Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

O Guy Martin αλά Steve McQueen! [video]

Ή καλύτερα αλά Bud Ekins

Ο Guy Martin δεν έχει τη φήμη του πιο ήσυχου παιδιού, καθώς το βλέμμα του και μόνο σου δίνει την αίσθηση πως δεν είναι ο άνθρωπος που θα πει όχι σε μια πρόκληση. Έχει αποδείξει αμέτρητες φορές το θάρρος του, τόσο απ’ τις συμμετοχές του στο Isle Of Man όσο και στις κατά καιρούς προσπάθειές του να σπάσει διάφορα ρεκόρ ταχύτητας, είτε πάνω σε Hayabusa με Turbo είτε σε…τρακτέρ. Ο ρυθμός που ο Martin φλερτάρει με τον κίνδυνο σε κάνει να πιστεύεις ότι παράλληλα φλερτάρει με την οριακή διαταραχή, καθώς είναι ελάχιστοι αυτοί που θα ρισκάρουν τη ζωή τους για τη δόξα. Βέβαια αυτή η απόλυτη αποφασιστικότητα είναι που ξεχωρίζει τους αναβάτες από τους πρωταθλητές.

Αυτή τη φορά η πρόκληση που δέχτηκε δεν ταυτίζεται με την απόλυτη ταχύτητα, αλλά παραμένει εξίσου επικίνδυνη. Οι περισσότεροι από αυτούς που έχουν δει την “Μεγάλη Απόδραση” θα θυμούνται τους εαυτούς τους να κρατούν την ανάσα τους την ώρα που ο Hilts…συγγνώμη Captain Hilts, επιχείρησε το επικό άλμα πάνω απ’ τα συρματοπλέγματα. Όπως είχαμε αναφέρει και παλιότερα, δεν ήταν ο McQueen αυτός που εκτέλεσε το άλμα, αλλά ο Καλιφορνέζος Bud Ekins. Μάλιστα, σε μια προσπάθειά της να τιμήσει τον Ekins, η Triumph παρουσίασε φέτος και τις εκδόσεις Bud Ekins των T100 και T120.

Αν και στην ταινία ο Captain Hilts είχε κλέψει μια BMW R75 απ’ τους Γερμανούς στρατιώτες, με την οποία προσπάθησε να διαφύγει, το άλμα πραγματοποιήθηκε από την τροποποιημένη Triumph ΤR6 Trophy του Ekins, που τον συντρόφευε στα επικίνδυνα κόλπα του– εξ ου και ο φόρος τιμής απ’ την Triumph.

Ο Martin λοιπόν, θα επιχειρήσει αυτή τη βδομάδα να αναπαράγει την ίδια σκηνή, με τη διαφορά πως θα είναι καβάλα στην υπερσύγχρονη Triumph Scrambler 1200 XE (ΕΔΩ μπορείτε να θυμηθείτε περισσότερα απ' τη άρθρο της δοκιμής). Το να περάσει τον πρώτο φράκτη δεν αποτελεί πρόκληση ούτε για τον ίδιο αλλά ούτε για την Scrambler, καθώς η ιπποδύναμη της είναι πολλαπλάσια απ’ του TR6… και για αυτό ο Martin θα το πάει ένα βήμα παραπέρα – εδώ είναι το στοιχείο της οριακής διαταραχής που λέγαμε – και θα επιχειρήσει να περάσει πάνω απ’ το δεύτερο φράκτη που είναι αρκετά πιο ψηλός. Η προσπάθεια θα πραγματοποιηθεί αυτή τη βδομάδα και ευχόμαστε στον Martin να βγει σώος και αβλαβής. Μέχρι τότε ας απολαύσουμε το απόσπασμα απ’ την ταινία…