MOTRON: Η νέα μάρκα που έρχεται στην αγορά!

Αποκαλύφτηκε το “Follow the M”
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/2/2021

Ολοκληρώθηκε σήμερα η teaser σειρά video όπου ο κεντρικός χαρακτήρας Max Deeps κυνηγούσε το “M” και προσπαθούσε να καταλάβει τι συμβολίζει. Δεν είναι άλλο από την νέα μάρκα MOTRON, μία δημιουργία 100% του KSR Group με στόχο την αγορά ολόκληρης της Ευρώπης.

Για αυτό και το πρώτο μοντέλο που βλέπουμε είναι μία on-off 125 κυβικών, το X-Nord με 17άριδες τροχούς, συνδυασμό αναλογικών οργάνων και οθόνης και ικανοποιητικές, ευρωπαϊκές διαστάσεις, κρίνοντας από τα οδηγικά πλάνα που έχουν γυριστεί στην Αυστρία, την έδρα του KSR Group.

Δείτε εδώ το VIDEO με την αποκάλυψη της MOTRON

Ακριβώς γιατί στοχεύουν σε μία Ευρωπαϊκή αγορά, οι άνθρωποι της MOTRON ξεκινούν την εισαγωγή από το X-Nord 125, μιας και σε όλη την Ευρώπη η κατηγορία αυτή είναι εξαιρετικά δημοφιλής και αποτελεί την είσοδο στον μοτοσυκλετιστικό κόσμο για μεγάλο μέρος του κοινού. Μην κοιτάτε που εδώ στην Ελλάδα έχουμε απαξιώσει την κατηγορία αυτή ακολουθώντας διαφορετική πολιτική στα διπλώματα, στην Γαλλία και στην Γερμανία, τις μεγαλύτερες αγορές στην οποία στοχεύει δυναμικά η MOTRON, τα 125 είναι η εισαγωγή στον κόσμο της μοτοσυκλέτας και λειτουργούν δημιουργώντας και μοτοσυκλετιστική συνείδηση, με μεγάλες πιθανότητες ο ιδιοκτήτης να ακολουθήσει την γκάμα της μάρκας όταν θα είναι έτοιμος να περάσει σε μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα.

Ωστόσο υπάρχουν καλά νέα και για την Ελληνική αγορά: Από δικές μας, αποκλειστικές πληροφορίες, μαθαίνουμε πως το X-Nord θα είναι διαθέσιμο και στα 400 κυβικά ενώ στο video βλέπουμε κι ένα ηλεκτρικό παπί αλλά κλασσικής σχεδίασης, εξαιρετικά όμορφο όπως και ένα σκούτερ 125 κυβικών με 16άριδες τροχούς. Είναι εντυπωσιακό που στο λανσάρισμα της μάρκας βλέπουμε να φιγουράρει και το παπί, μία κατηγορία δικύκλων που έχει κοινό μονάχα στην Ελλάδα και από εκεί και πέρα στην Ασία. Ασιατικά βέβαια είναι και τα εργοστάσια που κατασκευάζουν τα μοντέλα της MOTRON, προσεκτικά επιλεγμένα από το KSR Group για να κάνουν την διαφορά στην Ευρώπη με ένα λόγο τιμής/απόδοσης άκρως ανταγωνιστικό. Αν το έλεγε κάποιος άλλος θα ακουγόταν παχιά δήλωση, όταν το λέει αυτό το KSR Group αποκτά μεγαλύτερο βάρος, γνωρίζοντας πως τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει η πύλη της Ευρώπης για τις ασιατικές μάρκες. Είναι οι μεγαλο-διανομείς της Benelli, της CFMOTO και έχουν δικές τους μάρκες όπως την Brixton, και τώρα και την MOTRON!

Συνολικά η μάρκα ξεκινά αυτή την στιγμή με 8 μικρές μοτοσυκλέτες και σκούτερ και 4 ηλεκτρικά ενώ πολύ σύντομα τα μοντέλα θα γίνουν 14 μοντέλα, άλλη μία αποκλειστική πληροφορία που έχουμε αυτή την στιγμή. Πέρα από το X-Nord σε δύο εκδόσεις, το site της εταιρείας μας δείχνει το Revolver και το WARRIOR 400. Η MOTRON δεν δίνει επίσημα τα τεχνικά χαρακτηριστικά για το WARRIOR αυτή την στιγμή, περιοριζόμαστε μόνο πως θα είναι ανταγωνιστικό σε επιδόσεις και κρατάμε την εντυπωσιακή του εμφάνιση. Υπάρχουν λοιπόν μοτοσυκλέτες 125 έως 400 κυβικά, το X-Nord έχει και street αδερφάκι δηλαδή, παπιά που το πρώτο το είδαμε σήμερα αλλά και σκούτερ. Τα σκούτερ θα ξεκινούν από 50 κυβικά, έτσι ώστε να πιάνουν δυναμικά την κατηγορία διπλωμάτων ΑΜ που επίσης κυριαρχεί στην υπόλοιπη Ευρώπη και η γκάμα των πρώτων μοντέλων συμπληρώνεται και με ηλεκτρικά.

