Όνειρα για το γκαράζ: Το κατάλληλο αυτοκίνητο για 4 άτομα & 2 μοτοσυκλέτες

Η Yamaha συνεχίζει με τα πρωτότυπα αυτοκίνητα..
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

25/10/2017

To Cross Hub είναι η πρόταση της Yamaha για μεταφορά δύο μοτοσυκλετών, έχοντας μήκος 4,5 μέτρων και τέσσερις θέσεις. Για να πετύχει τον συνδυασμό αυτό, έχει τοποθετήσει τον οδηγό στο κέντρο και τα καθίσματα σε σχήμα ρόμβου. Λίγο πιο πίσω οι δύο εμπρός επιβάτες, αφήνουν τον οδηγό να ελέγχει δεξιά και αριστερά απρόσκοπτα και ταυτόχρονα δημιουργείται χώρος για να τοποθετηθούν οι εμπρός τροχοί δύο μοτοσυκλετών από πίσω τους. Στο κέντρο της καμπίνας πίσω από τον οδηγό βρίσκεται το κάθισμα του τέταρτου επιβάτη, ενώ στην καρότσα ακριβώς από πίσω του τα αμορτισέρ για τους πίσω τροχούς. Χαμηλά τοποθετημένη καρότσα λοιπόν, για ευκολία στο ανέβασμα των μοτοσυκλετών αλλά και στην οδήγηση, με πόρτες που ανοίγουν προς τα πίσω διευκολύνοντας την είσοδο στην καμπίνα με το σχήμα ρόμβου.

Ο κ. Takuya Nakata Πρόεδρος της Yamaha, συνεχίζει να επενδύει σε σχεδιαστικά πρωτότυπα αυτοκίνητα, όπως οι προκάτοχοί του. Ας μην ξεχνάμε πως υπεύθυνος όλων των σχεδιαστών της Yamaha είναι εδώ και λίγα χρόνια, ένας superstar σχεδιαστής, ο γνωστός «Ντέζη» κ. Nagaya Akihiro που πιο πριν είχε την αντίστοιχη σχέση στην Toyota! Από το χέρι της ομάδας του περνούν όλα, τα χρώματα του περιπτέρου στο Τόκιο, τα λογότυπα σε κάθε μορφή τους, οι μοτοσυκλέτες και τα πρωτότυπα οχήματα. Ιδιαίτερη προσωπικότητα που δήλωσε ενθουσιασμένος, πίσω στο 2013 πριν εργαστεί για την Yamaha, που η εταιρία βλέπει τα αυτοκίνητα από την πλευρά του μοτοσυκλετιστή. Η Yamaha φέτος περικλείει τα πρωτότυπα μοντέλα της με την περιγραφή του «γκαράζ του μέλλοντος», ωστόσο συνεχίζει να χρησιμοποιεί και την λέξη "Κάν’το". Πρόκειται για την γιαπωνέζικη λέξη που περιγράφει μία συγκεκριμένη κατάσταση: Τα ταυτόχρονα συναισθήματα της βαθιάς ικανοποίησης και της έξαψης, που σου δημιουργούνται όταν βιώνεις κάτι σπουδαίο. Αυτό θα ήταν πράγματι μία καλή περιγραφή, αν βλέπαμε ένα τέτοιο pick-up στο δρόμο, πράγμα απίθανο ακόμα και για το γκαράζ του κοντινού μέλλοντος…

 

 

Ετικέτες

H ΕΛ.ΑΣ. παρέλαβε 431 νέες μοτοσυκλέτες! Suzuki V-Strom 800 οι περισσότερες

Παραδόθηκαν σε υπηρεσίες ανά τη χώρα
ELLAS
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

19/1/2026

Ενίσχυση του στόλου μοτοσυκλετών της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε με την παράδοση 431 νέων υπηρεσιακών μοτοσυκλετών, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Πολιτικής Προστασίας "ΑΙΓΙΣ".

Συνολικά 431 νέες μοτοσυκλέτες παρέλαβε η Ελληνική Αστυνομία, οι οποίες θα κατανεμηθούν σε διάφορες υπηρεσίες σε ολόκληρη τη χώρα. Η παράδοση πραγματοποιήθηκε παρουσία του διαχρονικού Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Δημητρίου Μάλλιου.ELLAS

Οι νέες μοτοσυκλέτες, Suzuki V-Strom 800 προορίζονται για υπηρεσίες, όπως η Άμεση Δράση, οι Ομάδες ΔΙ.ΑΣ., η Τροχαία και άλλες επιχειρησιακές μονάδες που καλούνται να ανταποκριθούν άμεσα σε περιστατικά σε αστικό και περιαστικό περιβάλλον.

ELLAS

Η προμήθεια εντάσσεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας "ΑΙΓΙΣ", το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο Μνημονίου Συνεργασίας με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στόχος του προγράμματος είναι η αναβάθμιση του εξοπλισμού και των μέσων των Σωμάτων Ασφαλείας και των φορέων Πολιτικής Προστασίας, ώστε να βελτιωθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα και η αποτελεσματικότητα σε καταστάσεις κρίσης.

ELLAS

Σύμφωνα με το Υπουργείο, η ενίσχυση του στόλου αναμένεται να συμβάλει στην καθημερινή αστυνόμευση και στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, στο πλαίσιο του ευρύτερου ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

ELLAS