Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Διάκριση για το MV Agusta Superveloce 800

Άλλος ένας θρίαμβος των Ιταλών στο Villa d'Este

Στο Concorso d’Eleganza Villa d’Este, μια εκδήλωση παγκοσμίου φήμης, οι ιταλικές μοτοσυκλέτες έκαναν αυτό που ξέρουν καλύτερα. Με την παρουσία τους στο χώρο ξεχώρισαν άμεσα απ’ τις υπόλοιπες και έκλεψαν την παράσταση κατακτώντας μάλιστα πολλά βραβεία. Απ’ το Hypermotard 950 Concept της Ducati μέχρι το Superveloce 800 της MV Agusta, οι Ιταλοί πήραν τα πρωτεία στις κατηγορίες που διαγωνίστηκαν.

Το Superveloce 800 το είχαμε συναντήσει πέρσι για πρώτη φορά στην EICMA ως concept, όπου με την ξεχωριστή σχεδίασή του βρισκόταν στη λίστα των μοντέλων με την πιο ωραία εμφάνιση. Βέβαια, δεν μπόρεσε να βρεθεί στην πρώτη θέση και να πάρει τον τίτλο της "Πιο Όμορφης Μοτοσυκλέτας της Έκθεσης", καθώς αυτός ανήκε εξ αρχής στο μεγαλύτερο μοντέλο της MV Augsta το Brutale 1000. Παρ’ όλα αυτά η Superveloce 800 πήρε την πρωτιά που της αξίζει στην Concept κατηγορία στο Concorso d’ Eleganza Villa d’Este μαγεύοντας όσους ήταν εκεί.

Όπως αναφέρει η MV, η εμφάνισή του συνδυάζει στοιχεία απ’ τα παλαιότερα μοντέλα της μαζί με σύγχρονα, ενώ διαθέτει πλούσιο, τεχνολογικά προηγμένο, εξοπλισμό. Η οικεία και γνώριμη αύρα που εκπέμπει ίσως οφείλεται και στο γεγονός ότι θυμίζει έντονα το CB4 Interceptor της Honda που είχε παρουσιαστεί στην EICMA του 2017 και ήταν αναμφίβολα το πιο όμορφο και εντυπωσιακό Concept εκείνης της χρονιάς.

Για όσους έχουν τη δυνατότητα να το αποκτήσουν κι όχι όπως οι περισσότεροι που μόνο το ονειρεύονται, η MV Agusta αναφέρει πως το Superveloce 800 θα δει το φως της παραγωγής το πρώτο εξάμηνο του 2020… Και σίγουρα δεν θα ανήκει στα φτηνά μοντέλα της γκάμας της.

Ο Adrian Morton, Διευθυντής σχεδιασμού του CRC (Castiglioni Research Center) της MV Agusta ανέφερε: “Συνεχίζοντας την αρχική επιτυχία που είχε η παρουσίαση του Superveloce 800 (συνάμα με του Brutale 1000 που βραβεύτηκε ως η Πιο Όμορφη Μοτοσυκλέτα της Έκθεσης) στην EICMA του 2018, ήταν μεγάλη μας τιμή να λάβουμε μια επίσημη πρόσκληση απ’ τους διοργανωτές μιας τόσο απίστευτης και μοναδικής εκδήλωσης. Ο χαρακτηριστικός σχεδιασμός του Superveloce 800 είναι ένας συνδυασμός ρετρό στοιχείων, εμπνευσμένος απ’ τις φινετσάτες γραμμές και χαρακτηριστικά των αγωνιστικών μοτοσυκλετών της MV Agusta της δεκαετίας του ’60, και του καινοτόμου σχεδιασμού που συνδυάζεται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Έτσι, προκύπτει η βάση για την εξέλιξη μιας προκλητικής σχεδιαστικά πρότασης, ένα σχέδιο που συνδυάζει το παρελθόν και το μέλλον και ταιριάζει γάντι σε μια εκδήλωση που πραγματοποιείται σε ένα ιστορικό μέρος, όπου σ’ αυτή παρουσιάζονται μελλοντικά projects. Η κατάκτηση του βραβείου της Concept κατηγορίας μας πρόσφερε μεγάλη ικανοποίηση, καθώς αντανακλά την αφοσίωση, το πάθος και την ενέργεια που επενδύουμε στην δημιουργία κάθε μοτοσυκλέτας μας.”

Tags: