ΠΑ.ΛΕ.ΜΟΤ - Στις 25 με 26 Μαΐου η 1η Σκυταλοδρομία On-Off Adventure

Μία εβδομάδα έμεινε για την έναρξη της εκδήλωσης
motomag ΠΑ.ΛΕ.ΜΟΤ – H 1η Σκυταλοδρομία Adventure On-Off πλησιάζει
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/5/2024

Η Παναιγιάλεια Αθλητική Λέσχη Μοτοσυκλετιστών με αφορμή τα 20 χρόνια της ενεργής παρουσίας στη μοτοσυκλετιστική σκηνή, διοργανώνει στις 25 και 26 Μαΐου την 1η Σκυταλοδρομία On–Off Adventure μοτοσυκλετών. Με αυτόν τον τρόπο ένα πολύ γνωστό άθλημα του κλασικού αθλητισμού ενσωματώνεται στον χώρο των δύο τροχών.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης θέλουν να προάγουν μέσω της συγκεκριμένης σκυταλοδρομίας αξίες όπως την ευγενή άμιλλα, τον υγιή συναγωνισμό, την ομαδικότητα, τη συνεργασία διαφορετικών ατόμων, την ικανότητα και την ευφυΐα του αρχηγού της ομάδας να πάρει το 100% από τον κάθε αθλητή της ομάδας του, με στόχο τί άλλο, την διασκέδαση με συνοδοιπόρο την μοτοσυκλέτα.

Το Σάββατο 25 Μαΐου και ώρα 11:00 θα ξεκινήσει η προσέλευση του κόσμου στην παραλία του Αιγίου δίπλα από το κατάστημα Κύβος Spirits and Snacks όπου και θα είναι η γραμματεία, και από εκεί θα παραλάβουν οι συμμετέχοντες τα απαραίτητα για τη συμμετοχή τους στο παιχνίδι της Κυριακής. Στην παραλία θα υπάρχουν περίπτερα αντιπροσωπειών οι οποίες θα περιμένουν τους συμμετέχοντες από τις πρωινές ώρες ώστε όλοι όσοι βρεθούν στην περιοχή να θαυμάσουν τα μοντέλα των εταιρειών αλλά και να πραγματοποιήσουν test ride.

ΠΑ.ΛΕ.ΜΟΤ – H 1η Σκυταλοδρομία Adventure On-Off πλησιάζει

Παράλληλα θα είναι ανοιχτή η πίστα motocross μέχρι το μεσημέρι -θα κλείσει στη συνέχεια για λόγους κοινής ησυχίας- για όποιον επιθυμεί να κάνει προπόνηση δωρεάν. Το απόγευμα του Σαββάτου δίπλα από το κατάστημα Κύβος Spirits and Snacks θα γίνει βράβευση του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑ.ΛΕ.ΜΟΤ. και αργότερα η ενημέρωση των συμμετεχόντων για το παιχνίδι της Κυριακής. Το πρόγραμμα του Σαββάτου θα ολοκληρωθεί με συναυλία σε rock ρυθμούς από το συγκρότημα ZERO ZERO LIVE & BLUES BASH.

Την Κυριακή 26 Μαΐου θα ξεκινήσει η ημέρα του παιχνιδιού. Η 1η Σκυταλοδρομία On-Off Adventure δεν είναι αγώνας, αντιθέτως είναι ένα οδηγικό παιχνίδι σκυταλοδρομίας, το οποίο γίνεται για να ενώσει -θεωρητικά- δύο κόσμους, αυτόν του βουνού που κινείται στην άσφαλτο και αυτόν του βουνού που κινείται στο χώμα. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνει στο μαγαζί Κυβος Spirits and Snacks το πρωί της Κυριακής (η ώρα θα ανακοινωθεί μερικές ημέρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης).

Η διαδρομή θα απαρτίζεται από δύο σκέλη: ένα ασφάλτινο και ένα χωμάτινο ενώ κάθε ομάδα θα πρέπει να έχει μέλη και για το ασφάλτινο και για το χωμάτινο σκέλος. Τα μεν ασφάλτινα μέλη θα κινηθούν σε ασφαλτοστρωμένο επαρχιακό δρόμο, τα δε χωμάτινα σε βατό αγροτικό χωματόδρομο, ωστόσο θα έχουν κοινή εκκίνηση και κοινό τερματισμό, ενώ στην διαδρομή θα υπάρχουν κοινά σημεία check-points όπου τα μέλη θα πρέπει να παραδώσουν σκυτάλη οι μεν στους δε. Το ασφαλτοστρωμένο σκέλος της διαδρομής αποτελείται από περίπου 250 χιλιόμετρα, ενώ το χωμάτινο σκέλος της διαδρομής αποτελείται από περίπου 150 χιλιόμετρα.

