Νέο παγκόσμιο ρεκόρ συνεχόμενων backflips! [video]

Ο Luc Ackermann έκανε πάλι το θαύμα του!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

31/7/2020

Για τους φανατικούς τοFreestyle MX, το όνομα του Luc Ackermann μόνοι άγνωστο δεν είναι. Πρόκειται για τον άνθρωπο που κατέχει το ρεκόρ νεότερου αναβάτη που κατάφερε backflip και ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του FMX στην Ευρώπη. Το 2012 έσπασε το ρεκόρ που κατείχε ο Massimo Bianconcini στην κατηγορία αλμάτων Step Up, ενώ κατέχει και το ρεκόρ στην ίδια κατηγορία για το ηλικιακό του γκρουπ με ένα άλμα ύψους εννέα μέτρων!

Άλλο ένα ρεκόρ που συμμετείχε ο Ackermann είναι αυτό με τους περισσότερους αναβάτες ταυτόχρονα στον αέρα με backflip. Στην προσπάθεια συμμετείχαν 18 αναβάτες και κατάφεραν να βρεθούν ταυτόχρονα στον αέρα οι 16, με έναν από αυτούς να είναι ο Ackermann. Πέρα όμως από τα ρεκόρ ο Luc Akcerman έχει ένα πλούσιο "ρεπερτόριο" αλμάτων με τα οποία διακρίνεται και κερδίζει διαγωνισμούς όπως το Red Bull X-Fighters και Night of the Jumps, όπως το Tsunami Flip, το Clickerflip, το Hart Attack Indy Flip και πολλά άλλα.

Τώρα κατέρριψε άλλο ένα ρεκόρ που παρέμενε για δώδεκα ολόκληρα χρόνια, για τον μεγαλύτερο αριθμό backflips μέσα σε 30 δευτερόλεπτα. Μάλιστα, ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ ήταν το ίνδαλμα και ο άνθρωπος που ενέπνευσε τον Ackermann, ο θρυλικός Travis Pastrana. Για να το καταφέρει αυτό ο Ackermann έκανε εντατική προετοιμασία για τρεις εβδομάδες, δοκιμάζοντας το ένα backflip μετά το άλλο, στην προσωπική του πίστα προπόνηση στην Niederdorla της Γερμανίας.

Την ώρα της τελικής του προσπάθειας στον λόφο του Sperenberg, αρκούσαν εννέα συνεχόμενα backflips μέσα 30 δευτερόλεπτα προκειμένου να γίνει κάτοχος ενός ακόμη παγκόσμιου ρεκόρ στο βιβλίο Guinness. Ο Ackermann όμως ήθελε να ανεβάσει τον πήχυ ακόμη πιο ψηλά και πραγματοποίησε 10 συνεχόμενα backflips. Όταν προσγειώθηκε από το δέκατο mini flip το χρονόμετρο σταμάτησε στα 28,95 δευτερόλεπτα, βάζοντας το όνομα του Ackermann πλάι σε ένα ακόμη απίστευτο ρεκόρ.

Δείτε εδώ το εκπληκτικό βίντεο με την εντυπωσιακή προσπάθεια του Ackermann

Balenciaga Biker Pantashoes - Μόνο 10.000 ευρώ

500 για τις παντελονομπότες, 9.500 ευρώ για το όνομα
Balenciaga
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/4/2024

Ο ισπανικός οίκος μόδας Balenciaga έχει γίνει γνωστός για τις αντισυμβατικές και πολλές φορές ακραίες συλλογές ρούχων του, και στο ίδιο πνεύμα παρουσιάζει ένα Biker Pantashoes (τι εννοείτε δεν ξέρετε τι είναι τα pantashoes;), παντελόνι δερμάτινο με ραμμένες τις μπότες από κάτω, ζητώντας μια περιουσία για την αγορά του.

Τι να καταλάβoυμε όμως κι εμείς οι πληβείοι από Balenciaga… αντί να εκτιμήσουμε που ένας τέτοιος οίκος μόδας αποφάσισε να ασχοληθεί με τους αναβάτες μοτοσυκλέτας, καθόμαστε και ειρωνευόμαστε.

Γιατί δηλαδή; Επειδή το στιλ των συγκεκριμένων pantashoes θυμίζει ελαφρώς παραμάγαζο στα βάθη της Ομόνοιας που πουλά μπουφάν “μοτοσυκλέτας”, ξέρετε, αυτά με τις μεγάλες στάμπες Lucky Strike, Repsol, κ.α.; Άντε, πες πως δεν αντιλαμβανόμεθα τη σχεδιαστική άποψη των συγκεκριμένων pantashoes (άκου pantashoes, μα ποιος φοράει τέτοιο πράγμα; και γιατί;), μας πειράζει που η πραγματική αξία των υλικών αφορά ελάχιστο ποσοστό της τιμής που ζητά ο Balenciaga; Ε τότε γιατί κάνουμε τόση φασαρία; Έλα ντε. Ίσως επειδή δεν μπορούμε να τα αγοράσουμε. Άλλωστε αυτές οι τιμές που σε εμάς φαίνονται εξωφρενικές, σε κάποιους άλλους είναι καθημερινότητα, και τους επιτρέπει να ξεχωρίζουν από την πλέμπα.

Οπότε, περί ορέξεως… Balenciaga

Ετικέτες