Νέο Suzuki Katana στην Intermot

Η εταιρεία βάζει τέλος στις φήμες
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

6/9/2018

Μετά από αρκετό καιρό η Suzuki αποφάσισε να βάλει ένα τέλος όσον αφορά τις φήμες για την επιστροφή του ιστορικού Katana. Πριν από εννέα μήνες κάναμε εικασίες για την άφιξη του νέου μοντέλου -μετά την εμφάνιση του Katana 3.0 ως concept στην EICMA του 2017- πως θα έβλεπε το φως της παραγωγής το μακρινό 2022. Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα ήταν εφοδιασμένη με τον κινητήρα του GSXS-1000, δημιουργώντας περισσότερα ερωτηματικά για το κυβισμό του μοντέλου. Η εταιρεία από το Hamamatsu όμως, αποφάσισε να μας εκπλήξει ευχάριστα με την ανάρτηση ενός teaser video που ανέβασε σε διάφορα site των αντιπροσωπειών της ανά τις χώρες (το βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ), αναφέροντας πως το μοντέλο θα κάνει το ντεμπούτο στην Intermot σε λιγότερο από ένα μήνα. Το βίντεο δεν είναι αποκαλυπτικό καθώς το μόνο που αναφέρει είναι την ημερομηνία της παρουσίασης του μοντέλου στην έκθεση. Όμως το εργοστάσιο ενημερώνει πως περισσότερα βίντεο θα εμφανιστούν μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Στη παρούσα φάση η Suzuki κατάφερε και μας εξέπληξε πραγματικά, καθώς η παραγωγή ενός νέου μοντέλου από την εταιρεία είναι μια δαπανηρή διαδικασία αφού οι γραμμές παραγωγής της είναι μοιρασμένες σε τρία διαφορετικά εργοστάσια -όπως είχαμε γράψει και παλιότερα- πράγμα που ανεβάζει το κόστος παραγωγής. Όπως και να ‘χει το αποτελεί ένα ευχάριστο γεγονός και μέχρι τις 2 Οκτωβρίου που θα παρουσιαστεί, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι παίρνουμε γεύσεις απο τα επερχόμενα teaser videos.

Ετικέτες

Αυτοκινητόδρομος Πατρών Πύργου - Εντός χρονοδιαγράμματος η κατασκευή του νέου οδικού δικτύου

Το 2025 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο σύμφωνα με τους υπεύθυνους του έργου
motomag Αυτοκινητόδρομος Πατρών Πύργου – Εντός χρονοδιαγράμματος η κατασκευή του νέου οδικού δικτύου
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

22/7/2024

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της «Ολυμπία Οδός Α.Ε.» στο Ρίο, όπου σε σύσκεψη εργασίας ενημερώθηκε για την πρόοδο κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της παραχωρησιούχου εταιρείας, «Ολυμπία Οδός Α.Ε», Παναγιώτη Παπανικόλα και εκπροσώπους των τριών εταιρειών που κατασκευάζουν το έργο.

Το παρών στη σύσκεψη έδωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος ανέφερε: “Είχαμε την ευκαιρία μέσα από μία διευρυμένη σύσκεψη να δούμε, να αποτιμήσουμε και να αξιολογήσουμε την πορεία υλοποίησης ενός εξαιρετικά σημαντικού έργου για τη χώρα, του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος, μήκους 75 χλμ.

Όταν είχαμε επισκεφτεί τον ίδιο χώρο στις 17 Ιανουαρίου 2024, είχαμε θέσει κάποια χρονοδιαγράμματα και αυτά τηρούνται απολύτως. Τότε, υπενθυμίζω, είχαμε πει ότι μέχρι τέλος Ιουνίου η ολοκλήρωση του έργου θα είναι σε ποσοστό 50% και σήμερα είμαστε περίπου στο 52%. Οι εκτιμήσεις είναι ότι στο τέλος του έτους θα είμαστε σε ένα ποσοστό ολοκλήρωσης της τάξεως του 75%. Είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων, έτσι ώστε το 2025, όπως έχουμε δεσμευτεί να παραδώσουμε έναν σύγχρονο, ασφαλή αυτοκινητόδρομο”.

Αυτοκινητόδρομος Πατρών Πύργου – Εντός χρονοδιαγράμματος η κατασκευή του νέου οδικού δικτύου