Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών 2018 – Ανακοινώνεται επίσημα η τοποθεσία [συν.τύπου:video]

Επιστρέφει στην Δράμα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

26/2/2018

Σήμερα Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Προσοτσάνης, όπου επίσημα πλέον ανακοινώθηκε πως η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών, επιστρέφει μετά από τρία χρόνια, στην Λίμνη Κοκκινογείων του Δήμου Προσοτσάνης Δράμας.

Σε αντιδιαστολή με το περσινό μικρό θρίλερ, όπου η τοποθεσία δεν οριστικοποιήθηκε παρά ελάχιστα πριν την έναρξη, φέτος ήταν από την αρχή βέβαιο πως η ΜΟΤΟΕ με βάση το δυναμικό των λεσχών που ασχολούνται με την οργάνωση της Πανελλήνιας Συγκέντρωσης, προσανατολιζόταν για την Δράμα, όπως μας είχε ανακοινώσει ο κ. Κορέλης Στέλιος  (ΜΟΤΟΛΕΣΧΗ Καβάλας) κατά την πρόσφατη απονομή κυπέλων και βραβείων της ΑΜΟΤΟΕ.

Από την συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Προσοτσάνης:

Στο ενδιάμεσο βέβαια είχε προκύψει επίσημη πρόσκληση από την Σαμοθράκη, έπειτα από σύγκλιση διαφόρων φορέων που ήθελαν η Πανελλήνια Συγκέντρωση να γίνει στο όμορφο νησί τους, ωστόσο η Δράμα και η Λίμνη Κοκκινογείων επικράτησαν.

Έτσι η 37η Πανελλήνια Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί από τις 23 Μαΐου έως 28 Μαΐου, παραδοσιακά περιλαμβάνοντας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, στην γνώριμη Δράμα. Η Τετάρτη στις 23 είναι βέβαια ημέρα συγκέντρωσης για τους διοργανωτές κι αναμένεται όπως πάντα ο μεγαλύτερος όγκος επισκεπτών να καταφθάσει  την Παρασκευή 25, και Σάββατο 26 Μαΐου. 

Η Δράμα επιλέχθηκε για μία σειρά από λόγους, όπως αναφέρει στην συνέντευξη τύπου ο κ. Κορέλης, που ξεκινούν από την αντιμετώπιση του Δήμου και φτάνουν στην αποδοχή του κόσμου, με βάση την εμπειρία της προηγούμενης διοργάνωσης.

Η Β. Ελλάδα πρωτοστατεί για ακόμα μία φορά ως τοποθεσία στην διοργάνωση της Πανελληνίας Συγκέντρωσης, αλλά η τοποθεσία προκύπτει πάντα ως συνισταμένη των εμπλεκόμενων λεσχών στην διοργάνωση

Ελπίζουμε σε μία Πανελλήνια Συγκέντρωση με όμορφο κλίμα χωρίς ατυχήματα και πόσο μάλλον δυστυχήματα, κι ευχόμαστε στην ΜΟΤΟΕ μία διοργάνωση που θα κυλίσει ομαλά

φωτό: dramania

Χιονόπιστα από παραμύθι στη χώρα του Άγιου Βασίλη! [Video]

Φωτισμένη με λωρίδες LED για δίτροχο γλέντι και το βράδυ! - Από τους Stunt Freaks
Χιονόπιστα στη Λαπωνία video
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

31/12/2025

Στη γη του Άγιου Βασίλη, τη Λαπωνία βρίσκεται αυτή η χιονόπιστα, η πιο όμορφη σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με τους δημιουργούς της.

Δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος τον χειμώνα στη Φινλανδία, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η οδήγηση μοτοσυκλέτας. Ή μήπως όχι;

Στην φινλανδική Λαπωνία υπάρχει το κέντρο οδήγησης Lapland Driving το οποίο λειτουργεί όλον τον χρόνο και χρησιμοποιείται τακτικά από κατασκευαστές για την εξέλιξη των μοντέλων τους σε ακραίες συνθήκες ψύχους, ενώ εκεί πραγματοποιούνται και events που οργανώνονται από εταιρείες για τους λάτρεις της οδήγησης που μπορούν να επισκεφτούν και από μόνοι τους της εγκαταστάσεις ως τουρίστες. Εκεί θα βρουν enduro μοτοσυκλέτες εξοπλισμένες με ελαστικά με καρφιά, ATVs, ακόμη και WRC αυτοκίνητα για να επιλέξει ο καθένας τη διασκέδαση που προτιμά!

Χιονόπιστα στη Λαπωνία video

Αυτό λοιπόν το σημείο στον χάρτη διάλεξε η φινλανδική ομάδα Stunt Freaks για να φτιάξει μια πραγματικά ξεχωριστή πίστα με τη βοήθεια του χορηγού της όπου μπορεί να απολαύσει κανείς οδήγηση τόσο με τη μοτοσυκλέτα όσο και με το αυτοκίνητό του. 

Mε τις λωρίδες LED που έχουν χρησιμοποιηθεί για να την οριοθετήσουν σε ένα τμήμα της η πίστα γίνεται άκρως εντυπωσιακή το βράδυ παραμένοντας έτσι και λειτουργική, για εκείνους που θέλουν να συνεχίσουν το γλέντι και όταν πέσει ο ήλιος στη Λαπωνία όπου η μέρα είναι πολύ μικρή τον χειμώνα.

Με αναμμένες τις LED λωρίδες-καλώδια, το τοπίο μοιάζει σα να έχει βγει από παραμύθι και εσείς δεν έχετε παρά να δείτε το ακόλουθο βίντεο που θα σας δώσει μια εξαιρετική ιδέα για τον επόμενο τουριστικό προορισμό σας.