Τι ετοιμάζουν οι Ιάπωνες;

Τα νέα μοντέλα που θα δούμε τα επόμενα χρόνια
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

21/12/2017

Για τα περισσότερα από αυτά έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο παρελθόν, όμως τώρα οι Ιάπωνες συνάδερφοι είναι πιο συγκεκριμένοι με τις ημερομηνίες που θα τα δούμε να μπαίνουν σε παραγωγή. Επίσης, έχουν προσθέσει και ορισμένες νέες εκδόσεις γνωστών μας μοτοσυκλετών, όπως για παράδειγμα μια νέα Africa Twin με μικρότερες διαδρομές αναρτήσεων, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του ύψους της σέλας. Την έκδοση αυτή την αποκαλούν προς το παρόν Low Down, αλλά πιθανόν να μην είναι αυτό το εμπορικό της όνομα. Ίσως για την Ευρώπη και την Αμερική να μην έχει νόημα μια χαμηλότερη Africa Twin, αλλά για τις ασιατικές χώρες και την Ινδία θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις πωλήσεις. Συνεχίζοντας με την Honda, το Young Machine επιμένει ότι θα δούμε το Interceptor στην παραγωγή στο τέλος του 2018 ως μοντέλο 2019, όπως επίσης και την V4 superbike. Εδώ τώρα έρχεται το MOTO να σας δώσει μία μικρή αλλά παγκόσμια αποκλειστικότητα: Αυτή η "λίγο πιο cafe" έκδοση του Interceptor, ένα CB1000RS όπως το ονομάζουν, θα έρθει αρκετά αργότερα. Θα εμφανιστεί μέσα στο 2020 όπως δήλωσε ο υπεύθυνος σχεδιασμού του Interceptor στο MOTO, μόλις δύο μέρες πριν. Τις δηλώσεις του θα αναλύσουμε ξεχωριστά σε εκτενές άρθρο καθώς αποκάλυψε πολλές λεπτομέρεις για τον τρόπο σχεδιασμού των μοντέλων της Honda. Πρέπει ωστόσο να προλάβουμε τις αντιδράσεις, μήπως και αρχίσει ο κόσμος να περιμένει σύντομα ένα πιο cafe.. Interceptor...

Για το ίδιο χρονικό διάστημα τοποθετούν και την άφιξη της νέα Suzuki Hayabusa Turbo (αμήν!) αλλά ταυτόχρονα μιλάνε και για την επιστροφή της Suzuki Katana 1100 κάπου στα βάθη του 2022. Για τους πιο νέους να θυμίσουμε ότι η Suzuki είχε ξαναφτιάξει σύγχρονες εκδόσεις του Katana (σε 400 και 1100 κυβικά) στα μέσα των 90ies χρησιμοποιώντας τους κινητήρες των αεροελαιόψυκτων Bandit. Αυτή τη φορά δεν θα είναι replica του γνήσιου, αλλά θα κινείται στα πλαίσια της neo-retro κουλτούρας, βασισμένο στα μηχανικά μέρη του υγρόψυκτου GSX-S 1000.

Παραμένοντας λίγο ακόμα στην κατηγορία των neoretro, θα πάμε στο στρατόπεδο της Yamaha, όπου το SR 400 θα αποκτήσει έναν σύγχρονο αντικαταστάτη, με μοντέρνα μηχανικά μέρη. Προφανώς για να μπορεί να καλύπτει τις προδιαγραφές Euro4/Euro5 και να πωλείται στην Ευρωπαϊκή αγορά.    

Husqvarna γκάμα Enduro 2025 - Οκτώ μοντέλα από 125 έως 501 κυβικά [VIDEO]

Τέσσερις δίχρονες και τέσσερις τετράχρονες μοτοσυκλέτες - Συντηρητική αναβάθμιση για τη νέα χρονιά
TE 300
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/6/2024

Η Husqvarna (που πλέον ονομάζεται Husqvarna Mobility) παρουσιάζει την γκάμα Enduro της για το 2025, η οποία αποτελείται από 8 μοντέλα, μέσα στα οποία επανέρχεται και το TE 125, που απουσίαζε την προηγούμενη χρονιά.

Το νέο TE 125 είναι πλήρως ανανεωμένο για το 2025, ενώ φέρει αρκετά χαρακτηριστικά που βρίσκονται στα μεγαλύτερα δίχρονα μοντέλα της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του ψεκασμού Throttle Body Injection (TBI) και του διακόπτη με τον οποίο ο αναβάτης επιλέγει διαφορετικούς χάρτες ανάφλεξης. Στον εξοπλισμό του TE 125 έχουμε και close-ratio κιβώτιο 6 σχέσεων, αναρτήσεις WP XACT, και συμπλέκτη και φρένα της Brembo.

Τα εξαρτήματα της Brembo κάνουν πλέον την εμφάνισή τους σε όλα τα Enduro μοντέλα της Husqvarna, ενώ στις -συντηρητικές- αναβαθμίσεις για το 2025 περιλαμβάνονται ένα βελτιωμένο ψαλίδι για μεγαλύτερη αντοχή της γλίστρας της αλυσίδας, και νέα γραφικά.

Τα δίχρονα μοντέλα είναι τα TE 125, TE 150, TE 250, και TE 300, και η τετράχρονη γκάμα αποτελείται από τα FE 250, FE 350, FE 450, και FE 501.

Husqvarna Enduro 2025

Στα δυνατά σημεία των Enduro μοντέλων 2025 της Husqvarna βρίσκονται και τα κάτωθι:

 • Νέα συστήματα φρένων και υδραυλικός συμπλέκτης Brembo.
 • Νέα γραφικά
 • Αναθεωρημένο αλουμινένιο ψαλίδι με βελτιωμένη ακαμψία και βελτίωση στην γλίστρα της αλυσίδας
 • Μίζα
 • Chro-moly ατσάλινο πλαίσιο με anti-squat χαρακτηριστικά
 • GSK δίσκοι
 • TBI ψεκασμός στα δίχρονα
 • Δύο εκκεντροφόροι επικεφαλής στα FE 250 & FE 350 για βέλτιστη ροπή και δύναμη
 • Quickshifter (μόνο για ανεβάσματα) στα τετράχρονα μοντέλα
 • Υβριδικό υποπλαίσιο από αλουμίνιο και πολυαμίδιο
 • WP XACT ανεστραμμένο πιρούνι κλειστού φυσιγγίου
 • WP XACT πίσω αμορτισέρ με ρυθμίσεις χωρίς εργαλεία
 • Πολύ-λειτουργικός διακόπτης για χάρτες, quickshifter και Traction Control στα τετράχρονα
 • Offroad Control Unit (OCU)
 • LED προβολέας
 • ProTaper τιμόνι και ODI γκριπ
 • Μπαταρία ιόντων λιθίου