ΠΑΛΕΜΟΤ - Μαθήματα Motocross για παιδιά

1-2 Ιουλίου και 29-30 Ιουλίου στην πίστα Motocross στο Αίγιο.
ΠΑΛΕΜΟΤ ΜΧ
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/6/2023

Η ΠΑΛΕΜΟΤ και φέτος θα διοργανώσει δυο συναντήσεις Motocross Training τις 1-2 Ιουλίου και 29-30 Ιουλίου στην πίστα Motocross "Δωροθέα Αναστασοπούλου" στο Αίγιο.

Το Motocross Training είναι εκπαιδευτικές ημερίδες MotoCross που αφορούν παιδιά από 4 έως 16 ετών, παιδιά που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο Motocross και δεν έχουν εμπειρία από αγώνες αλλά και παιδιά που έχουν εμπειρία από αγώνες αλλά θέλουν να προπονηθούν και να εξελιχθούν.

Οι κατηγορίες είναι: 4 έως 6 baby - 6 έως 8 mini - 8 έως 12 ΜΧ65 - 11 έως 14 ΜΧ85 - ΚΑΙ 13 έως 16 ΜΧ125

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου είναι:

Σάββατο - Η πίστα θα είναι ανοιχτή από τις 9,00 π.μ. έως 2,30 μ.μ. και 5,30μ.μ έως το βράδι, για γνωριμία με την πίστα και συμβουλές αγωνιστικής οδήγησης

Κυριακή - Θα γίνει προσομοίωση αγώνα με ένα σκέλος ελεύθερα και δυο σκέλη με εκκίνηση από μπάρα ανά κατηγορία. Ανάμεσα στα ελεύθερα και τα σκέλη θα υπάρχει σεμινάριο εκμάθησης των κανονισμών ενός αγώνα, τον ρόλο που έχουν οι σημαίες αλλά και η συμπεριφορά που πρέπει να έχουν οι αθλητές και συνοδοί απέναντι στους ανθρώπους της οργάνωσης ενός αγώνα .

Στον χώρο της πίστας θα υπάρχει τέντα της ΠΑΛΕΜΟΤ που μπορείτε να πάρετε πληροφορίες για το ΠΑΛΕΜΟΤ Motocross School For Children.

Ετικέτες

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών: Κρατική χρηματοδότηση 9 εκατομμυρίων ευρώ ενόψει αυξημένου ανταγωνισμού

Νέες πίστες σε Βουλγαρία και Αλβανία προκαλούν αλυσιδωτές αντιδράσεις
pista
Από τον

Παύλο Καρατζά

25/6/2026

Τη χρηματοδότηση ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Αθλητισμού για τη συνολική αναβάθμιση του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Το πλάνο περιλαμβάνει εκτεταμένες παρεμβάσεις στην αγωνιστική διαδρομή, στις ζώνες ασφαλείας, στις εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης ομάδων και οδηγών, στα pits, στα κτήρια διοίκησης και στις υποδομές φιλοξενίας.

Η πίστα των Σερρών αποτελεί μία από τις κορυφαίες πίστες των Βαλκανίων, όμως η δημιουργία νέων πιστών όπως η A1 Motor Park στη Βουλγαρία και η Auto Moto Park στην Αλβανία δημιουργούν νέα δεδομένα και εντείνουν σημαντικά τον ανταγωνισμό στην ευρύτερη περιοχή. Για τον λόγο αυτό το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Αθλητισμού θα χρηματοδοτήσει με το ποσό των 9 εκατομμυρίων ευρώ την ελληνική πίστα.

Η παραπάνω είδηση θα μπορούσε να σχετίζεται και με τη νέα πίστα που προανήγγειλε ο Μάριος Ηλιόπουλος στην Πάτρα, ενώ παράλληλα ελπίζουμε το έργο να πραγματοποιηθεί κι αυτά τα χρήματα να πιάσουν τόπο, ώστε η πίστα των Σερρών να εξελιχθεί περαιτέρω.

Η δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα δήλωσε: “Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση, με ποσό 9 εκατομμυρίων ευρώ, της αναβάθμισης του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών, ενός έργου που μπορεί να αποτελέσει ισχυρό μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή μας και να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση των Σερρών στον χάρτη του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

"Πρόκειται για μια εξέλιξη που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα, καθώς το τελευταίο διάστημα αναπτύχθηκε μια ουσιαστική και παραγωγική συνεργασία μεταξύ του Δήμου Σερρών και του Υπουργείου Παιδείας και Αθλητισμού, με κοινό στόχο την ανάδειξη των δυνατοτήτων και της αναπτυξιακής προοπτικής που διαθέτει το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.

"Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την απόφαση αυτή, η οποία ανταποκρίνεται σε ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας και ανοίγει νέους δρόμους για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Ο ίδιος πίστεψε στο όραμα για τον τόπο μας.

"Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Εξωτερικών και Βουλευτή Σερρών κ. Τάσο Χατζηβασιλείου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή στήριξε την προσπάθεια εξεύρεσης πόρων και συνέβαλε ουσιαστικά στην προώθηση του αιτήματος στα αρμόδια κέντρα λήψης αποφάσεων. Και, φυσικά, ευχαριστώ θερμά τον Αν. Υπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση για την εξαιρετική συνεργασία μας, καθώς και για την ανταπόκρισή του σε ένα ζήτημα που αφορά το μέλλον του τόπου μας.

"Η αναβάθμιση του Αυτοκινητοδρομίου δεν αφορά μόνο τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αφορά την εξωστρέφεια των Σερρών, την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, την προσέλκυση επισκεπτών και επενδύσεων και τη δημιουργία νέων ευκαιριών για την περιοχή μας.

"Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε η εξαγγελία αυτή να μετατραπεί σύντομα σε έργο και να αποδώσει τα μέγιστα οφέλη για τους πολίτες των Σερρών.

"Σήμερα είναι μια πολύ καλή ημέρα για τις Σέρρες. Και είναι μια ημέρα που μας επιτρέπει να βλέπουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον ενός εμβληματικού έργου για τον τόπο μας”.