Τι ετοιμάζουν οι Ιάπωνες;

Τα νέα μοντέλα που θα δούμε τα επόμενα χρόνια
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

21/12/2017

Για τα περισσότερα από αυτά έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο παρελθόν, όμως τώρα οι Ιάπωνες συνάδερφοι είναι πιο συγκεκριμένοι με τις ημερομηνίες που θα τα δούμε να μπαίνουν σε παραγωγή. Επίσης, έχουν προσθέσει και ορισμένες νέες εκδόσεις γνωστών μας μοτοσυκλετών, όπως για παράδειγμα μια νέα Africa Twin με μικρότερες διαδρομές αναρτήσεων, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του ύψους της σέλας. Την έκδοση αυτή την αποκαλούν προς το παρόν Low Down, αλλά πιθανόν να μην είναι αυτό το εμπορικό της όνομα. Ίσως για την Ευρώπη και την Αμερική να μην έχει νόημα μια χαμηλότερη Africa Twin, αλλά για τις ασιατικές χώρες και την Ινδία θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις πωλήσεις. Συνεχίζοντας με την Honda, το Young Machine επιμένει ότι θα δούμε το Interceptor στην παραγωγή στο τέλος του 2018 ως μοντέλο 2019, όπως επίσης και την V4 superbike. Εδώ τώρα έρχεται το MOTO να σας δώσει μία μικρή αλλά παγκόσμια αποκλειστικότητα: Αυτή η "λίγο πιο cafe" έκδοση του Interceptor, ένα CB1000RS όπως το ονομάζουν, θα έρθει αρκετά αργότερα. Θα εμφανιστεί μέσα στο 2020 όπως δήλωσε ο υπεύθυνος σχεδιασμού του Interceptor στο MOTO, μόλις δύο μέρες πριν. Τις δηλώσεις του θα αναλύσουμε ξεχωριστά σε εκτενές άρθρο καθώς αποκάλυψε πολλές λεπτομέρεις για τον τρόπο σχεδιασμού των μοντέλων της Honda. Πρέπει ωστόσο να προλάβουμε τις αντιδράσεις, μήπως και αρχίσει ο κόσμος να περιμένει σύντομα ένα πιο cafe.. Interceptor...

Για το ίδιο χρονικό διάστημα τοποθετούν και την άφιξη της νέα Suzuki Hayabusa Turbo (αμήν!) αλλά ταυτόχρονα μιλάνε και για την επιστροφή της Suzuki Katana 1100 κάπου στα βάθη του 2022. Για τους πιο νέους να θυμίσουμε ότι η Suzuki είχε ξαναφτιάξει σύγχρονες εκδόσεις του Katana (σε 400 και 1100 κυβικά) στα μέσα των 90ies χρησιμοποιώντας τους κινητήρες των αεροελαιόψυκτων Bandit. Αυτή τη φορά δεν θα είναι replica του γνήσιου, αλλά θα κινείται στα πλαίσια της neo-retro κουλτούρας, βασισμένο στα μηχανικά μέρη του υγρόψυκτου GSX-S 1000.

Παραμένοντας λίγο ακόμα στην κατηγορία των neoretro, θα πάμε στο στρατόπεδο της Yamaha, όπου το SR 400 θα αποκτήσει έναν σύγχρονο αντικαταστάτη, με μοντέρνα μηχανικά μέρη. Προφανώς για να μπορεί να καλύπτει τις προδιαγραφές Euro4/Euro5 και να πωλείται στην Ευρωπαϊκή αγορά.    

Kawasaki Ninja 1000 SX “GPZ900R Replica” - Ευσεβείς πόθοι, με άρωμα Top Gun

Ένα CGI για την επέτειο των 40 χρόνων του ονόματος Ninja
Kawasaki Ninja 1000 SX Top Gun
Από το

motomag

29/9/2023

Το ιαπωνικό site μοτοσυκλέτας “Webike Japan”, δημιούργησε ένα CGI, στο οποίο απεικονίζεται το γνωστό τουριστικό μοντέλο της Kawasaki, Ninja 1000 SX, στα χρώματα του GPZ900R Ninja του 1984, για την επέτειο των 40 χρόνων του ονόματος Ninja, το 2024.

Όπως ήδη σας έχουμε πει, η επιστροφή του “Καρχαρία”, όπως έγινε γνωστό το GPZ900R Ninja χάρη στο φαίρινγκ του, αποτελεί ευσεβή πόθο των Ιαπώνων που εντάθηκε περισσότερο με την έλευση του Z900RS. Το GPZ900R αποτέλεσε άλλωστε ένα από τα μακροβιότερα μοντέλα στην γκάμα των “πράσινων”, ενώ πίσω στο 1984, όταν και πρωτοπαρουσιάστηκε, είχε ταράξει τα νερά της εποχής, με την απόδοση του κινητήρα του. Ο τετράχρονος, υγρόψυκτος τετρακύλινδρος εν σειρά κινητήρας με 2ΕΕΚ και 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο των 908 κυβικών είχε απόδοση 113,4 ίππων στις 9.500 στροφές, με την τελική του να ξεπερνά τα 240 χ.α.ω.

Kawasaki Ninja 1000 SX Top Gun

Τώρα, το Webike Japan, δημιούργησε ένα CGI, στο οποίο απεικονίζεται ένα Ninja 1000 SX στα χρώματα του πρώτου “Καρχαρία”, το μαύρο-κόκκινο που χρησιμοποιήθηκε και στην πρώτη ταινία Top Gun, του 1986, όπου ο Tom Cruise αναμετρήθηκε στη σέλα του GPZ900R με ένα μαχητικό αεροσκάφος, ενώ η μοτοσυκλέτα έκανε ξανά την εμφάνισή της στο remake της ταινίας, το 2022.

Kawasaki Ninja 1000 SX Top Gun

Η έμπνευση της δημιουργίας του Webike βασίστηκε στην κίνηση που έκανε η Kawasaki τον Οκτώβριο του 2021, για την επέτειο των 125 χρόνων της Kawasaki Heavy Industries, την εποχή που το τμήμα της μοτοσυκλέτας διαχωρίστηκε επίσημα από το υπόλοιπο βιομηχανικό κομμάτι. Τότε, οι Ιάπωνες είχαν βάψει την αγωνιστική ZX10RR του Jonathan Rea στα χρώματα του ZXR750, ενώ αυτή του Alex Lowes στο μαύρο-κόκκινο του GPZ900R Ninja, με τη διαφημιστική καμπάνια να αναγράφει “Love at First Sight Again”, ήτοι έρωτας με την πρώτη ματιά…ξανά. Αργότερα, ο χρωματισμός που χρησιμοποίησε ο Rea, έγινε διαθέσιμος στο ευρύ κοινό, για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Kawasaki Ninja 1000 SX Top Gun

Η επιλογή του Ninja 1000 SX κρίνεται πιο ολοκληρωμένη, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας. Αυτό, γιατί την εποχή που παρουσιάστηκε το πρώτο μοντέλο με την ονομασία αυτή, δεν θεωρούνταν ακόμα μία Superbike μοτοσυκλέτα, αλλά περισσότερο ένα sport-touring μοντέλο. Μην ξεχνάμε ότι μέχρι το 2003, η μεγάλη κατηγορία των WSBK, τα οποία ξεκίνησαν να υπάρχουν 4 χρόνια μετά την εμφάνιση του GPRZ900R, επέτρεπε να αγωνιστούν τετρακύλινδρα μέχρι τα 750 κυβικά.

Kawasaki Ninja 1000 SX Top Gun

Πιθανολογούμε ότι η Kawasaki έχει ήδη κάτι στα σκαριά της για το 2024 και τα 40 χρόνια Ninja. Δεν γνωρίζουμε όμως αν οι συντάκτες του Webike έχουν κάποιες πηγές εκ των έσω, και το συγκεκριμένο CGI θα βγει στην παραγωγή, ή αν θα παραμείνει ένας ευσεβής πόθος. Η αλήθεια είναι όμως ότι ο χρωματικός αυτός συνδυασμός πάει πολύ στο Ninja 1000 SX.

Ετικέτες