Το mototriti αντιγράφει το MOTO

Και μακάρι να το έκαναν καλύτερα!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

27/6/2017

Αισθανόμαστε κολακευμένοι, και θέλουμε να ευχαριστήσουμε το mototriti που παίρνει αυτούσια κείμενα από το motomag.gr και τα δημοσιεύει ως δικά του, αν μη τι άλλο μας δίνει άλλη μία εγγραφή στην αναγνωρισιμότητά μας. Και εντάξει πέρα από την ηθική πλευρά αυτή της υπόθεσης το ζήτημα είναι όταν αντιγράφει το κείμενο, βάζοντας αυτούσιες ολόκληρες παραγράφους, να μην τις συνδέει με δικές του λέξεις που δεν βγάζουν νόημα και μπερδεύουν τον αναγνώστη. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για συμβουλές οδήγησης! Γιατί και οι αναγνώστες του mototriti κινούνται στους ίδιους δρόμους με εμάς, είμαστε κομμάτι της ίδιας κοινότητας μοτοσυκλετιστών και οι παρανοήσεις στο τέλος λίγο ή πολύ μας επηρεάζουν όλους.

Αν είναι να αντιγράφουν το μισό κείμενο, ας το αφήσουν ολόκληρο κι ας βάλουν Πηγή: ΜΟΤΟ. Αυτό είναι το πιο ασφαλές!

Στην προκειμένη, χθεσινή περίπτωση, οι συντάκτες του mototriti, πήραν κείμενο με συμβουλές προθέρμανσης του κινητήρα, αφαίρεσαν λέξεις όπως «παγωμένη μπαταρία» και το έκαναν «κατ΄επέκταση και η μπαταρία» για να μιλήσουν γενικά για την εκκίνηση της μοτοσυκλέτας! Ένα κείμενο που τελείωνε με την φράση «Καλό χειμώνα σε όλους» το χρησιμοποίησαν για τώρα, που ετοιμαζόμαστε για τον καύσωνα της δεκαετίας!

Δεν είναι λάθος, να κάνεις όλες αυτές οι συμβουλές κτλ.. όταν έξω έχει 40 βαθμούς και ίσως η σέλα σου 60, αλλά αρκεί η φράση βάλε μπρος και οδήγησε ομαλά χωρίς πολλές στροφές. Όλα τα υπόλοιπα για δίσκους συμπλέκτη που κολλάνε, μπαταρίες που εξουθενώνονται κτλ, είναι οδηγίες για τον παγετό. Στην προκειμένη περίπτωση δεν θα έχετε πρόβλημα αν ακολουθήσετε μέσα στον καύσωνα, όλες τις οδηγίες του mototriti, απλά να θυμάστε πως γράφτηκαν στο MOTO σε ένα άρθρο που τελείωνε με κεφαλαία: ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Στο πιο σοβαρό του θέματος όμως, η κατάσταση αρχίζει και γίνεται τραγική και με τέτοιες ενέργειες κωμικοτραγική. Οι σελίδες στο internet ξεπηδούν με γοργούς ρυθμούς, νέες η μία πίσω από την άλλη, μαζί με τα “blog που έχουν την αλήθεια” και η αντιγραφή των κειμένων πάει σύννεφο. Γιατί βλέπετε ειδικά για τις μοτοσυκλέτες, δεν αρκεί να κάτσεις σε μία καρέκλα, να γράψεις ένα κείμενο, δεν είναι μία ιδεολογία να πεις ότι κατέχεις την μοναδική αλήθεια  - πρέπει πρώτα να οδηγήσεις και για να οδηγήσεις μία μοτοσυκλέτα σε σημείο που την έμαθες και την ξέρεις χρειάζεσαι τα δύο «Χ»: Χρόνο και Χρήμα. Βάζουμε στα ψιλά γράμματα την εμπειρία, την κατάρτιση, τις γνώσεις κτλ...

Σε όλο τον ειδικό τύπο της μοτοσυκλέτας αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, αυτά τα δύο τα κάνουν ελάχιστοι. Μετρημένοι στα δάχτυλα. Οι υπόλοιποι δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα μπορούν να κοροϊδεύουν, για όσο διάστημα όμως το κάνουν, ας είναι με δικά τους κείμενα!

