MOT.O.E. - 42η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών, στη Νάξο 20-24 Ιουνίου

Για την ώρα όμως η φόρμα συμμετοχής... αγνοείται στο site της MOT.O.E.
motomag MOT.O.E. - 42η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών στη Νάξο από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/5/2024

Η ΜΟΤ.Ο.Ε., γιορτάζοντας τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της Ομοσπονδίας, διοργανώνει από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου την 42η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών, αυτή τη φορά στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στη Νάξο, με τους συμμετέχοντες να έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν εκδρομές στο νησί, να παρακολουθήσουν συναυλίες, εκθέσεις και πολλά ακόμη δρώμενα.

Χώρος διεξαγωγής θα είναι το Κάμπινγκ του Μαραγκά, με τη γύρω περιοχή να διαθέτει ξενοδοχεία και καταλύματα τα οποία θα φιλοξενήσουν τους επισκέπτες. Συνεργάτης και υποστηρικτής στη φετινή προσπάθεια της ΜΟΤ.Ο.Ε. είναι η Blue Star Ferries.

Το παράβολο συμμετοχής στην 42η Πανελλήνια Συγκέντρωση διαμορφώνεται ως εξής και περιλαμβάνει συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις (συναυλίες, εκδρομικά, παρουσιάσεις, εκθέσεις, συνεντεύξεις, κλπ.), πακέτο αναμνηστικών (T-shirt, pin, αυτοκόλλητα κλπ), και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια (μετ’ επιστροφής). Τα συγκεκριμένα παράβολα ισχύουν για την ολοκλήρωση της συμμετοχής (Φόρμας Συμμετοχής + εξόφληση) μέχρι και 7 Ιουνίου και με την προϋπόθεση διαθεσιμότητας εισιτηρίων/δρομολογίων.

MOT.O.E. - 42η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών στη Νάξο από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου
  • Αναβάτης + Μοτοσυκλέτα; 170 ευρώ με κάρτα / 180 ευρώ χωρίς κάρτα
  • Οδηγός + Αυτοκίνητο: 290 ευρώ με κάρτα / 300 ευρώ χωρίς κάρτα
  • Συνεπιβάτης + Συνεπιβάτης: 125 ευρώ με κάρτα / 135 ευρώ χωρίς κάρτα

Η διαμονή στο κάμπινγκ επιβαρύνεται 10€/ημέρα το άτομο στις παραπάνω τιμές. Η τιμή αυτή θα ισχύσει και για παραμονή προ ή και πέραν της διάρκειας της Πανελλήνιας Συγκέντρωσης.

Παρακάτω οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να βρουν δρομολόγια των πλοίων αλλά και προτεινόμενα καταλύματα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΝΑΞΟΣ

06:45′ – 07:25′ – 17:30′ Διάρκεια ταξιδιού περίπου 5,5 ώρες

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΝΑΞΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

09:30′ – 18:00′ – 22:30′

 Απείραθος & Κούρος Μελάνων

 Καστοπολιτεία Νάξου & Ναός Θεάς Δήμητρας – Σαγκρί

 Παραλία Αγίου Προκοπίου

Κουφονήσια

Στα παρακάτω προτεινόμενα καταλύματα παρέχεται για τους συμμετέχοντες στην Πανελλήνια Συγκέντρωση (και μόνον αυτούς) έκπτωση από την τιμή του Booking.com εκείνης της περιόδου. Η διαδικασία κράτησης γίνεται μόνον μέσω της Φόρμας Συμμετοχής και εφ’ όσον υπάρχει διαθεσιμότητα:

  • Naxos Resort
  • Galaxy hotel Νaxos
  • Hotel Princess of Naxos
  • Princess Mare
  • Corali Garden
  • Studio Kahlua
  • Studio Orama
  • Astra apartments
  • Aegean Palace
  • Kavuras village 
  • Evdokia hotel
  • Three brothers
  • Mare Naxia hotel 

Σε όλα τα παραπάνω ξενοδοχεία παρέχεται έκπτωση 20% από την τιμή του Booking.com εκτός από το Anassa studios & Anassa suites στο οποίο παρέχεται έκπτωση 15% από την τιμή του Booking.com.

Ετικέτες

Κοσμοϊστορική αλλαγή KTM : Τέρμα ο Kiska! Προσέλαβε υπεύθυνο σχεδιασμού τον Christof Taubl

Επιστρέφει τον σχεδιασμό των μοτοσυκλετών της σε εσωτερική διαδικασία
KTM Design
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

24/11/2025

O πολυετής δεσμός της αυστριακής εταιρείας μοτοσυκλετών με τον σχεδιαστικό οίκο KISKA έχει περάσει από πολλά στάδια και για πρώτη φορά φτάνει στον τέλος του!

Ο δεσμός της KTM με την σχεδιαστική εταιρεία KISKA ξεκινάει αρκετά πίσω, όταν στις αρχές της δεκαετίας του ’90 το Αυστριακό εργοστάσιο είχε δημιουργήσει διαγωνισμό με στόχο την ανεύρεση σχεδιαστή, για το τότε νέο LC4.

Η εταιρεία του Gerald KISKA κατόρθωσε να ξεχωρίσει θέτοντας έτσι τα θεμέλια μιας μακράς συνεργασίας που έφτασε μέχρι και τον σχεδιασμό το 1994, από την KISKA, του πλέον γνωστού σε όλους μας λογότυπου της KTM που η εταιρεία διατηρεί έως τώρα.

Το μεγάλο όμως ζήτημα για εμάς στο MOTO είναι πως ο μέχρι πρότινος ισχυρός άνδρας της ΚΤΜ, Stefan Pierer μοιραζόταν μια πολύ στενή, φιλική σχέση με τον Gerald KISKA, με τις απόψεις του δεύτερου να έχουν βάρος στην πλεύση της ΚΤΜ, ακόμα και πέρα από το σχεδιαστικό σκέλος. Γεγονός ίσως όχι πάντα θετικό για την πορεία των Αυστριακών, όπως μερίδα των στελεχών έχει σχολιάσει και απευθείας στον Pierer σε διαφορετικές στιγμές αυτής της μακροχρόνιας πορείας.

KTM Design

Η συνεργασία επεκτάθηκε σταδιακά, με πληθώρα μοντέλων της ΚΤΜ να επιμελούνται από την KISKA και την ανάπτυξη και εδραίωση της μίας, να συμπαρασύρει και την άλλη, ισχυροποιώντας τον δεσμό τους και φτάνοντας μέχρι την μερική εξαγορά του σχεδιαστικού οίκου από τον κατασκευαστή αρχικά σε ποσοστό 13,4%, με αύξηση στο 26% το 2017 και σε 50% στην συνέχεια.

Το κέντρο της σχεδιαστικής εταιρείας μεταφέρθηκε δίπλα στο εργοστάσιο της ΚΤΜ στο Mattighofen αποτελώντας ουσιαστικά πλέον μέρος του ομίλου Pierer Mobility, μαζί με τις KTM, Husqvarna και GasGas. Οι οικονομικές δυσκολίες της Pierer Mobility οδήγησαν σε απόσχιση θυγατρικών όπως η KTM Sportcar GmbH, η MV Agusta αλλά και η KISKA καθώς η Loxone μια εταιρεία αυτοματισμών, απέκτησε το 51% των μετοχών της KISKA , το πλειοψηφικό δηλαδή μετοχικό πακέτο και κατ’ επέκταση, τον έλεγχο του σχεδιαστικού κέντρου, γεννώντας ερωτήματα για το μέλλον και την σχεδιαστική γραμμή των επερχόμενων μοντέλων της ΚΤΜ.

KTM Design
ο Christof Taubl, αντιπρόεδρος στο νέο τμήμα σχεδιασμού​​​ της KTM

Η τελευταία εξέλιξη είναι πως η ΚΤΜ, υπό τον ινδικό πλέον έλεγχο της Bajaj, επαναφέρει τον σχεδιασμό των νέων μοντέλων της σε εσωτερική διαδικασία απομακρύνοντας τον επίσημα από την KISKA , προσλαμβάνoντας και θέτοντας αντιπρόεδρο στο τμήμα σχεδιασμού τον Christof Taubl.

Ο νέος αντιπρόεδρος σχεδιασμού, Christof Taubl, με σπουδές στην βιομηχανική σχεδίαση και μεταπτυχιακές σπουδές στην σχεδίαση μεταφορών, κατόρθωσε μέσα από μια 17ετή πορεία, να ανελιχθεί από junior designer σε υψηλόβαθμο στέλεχος στην… καλά το μαντέψατε... KISKA.

Φυσικά και αυτό δεν αποτελεί εγγύηση για την αισθητική συνέχεια των μοντέλων της πορτοκαλί εταιρείας, αλλά μπορούμε να ελπίζουμε σε μια ομαλή μετάβαση στην νέα εποχή, υπό την διοίκηση ενός ανθρώπου που συμμετείχε στην παλιά, έστω και από άλλη πλέον σκοπιά.