Νέο Suzuki Katana στην Intermot

Η εταιρεία βάζει τέλος στις φήμες
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

6/9/2018

Μετά από αρκετό καιρό η Suzuki αποφάσισε να βάλει ένα τέλος όσον αφορά τις φήμες για την επιστροφή του ιστορικού Katana. Πριν από εννέα μήνες κάναμε εικασίες για την άφιξη του νέου μοντέλου -μετά την εμφάνιση του Katana 3.0 ως concept στην EICMA του 2017- πως θα έβλεπε το φως της παραγωγής το μακρινό 2022. Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα ήταν εφοδιασμένη με τον κινητήρα του GSXS-1000, δημιουργώντας περισσότερα ερωτηματικά για το κυβισμό του μοντέλου. Η εταιρεία από το Hamamatsu όμως, αποφάσισε να μας εκπλήξει ευχάριστα με την ανάρτηση ενός teaser video που ανέβασε σε διάφορα site των αντιπροσωπειών της ανά τις χώρες (το βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ), αναφέροντας πως το μοντέλο θα κάνει το ντεμπούτο στην Intermot σε λιγότερο από ένα μήνα. Το βίντεο δεν είναι αποκαλυπτικό καθώς το μόνο που αναφέρει είναι την ημερομηνία της παρουσίασης του μοντέλου στην έκθεση. Όμως το εργοστάσιο ενημερώνει πως περισσότερα βίντεο θα εμφανιστούν μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Στη παρούσα φάση η Suzuki κατάφερε και μας εξέπληξε πραγματικά, καθώς η παραγωγή ενός νέου μοντέλου από την εταιρεία είναι μια δαπανηρή διαδικασία αφού οι γραμμές παραγωγής της είναι μοιρασμένες σε τρία διαφορετικά εργοστάσια -όπως είχαμε γράψει και παλιότερα- πράγμα που ανεβάζει το κόστος παραγωγής. Όπως και να ‘χει το αποτελεί ένα ευχάριστο γεγονός και μέχρι τις 2 Οκτωβρίου που θα παρουσιαστεί, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι παίρνουμε γεύσεις απο τα επερχόμενα teaser videos.

Ετικέτες

Εγκαινιάστηκε η νέα πίστα της Βουλγαρίας A1 Motor Park (LARA) – Τσουχτερές οι τιμές

Βγήκε αμέσως και το πρόγραμμα προπονήσεων για τον μήνα
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

23/3/2026

Σας είχαμε ενημερώσει για όλη την πορεία των εξελίξεων που αφορούν τη νέα πίστα της γειτονικής Βουλγαρίας, που πλέον παρουσιάστηκε στο κοινό και επίσημα προχτές 21 Μάρτη με τα εγκαίνιά της.

Το διάγραμμα δεν έπεσε πολύ έξω, αφού τα εγκαίνια ήταν προγραμματισμένα για τα τέλη του 2025, όμως ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος. Η πίστα τοποθετείται περίπου 40 λεπτά νότια από την Σόφια στο Samokov και δυόμιση ώρες από τη δική μας πίστα των Σερρών. Οι δύο πίστες είναι σίγουρα ανταγωνίστριες, αλλά παράλληλα μπορούν και να αλληλοσυμπληρώνονται, αφού η A1 Motor Park αναμένεται να κλείνει τον χειμώνα εξαιτίας του χιονιού, όπως και η οδήγηση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στην πίστα των Σερρών δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστη λόγω ζέστης.

3

Η πρώην LARA, που μετονομάστηκε στο ξενέρωτο A1 Motor Park, είναι μία αριστερόστροφη πίστα με 8 αριστερές και 7 δεξιές στροφές και μήκος 3,91 χιλιόμετρα, ενώ είναι σημαντικό να αναφερθεί πως έχει πάρει εγκρίσεις FIA (κατηγορία 3, έως Formula 3) και FIM (κατηγορία Β, έως WorldSBK). Η στόχευση των γειτόνων για δοκιμές, εκδηλώσεις και track-days και έπειτα για αγώνες είναι σαφέστατα στη σωστή κατεύθυνση και είναι αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε κι εμείς εδώ στην Ελλάδα και το MOTO το γράφει εδώ και χρόνια.

nikola-tsolov

Μία live μετάδοση στα κοινωνικά δίκτυα κάλυψε τα εγκαίνια, όπου σημείωσε πάνω από 100 χιλιάδες θεάσεις, ενώ πίστα πάτησαν supercars, μοτοσυκλέτες, όπως και μία Formula 2 που οδηγούσε ο τοπικός ήρωας Nikola Tsolov, που κατέχει το ρεκόρ των πιο πολλών νικών στην FIA Formula 3 από το 2023 μέχρι το 2025. Μάλιστα ο Βούλγαρος οδηγός έκανε πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις, λέγοντας πως η νέα πίστα έχει απίστευτες εγκαταστάσεις και η είσοδος της είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή και θυμίζει τα μεγάλα ιταλικά circuit, όμως ο ίδιος θα συνεχίζει να επισκέπτεται και την πίστα των Σερρών που έχει πιο κλειστές και τεχνικές στροφές.

2

Αμέσως μετά την εκδήλωση ανακοινώθηκαν πρόγραμμα και τιμές για το υπόλοιπο του μήνα. Βέβαια προς έκπληξη είδαμε τσουχτερές τιμές για μία ημερήσια προπόνηση που φτάνει τα 180 ευρώ για τα αυτοκίνητα και τα 135 ευρώ για τις μοτοσυκλέτες, τιμές που είναι αρκετά υψηλότερες από αυτές της πίστας των Σερρών, που γνωρίζουμε πολύ καλά και επισκεπτόμαστε συχνά και το κόστος για τις μοτοσυκλέτες είναι 90 ευρώ ανά ημέρα.