Το KSR Group στοχεύει η MOTRON να γίνει σημείο αναφοράς στην Ευρώπη για προσιτές και καλές μοτοσυκλέτες, το οποίο είναι από μόνο του μία δύσκολη υπόθεση. Μόνο προσιτές και μόνο καλές είναι το εύκολο, ο συνδυασμός στοχεύει στον υψηλό ανταγωνισμό και εμείς από την πλευράς μας αυτό ακριβώς θέλουμε να βλέπουμε, διότι έτσι βελτιώνονται τα πράγματα για τον τελικό καταναλωτή.

Το X-Nord συστήνεται με υδρόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα, εξατάχυτο κιβώτιο, 12,5 ίππους στις 9.500 στροφές και 1Kg.m ροπής στις 5.500 στροφές με CBS στα φρένα, ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι και 175 κιλά γεμάτο, με 14 λίτρα ρεζερβουάρ. Πράγμα που σημαίνει πως περιμένουμε και αυξημένη αυτονομία.

Καλωσορίζουμε λοιπόν την MOTRON, που ταυτόχρονα με την υπόλοιπη Ευρώπη θα έρθει και στην Ελλάδα, και στο επόμενο διάστημα θα βλέπουμε σταδιακά και τα υπόλοιπα μοντέλα που θα απαρτίζουν την πρώτη εικόνα της πλούσιας γκάμας με την οποία ξεκινά την πορεία της.

Δείτε τα πρώτα μοντέλα της MOTRON εδώ

Η Ρωσία αγοράζει 200.000 Κινέζικες μοτοσυκλέτες – Τα πρώτα σημάδια στα εργοστάσια

Τις ρίχνει στον πόλεμο με την Ουκρανία
Η Ρωσία αγοράζει 200.000 Κινέζικες μοτοσυκλέτες – Τα πρώτα σημάδια στα εργοστάσια
Από το

motomag

12/9/2025

Η πληροφορία στα μέσα Ιουλίου, πως η Ρωσία έχει ζητήσει 200.000 μοτοσυκλέτες σε κινέζικα εργοστάσια, καθώς και 60.000 ATV και side by side, ένα σημαντικό νούμερο, αρχίζει να δείχνει τα πρώτα σημάδια στις γραμμές παραγωγής.

Παρότι η αγορά της Κίνας είναι η δεύτερη μεγαλύτερη του κόσμου μετά την Ινδία με 16,6 εκατομμύρια μονάδες τώρα που βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο της πενταετίας, έχοντας υποχωρήσει από τα σχεδόν 20 εκατομμύρια, οι μοτοσυκλέτες από 250 κυβικά και πάνω έχουν μικρότερο νούμερο που υπολογίζεται κοντά στο ένα εκατομμύριο. Παρότι δεν υπάρχουν ξεκάθαρα στοιχεία, πέρα από το γεγονός πως οι άνω των 500 κυβικών ξεπέρασαν πριν δύο χρόνια το μισό εκατομμύριο, ένα κομβικό νούμερο καθώς τόση είναι η αγορά της Ευρώπης, μία παραγγελία των 200.000 μονάδων αντιστοιχεί σε σημαντικό ποσοστό της ετήσιας παραγωγής για αυτή την κατηγορία.

Μπορεί να μην αφορά τους κατασκευαστές που έχουν Ευρωπαϊκή πορεία, τουλάχιστον δεν φαίνεται κάτι τέτοιο μέχρι αυτή την στιγμή, ωστόσο είναι ένα πολύ μεγάλο νούμερο που επηρεάζει ολόκληρο τον κατασκευαστικό τομέα των μοτοσυκλετών στην Κίνα. Όπως είπαμε δεν εμπλέκονται οι μεγαλύτερες εταιρείες την Κίνας που έχουν γίνει και γνωστές στην Ευρώπη, αλλά τουλάχιστον ένα εργοστάσιο που έχει πορεία σε ηλεκτρικά μοτοποδήλατα, φαίνεται να παράγει και μονοκύλινδρα αερόψυκτα εντουροειδή που ανταποκρίνονται σε αυτά που τελικά θα φτάσουν στο πεδίο της μάχης.

Η Ρωσία αγοράζει 200.000 Κινέζικες μοτοσυκλέτες – Τα πρώτα σημάδια στα εργοστάσια

Οι μοτοσυκλέτες χρησιμοποιούνται και από τις δύο πλευρές, περισσότερο όμως δοκιμάστηκαν από την πλευρά της Ρωσίας που έριξε στον πόλεμο 40.000 δίκυκλα, κάποια παλαιότερα δικής της παραγωγής αλλά και αρκετά κινέζικα, όπως και βαριά μεταχειρισμένα που μαζεύτηκαν από διάφορες χώρες. Με τα τεθωρακισμένα να είναι εύκολος στόχος από drone, οι μοτοσυκλέτες έδειξαν πως μπορούν να ξεφύγουν όπως επίσης να διασκορπιστούν μειώνοντας τις απώλειες από ένα ξεχωριστό drone. Ταυτόχρονα το χειμώνα το επίπεδο και λασπώδες έδαφος μπορεί να είναι εξίσου απαιτητικό για κάθε όχημα, ακόμη και ερπυστριοφόρων, αλλά φαίνεται πως οι μοτοσυκλέτες συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται και από τις δύο πλευρές με την ευελιξία να προτιμάται έναντι της θωράκισης.

Η μέση τιμή για αυτής της κατηγορίας τις Enduro μοτοσυκλέτες, είναι ανάμεσα στα 1.300 με 1.600 δολάρια ΗΠΑ, που δεν θα αυξηθεί κατακόρυφα μόλις φύγουν από το εργοστάσιο γιατί προφανώς ούτε δασμούς Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πληρώσουν, ούτε θα χρειαστούν μετατροπές για να περάσουν προδιαγραφές ή να βγάλουν πινακίδες. Σκοπός τους να είναι αξιόπιστες και με χαμηλή κατανάλωση, όχι γιατί υπάρχει έλλειψη καυσίμου αλλά για να μπορούν να έχουν υψηλή αυτονομία χωρίς πρόσθετο βάρος. Προφανώς όμως το κόστος θα κατέβει ακόμη πιο χαμηλά για αυτά τα νούμερα, την στιγμή που αναμένεται να σπάσει αυτό το νούμερο σε διαφορετικά μοντέλα από διαφορετικά εργοστάσια. Και πάλι όμως, θα είναι η μεγαλύτερη παραγγελία που έχουν δει για μοτοσυκλέτες, την στιγμή που υπάρχουν ορισμένα εργοστάσια με την μεγαλύτερη χωρητικότητα σε μονάδες που έχει υπάρξει στην ιστορία της μοτοσυκλέτας και αντίστοιχη συναντά κανείς μόνο στην Ινδία. Αυτό το τεράστιο νούμερο όμως που μπορούν να παράξουν, αφορά σκούτερ και άλλα δίκυκλα και τρίκυκλα, όχι αυτή την κατηγορία που όπως είπαμε δεν ξεπερνά συνολικά το ένα εκατομμύριο που σημαίνει πως 200.000 επιπρόσθετες μονάδες είναι ένα νούμερο που μπορεί να επηρεάσει όλο τον κατασκευαστικό κλάδο μοτοσυκλέτας, που απαιτείται να δημιουργήσει συνεργασίες και να επικετρωθεί στην κάλυψη ενός τέτοιου εγχειρήματος που έχει μάλιστα εξαιρετικά μικρό χρονικό ορίζοντα καθώς οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πίεση της Ρωσίας να γίνουν οι παραδόσεις πριν τελειώσει το 2025!

Ελπίζουμε να τελειώσει ο πόλεμος άμεσα για να σταματήσει αυτή η τραγωδία και τα νέα οχήματα να βρεθούν απλά σε πολιτική χρήση, ξεκινώντας ένα νέο κύμα μοτοσυκλετισμού, όπως ακριβώς συνέβη όταν έληξε ο ΄ΒΠΠ που έγινε και η αιτία της δημιουργίας ορισμένων από τις μάρκες που στη συνέχεια κατέκτησαν τον κόσμο. Εδώ η ιστορία δύο εξ αυτών, ενώ υπάρχουν και περισσότερα παραδείγματα.