Motor Bike Expo 2021: Η πρώτη κανονική έκθεση μοτοσυκλέτας

Επιτέλους επιστροφή στην… κοινωνικότητα
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

5/5/2021

Ναι είναι γεγονός! Η ιταλική κυβέρνηση άναψε το πράσινο φως στους διοργανωτές της Motor Bike Expo στη Verona να πραγματοποιήσουν παρουσία κοινού την γνωστή έκθεση για custom μοτοσυκλέτες και όχι μόνο, που όπως γνωρίζουν οι τακτικοί αναγνώστες μας, έχουμε καλύψει δημοσιογραφικά τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς είχε έντονη παρουσία από Έλληνες εκθέτες.

Συνήθως η έκθεση αυτή γίνεται τον Ιανουάριο, όμως δεδομένων των συνθηκών, φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως και τις 20 Ιουνίου. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της οργάνωσης, για να καταφέρουν να πάρουν την πολυπόθητη έγκριση της κυβέρνηση, ώστε να επιτραπεί η είσοδος του κοινού, είχαν την βοήθεια της ίδιας της FIM, όσο και όλων των λεσχών της Ιταλίας, που δούλεψαν συντονισμένα μαζί τους. Αυτή είναι η πρώτη κανονική έκθεση μοτοσυκλέτας (επί ευρωπαίου εδάφους) που θα πραγματοποιηθεί μετά από πάρα πολύ καιρό.

Ξάνθη: Επίσημη αναγνώριση 4 μοτοσυκλετιστικών ορεινών περασμάτων

Ο Δήμος Ξάνθης προσκαλεί τον μοτοσυκλετιστικό τουρισμό
Ξάνθη
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

21/8/2026

Η αρχή έγινε με τον Δήμο Σουλίου τον Μάιο, ο οποίος επισημοποίησε στο Εθνικό Σύστημα Αναγνώρισης Μοτοσυκλετιστικών Πάσων και Διαδρομών τρία ορεινά περάσματα (πάσα).

Στη διάρκεια του Καλοκαιριού ακολούθησε και ο Δήμος Κόνιτσας εντάσσοντας άλλα έξι πάσα στο πρόγραμμα αυτό, για να έρθει τώρα ο Δήμος Ξάνθης να το εμπλουτίσει με άλλα τέσσερα.

Στον εθνικό σύστημα μπαίνουν τα:

  • Πάσο Λειβαδίτη
  • Πάσο Χαιντού
  • Πάσο Προφήτη Ηλία – Καλλιθέα
  • Πάσο Τσάλ

Πρόκειται για μια σημαντική και ωφέλιμη πρωτοβουλία που αναδεικνύει πανέμορφες γωνίες της χώρας που συνήθως ζουν στη σκιά των πιο παραδοσιακών τουριστικών προορισμών, ειδικά το Καλοκαίρι που η θάλασσα έχει τον πρώτο λόγο.

Από την άλλη προάγει τον θεματικό τουρισμό προσκαλώντας το μοτοσυκλετιστικό κοινό – τόσο της Ελλάδας όσο και το διεθνές – να απολαύσει μοναδικές διαδρομές και να συμβάλλει στις τοπικές οικονομίες, κάτι που μάλιστα έχει νόημα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο τις παραδοσιακές τουριστικές περιόδους.