O Lewis Hamilton παραγωγός στο ντοκιμαντέρ για την “Motorcycle Mary” McGee [VIDEO]

Η αγάπη του 7 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της F1 για την μοτοσυκλέτα δεν κρύβεται
motomag O Lewis Hamilton παραγωγός στο ντοκιμαντέρ για την “Motorcycle Mary” McGee [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

21/6/2024

Ο Lewis Hamilton εκτός το ότι έχει μία τεράστια καριέρα στην F1 έχει δείξει πολλάκις πως λατρεύει τις μοτοσυκλέτες. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την οδήγηση της Yamaha M1 παρέα με τον Rossi ή τη βόλτα με την MV Agusta Dragster RR στο Monaco ενόψει του GP της F1. Τώρα ο Βρετανός πάει ένα βήμα παραπέρα καθώς αποφάσισε να γίνει ο παραγωγός του ντοκιμαντέρ “Motorcycle Mary” το οποίο αφορά την ξεχωριστή αγωνιζόμενη Mary McGee.

Κατά τη διάρκεια του φετινού GP του Καναδά ο Hamilton γνώρισε τη Mary McGee την οποία ο ίδιος όπως ανέφερε θαύμαζε πάρα πολύ. Μετά την γνωριμία τους αυτή ο Βρετανός πιλότος της Formula 1 αποφάσισε να γίνει ο βασικός παραγωγός του ντοκιμαντέρ που θα είχε ως θέμα τη ζωή της “Motorcycle Mary”. Για όσους δεν γνωρίζουν την ιστορία της Mary McGee, η Αμερικανίδα ήταν η πρώτη γυναίκα που αγωνίστηκε με μοτοσυκλέτα στις ΗΠΑ ανοίγοντας τις πόρτες και σε άλλες γυναίκες οι οποίες ήθελαν να αγωνιστούν με μοτοσυκλέτα.

O Lewis Hamilton παραγωγός στο ντοκιμαντέρ για την “Motorcycle Mary” McGee [VIDEO]

Η McGee εκτός των άλλων ήταν η πρώτη γυναίκα που έλαβε μέρος στον αγώνα Baja 500 με μοτοσυκλέτα, ενώ κατάφερε με επιτυχία να αγωνιστεί σε εθνικά πρωταθλήματα τόσο σε άσφαλτο όσο και σε χώμα. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας για να τιμήσει την προσφορά της McGee στον χώρο της μοτοσυκλέτας την ανακήρυξε το 2013 “FIM LEGEND”.

Τώρα όσον αφορά το ντοκιμαντέρ “Motorcycle Mary”, αυτό είναι ήδη έτοιμο ενώ διαρκεί 22 λεπτά. Η εκτελεστική παραγωγή του ντοκιμαντέρ έγινε από τον δύο φορές νικητή των Όσκαρ Ben Proudfoot και τον επτά φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή της F1, Lewis Hamilton, με την Haley Watson να είναι η σκηνοθέτης. Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ επιπρόσθετα αποκτήθηκε πρόσφατα από την ESPN Films και θα εισαχθεί στον κατάλογο των ντοκιμαντέρ “30 for 30 shorts”.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/rGaM2Z7CMT0?si=IetQfCju4yh_-F1V" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin" allowfullscreen></iframe>

H Marsha Cooke, Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνη Παραγωγής της ESPN Films δήλωσε: “Η ιστορία της Mary McGee δεν είναι μόνο μια απόδειξη των απίστευτων δεξιοτήτων και της επιμονής της, αλλά και μια έμπνευση για όλους όσους τολμούν να σπάσουν τα εμπόδια. H Motorcycle Mary αφήνει πίσω της μία μεγάλη κληρονομιά στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Hamilton

To ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει στιγμιότυπα από τη ζωή και την αγωνιστική καριέρα της Mary McGee, η οποία γεννήθηκε στην Αλάσκα τις παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.  Η Mary βρέθηκε στους αγώνες μοτοσυκλετών και ήταν η πρώτη γυναίκα στις ΗΠΑ που το έκανε, και εκείνη την εποχή, έπρεπε να αντιμετωπίσει όχι μόνο τον έντονο ανταγωνισμό, αλλά και τα στερεότυπα των φύλων και τον σεξισμό”.

Το ντοκιμαντέρ έχει κάνει ήδη ντεμπούτο ενώ αυτό σύντομα θα είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα ESPN.

 

Ετικέτες

Νομοθετικά θα απαγορευτεί ο ανεφοδιασμός σε όποιον δεν φορά κράνος δήλωσε ο Θεοδωρικάκος

Απέφυγε να εξηγήσει τον τρόπο - Δεν επεκτείνεται σε όποιον δεν φορά ζώνη
Νομοθετικά θα απαγορευτεί ο ανεφοδιασμός σε όποιον δεν φορά κράνος δήλωσε ο Θεοδωρικάκος Απέφυγε να εξηγήσει τον τρόπο - Δεν επεκτείνεται σε όποιον δεν φορά ζώνη  Την επικοινωνιακή εκμετάλλευση από τον Άδωνη Γεωργιάδη, μίας πρωτοβουλίας κρητικού πρατηριούχου ως αντίδραση στον άδικο χαμό του 17χρονου Γιάννη Χριστουλάκη, φαίνεται να συνέχισε σήμερα ο Τάκης Θεοδωρικάκος, υπουργός Ανάπτυξης, δηλώνοντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής πως θα καταθέσει σχετική τροπολογία. Το υπουργείο Ανάπτυξης θα δώσει την νομι
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

23/1/2025

Την επικοινωνιακή εκμετάλλευση από τον Άδωνη Γεωργιάδη, μίας πρωτοβουλίας κρητικού πρατηριούχου ως αντίδραση στον άδικο χαμό του 17χρονου Γιάννη Χριστουλάκη, φαίνεται να συνέχισε σήμερα ο Τάκης Θεοδωρικάκος, υπουργός Ανάπτυξης, δηλώνοντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής πως θα καταθέσει σχετική τροπολογία.

Το υπουργείο Ανάπτυξης θα δώσει την νομική κάλυψη στους πρατηριούχους να μην πωλούν βενζίνη σε όποιον αναβάτη μοτοσυκλέτας δεν φορά κράνος. Η ομοσπονδία βενζινοπωλών, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης συμφωνούν με το μέτρο και το υπουργείο Ανάπτυξης συνέταξε την σχετική τροπολογία, η οποία θα κατατεθεί μόλις το υπουργείο Μεταφορών καταθέσει το νέο Κ.Ο.Κ. στη Βουλή.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος απέφυγε να εξηγήσει τον τρόπο που θα γίνεται αυτό το μέτρο στην πράξη, όπως και τις συνέπειες που θα έχει εκείνος που τελικά ανεφοδιάζει μοτοσυκλέτες με αναβάτες που δεν φορούν κράνος.

Τόνισε επίσης πως το μέτρο αυτό δεν γίνεται να επεκταθεί στους οδηγούς αυτοκινήτων που δεν φορούν ζώνη καθώς η μη χρήση της δεν είναι το ίδιο εμφανής με την χρήση του κράνους, ενώ πολλές φορές ο οδηγός του αυτοκινήτου αποβιβάζεται από αυτό κατά τον ανεφοδιασμό αφαιρώντας έτσι την ζώνη του.

Για την περίπτωση εκείνων που έχουν καταναλώσει αλκοόλ και αν το μέτρο αυτό μπορεί να επεκταθεί και σε εκείνους, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε πως οποιοσδήποτε αντιλαμβάνεται κάποιον να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ θα πρέπει να ειδοποιεί την αστυνομία, ως οφείλει με βάση το κοινωνικό αίσθημα.

Επιπρόσθετα:

Μιλώντας σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο κ. Θεοδωρικάκος, τόνισε πως “επιτελείται πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο σε αυτή την επιτροπή. Θέλω μάλιστα να ευχαριστήσω για την σκέψη και την πρωτοβουλία τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα σπουδαιότερο από την ανθρώπινη ζωή και την υγεία, από το να προστατεύουμε τους νέους ανθρώπους. Γιατί οι περισσότεροι που οδηγούν, είναι κυρίως νέα παιδιά που βρίσκονται σε ηλικία που αισθάνονται άτρωτοι. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να σώσουμε τις ανθρώπινες ζωές, γι’ αυτό και ανταποκριθήκαμε αμέσως”.

 Ο Υπουργός Ανάπτυξης συνέχισε πως “αυτή η πρωτοβουλία αξίζει να αγκαλιαστεί από όλους. Είναι μια καλή ευκαιρία για μια πανεθνική καμπάνια, να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον των πάντων, να συνδράμουν όλοι, για την αυτονόητη συνήθεια ότι φοράμε κράνος όταν είμαστε πάνω στο μηχανάκι. Ώστε να μην ξαναχάσουμε ούτε έναν συνάνθρωπό μας και πρέπει να συνδράμουμε όλοι”.

 Επίσης, ανέφερε πως είναι μια πρωτοβουλία που είχε την θετική ανταπόκριση από τους πρατηριούχους και “είναι μια πράξη που συνδυάζει μια κοινωνικά χρήσιμη ανθρώπινη ιδέα και παράλληλα δίνουμε και τη νομική κάλυψη στους πρατηριούχους για να μπορούν να την εφαρμόσουν”.

Θυμίζουμε πως όλα αυτά ξεκίνησαν από μία πρωτοβουλία του πρατηρίου υγρών καυσίμου Εμμανουήλ Ροδουσάκη στην Κίσσαμο, που θρηνώντας τον θάνατο του Ιωάννη Χριστουλάκη, ανακοίνωσε πως δεν θα ανεφοδιάζει όποιον δεν φορά κράνος.

Μετά τον ντόρο που ξεσήκωσε η ανακοίνωση αυτή πανελλαδικά και τα συγχαρητήρια που έλαβε για την κίνησή του ο πρατηριούχος, ο Άδωνης Γεωργιάδης έβγαλε ένα video-καμπάνια για την χρήση του κράνους ζητώντας από το υπουργείο Ανάπτυξης και τους βενζινοπώλες να αγκαλιάσουν το μέτρο. Σήμερα μαθαίνουμε πως τελικά το μέτρο αυτό θα κατατεθεί στη Βουλή μαζί με τον νέο Κ.Ο.Κ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΚΑΒ, λαμβάνουν έως και 4.000 κλίσεις ημερησίως από τις οποίες οι 1.000 με 1.100 αφορούν την μεταφορά με ασθενοφόρο, από αυτές περίπου το 50% (500-600) αφορούν περιστατικά υψηλής προτεραιότητας και συγκεκριμένα ανάμεσά τους τα 250-300 είναι τροχαία ατυχήματα. Το 5% αυτών των ατυχημάτων είναι βαριοί τραυματισμοί και κυρίως αφορούν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Από εκείνους που τελικά θα επιβιώσουν το 70% θα υποφέρει πλέον από αναπηρία μεγαλύτερη του 80%. Αυτομάτως καταρρίπτεται έτσι και το πλέον ηλίθιο επιχείρημα πως η μη χρήση κράνους είναι κάτι που αφορά τον αναβάτη και μόνο καθώς κάνει κακό στον εαυτό του. Κατά επέκταση δεν ισχύει και το διπλά ηλίθιο επιχείρημα με την σύγκριση των ΗΠΑ καθώς οι πολιτείες στις οποίες η χρήση του κράνους δεν είναι υποχρεωτική δεν έχουν μεγάλα αστικά κέντρα, δεν έχουν υψηλό αριθμό θνησιμότητας από αναβάτες χωρίς κράνος ενώ το καλύτερο αντιεπιχειρήμα έρχεται από την Φλώριντα που ο νόμος ορίζει πως το κράνος δεν είναι υποχρεωτικό αλλά όποιος δεν το φορά θα πρέπει να έχει ιδιωτική ασφάλιση που θα τον καλύπτει συγκεκριμένα για την περίπτωση ατυχήματος χωρίς την χρήση του, κάτι που έχει πολύ υψηλό κόστος για κάτι τόσο απλό, όσο το να φορά κανείς το κράνος!

Η διοίκηση του νοσοκομείου ΚΑΤ ανέφερε πως δέχεται ετησίως 87.000 περιστατικά και από αυτά τα 3.200 αφορούν τροχαία με τους 320 να είναι σοβαρά πολυτραυματίες. Περίπου οι 32 από αυτούς θα έχουν κρανιοεγγεφαλικές κακώσεις που επιφέρουν μόνιμη αναπηρία, που σημαίνει πως περίπου ένας κάθε δέκα ημέρες καταλήγει ανάπηρος και μόνο με τα στοιχεία του ΚΑΤ, όχι συνολικά στην Ελλάδα, όπως τόνισε ο Σταμάτης Παπαδάκης γιατρός στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, συμπληρώνοντας τα στοιχεία που έδωσε ο διοικητής, κος Γιάννης Ηλιόπουλος.

Ο πρόεδρος της επιτροπής οδικής ασφάλειας, Μακάριος Λαζαρίδης πρότεινε να υπάρχει μέτρο όπου δεν θα μπορεί να γίνει πώληση μοτοσυκλέτας αν ο αναβάτης δεν έχει κράνος, όπως δεν υπάρχει αυτοκίνητο που πωλείται χωρίς ζώνη. Προφανώς εδώ κάπου χάνεται το μέτρο καθώς οι κατασκευαστές μοτοσυκλετών δεν κατασκευάζουν κράνη αλλά σε κάθε περίπτωση εκείνο που στις υπόλοιπες χώρες έχει λυθεί με την αστυνόμευση καθώς δεν πρόκειται να κάνει οποιοσδήποτε ούτε μέτρο σε Ευρωπαϊκό δρόμο αν δεν φορά κράνος, εδώ βλέπουμε πως επιστρατεύεται ο πολίτης στην αστυνόμευση και συνεχίζουμε να μην ακούμε κάποιο μέτρο για την αλλαγή νοοτροπίας. Είναι πραγματική έκπληξη να μην αντιλαμβάνεται κάποιος τον λόγο που πρέπει να φορά κράνος και ο λόγος που συνεχίζει τον αντίλογο είναι γιατί η Πολιτεία δεν έχει κάνει σωστά την δουλειά της, όπως συμβαίνει στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης