Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ συνεχόμενων backflips! [video]

Ο Luc Ackermann έκανε πάλι το θαύμα του!

Για τους φανατικούς τοFreestyle MX, το όνομα του Luc Ackermann μόνοι άγνωστο δεν είναι. Πρόκειται για τον άνθρωπο που κατέχει το ρεκόρ νεότερου αναβάτη που κατάφερε backflip και ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του FMX στην Ευρώπη. Το 2012 έσπασε το ρεκόρ που κατείχε ο Massimo Bianconcini στην κατηγορία αλμάτων Step Up, ενώ κατέχει και το ρεκόρ στην ίδια κατηγορία για το ηλικιακό του γκρουπ με ένα άλμα ύψους εννέα μέτρων!

Άλλο ένα ρεκόρ που συμμετείχε ο Ackermann είναι αυτό με τους περισσότερους αναβάτες ταυτόχρονα στον αέρα με backflip. Στην προσπάθεια συμμετείχαν 18 αναβάτες και κατάφεραν να βρεθούν ταυτόχρονα στον αέρα οι 16, με έναν από αυτούς να είναι ο Ackermann. Πέρα όμως από τα ρεκόρ ο Luc Akcerman έχει ένα πλούσιο "ρεπερτόριο" αλμάτων με τα οποία διακρίνεται και κερδίζει διαγωνισμούς όπως το Red Bull X-Fighters και Night of the Jumps, όπως το Tsunami Flip, το Clickerflip, το Hart Attack Indy Flip και πολλά άλλα.

Τώρα κατέρριψε άλλο ένα ρεκόρ που παρέμενε για δώδεκα ολόκληρα χρόνια, για τον μεγαλύτερο αριθμό backflips μέσα σε 30 δευτερόλεπτα. Μάλιστα, ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ ήταν το ίνδαλμα και ο άνθρωπος που ενέπνευσε τον Ackermann, ο θρυλικός Travis Pastrana. Για να το καταφέρει αυτό ο Ackermann έκανε εντατική προετοιμασία για τρεις εβδομάδες, δοκιμάζοντας το ένα backflip μετά το άλλο, στην προσωπική του πίστα προπόνηση στην Niederdorla της Γερμανίας.

Την ώρα της τελικής του προσπάθειας στον λόφο του Sperenberg, αρκούσαν εννέα συνεχόμενα backflips μέσα 30 δευτερόλεπτα προκειμένου να γίνει κάτοχος ενός ακόμη παγκόσμιου ρεκόρ στο βιβλίο Guinness. Ο Ackermann όμως ήθελε να ανεβάσει τον πήχυ ακόμη πιο ψηλά και πραγματοποίησε 10 συνεχόμενα backflips. Όταν προσγειώθηκε από το δέκατο mini flip το χρονόμετρο σταμάτησε στα 28,95 δευτερόλεπτα, βάζοντας το όνομα του Ackermann πλάι σε ένα ακόμη απίστευτο ρεκόρ.

Δείτε εδώ το εκπληκτικό βίντεο με την εντυπωσιακή προσπάθεια του Ackermann