Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

MV Agusta Superveloce: Στην παραγωγή με αισθησιακό video!

Την έναρξη των προ-παραγγελιών δηλώνει η MV Agusta

Εξαιρετικά λίγες (ακόμα) θεάσεις, αναλογικά με το θέμα του, έχει σημειώσει από εχθές το video της MV Agusta για την Superveloce 800 Serie Oro που μας επιστρέφει στην δεκαετία του ’80 και τις αρχές του ’90 παντρεύοντας την μοτοσυκλέτα με αισθησιακές εικόνες, που στην εποχή μας είναι εύκολο να χαρακτηριστούν -δυστυχώς- διαφορετικά.

Εκείνα τα χρόνια τέτοιες εικόνες ήταν το δεδομένο, οι διαφημίσεις μοτοσυκλετών χωρίς γυμνό έφτασαν να είναι λιγότερες από τις υπόλοιπες, σε μία βέβαια εποχή όπου οι κοινωνικές ευαισθησίες δεν μπορούσαν να εκφραστούν με τρόπο καταιγιστικό όπως γίνεται σήμερα, στο απόγειο των social media. Την ίδια εποχή βέβαια και οι ανοχές απέναντι στο γυμνό, ήταν τελείως διαφορετικές. Στην εποχή του εύκολου χαρακτηρισμού και της εξίσου εύκολης παρεξήγησης η MV Agusta παίρνει ρίσκο με ένα τέτοιο promo video, να εντοπιστεί από τις κεραίες της υπερευαισθησίας και να καταλήξει viral, ή μάλλον αυτό ακριβώς μπορεί να θέλει…

 

Fulfill your desire // The Superveloce 800 Serie Oro is here. from MV Agusta Motor on Vimeo.

 

Σε κάθε περίπτωση η Superveloce 800 που είδαμε από κοντά στην EICMA και είναι διπλά πιο εντυπωσιακή από αυτό που δείχνει στις φωτογραφίες και -προφανώς- και στο νέο video, έχει τώρα ξεκινήσει την παραγωγή της. Για αυτό και η MV Agusta προχώρησε σε αυτό το promo video, για να γιορτάσει το γεγονός πως ανοίγουν οι προ-παραγγελίες ξεκινώντας από τις €27.990 στην Ιταλία.

Διαβάστε: MV Agusta Superveloce 800 concept 2019 στην EICMA - Στην παραγωγή το δεύτερο μισό του 2019

Διάκριση για το MV Agusta Superveloce 800 Άλλος ένας θρίαμβος των Ιταλών στο Villa d'Este

Η κίνηση της MV Agusta και του πάντα επιπλέοντα κ. Giovanni Castiglioni είναι προς την σωστή κατεύθυνση, να γίνει ο μεγαλύτερος αντίκτυπος με το μικρότερο δυνατό κόστος. Συνομιλώντας μαζί του τόσο στην EICMA όσο και σε άλλες διεθνείς εκδηλώσεις την προηγούμενη χρονιά, και με δεδομένο πως πρόκειται για άνθρωπο που πάντα μιλά ανοικτά, μπορούμε να πούμε πως η MV Agusta έχει κάθε ανάγκη να δει τις πωλήσεις να πηγαίνουν καλύτερα. Μπλεγμένος με τα Ιταλικά δικαστήρια και την εφορία στις αρχές του χρόνου, ο κ. Castiglioni φροντίζει τόσο το περίπτερό του στην EICMA, όσο και κάθε του παρουσία, όπως το video, να είναι καλοφτιαγμένη χωρίς σπατάλες. Στο περίπτερο στην EICMA έχει πάντα τις ομορφότερες παρουσίες, τα ομορφότερα μοντέλα, ενώ στην τελευταία Έκθεση μοτοσυκλέτας, τεράστια καρότσια με μήλα, προσφέρονταν στους επισκέπτες, προφανώς σημαδιακά… Η μοτοσυκλέτα για τον ίδιο είναι τέχνη, έτσι θέλει να εκφράζεται η MV Agusta, έτσι κλείνει και το video. Τον κ. Castiglioni, γιο του μεγάλου Claudio, μπορεί να τον δει κανείς στον γκισέ, δίπλα στην γραμματεία όταν μιλάμε για έκθεση, και δίπλα στους δημοσιογράφους όταν μιλάμε για παρουσίαση νέου μοντέλου. Είναι πάντοτε κοντά στην MV Agusta σε ό,τι κι αν συμβαίνει…

Η τρικύλινδρη των 148 ίππων και 174 κιλών Superveloce, χαρακτηρίζεται από το πάθος της MV Agusta να προσφέρει στην μοτοσυκλέτα την τέχνη, για αυτό και εκφράζεται σύμφωνα με τους ίδιους, μέσα από ένα τέτοιο video, και όχι για να προκαλέσει, σε περίπτωση που κάποιος το δει με αυτό τον τρόπο.