Benelli TRK 702/X – Σημαντική μείωση τιμής για την 700άρα crossover

Έως 850 ευρώ το όφελος για τις δύο εκδόσεις – Καλοκαιρινή ευκαιρία μέχρι εξαντλήσεως αποθέματος
Benelli TRK 702 2025 μείωση τιμής
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

13/6/2025

Με σημαντική μείωση στην τιμή τους που φτάνει έως και τα 850 ευρώ προσφέρει πλέον η αντιπροσωπεία της Benelli τις δύο εκδόσεις του δικύλινδρου TRK 702.

Η Benelli TRK 702 είναι μια μοτοσυκλέτα που είχε καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις όταν πέρασε από τα χέρια μας για τη δοκιμή της έκδοσης με τις χυτές αλουμινένιες ζάντες των 17 ιντσών. 

H crossover της Benelli είναι μια μοτοσυκλέτα πολύ τίμια για τα χρήματα που ζητούσε τότε η αντιπροσωπεία, η οποία κερδίζει τον αναβάτη με την ευκολία και τη φιλικότητα που παρουσιάζει στην οδήγηση στο αστικό περιβάλλον και παρά τον όγκο και το βάρος της -ζυγίστηκε στα 230,5 κιλά- μπορεί να παίξει κάλλιστα τον ρόλο του commuter αφού έχει εξαιρετικό ζύγισμα και δεν δυσκολεύει καθόλου στους ελιγμούς με πολύ χαμηλές ταχύτητες ακόμη και αν το ύψος του αναβάτη είναι κάτω από 1,75 μ.

Benelli TRK 702 2025 μείωση τιμής

Παράλληλα η TRK 702, παρά τη σχετικά μικρή ζελατίνα, έχει την ικανότητα να ταξιδεύει άνετα και ευχάριστα με ταχύτητες αυτοκινητόδρομου, με τον κινητήρα να καταναλώνει λογικότατες ποσότητες βενζίνης (μετρήσαμε 5,5 λτ./100 χλμ. μέση κατανάλωση) και σε αυτό το πεδίο, ενώ είναι ευχάριστη και σε δρόμο με στροφές με τον αναβάτη να είναι σε θέση να αναπτύξει έναν πολύ σβέλτο ρυθμό.

Από τότε που δοκιμάσαμε το TRK 702 (τεύχος ΜΟΤΟ #650), η Benelli μείωσε μία φορά την τιμή του, από τα 7.980 στα 7.400 ευρώ και τώρα προχωρά σε μία ακόμη γενναία μείωση τιμής, η οποία πέφτει στα 6.600 ευρώ και κάνει τη Euro 5 μοτοσυκλέτα ευκαιρία με δεδομένο και τον ανταγωνισμό που έχει να αντιμετωπίσει.

Έτσι το όφελος για τον ενδιαφερόμενο φτάνει τα 800 ευρώ για την έκδοση με τις χυτές αλουμινένιες ζάντες των 17 ιντσών και αυξάνεται ακόμη περισσότερο στα 850 ευρώ για την έκδοση με τους ακτινωτούς τροχούς (19 εμπρός και 17 πίσω), με τιμή που πέφτει από τα 7.750 στα 6.900 ευρώ.

Benelli TRK 702 2025 μείωση τιμής

Να σημειωθεί ότι ως στάνταρ εξοπλισμό η μοτοσυκλέτα φέρει έγχρωμη TFT οθόνη πέντε (5) ιντσών με ρυθμιζόμενη φωτεινότητα και δυνατότητα σύνδεσης με κινητό, φωτιζόμενους διακόπτες, δύο θύρες φόρτισης, full LED φωτιστικά σώματα, χούφτες τιμονιού, εκτροπείς αέρα στα πλαϊνά του φέρινγκ, ρυθμιζόμενες μανέτες, σχάρα και χειρολαβές συνεπιβάτη, 4πίστονες ακτινικές δαγκάνες, δίσκους 320 χλστ. και ελαστικά πρώτης τοποθέτησης Pirelli Angel GT για την έκδοση με τους χυτούς τροχούς και Pirelli Scorpion Rally STR.
Επιπλέον, η Benelli συνεχίζει να προσφέρει τη δυνατότητα προαιρετικής απόκτησης του πακέτου Travel Pack που αναβαθμίζει την δικύλινδρη μοτοσυκλέτα στο ταξίδι, ενώ η αγορά της συνοδεύεται από εργοστασιακή εγγύηση τριών ετών.