Νέο ελαστικό Dunlop για το IoM TT!

Μια φρέσκια, slick πρόταση
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

28/5/2019

Με την ευκαιρία της διοργάνωσης του πιο θρυλικού αγώνα road racing, το TT στο Isle of Man, η Dunlop παρουσίασε ένα νέο slick ελαστικό. Στο παρακάτω δελτίο τύπου μπορεί να διαβάσετε όλες τις λεπτομέρειες της κατασκευής και των τεχνολογιών που διαθέτει:

Δελτίο τύπου

Η Dunlop παρουσιάζει ένα νέο slick ελαστικό στο Isle of Man TT

Ως η πιο επιτυχημένη μάρκα ελαστικών, που συμμετέχει στους αγώνες Isle of Man TT (IOMTT), η Dunlop σκοπεύει να συνεχίσει αυτή την επιτυχία, φέρνοντας στον παγκοσμίου φήμης αγώνα, μια νέα έκδοση του slick ελαστικού KR 108.
Αναπτύχθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, σε μια σειρά από δοκιμαστικές πίστες, συμπεριλαμβανομένoυ ενός τελικού ελέγχου εγκυρότητας, στην παραδοσιακή δοκιμή πριν από το IOMTT στο Circuit Circle Castle. Το KR 108 έχει σχεδιαστεί, για να θερμαίνεται πιο γρήγορα και να δίνει στον οδηγό περισσότερη πρόσφυση και εμπιστοσύνη, στην αρχή του αγώνα.
Το ελαστικό KR 108 έχει αναπτυχθεί με τεχνολογία Multi Tread, τεχνολογία περιτύλιξης των λωρίδων Jointless Tread και το σύστημα ρύθμισης πίεσης, NTEC. Οι τεχνολογίες αυτές έχουν σχεδιαστεί, για να βελτιώνουν το χειρισμό, την ικανότητα στροφής αλλά και να μειώνουν τη φθορά των ελαστικών.


Δοκιμασμένο και στις δυο κατηγορίες μηχανών, της Supersport 600cc και της Superbike 1000cc, η δοκιμή των ελαστικών περιγράφηκε ως «πολύ θετική», από τους αναβάτες του IOM TT Dave Johnson, Ian Hutchinson και Conor Cummins, οι οποίοι οδηγούσαν μηχανές Honda.
Η δοκιμή ελαστικών έχει δώσει στην Dunlop την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο η νέα τεχνολογία θα αντιδρά σε διαφορετικές μοτοσυκλέτες και οδηγικά στυλ.
Ο υπεύθυνος εκδηλώσεων, αγώνων δρόμου της Dunlop, Pat Walsh, εξηγεί τα οφέλη: «Το νέο slick ελαστικό, θα δώσει περισσότερη πρόσφυση και εμπιστοσύνη στους οδηγούς. Τα ελαστικά θα έχουν ενώσεις, κατάλληλες για δροσερές και θερμότερες συνθήκες που θα ζεσταίνονται κατευθείαν από τη γραμμή εκκίνησης».
Η προϊστορία της Dunlop στο IOMTT, είναι ιδιαίτερα γνωστή, έχοντας 13 διαδοχικές νίκες στους αγώνες Senior TT, ενώ αυτή τη στιγμή, κατέχει τρία ρεκόρ πίστας, στη διαδρομή των 37,73 μιλίων (60,7 χλμ.).
Isle of Man TT
Το IOMTT ξεκινά στις 25 Μαΐου, με τα προκριματικά να διεξάγονται κάθε βράδυ μέχρι τις 31 Μαΐου (εκτός από την Κυριακή 26 Μαΐου). Ο πρώτος αγώνας ξεκινάει την 1η Ιουνίου, με τον αγώνα Superbike TT και τελειώνει στις 7 Ιουνίου, με τον αγώνα Senior TT.
 

Ο Michael Dunlop παρασημοφορήθηκε από τον Βασιλιά Κάρολο

Ο 33 φορές νικητής του Isle of Man TT τιμήθηκε για τη συμβολή του στους αγώνες μοτοσυκλέτας
MIchael Dunlop MBE
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

5/11/2025

Ο θρύλος του Isle of Man TT, Michael Dunlop, τιμήθηκε με παράσημο από τον Βασιλιά Κάρολο, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Κάστρο του Windsor, ως αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς του στους αγώνες μοτοσυκλέτας.

Ο Dunlop κατέκτησε το 2024 τον τίτλο του πλέον πολυνίκη στην ιστορία του TT, ξεπερνώντας το ρεκόρ των 26 νικών που είχε θέσει ο θείος του, Joey Dunlop, πριν τον τραγικό χαμό του. Έκτοτε, έχει επεκτείνει το ρεκόρ του, φτάνοντας τις 33 συνολικά νίκες, με τέσσερις το 2025 στις κατηγορίες Supersport και Supertwin, όπου επικράτησε και στους δύο αγώνες κάθε κατηγορίας.

Το παράσημο MBE (Member of the Order of the British Empire) απονεμήθηκε στον Dunlop την Τρίτη 4 Νοεμβρίου, ως αναγνώριση των εξαιρετικών του επιτευγμάτων, όχι μόνο στο Isle of Man TT αλλά και στο σύνολο της αγωνιστικής του καριέρας.

Ο ίδιος ο Michael Dunlop δήλωσε βαθιά τιμημένος που έλαβε την συγκεκριμένη διάκριση από τον Βασιλιά λέγοντας πως είναι προνόμιο να αναγνωρίζεται με αυτόν τον τρόπο η δουλειά και οι επιτυχίες του.

Με αυτή τη διάκριση, ο Michael Dunlop εντάσσεται σε ένα ιδιαίτερο γκρουπ θρύλων του TT, καθώς ακολουθεί τα βήματα του John McGuinness, ο οποίος είχε τιμηθεί με MBE το 2022. Ο McGuinness, με 23 νίκες στο TT, αποτελεί μια ακόμη εμβληματική μορφή των αγώνων.

Πέρα από τον εντυπωσιακό αριθμό των νικών του, ο Dunlop ξεχωρίζει και για τη συνέπεια του, καθώς έχει κερδίσει τουλάχιστον έναν αγώνα κάθε χρονιά στο TT από το 2016. Η πρώτη του νίκη ήρθε το 2009, στον δεύτερο αγώνατης κατηγορίας Supersport.

Το 2025, ο Dunlop συμμετείχε επίσης στον 24ωρο αγώνα του Le Mans, οδηγώντας μια BMW M1000 RR μαζί με τους Danny Webb και Enzo Boulom, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την ευελιξία και το πάθος του για τους αγώνες μοτοσυκλέτας.