πιο δύσκολη αγορά του κόσμου με τα υψηλότερα στάνταρ, κάτι που αλλάξε τα τελευταία δύο χρόνια. Ακόμη και η εικόνα τους στην EICMA 2025 ήταν τελείως διαφορετική από άλλες χρονιές με πολύ μεγαλύτερο περίπτερο και σαφώς υψηλότερο προϋπολογισμό.

Θυμηθείτε τι είδαμε από κοντά στην EICMA:

 

 

Στον τομέα της αισθητικής, τα μοντέλα BENDA ακολουθούν την νεο-ρετρο γραμμή που συνδυάζει σύγχρονες σιλουέτες με κλασσικές αναφορές.

Benda

Έλευση LFC 700

Για την ελληνική αγορά, η αρχική γκάμα περιλαμβάνει δύο ATV: τα Redstone 550 και Redstone 1000. Στα δίκυκλα, διατίθενται τα Chinchilla 350 CVT, Chinchilla 500 και LFC 700 Pro. Το τελευταίο, είναι το μεσαίο cruiser με το μεγαλύτερο ελαστικό σε μοτοσυκλέτα παραγωγής και όπως φαίνεται από την ανακοίνωση, θα έρθει και στην Ελλάδα! Τα μοντέλα καλύπτουν διαφορετικές κατηγορίες κυβισμού και χρήσης, απευθυνόμενα σε αναβάτες με διαφορετικές απαιτήσεις.

Η TEOREN MOTORS A.E. αναλαμβάνει τόσο τη διάθεση όσο και την υποστήριξη after sales των προϊόντων BENDA στην Ελλάδα, μέσω του υπάρχοντος εμπορικού και τεχνικού της δικτύου. Περισσότερες πληροφορίες για τιμές, τεχνικά χαρακτηριστικά και διαθεσιμότητα αναμένονται στο προσεχές διάστημα.

 

Benda