Παγκόσμιος αντίκτυπος από ανάκληση της Brembo!

Αφορά πολλούς κατασκευαστές και μοντέλα
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

5/5/2020

Η Brembo προχώρησε σε μια μαζική ανάκληση ΟΕΜ (Original Equipment Manufacturer κι όχι after market ή racing) προϊόντων της, και πιο συγκεκριμένα για συστήματα που έχει προμηθευτεί από την ιαπωνική Tungaloy Corporation, καθώς σύμφωνα με την εταιρεία δεν ανταποκρίνονται στα ποιοτικά στάνταρ που έχει θέσει η Brembo.

Το πρόβλημα φαίνεται να εντοπίζεται στην υψηλή συγκέντρωση νικελίου στα τακάκια με σύσταση "πάστας" BRM10B, με αποτέλεσμα η επιφάνεια στο τακάκι να γίνεται πολύ πορώδης και να δημιουργείται ο κίνδυνος για συγκέντρωση της υγρασίας και φθοράς της "πάστας". Κατ' επέκταση, όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, επηρρεάζεται και η αποτελεσματικότητα του φρεναρίσματος μεγαλώνοντας κατά πολύ την απόσταση.

 

Η ανάκληση αφορά την Ευρώπη και τις Η.Π.Α. για μοτοσυκλέτες από διάφορους κατασκευαστές, των οποίων οι ιδιοκτήτες θα ειδοποιηθούν από τις εκάστοτε αντιπροσωπείες. Ήδη, ενδεικτικά να αναφέρουμε, στην Αμερική, η Triumph ανακοίνωσε ανάκληση που αφορά πάνω από 3.600 μοτοσυκλέτες από ολόκληρη σχεδόν τη γκάμα της!

Η βρετανική φίρμα είναι η δεύτερη εταιρία που προχωρά σε τέτοια ανάκληση για τα τακάκια της Brembo (μετά την Ducati και το Superleggera 1299), ενώ αναμένεται ένα παγκόσμιο "τσουνάμι" ανακλήσεων, που θα σχετίζονται με το συγκεκριμένο πρόβλημα.

 

Kevin Benavides - Μένει εκτός του Desafio Ruta 40 λόγω τραυματισμού

Ένα ράγισμα στο αριστερό του χέρι και τραύματα στο κεφάλι δεν του επιτρέπουν να αγωνιστεί στο rally της πατρίδας του
motomagKevin Benavides – Μένει εκτός του Desafio Ruta 40 λόγω τραυματισμού
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

15/5/2024

Ο αναβάτης της Red Bull KTM Factory Racing, Kevin Benavides, δεν θα λάβει μέρος στον αγώνα Desafio Ruta 40, ο οποίος έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Ιουνίου στην Αργεντινή, εξαιτίας ενός ατυχήματος που είχε κατά την διάρκεια προπόνησης MX, το οποίο τον άφησε με ραγισμένο αριστερό χέρι και τραύματα στο κεφάλι.

Ειδικότερα, ο νικητής του Dakar 2023 βρισκόταν το Σάββατο 11 Μαϊου στην πίστα Mantillo MX Park, κοντά στο σπίτι του στην Salta της Αργεντινής, προκειμένου να προπονηθεί. Δυστυχώς, όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με τον Benavides να εμπλέκεται σε ένα ατυχές “περιστατικό” - δεν διευκρινίζεται αν μιλάμε για σύγκρουση με κάποιον άλλο αναβάτη ή απλή πτώση. Αποτέλεσμα ήταν να ραγίσει το χέρι του και να χτυπήσει στο κεφάλι του. Επομένως, δεν θα συμμετάσχει στον rally αγώνα Desafio Ruta 40, ο οποίος αναμένεται να διεξαχθεί 1-7 Ιουνίου στην πατρίδα του, την Αργεντινή.

Η ομάδα της Red Bull KTM Factory Racing ευχήθηκε από την μεριά της καλή και γρήγορη ανάρρωση στον Benavides, με τον Manager της ομάδας Rally, Andreas Holzl να δηλώνει ότι ο Αργεντινός βελτιώνεται μέρα με την ημέρα, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό το πότε θα επιστρέψει στην ενεργό δράση. Οι τραυματισμοί του, ωστόσο, δεν εμπνέουν κάποια ιδιαίτερη ανησυχία.

Ετικέτες