Τι ετοιμάζουν οι Ιάπωνες;

Τα νέα μοντέλα που θα δούμε τα επόμενα χρόνια
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

21/12/2017

Για τα περισσότερα από αυτά έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο παρελθόν, όμως τώρα οι Ιάπωνες συνάδερφοι είναι πιο συγκεκριμένοι με τις ημερομηνίες που θα τα δούμε να μπαίνουν σε παραγωγή. Επίσης, έχουν προσθέσει και ορισμένες νέες εκδόσεις γνωστών μας μοτοσυκλετών, όπως για παράδειγμα μια νέα Africa Twin με μικρότερες διαδρομές αναρτήσεων, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του ύψους της σέλας. Την έκδοση αυτή την αποκαλούν προς το παρόν Low Down, αλλά πιθανόν να μην είναι αυτό το εμπορικό της όνομα. Ίσως για την Ευρώπη και την Αμερική να μην έχει νόημα μια χαμηλότερη Africa Twin, αλλά για τις ασιατικές χώρες και την Ινδία θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις πωλήσεις. Συνεχίζοντας με την Honda, το Young Machine επιμένει ότι θα δούμε το Interceptor στην παραγωγή στο τέλος του 2018 ως μοντέλο 2019, όπως επίσης και την V4 superbike. Εδώ τώρα έρχεται το MOTO να σας δώσει μία μικρή αλλά παγκόσμια αποκλειστικότητα: Αυτή η "λίγο πιο cafe" έκδοση του Interceptor, ένα CB1000RS όπως το ονομάζουν, θα έρθει αρκετά αργότερα. Θα εμφανιστεί μέσα στο 2020 όπως δήλωσε ο υπεύθυνος σχεδιασμού του Interceptor στο MOTO, μόλις δύο μέρες πριν. Τις δηλώσεις του θα αναλύσουμε ξεχωριστά σε εκτενές άρθρο καθώς αποκάλυψε πολλές λεπτομέρεις για τον τρόπο σχεδιασμού των μοντέλων της Honda. Πρέπει ωστόσο να προλάβουμε τις αντιδράσεις, μήπως και αρχίσει ο κόσμος να περιμένει σύντομα ένα πιο cafe.. Interceptor...

Για το ίδιο χρονικό διάστημα τοποθετούν και την άφιξη της νέα Suzuki Hayabusa Turbo (αμήν!) αλλά ταυτόχρονα μιλάνε και για την επιστροφή της Suzuki Katana 1100 κάπου στα βάθη του 2022. Για τους πιο νέους να θυμίσουμε ότι η Suzuki είχε ξαναφτιάξει σύγχρονες εκδόσεις του Katana (σε 400 και 1100 κυβικά) στα μέσα των 90ies χρησιμοποιώντας τους κινητήρες των αεροελαιόψυκτων Bandit. Αυτή τη φορά δεν θα είναι replica του γνήσιου, αλλά θα κινείται στα πλαίσια της neo-retro κουλτούρας, βασισμένο στα μηχανικά μέρη του υγρόψυκτου GSX-S 1000.

Παραμένοντας λίγο ακόμα στην κατηγορία των neoretro, θα πάμε στο στρατόπεδο της Yamaha, όπου το SR 400 θα αποκτήσει έναν σύγχρονο αντικαταστάτη, με μοντέρνα μηχανικά μέρη. Προφανώς για να μπορεί να καλύπτει τις προδιαγραφές Euro4/Euro5 και να πωλείται στην Ευρωπαϊκή αγορά.    

Aprilia Tuono 457 Special Edition στην Ινδία με νέο μαύρο χρώμα και εργονομικές βελτιώσεις

Η Special Edition αφορά τόσο στο γκρίζο χρώμα (Puma Grey), που διατίθεται και στην Ελλάδα, όσο και στο νέο κατάμαυρο (Mamba Black)
aprilia_tuono_457
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

24/6/2026

To Tuono 457 υποδέχεται μια νέα ειδική έκδοση στην Ινδία, χώρα στην οποία κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Piaggio στη Baramati.

aprilia_tuono_457

Ωστόσο η ειδική έκδοση δεν μένει μόνο στα χρώματα, καθώς ενσωματώνει μερικές αποκλειστικές βελτιώσεις που περιλαμβάνουν κοντό ανεμοθώρακα, νέο αφρώδες για τη σέλα που δηλώνει ανετότερο στην πολύωρη παραμονή πάνω της, τιμόνι τοποθετημένο ελαφρώς ψηλότερα, ρυθμιζόμενη μανέτα μπροστινού φρένου και νέες ρυθμίσεις στις αναρτήσεις για περισσότερη άνεση χάρη σε ελαφρώς μαλακότερες αποσβέσεις.

aprilia_tuono_457

Επί του παρόντος η Special Edition του Tuono 457 συνιστά ινδική αποκλειστικότητα, καθώς στην Ευρώπη το μοντέλο διατίθεται σε τρεις χρωματισμούς – Puma Grey (γκρι), Piranha Red (κόκκινο) και το φετινό νέο Mantis Purple (μωβ) που δεν έχει φτάσει στην Ελλάδα – χωρίς τα επιπλέον στοιχεία που διακρίνουν την ειδική έκδοση.

 

Ετικέτες