Ομοσπονδία Βενζινοπωλών – Ομόφωνη απόφαση κινητοποίησης, ανακοινώσεις μετά τη συνάντηση με κυβέρνηση, καθώς Ιταλία και Αυστρία μειώνουν τον ΕΦΚ

Η συνέλευση της Τετάρτης 18 Μαρτίου κατέληξε, ως αναμενόταν, σε ομοφωνία για κινητοποιήσεις, απεργίες στον ορίζοντα
fuel pump
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

19/3/2026

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) πραγματοποίησε την έκτακτη Γενική Συνέλευσή της, στην οποία έδωσαν το παρόν 31 Ενώσεις και είχε ως κεντρικό θέμα την αντίδρασή της μετά την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης 1411/2026 που θεσπίζει πλαφόν στα περιθώρια κέρδους των πρατηρίων καυσίμων ως και το τέλος Ιουνίου.

Η απόφαση για κινητοποιήσεις του κλάδου ήταν ομόφωνη και πλέον απομένει η σημερινή (19/3) συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Παναγιώτη Θεοδωρικάκο για να ανακοινωθούν οι μορφές κινητοποιήσεων και οι σχετικοί χρόνοι αυτών.

Η ουσία πίσω από τη συνάντηση με τον υπουργό είναι στα αιτήματα της ΟΒΕ, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η πρόταση για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα, σκέψη που ο πρωθυπουργός έχει δημοσίως απορρίψει εκτός αν προκύψει ανάλογη απόφαση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης που να επιτρέπει δημοσιονομική ευελιξία στα κράτη-μέλη.

Καθόλου τυχαία, σήμερα (19/3) συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες οι 27 ηγέτες των κρατών-μελών της Ε.Ε. με κεντρικό θέμα τις ανατιμήσεις στα καύσιμα, με αρκετές χώρες να ζητούν προσωρινά μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα που θα τους επιτρέψουν να ανακουφίσουν τους πολίτες των χωρών τους.

Προφανώς, τα αποτελέσματα αυτών των συνεδριάσεων αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς θα επηρεάσουν άμεσα τις ζωές μας στο επόμενο διάστημα και καθ’ όσο συνεχίζεται η αστάθεια στον Περσικό Κόλπο.

Στο μεταξύ ωστόσο, Ιταλία και Αυστρία δεν περίμεναν τη διάσκεψη των Βρυξελλών για να κινητοποιηθούν, ανακοινώνοντας μονομερώς μειώσεις στον ΕΦΚ. Η μεν Ιταλία μείωσε τον φόρο κατά 25 σεντς ανά λίτρο, ενώ η Αυστρία κράτησε τη μείωση στα 5 σεντς ανά λίτρο και τη συνοδεύει με πλαφόν στα περιθώρια κέρδους στη λιανική πώληση καυσίμων.

QJMOTOR SRT 450RX: Απόκτησέ τη με 24 άτοκες δόσεις

Η προσφορά ισχύει έως τα τέλη Οκτώβρη
QJMOTOR SRT 450RX
Από τον

Παύλο Καρατζά

25/9/2026

Η QJMOTOR παρουσιάζει ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την adventure SRT 450RX. Έως τις 30 Οκτωβρίου 2026, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν τη μοτοσυκλέτα με 24 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Η μοτοσυκλέτα φέρει δικύλινδρο κινητήρα με απόδοση 47,3 ίππους και οδηγείται και με δίπλωμα Α2. Οι τροχοί της είναι 21 ιντσών μπροστά και 18 πίσω, οι αναρτήσεις της είναι ρυθμιζόμενες και το σύστημα πέδησης αναλαμβάνει η Brembo.

Ο εξοπλισμός της SRT 450RX περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, οθόνη TFT με συνδεσιμότητα Bluetooth και Wi-Fi, θερμαινόμενα grip και σέλα, προστατευτικά κάγκελα, αλουμινένια ποδιά κινητήρα, Traction Control και ABS που απενεργοποιείται. Μάλιστα η μοτοσυκλέτα πήρε μέρος στο MEGA TEST MINI ON OFF 2026 και την άποψή μας μπορείτε να τη διαβάσετε στα τεύχη #680 και #681.

QJMOTOR SRT 450RX

Η τιμή της SRT 450RX έχει οριστεί στα 5.295 ευρώ και το νέο πρόγραμμα που ισχύει έως τις 30 Οκτώβρη, προβλέπει προκαταβολή 1.500 ευρώ και εξόφληση του υπολοίπου σε 24 άτοκες μηνιαίες δόσεις. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το δίκτυο καταστημάτων της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.