Παράδειγμα για χρήση κράνους: Μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτου με αναβάτη στις ΗΠΑ [VIDEO]

Δεν είχε ούτε κάταγμα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

5/10/2020

Δέκα ημέρες έχουν περάσει από την δημοσιοποίηση του video που δείχνει τον τραυματισμό ενός αναβάτη στο San Jose, πολύ κοντά στο εργαστήριο τεχνολογίας της IBM στις παρυφές της silicon valley. Το ίδιο το περιστατικό έχει γίνει πολύ νωρίτερα την δεύτερη Κυριακή του Ιουλίου και ήταν οι δικηγόροι του αναβάτη που είχαν συμβουλέψει να μην βγει ακόμη στην δημοσιότητα. Από την στιγμή που δεν υπήρχε κανένας σοβαρός τραυματισμός, ούτε και του αναβάτη που έφυγε από το σημείο περπατώντας, μπορεί πλέον το video αυτό να χρησιμοποιηθεί ως ένα πολύ καλό παράδειγμα για την χρήση του προστατευτικού εξοπλισμού. Γεγονός είναι πως το κράνος στην συγκεκριμένη περίπτωση απέτρεψε τα χειρότερα.

Οι δύο φίλοι κινούνται σε δευτερεύων οδικό δίκτυο και στρίβουν σε μικρότερο επαρχιακό δρόμο ακριβώς στις 20:00 το απόγευμα. Ο δρόμος καταλήγει σε λόφο από όπου θα έβλεπαν όλο το ηλιοβασίλεμα προς την silicon valley, αλλά δεν έφτασαν μέχρι επάνω. Οδηγός από το αντίθετο ρεύμα έφυγε ευθεία στην παρατεταμένη κατηφορική στροφή και συγκρούστηκε μετωπικά με τον αναβάτη της πρώτης μοτοσυκλέτας, εκτοξεύοντάς τον στον αέρα. Χτυπά το κεφάλι του στο παρμπρίζ, έπειτα στην οροφή του αυτοκινήτου αλλά και στο έδαφος και το ευτύχημα είναι πως παρά τα όσα φαίνονται στην εικόνα, φεύγει από το σημείο χωρίς τραυματισμό!

Ο δρόμος είχε αποκλειστεί για αρκετή ώρα και στο σημείο πρώτοι έφτασαν οι πυροσβέστες που στις ΗΠΑ είναι και κατάλληλα εξοπλισμένοι τραυματιοφορείς.

Η οδηγός του αυτοκίνητου είχε αναπτύξει ταχύτητα και κοιτούσε το κινητό της τηλέφωνο, όταν βγήκε από την πορεία της και χτύπησε τον αναβάτη.

Μία απλή βόλτα δίχως καμία υπαιτιότητα από την πλευρά του αναβάτη, θα είχε πολύ πιο άσχημη έκβαση αν δεν φορούσε κράνος…

Ετικέτες

Περιφέρεια Αττικής - Πρόστιμο 10.000 ευρώ σε πρατήριο υγρών καυσίμων της POSEIDON FUELS E.E.

Ακόμη ένα πρατήριο υγρών καυσίμων στην Αττική το οποίο βρέθηκε να παρανομεί
motomag Περιφέρεια Αττικής - Πρόστιμο 10.000 ευρώ σε πρατήριο υγρών καυσίμων της POSEIDON FUELS E.E.
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής επέβαλε πρόστιμο 10.000 ευρώ στο πρατήριο υγρών καυσίμων της εταιρείας «POSEIDON FUELS E.E.», που βρίσκεται στη Βούλα Αττικής επί της οδού Λεωφόρου Βάρης 8, καθώς μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε παρανομία σε ένα ακροσωλήνιο με προϊόν παράδοσης βενζίνη αμόλυβδη 95 οκτανίων.

Πιο συγκεκριμένα με την αρ. πρωτ.  418/ 24.04.2024 απόφαση της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής επεβλήθη, πρόστιμο δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000 €) στην επιχείρηση πρατήριο υγρών καυσίμων με την επωνυμία «POSEIDON FUELS E.E.» που βρίσκεται στη Βούλα Αττικής, επί της οδού Λεωφ. Βάρης 8, με Α.Φ.Μ. 801900665 και Δ.Ο.Υ. ΓΛΥΦΑΔΑΣ, διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε από υπαλλήλους της υπηρεσίας μας στο κατάστημά της στις 20 / 12 / 2023 ημέρα Τετάρτη διαπιστώθηκε ότι στην αντλία του πρατηρίου με S.N. 40 – 1035063 μάρκας WAYNE, μοντέλο HELIX 1000 τύπος S ( NL / ID ) 22 – 211S, βρέθηκε ένα ακροσωλήνιο με προϊόν παράδοσης βενζίνη αμόλυβδη 95 οκτανίων, να δίνει ελλειποβαρή ποσότητα καυσίμου με απόκλιση του μετρητή -0,65%  (με μέγιστο επιτρεπόμενο όριο -0,5%).