Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

MV Agusta Superveloce 800 concept 2019 στην EICMA

Στην παραγωγή το δεύτερο μισό του 2019

Η MV Agusta μαζί με την εκτενή παρουσίαση της RC σειράς της και των περιορισμένης παραγωγής Brutale 1000 και F4 Claudio, έκανε την έκπληξη, παρουσιάζοντας μια concept μοτοσυκλέτα. Το Superveloce 800 αποτελεί έναν φόρο, τιμής όπως αναφέρει, στη δεκαετία του ’70 και την αγωνιστική ιστορία της εταιρείας. Η σχεδίαση που ακολουθεί είναι εμπνευσμένη από τα μοντέλα εκείνης της εποχής, ενώ υπογραμμίζεται από το κίτρινο φανάρι και την ζελατίνα. Το φαιρινγκ της μοτοσυκλέτας είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από carbon, συνδυάζοντας τις καμπύλες με τις αιχμηρές γωνίες, το οποίο θυμίζει πολύ έντονα το φαίρινγκ του περσινού πρωτότυπου Interceptor της Honda. Τα φωτιστικά σώματα όπως ήταν αναμενόμενο υιοθετούν την τεχνολογία LED, ενώ ο προβολέας διαθέτει και φώτα ημέρας.

Η ουρά της μοτοσυκλέτας είναι λεπτεπίλεπτα σχεδιασμένη, προσφέροντας ένα μινιμαλιστικό και ελαφρύ αποτέλεσμα, γεγονός που απορρέει από το καινούργιο υποπλαίσιο. Το πλαίσιο, τα φρένα, καθώς και ο κινητήρας προέρχονται από την F3 800, ενώ ο κινητήρας έχει δεχτεί ορισμένες αλλαγές στην χαρτογράφησή του ώστε να συνάδει η απόδοσή του με την αιχμηρή σχεδίαση της μοτοσυκλέτας. Το σύστημα εξαγωγής βασίζεται στην κλασσική σχεδίαση των μοτοσυκλετών της MV Agusta, με τα τρία τελικά ασύμμετρα τοποθετημένα καθώς τα δύο από αυτά εκβάλλονται στην δεξιά πλευρά της μοτοσυκλέτας.

Δείτε το αναλυτικό gallery που ακολουθεί

Η θέση οδήγησης που προσφέρει είναι ίδια με την F3 800, ώστε να επιτυγχάνεται ο μέγιστος έλεγχος της μοτοσυκλέτας κάτω από αγωνιστικές συνθήκες, ενώ τα μαρσπίε είναι ρυθμιζόμενα επιτρέποντας σε οποιοδήποτε αναβάτη να βολευτεί πάνω της. Τα όργανα αποτελούνται από το μια TFT οθόνη που είναι ειδικά σχεδιασμένη για τη μοτοσυκλέτα με νέα χαρακτηριστικά.

Αντίστοιχα, η τάπα του ρεζερβουάρ έχει ειδικό σχεδιασμό ώστε να ασφαλίζει με μια δερμάτινη ζώνη που δένει κατά μήκος του ρεζερβουάρ, όπως ήταν κάποτε τα αγωνιστικά ρεζερβουάρ του παρελθόντος. Τέλος, το μοντέλο αναμένεται να βγει στην παραγωγή το δεύτερο εξάμηνο του 2019, χωρίς η εταιρεία να ορίζει το κόστος απόκτησής της.