Ο όμιλος Θεοχαράκη επιστρέφει στην μοτοσυκλέτα: Εισάγει την UM στην Ελλάδα

Εταιρεία με διοικητική έδρα στο Μαϊάμι και ρίζες στην Κολομβία
Ο Θεοχαράκης φέρνει την UM
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

20/4/2023

Ο όμιλος Θεοχαράκη με όχημα την εταιρεία ΤΕΟΡΕΝ ΜΟΤΟΡΣ Α.Ε. που εισάγει στην Ελλάδα τις Renault και Dacia, επιστρέφει στην αγορά της μοτοσυκλέτας μετά από την TEOMOTO που βασικό της αντικείμενο ήταν η Kawasaki, η οποία πλέον έχει περάσει σε νέα αντιπροσώπευση.

Στην EICMA τον περασμένο Νοέμβριο τα στελέχη της ΤΕΟΡΕΝ εξασφάλισαν την αποκλειστική αντιπροσώπευση της UM στην Ελλάδα, μία εταιρεία που εδρεύει στο Μαϊάμι και κερδίζει έτσι το δικαίωμα να αποκαλείται Αμερικανός κατασκευαστής. Οι διαδικασίες έχουν πλέον προχωρήσει και η UM βρίσκεται και επίσημα στην Ελλάδα ξεκινώντας πωλήσεις με σκούτερ και cruiser μοτοσυκλέτες στην κατηγορία των 125 κυβικών.

Η κατασκευή των μοντέλων γίνεται στην Κίνα από διάφορους προμηθευτές, και η εξαγωγή πλησιάζει τις 40 χώρες με σχεδόν 2000 σημεία λιανικής πώλησης. Για μία περίοδο είχε μπει στην αγορά της Ινδίας, την μεγαλύτερη αγορά του κόσμου για τα δίκυκλα γενικώς, κάνοντας σύμπραξη με την Lohia Auto που στην Ελλάδα την ξέρουμε από τα πολύ γνωστά LML. Παρά την ταχεία ανάπτυξη στην Ινδία, το γεγονός πως η μητρική της LML αποφάσισε να φύγει από τις μοτοσυκλέτες διαλύοντας το εργοστάσιο, άφησε και την UM προσωρινά εκτός Ινδίας. Την ίδια εποχή που συνέβη αυτό, 2016-2017, η UM προχωρούσε με την επιλογή της να μπει στην αγορά της Ευρώπης και επικεντρώθηκε σε αυτή, καταλήγοντας σε συμφωνία αντιπροσώπευσης σε 8 βασικές χώρες με την Ελλάδα να γίνεται τώρα η 9η στη σειρά και με βασικές αγορές της Ιταλίας, Γερμανίας, Ισπανίας και Αγγλίας. Τα κεντρικά της Ευρώπης είναι στην Πορτογαλία, στο Πόρτο, βόρεια της Λισαβόνας και η επιλογή αυτή δεν είναι τυχαία, καθώς οι ρίζες UM είναι στην Κολομβία με την Πορτογαλία να είναι κομβικό λιμάνι για όλη την Λ. Αμερική.

Ο Θεοχαράκης φέρνει την UM

Ιδρυτής της UM ήταν ο Senhor Octavio Villegas Liano που είχε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και φορτηγών στην Κολομβία. Διακρίνοντας την ανάγκη για προσιτά δίκυκλα στις χώρες της Λ. Αμερικής ίδρυσε την United Motors και επικεντρώθηκε στις κατηγορίες που είχαν νόημα ύπαρξης στις αγορές εκεί, συνάπτοντας συμφωνίες με διάφορους ασιάτες προμηθευτές. Ωστόσο η UM ξεκινά την βασική της εμπορική πορεία σε όλο τον κόσμο με την εγγραφή στους καταλόγους των ΗΠΑ στις αρχές του 2000. Τα κεντρικά της γραφεία παραμένουν στις ΗΠΑ από τότε.

Με βάση τις ρίζες της λοιπόν, δεν είναι τυχαίο που η UM έχει στην γκάμα της και παπί, παρόλο που κάτι τέτοιο θα ήταν περίεργο για μία εταιρεία με έδρα στο Μαϊάμι. Εκτός από παπί έχει και σκούτερ, το ένα εκ των οποίων, το XPEED 125 RX, αντιγράφει την εικόνα των παπιών διατηρώντας τον κινητήρα πίσω και την ποδιά με το επίπεδο πάτωμα.

Ο Θεοχαράκης φέρνει την UM

Το παπί της UM, το FLASH 125 LZ, διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων, χώρο κάτω από τη σέλα και μανιβέλα αλλά δεν είναι ακόμη διαθέσιμο στην Ελλάδα. Αντίθετα, διατίθενται το σκούτερ Chill 125 σε δύο εκδόσεις και η μοτοσυκλέτα Renegade 125 σε 3 εκδόσεις με την Renegade 300 να έρχεται κι αυτή σύντομα. Η Renegade έχει cruiser στιλ που όχι μόνο ταιριάζει στην τοποθεσία των κεντρικών γραφείων της εταιρείας, αλλά και ορισμένων βασικών αγορών δραστηριοποίησης της UM.

Στην EICMA που τις είδαμε από κοντά, υπήρχε και μία On-Off μοτοσυκλέτα που επίσης θα είχε νόημα ύπαρξης στην ελληνική αγορά.

 

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες