Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών 2018 – Ανακοινώνεται επίσημα η τοποθεσία [συν.τύπου:video]

Επιστρέφει στην Δράμα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

26/2/2018

Σήμερα Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Προσοτσάνης, όπου επίσημα πλέον ανακοινώθηκε πως η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών, επιστρέφει μετά από τρία χρόνια, στην Λίμνη Κοκκινογείων του Δήμου Προσοτσάνης Δράμας.

Σε αντιδιαστολή με το περσινό μικρό θρίλερ, όπου η τοποθεσία δεν οριστικοποιήθηκε παρά ελάχιστα πριν την έναρξη, φέτος ήταν από την αρχή βέβαιο πως η ΜΟΤΟΕ με βάση το δυναμικό των λεσχών που ασχολούνται με την οργάνωση της Πανελλήνιας Συγκέντρωσης, προσανατολιζόταν για την Δράμα, όπως μας είχε ανακοινώσει ο κ. Κορέλης Στέλιος  (ΜΟΤΟΛΕΣΧΗ Καβάλας) κατά την πρόσφατη απονομή κυπέλων και βραβείων της ΑΜΟΤΟΕ.

Από την συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Προσοτσάνης:

Στο ενδιάμεσο βέβαια είχε προκύψει επίσημη πρόσκληση από την Σαμοθράκη, έπειτα από σύγκλιση διαφόρων φορέων που ήθελαν η Πανελλήνια Συγκέντρωση να γίνει στο όμορφο νησί τους, ωστόσο η Δράμα και η Λίμνη Κοκκινογείων επικράτησαν.

Έτσι η 37η Πανελλήνια Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί από τις 23 Μαΐου έως 28 Μαΐου, παραδοσιακά περιλαμβάνοντας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, στην γνώριμη Δράμα. Η Τετάρτη στις 23 είναι βέβαια ημέρα συγκέντρωσης για τους διοργανωτές κι αναμένεται όπως πάντα ο μεγαλύτερος όγκος επισκεπτών να καταφθάσει  την Παρασκευή 25, και Σάββατο 26 Μαΐου. 

Η Δράμα επιλέχθηκε για μία σειρά από λόγους, όπως αναφέρει στην συνέντευξη τύπου ο κ. Κορέλης, που ξεκινούν από την αντιμετώπιση του Δήμου και φτάνουν στην αποδοχή του κόσμου, με βάση την εμπειρία της προηγούμενης διοργάνωσης.

Η Β. Ελλάδα πρωτοστατεί για ακόμα μία φορά ως τοποθεσία στην διοργάνωση της Πανελληνίας Συγκέντρωσης, αλλά η τοποθεσία προκύπτει πάντα ως συνισταμένη των εμπλεκόμενων λεσχών στην διοργάνωση

Ελπίζουμε σε μία Πανελλήνια Συγκέντρωση με όμορφο κλίμα χωρίς ατυχήματα και πόσο μάλλον δυστυχήματα, κι ευχόμαστε στην ΜΟΤΟΕ μία διοργάνωση που θα κυλίσει ομαλά

φωτό: dramania

Ιταλία: Η Beta πουλάει μαθήματα Trial και στους εντουράδες

Γνωριμία με το trial από εκπαιδευτές της Beta, με κόστος μόλις 39 ευρώ
Try Trial
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

3/8/2026

Η Beta δίνει την ευκαιρία σε αναβάτες κάθε επιπέδου να δοκιμάσουν την οδήγηση trial μοτοσυκλετών, μέσα από το νέο πρόγραμμα "Try Trial Special Edition", που συνδυάζει εκπαίδευση, εξοπλισμό και την αγωνιστική ατμόσφαιρα

Το Try Trial Special Edition περιλαμβάνει ένα μάθημα διάρκειας 60 λεπτών με επίσημους εκπαιδευτές της Beta, σχεδιασμένο για να εισαγάγει τους συμμετέχοντες στον κόσμο του trial μέσα από βασικές τεχνικές και ασκήσεις που βελτιώνουν τον έλεγχο και την ισορροπία πάνω στη μοτοσυκλέτα.

Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν σε δεξιότητες όπως η δυναμική ισορροπία, ο ακριβής έλεγχος και χειρισμός γκαζιέρας και συμπλέκτη, οι ελιγμοί σε περιορισμένους χώρους και οι σωστές μεταφορές βάρους για την υπέρβαση εμποδίων.

Το κόστος συμμετοχής είναι 39 ευρώ και περιλαμβάνει τη χρήση της μοτοσυκλέτας, το ωριαίο μάθημα με τους εκπαιδευτές, καθώς και τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό και ρουχισμό.

Η δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες και ημερομηνίες στην Ιταλία με αφορμή μοτοσυκλετιστικά αγωνιστικά δρώμενα, στις 5 με 6 Σεπτεμβρίου, στο Abetone (Pistoia), παράλληλα με αγώνα Hard Enduro, προσφέροντας μια ιδανική ευκαιρία στους φίλους του enduro να γνωρίσουν τις τεχνικές του trial και στις 12 με 13 Σεπτεμβρίου, στο Gaby (Aosta), κατά τη διάρκεια του τελικού γύρου του Ιταλικού Πρωταθλήματος Trial, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τους κορυφαίους αναβάτες του θεσμού και να γνωρίσουν τις απαιτήσεις του αθλήματος.