ΠΑ.ΛΕ.ΜΟΤ – H 1η Σκυταλοδρομία Adventure On-Off πλησιάζει

Βασικό για τη συμμετοχή μιας μοτοσυκλέτας είναι να έχει άδεια κυκλοφορίας ενώ οι ομάδες θα πρέπει να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις και θα διακρίνονται σε 3 κατηγορίες, ανάλογα με τον αριθμό των χωμάτινων αναβατών αλλά και με τον συνολικό αριθμό των μελών τις ομάδας.

Κατηγορία 1η: Adventure - Δυο μέλη για τη χωμάτινη διαδρομή και τρεία μέλη για την ασφάλτινη διαδρομή ώστε ο συνολικός αριθμός της ομάδας να είναι μέχρι 5 μέλη.
Κατηγορία 2η: Adventure Pro - Τρία μέλη για τη χωμάτινη διαδρομή και δύο μέλη για την ασφάλτινη διαδρομή ώστε ο συνολικός αριθμός της ομάδας να είναι μέχρι 5 άτομα.
Κατηγορία 3η: Open Adventure - Τρία και περισσότερα μέλη για τη χωμάτινη διαδρομή και όσα μέλη θέλουν για την ασφάλτινη διαδρομή ώστε ο συνολικός αριθμός των μελών της ομάδας να είναι μεγαλύτερος από 5 μέλη.

Όσοι συμμετέχοντες έχουν συνεπιβάτη στην άσφαλτο θα έχουν βαθμολογικό bonus, ενώ στην χωμάτινη διαδρομή δεν επιτρέπονται. Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής και στα δύο σκέλη είναι ο πλήρης εξοπλισμός αναβάτη (κράνος, μπουφάν, παντελόνι, παπούτσια μηχανής κλπ), με τους χωμάτινους να πρέπει να έχουν ελαστικά μικτής χρήσης 50/50. Η Διοργάνωση δεν θα φέρει ευθύνη για τυχόν μηχανικά προβλήματα που ίσως προκύψουν στους αναβάτες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ή τυχόν τραυματισμούς που θα οφείλονται σε ελλιπή ή κατεστραμμένο εξοπλισμό. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 5 ευρώ το άτομο (αναμνηστικό μπλουζάκι, αυτοκόλλητα της εκδήλωσης. Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν απογευματινές ώρες στο τηλέφωνο: 6987714021.

Πληροφορίες για δηλώσεις συμμετοχής

[email protected]
Κατάθεση των χρημάτων Εθνική Τράπεζα:
Αριθμός λογαριασμού: 29624460
IBAN: GR 9801103040000030429624460

Στο email [email protected] θα πρέπει να στείλετε τα ακόλουθα.

 • Αποδεικτικό κατάθεσης
 • Όνομα ομάδας
 • Κατηγορία (Adventure/Adventure Pro/Open Adventure)
 • Όνομα και τηλέφωνο αρχηγού ομάδας
 • Μεγέθη που φοράτε σε T-shirt

Η σειρά εκκίνησης θα εξαρτηθεί από την σειρά δηλώσεων των ομάδων.

Πληροφορίες για διαμονή
Ξενοδοχείο "ΚΑΝΕΛΛΗΣ" στην παραλία Σελιανίτικων το οποίο προσφέρει 15% έκπτωση στην τρέχουσα τιμή, τηλέφωνο κρατήσεων: 26910-72213, www.hotelkanelli.gr

Ξενοδοχείο "HOTEL PLAZ" στην παραλία Σελιανίτικων το οποίο προσφέρει μονόκλινο και δίκλινο δωμάτιο 45 ευρώ την διανυκτέρευση, τηλέφωνα κρατήσεων: 2691072206 & 2691074150, www.hotelplaz.gr

Ετικέτες

QJMOTOR SRT 700S - Έρχεται στη χώρα μας!

Αναμένεται να πατήσει τις ρόδες της στην Ευρώπη μέσα στο φετινό καλοκαίρι
Qjmotor SRT700S
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

21/6/2024

Αφού αρχικά παρουσιάστηκε στην αχανή Κίνα, το ολοκαίνουργιο QJMOTOR SRT 700S, το οποίο είδαμε να ξεφεύγει εντελώς από τα σχεδιαστικά πρότυπα της οικογενειακής του ταυτότητας, ετοιμάζεται να πατήσει τις ρόδες του στην Ελλάδα, μέσα στο καλοκαίρι του 2024!

Ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της QJMOTOR στην Ελλάδα, ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε., με ανακοίνωσή του μας έκανε γνωστά τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα έχει η ευρωπαϊκή έκδοση του SRT 700S, το οποίο είδαμε για πρώτη φορά στην Έκθεση του Πεκίνο. Όπως όλα δείχνουν ο υγρόψυκτος, δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 698 κυβικών αναμένεται κατά τι πιο αδύναμος σε ισχύ στην ευρωπαϊκή Euro 5+ εκδοχή του, φτάνοντας του 69 ίππους, αντί για τους 73 που είχε ανακοινώσει η QJMOTOR στην παρουσίασή του, στην Κίνα. Ο ψεκασμός έρχεται από την Bosch.

QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!

To πλαίσιo είναι ατσάλινο, σωληνωτό τύπου χωροδικτύωμα, όπως έχουμε δει και στο γνωστό μας SRT 700 – χωρίς το S δίπλα. Αλλαγές, ωστόσο, θα έχει το εργονομικό τρίγωνο του αναβάτη, κάτι που υποδεικνύουν και οι αλλαγές στις διαστάσεις τις μοτοσυκλέτας, όπως είχαμε δει στην παρουσίασή της. Στα ίδια επίπεδα μένει και το ρεζερβουάρ, με ονομαστική χωρητικότητα 19,5 λίτρων, με την κατανάλωση που ανακοινώνει η QJMOTOR σύμφωνα με τα πρότυπα WMTC3 (εργαστηριακές συνθήκες) να φτάνει μόλις τα 4,6 λίτρα. Επώνυμο και το ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι 43 χιλιοστών μπροστά, το οποίο είναι της Marzocchi, ενώ ρυθμιζόμενο είναι και το πίσω μονό αμορτισέρ. Οι ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες μπροστά έρχονται από την Brembo, με το ABS να είναι το 9.1MB της Bosch. Τα tubeless ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι της Pirelli.

QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!

Πλούσιος παραμένει ο βασικός εξοπλισμός του SRT 700S, με LED προβολέα και ενσωματωμένη τεχνολογία DRL, προστατευτικά κάγκελα και χούφτες με αλουμινένια ενίσχυση για να μην σπάνε σε κάθε μικρή χαζοπτώση. Θερμαινόμενα γκριπ και σέλα, σχάρα αλουμινίου, ρυθμιζόμενες μανέτες, θύρα φόρτισης USB, έγχρωμη TFT οθόνη 7 ιντσών με δυνατότητα συνδεσιμότητας μέσω Bleutooth αλλά και Wi-Fi (!) και δυνατότητα mirroring του smartphone του αναβάτη ανήκουν επίσης στο μενού του SRT 700S.

QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!

Λίγη υπομονή θα πρέπει να έχουμε για την τιμή του SRT 700S, καθώς η ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε. δεν την έχει ανακοινώσει ακόμα.

Ακολουθούν επιγραμματικά τα βασικά χαρακτηριστικά του QJMOTOR SRT 700S:

 • Νέο πλαίσιο χωροδικτύωμα με αφαιρούμενο υποπλαίσιο
 • Νέα εργονομία θέσης οδήγησης
 • 70 PS
 • 4.6L / 100km (WMTC3)
 • BOSCH EFI
 • 19.5 L Ρεζερβουάρ
 • Προβολείς Full-Led με DRL
 • Περιμετρικά προστατευτικά κάγκελα
 • Χούφτες με μπάρες αλουμινίου
 • Θερμαινόμενα γκριπ
 • Θερμαινόμενη σέλα
 • Σχάρα αλουμινίου
 • Pirelli Tubeless ελαστικά
 • Έγχρωμη TFT οθόνη 7”
 • Bluetooth και Wi-Fi
 • Συμβατότητα iOS και Android
 • Mirroring Smartphone
 • USB Θύρα φόρτισης
 • Ρυθμιζόμενο πιρούνι USD Marzocchi 43mm
 • Ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ
 • Brembo Ακτινικές Δαγκάνες
 • ABS BOSCH 9.1 MB
 • Τιμόνι μεταβλητής διατομής
 • Ρυθμιζόμενες μανέτες
QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!
Ετικέτες