Μια Britten V1000 από LEGO! [video]

Σε φυσικό μέγεθος!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

2/4/2020

Από το 1932 – το έτος ίδρυσης της εταιρείας απ’ τη Δανία – μέχρι και σήμερα, η Lego ακονίζει τη δημιουργικότητα των παιδιών, καθώς με ένα-δύο ή πολλές χιλιάδες τουβλάκια, σου επιτρέπει να δημιουργήσεις ό,τι θες και το μοναδικό πράγμα που σε περιορίζει, είναι η φαντασία σου ή το να πατήσεις κάποιο με γυμνό πόδι. Τότε το μόνο που θες είναι να τα πετάξεις απ’ το μπαλκόνι…

Ωστόσο, φτάνοντας στην εφηβεία το ενδιαφέρον των παιδιών στρέφεται σε άλλα πράγματα, εκτός και αν είσαι ένας απ’ τους 14 παγκοσμίως αναγνωρισμένους επαγγελματίες Lego, όπως ο Ryan McNaught, aka The Brickman – ο μοναδικός που βρίσκεται στο Νότιο ημισφαίριο -  ο οποίος παράτησε την καριέρα του ως τεχνικός υπολογιστών και ασχολήθηκε αποκλειστικά με τη δημιουργία διάφορων πραγμάτων σε πραγματική ή και μεγαλύτερη κλίμακα από Lego. Ουσιαστικά οι Lego Certified Professionals δεν είναι υπάλληλοι ούτε έχουν κάποια συνεργασία με την εταιρεία, αλλά είναι χομπίστες οι οποίοι ασχολούνται εξ ολοκλήρου με τις κατασκευές είτε λίγο λιγότερο.

Ο Brickman εδράζεται στην Αυστραλία, στη Μελβούρνη συγκεκριμένα, και είναι ιδιαίτερα γνωστός για τις δημιουργίες του. Γι' αυτό πρόσφατα το Toyco – ένα κατάστημα παιχνιδιών στη Νέα Ζηλανδία – του ζήτησε να ετοιμάσει κάτι μεγάλο από Lego, καθώς ετοιμαζόταν να διοργανώσει μια εβδομάδα Lego στο χώρο του. Μάλιστα, του έδωσε το ελεύθερο να αφήσει τη φαντασία του να οργιάσει κι έτσι το σχέδιο για την δημιουργία μιας Britten V1000 σε κλίμακα 1:1 δεν άργησε να έρθει, αφού στο παρελθόν μαζί με την ομάδα έχουν δημιουργήσει άλλες δύο μοτοσυκλέτες.

Η κατασκευή ωστόσο, δεν αποτελείται εξ ολοκλήρου από τουβλάκια Lego, καθώς στο εσωτερικό της υπάρχει ένας μεταλλικός σκελετός ώστε να συγκρατεί μέρος του βάρους της μοτοσυκλέτας. Ακόμη, λόγω της απόστασης που θα διένυε η Britten με τη μεταφορική, η ομάδα αποφάσισε να κολλήσει τα τουβλάκια ώστε να μην διαλυθεί κατά τη μεταφορά. Όπως καταλαβαίνετε χρειάστηκαν αμέτρητες ώρες για την ολοκλήρωση της Britten, ενώ ένα απ’ τα πιο τεχνικά κομμάτια ήταν το σύστημα εξαγωγής, το οποίο σχεδιάστηκε πρώτα στον υπολογιστή με πολύ προσοχή και χρησιμοποιήθηκαν διάφορων ειδών Lego, ώστε το σχήμα της εξάτμισης αν είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο πραγματικό!

Η δημιουργία του Brickman κατάφερε να πάρει την προβολή που της άξιζε, καθώς τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού στη Νέα Ζηλανδία, αλλά και στην Αυστραλία, άργησαν να εφαρμοστούν. Επίσης, ένας τυχερός κέρδισε 500 δολάρια Νέας Ζηλανδίας, αφού κατάφερε να μαντέψει τον αριθμό των κομματιών που χρειάστηκαν για τη δημιουργία της. Για όσους ονειρεύονταν να βρεθούν στη σέλα μιας Britten, ο Brickman μπορεί να ολοκληρώσει εν μέρει τη φαντασίωσή τους, καθώς δέχεται και παραγγελίες.

Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 - Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ

Η προσφορά ισχύει για όλες τις εκδόσεις των ΧΜΑΧ 125 & ΧΜΑΧ 300
motomag Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 – Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

24/4/2024

Η Yamaha προχωρά σε μία προσφορά για τα scooter XMAX 125 και XMAX 300 η οποία περιλαμβάνει έκπτωση 200 ευρώ στο κιτ γνήσιων αξεσουάρ.

Πιο συγκεκριμένα το κιτ γνήσιων αξεσουάρ περιλαμβάνει σχάρα στήριξης, βάση τοποθέτησης κεντρικής βαλίτσας, κλειδαριά, κεντρική βαλίτσα χωρητικότητας 45 λίτρων καθώς και σετ μαύρα διακοσμητικά βαλίτσας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες