Όνειρα για το γκαράζ: Το κατάλληλο αυτοκίνητο για 4 άτομα & 2 μοτοσυκλέτες

Η Yamaha συνεχίζει με τα πρωτότυπα αυτοκίνητα..
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

25/10/2017

To Cross Hub είναι η πρόταση της Yamaha για μεταφορά δύο μοτοσυκλετών, έχοντας μήκος 4,5 μέτρων και τέσσερις θέσεις. Για να πετύχει τον συνδυασμό αυτό, έχει τοποθετήσει τον οδηγό στο κέντρο και τα καθίσματα σε σχήμα ρόμβου. Λίγο πιο πίσω οι δύο εμπρός επιβάτες, αφήνουν τον οδηγό να ελέγχει δεξιά και αριστερά απρόσκοπτα και ταυτόχρονα δημιουργείται χώρος για να τοποθετηθούν οι εμπρός τροχοί δύο μοτοσυκλετών από πίσω τους. Στο κέντρο της καμπίνας πίσω από τον οδηγό βρίσκεται το κάθισμα του τέταρτου επιβάτη, ενώ στην καρότσα ακριβώς από πίσω του τα αμορτισέρ για τους πίσω τροχούς. Χαμηλά τοποθετημένη καρότσα λοιπόν, για ευκολία στο ανέβασμα των μοτοσυκλετών αλλά και στην οδήγηση, με πόρτες που ανοίγουν προς τα πίσω διευκολύνοντας την είσοδο στην καμπίνα με το σχήμα ρόμβου.

Ο κ. Takuya Nakata Πρόεδρος της Yamaha, συνεχίζει να επενδύει σε σχεδιαστικά πρωτότυπα αυτοκίνητα, όπως οι προκάτοχοί του. Ας μην ξεχνάμε πως υπεύθυνος όλων των σχεδιαστών της Yamaha είναι εδώ και λίγα χρόνια, ένας superstar σχεδιαστής, ο γνωστός «Ντέζη» κ. Nagaya Akihiro που πιο πριν είχε την αντίστοιχη σχέση στην Toyota! Από το χέρι της ομάδας του περνούν όλα, τα χρώματα του περιπτέρου στο Τόκιο, τα λογότυπα σε κάθε μορφή τους, οι μοτοσυκλέτες και τα πρωτότυπα οχήματα. Ιδιαίτερη προσωπικότητα που δήλωσε ενθουσιασμένος, πίσω στο 2013 πριν εργαστεί για την Yamaha, που η εταιρία βλέπει τα αυτοκίνητα από την πλευρά του μοτοσυκλετιστή. Η Yamaha φέτος περικλείει τα πρωτότυπα μοντέλα της με την περιγραφή του «γκαράζ του μέλλοντος», ωστόσο συνεχίζει να χρησιμοποιεί και την λέξη "Κάν’το". Πρόκειται για την γιαπωνέζικη λέξη που περιγράφει μία συγκεκριμένη κατάσταση: Τα ταυτόχρονα συναισθήματα της βαθιάς ικανοποίησης και της έξαψης, που σου δημιουργούνται όταν βιώνεις κάτι σπουδαίο. Αυτό θα ήταν πράγματι μία καλή περιγραφή, αν βλέπαμε ένα τέτοιο pick-up στο δρόμο, πράγμα απίθανο ακόμα και για το γκαράζ του κοντινού μέλλοντος…

 

 

Ετικέτες

Ιταλία: Νόμος για προδιαγραφές καμερών – 1.200 σβηστές μέχρι να ρυθμιστούν – Ας παραδειγματιστεί η ελληνική κυβέρνηση

Αντιμέτωπη με χιονοστιβάδα προσφυγών, η ιταλική κυβέρνηση αναγκάστηκε να δει τις κάμερες και από άλλη σκοπιά πλην της εισπρακτικής – Το ανάποδο δηλαδή από την Ελλάδα
italia autovelox
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

13/7/2026

Η Ιταλία έχει εγκαταστήσει αισίως 4.060 κάμερες ελέγχου τροχονομικών παραβάσεων και η κυβέρνηση Merloni έχει επενδύσει πολύ στη σκληρή ρητορική περί οδικής ασφάλειας και νομιμότητας που αρέσει και στην Ελλάδα. Μόνο που οι Ιταλοί ανακάλυψαν γρήγορα ότι οι κάμερες που είχαν τοποθετηθεί δεν είχαν ποτέ ρυθμιστεί σωστά και άρχισε ένα κύμα προσφυγών κατά των βεβαιωμένων παραβάσεων που οδήγησε σε χιλιάδες ακυρώσεις προστίμων, αλλά και μποτιλιάρισμα στα δικαστήρια.

Η απάντηση δόθηκε πριν μερικές εβδομάδες από τον υπουργό Μεταφορών της γείτονος, Matteo Salvini, ο οποίος έσπευσε να διορθώσει τη βιαστική εξάπλωση των καμερών φέρνοντας προς ψήφιση στη Βουλή το πρέπον κανονιστικό πλαίσιο. Όπως αποκαλύπτει ο ιταλικός Τύπος, 30 χρόνια πριν είχε νομοθετηθεί για πρώτη φορά η σχετική απαίτηση, μόλις τώρα όμως άρχισε να συμβαίνει και μόνο μετά το απέραντο μπάχαλο που προκλήθηκε από τις προσφυγές πολιτών.

Σύμφωνα με αυτό, κάθε κάμερα θα πρέπει καλιμπραριστεί και να ρυθμιστεί σωστά πριν τεθεί σε λειτουργία, ενώ αυτή η συντήρηση θα πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο για κάθε μία κάμερα.

Ο νέος νόμος τέθηκε σε ισχύ στην Ιταλία από την Κυριακή 12 Ιουλίου και βάσει αυτού 2.856 από τις παραπάνω κάμερες είναι ρυθμισμένες και έτοιμες να σερβίρουν τις λυπητερές τους, ωστόσο άλλες περίπου 1.200 έχουν ήδη απενεργοποιηθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η τεχνική διαδικασία και γι’ αυτές.

Ας παίρνουν παράδειγμα οι δικοί μας φύλακες της νομιμότητας που από την Άνοιξη πασχίζουν να στήσουν έναν διαγωνισμό προμήθειας των καμερών με παταγώδη αποτυχία δύο φορές, την ώρα που αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι υπάρχουσες βλέπουν παραβάσεις με ποσοστά σφάλματος της τάξης του 90% – κάτι που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εμμέσως παραδέχτηκε, λέγοντας πως κάθε παράβαση θα ελέγχεται από αστυνομικό πριν αποσταλούν τα πρόστιμα, καθώς “μπορεί να υπάρχουν κάποιες τεχνικές αστοχίες”

Ας τα βλέπουμε αυτά κι εμείς, οι χρήστες του δρόμου και ψηφοφόροι, κάθε φορά που ακούμε για κάμερες που καταγράφουν ανύπαρκτους συνεπιβάτες και χάνουν τις ζώνες ασφαλείας άμα ο οδηγός φορά σκούρα ρούχα, αλλά στις ειδήσεις φτάνουν μόνο οι διθύραμβοι για "χιλιάδες κλήσεις σε μια μέρα".

Ετικέτες