Νέος “μνηστήρας” για τη Norton!

Θέλει να την αγοράσει ο πρώην Διευθυντής Marketing!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

10/3/2020

H Norton ξεκίνησε να παίρνει τον κατήφορο από το 2019, αφού είχε στερέψει από κεφάλαια στην προσπάθειά της να αναπτύξει τη γκάμα της. Προς το τέλος του 2019, ξεκίνησε να πουλά τις μετοχές της στο διαδίκτυο σε μια προσπάθειά της να αποκτήσει ρευστότητα, αφού τα χρέη της στο δημόσιο είχαν αυξηθεί. Ωστόσο, δεν κατάφερε να τα αποπληρώσει πλήρως και βρέθηκε στις δικαστικές αίθουσες. Στις αρχές της νέας δεκαετίας, τον Φεβρουάριο του 2020, έπεσε στο γκρεμό με την χρεωκοπία της και μπήκε υπό καθεστώς διαχείρισης. 

Αυτή τη στιγμή, η δημόσια λογιστική εταιρεία BDO (Binder Dijker Otte) είναι ο διαχειριστής της Norton Motorcycles (και των υπόλοιπων εταιρειών του Stuart Garner, CEO της Norton) και ο στόχος της είναι η επανασύσταση της φίρμας με σκοπό να πουληθεί.

 

τη ατελείωτη λίστα με τους “μνηστήρες”, που περιλαμβάνει από την MV Agusta μέχρι κινέζικους και ινδικούς κολοσσούς (Zogshen και Siddhartha Lal αντίστοιχα) έρχεται να προστεθεί άλλο ένα όνομα: ο Steve Murray. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν κάτι παραπάνω από απλός υπάλληλος της Norton, στη θέση του Διευθυντή Marketing και operations director, καθώς ήταν και μέτοχός της.

Έμεινε πιστός μέχρι το τέλος στη Norton και παρότι απολύθηκε δεν πούλησε τις μετοχές του, πιστεύοντας στην ανάπτυξή της. Αυτή τη στιγμή το ενδιαφέρον για την απόκτηση της Norton είναι τεράστιο όπως αναφέρει η BDO και είναι αρκετά δύσκολο για τον Steve Murray να ανταγωνιστεί στα ίσα τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους.

Ωστόσο, οι γνώσεις του σε ό,τι αφορά την εταιρεία, η ιστορία του με αυτή και το σχέδιό του για την διάσωσή της, μπορούν να του δώσουν το πλεονέκτημα. “Είναι ένα σχέδιο για μια εξαιρετική αγγλική φίρμα και βασίζεται στις ίδιες της αξίες”, ανέφερε ο Murray, ενώ τόνισε πως η απόκτησή της είναι αρκετά δύσκολη διότι τα πνευματικά της δικαιώματα είναι διασκορπισμένα, με άλλους να έχουν τα δικαιώματα για τις ονομασίες των μοντέλων, άλλους να έχουν τη γραμμή παραγωγής, άλλους να έχουν τα δικαιώματα του λογότυπου κ.ο.κ.

Η λίστα με αυτούς που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τη Norton έχει κλείσει και πλέον το μόνο που μένει είναι να κάνουμε είναι υπομονή μέχρι να δούμε σε ποιανού τα χεριά θα καταλήξει.

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.