Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών 2018 – Ανακοινώνεται επίσημα η τοποθεσία [συν.τύπου:video]

Επιστρέφει στην Δράμα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

26/2/2018

Σήμερα Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Προσοτσάνης, όπου επίσημα πλέον ανακοινώθηκε πως η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών, επιστρέφει μετά από τρία χρόνια, στην Λίμνη Κοκκινογείων του Δήμου Προσοτσάνης Δράμας.

Σε αντιδιαστολή με το περσινό μικρό θρίλερ, όπου η τοποθεσία δεν οριστικοποιήθηκε παρά ελάχιστα πριν την έναρξη, φέτος ήταν από την αρχή βέβαιο πως η ΜΟΤΟΕ με βάση το δυναμικό των λεσχών που ασχολούνται με την οργάνωση της Πανελλήνιας Συγκέντρωσης, προσανατολιζόταν για την Δράμα, όπως μας είχε ανακοινώσει ο κ. Κορέλης Στέλιος  (ΜΟΤΟΛΕΣΧΗ Καβάλας) κατά την πρόσφατη απονομή κυπέλων και βραβείων της ΑΜΟΤΟΕ.

Από την συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Προσοτσάνης:

Στο ενδιάμεσο βέβαια είχε προκύψει επίσημη πρόσκληση από την Σαμοθράκη, έπειτα από σύγκλιση διαφόρων φορέων που ήθελαν η Πανελλήνια Συγκέντρωση να γίνει στο όμορφο νησί τους, ωστόσο η Δράμα και η Λίμνη Κοκκινογείων επικράτησαν.

Έτσι η 37η Πανελλήνια Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί από τις 23 Μαΐου έως 28 Μαΐου, παραδοσιακά περιλαμβάνοντας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, στην γνώριμη Δράμα. Η Τετάρτη στις 23 είναι βέβαια ημέρα συγκέντρωσης για τους διοργανωτές κι αναμένεται όπως πάντα ο μεγαλύτερος όγκος επισκεπτών να καταφθάσει  την Παρασκευή 25, και Σάββατο 26 Μαΐου. 

Η Δράμα επιλέχθηκε για μία σειρά από λόγους, όπως αναφέρει στην συνέντευξη τύπου ο κ. Κορέλης, που ξεκινούν από την αντιμετώπιση του Δήμου και φτάνουν στην αποδοχή του κόσμου, με βάση την εμπειρία της προηγούμενης διοργάνωσης.

Η Β. Ελλάδα πρωτοστατεί για ακόμα μία φορά ως τοποθεσία στην διοργάνωση της Πανελληνίας Συγκέντρωσης, αλλά η τοποθεσία προκύπτει πάντα ως συνισταμένη των εμπλεκόμενων λεσχών στην διοργάνωση

Ελπίζουμε σε μία Πανελλήνια Συγκέντρωση με όμορφο κλίμα χωρίς ατυχήματα και πόσο μάλλον δυστυχήματα, κι ευχόμαστε στην ΜΟΤΟΕ μία διοργάνωση που θα κυλίσει ομαλά

φωτό: dramania

Η Kawasaki παρουσιάζει το EC-2: Στρατιωτικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου

Αντικαθιστά το EC-1 στις ένοπλες δυνάμεις της Ιαπωνίας, μετά από τέσσερις δεκαετίες
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

30/3/2026

Η Kawasaki Heavy Industries που ασχολείται με την αεροναυπηγική, διαστημική, ναυπηγική, ενεργειακές εγκαταστάσεις, ρομποτική κλπ., παρουσίασε το EC-2, ένα μαχητικό αεροσκάφος που αντικαθιστά το μοντέλο EC-1.

Μετά από τέσσερις δεκαετίες σε υπηρεσία, το αεροπλάνο ηλεκτρονικού πολέμου EC-1 αποσύρθηκε το 2025 και τη θέση του αναμένεται να πάρει το νέο μοντέλο. Στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από την JASDF (Japan Self-Defense Forces) φαίνεται στην ουρά και ο αριθμός αναγνώρισης 68-1203, που υποδηλώνει ότι το αεροσκάφος δεν είναι καινούργιο, αλλά εννέα ετών και προηγουμένως χρησίμευε ως C-2 σε υπηρεσίες στρατιωτικών μεταφορών.

c1

Το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας προβλέπει δοκιμές για το συγκεκριμένο αεροσκάφος τη φετινή χρονιά και τη λειτουργία του από την επόμενη. Το μόνο σίγουρο είναι πως υπάρχει μία τροποποίηση του αεροσκάφους που η Kawasaki δεν θέλει να αποκαλύψει, κρύβοντας στην ουσία το μπροστινό του μέρος. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει κάποιο σύστημα παρεμβολής, όπως το Toshiba J/ALQ-5, για να μπερδεύει τα εχθρικά ραντάρ ή για να μπορεί να επικοινωνήσει σε ασφαλές περιβάλλον.

Δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερες λεπτομέρειες για το EC-2, που η ανάπτυξη του βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2021 και η παρθενική πτήση του πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαρτίου 2026. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το EC-2 σχεδιάζεται να είναι επιχειρησιακά έτοιμο από τα μέσα του 2027 και πιθανότερη βάση των τεσσάρων αεροσκαφών που σε πρώτη φάση θα εξοπλίσουν την Ιαπωνική Πολεμική Αεροπορία θα είναι στην πόλη Iruma της επαρχίας Saitama, περίπου 40 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Tokyo.