Το mototriti αντιγράφει το MOTO

Και μακάρι να το έκαναν καλύτερα!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

27/6/2017

Αισθανόμαστε κολακευμένοι, και θέλουμε να ευχαριστήσουμε το mototriti που παίρνει αυτούσια κείμενα από το motomag.gr και τα δημοσιεύει ως δικά του, αν μη τι άλλο μας δίνει άλλη μία εγγραφή στην αναγνωρισιμότητά μας. Και εντάξει πέρα από την ηθική πλευρά αυτή της υπόθεσης το ζήτημα είναι όταν αντιγράφει το κείμενο, βάζοντας αυτούσιες ολόκληρες παραγράφους, να μην τις συνδέει με δικές του λέξεις που δεν βγάζουν νόημα και μπερδεύουν τον αναγνώστη. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για συμβουλές οδήγησης! Γιατί και οι αναγνώστες του mototriti κινούνται στους ίδιους δρόμους με εμάς, είμαστε κομμάτι της ίδιας κοινότητας μοτοσυκλετιστών και οι παρανοήσεις στο τέλος λίγο ή πολύ μας επηρεάζουν όλους.

Αν είναι να αντιγράφουν το μισό κείμενο, ας το αφήσουν ολόκληρο κι ας βάλουν Πηγή: ΜΟΤΟ. Αυτό είναι το πιο ασφαλές!

Στην προκειμένη, χθεσινή περίπτωση, οι συντάκτες του mototriti, πήραν κείμενο με συμβουλές προθέρμανσης του κινητήρα, αφαίρεσαν λέξεις όπως «παγωμένη μπαταρία» και το έκαναν «κατ΄επέκταση και η μπαταρία» για να μιλήσουν γενικά για την εκκίνηση της μοτοσυκλέτας! Ένα κείμενο που τελείωνε με την φράση «Καλό χειμώνα σε όλους» το χρησιμοποίησαν για τώρα, που ετοιμαζόμαστε για τον καύσωνα της δεκαετίας!

Δεν είναι λάθος, να κάνεις όλες αυτές οι συμβουλές κτλ.. όταν έξω έχει 40 βαθμούς και ίσως η σέλα σου 60, αλλά αρκεί η φράση βάλε μπρος και οδήγησε ομαλά χωρίς πολλές στροφές. Όλα τα υπόλοιπα για δίσκους συμπλέκτη που κολλάνε, μπαταρίες που εξουθενώνονται κτλ, είναι οδηγίες για τον παγετό. Στην προκειμένη περίπτωση δεν θα έχετε πρόβλημα αν ακολουθήσετε μέσα στον καύσωνα, όλες τις οδηγίες του mototriti, απλά να θυμάστε πως γράφτηκαν στο MOTO σε ένα άρθρο που τελείωνε με κεφαλαία: ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Στο πιο σοβαρό του θέματος όμως, η κατάσταση αρχίζει και γίνεται τραγική και με τέτοιες ενέργειες κωμικοτραγική. Οι σελίδες στο internet ξεπηδούν με γοργούς ρυθμούς, νέες η μία πίσω από την άλλη, μαζί με τα “blog που έχουν την αλήθεια” και η αντιγραφή των κειμένων πάει σύννεφο. Γιατί βλέπετε ειδικά για τις μοτοσυκλέτες, δεν αρκεί να κάτσεις σε μία καρέκλα, να γράψεις ένα κείμενο, δεν είναι μία ιδεολογία να πεις ότι κατέχεις την μοναδική αλήθεια  - πρέπει πρώτα να οδηγήσεις και για να οδηγήσεις μία μοτοσυκλέτα σε σημείο που την έμαθες και την ξέρεις χρειάζεσαι τα δύο «Χ»: Χρόνο και Χρήμα. Βάζουμε στα ψιλά γράμματα την εμπειρία, την κατάρτιση, τις γνώσεις κτλ...

Σε όλο τον ειδικό τύπο της μοτοσυκλέτας αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, αυτά τα δύο τα κάνουν ελάχιστοι. Μετρημένοι στα δάχτυλα. Οι υπόλοιποι δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα μπορούν να κοροϊδεύουν, για όσο διάστημα όμως το κάνουν, ας είναι με δικά τους κείμενα!

Harley-Davidson – Ακόμη πιο στενή συνεργασία με την Dr. Jekill & Mr. Hyde στον τομέα των εξατμίσεων [VIDEO]

Πλέον σε όλα τα μοντέλα και όχι μόνο στο Nightster
motomag Harley-Davidson – Ακόμη πιο στενή συνεργασία με την Dr. Jekill & Mr. Hyde στον τομέα των εξατμίσεων [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

18/4/2024

Η εταιρεία Dr. Jekill & Mr. Hyde με έδρα την Ολλανδία ειδικεύεται στις aftermarket εξατμίσεις με ηλεκτρονικά ελεγχόμενη βαλβίδα που ελέγχει τη στάθμη ήχου που βγαίνει από το τελικό. Έτσι ο αναβάτης με το πάτημα ενός κουμπιού μπορεί να μειώσει ή να αυξήσει τον θόρυβο και την απόδοση της μοτοσυκλέτας του ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο οδηγεί.

Η Harley-Davidson η οποία ήδη έχει δεσμούς με την Dr. Jekill & Mr. Hyde έκανε γνωστό πως θα συνεργαστεί ακόμη πιο στενά με την εταιρεία από την Ολλανδία ώστε να προσφέρει στους πελάτες της τις καινοτόμες τεχνολογίες όσον αφορά στον τομέα των εξατμίσεων.

Harley-Davidson – Ακόμη πιο στενή συνεργασία με την Dr. Jekill & Mr. Hyde στον τομέα των εξατμίσεων [VIDEO]

Από εδώ και στο εξής όλοι οι εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι της Harley-Davidson σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική θα δύναται να πωλούν τα προϊόντα εξάτμισης Dr. Jekill & Mr. Hyde ως επίσημο προϊόν aftermarket σε όλα τα μοντέλα της εταιρείας από το Milwaukee.

Ετικέτες