Περιφέρεια Αττικής - Πρόστιμα σε πέντε πρατήρια καυσίμων

Ελλιποβαρή καύσιμα, παραβίαση σφραγίδων και έλλειψη πινακίδας τιμών στις παραβάσεις
Πρόστιμα σε πρατήρια καυσίμων
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/12/2024

Καταιγισμός στις ανακοινώσεις για πρόστιμα σε πρατήρια βενζίνης στις 3/12/2024 από την Περιφέρεια Αττικής, με τους παραβάτες να τιμωρούνται με χρηματικά πρόστιμα για ελλιποβαρή παράδοση καυσίμων, παραβίαση σφραγίδων στις αντλίες καυσίμων και για έλλειψη πινακίδας τιμών.

Αρχίζουμε από τα πιο υψηλά πρόστιμα, με πρώτο την επιβολή προστίμου 60.000 ευρώ στο πρατήριο υγρών καυσίμων με την επωνυμία “ΔΕΚΑ ΠΕΤΡΟΛ E.E.” που βρίσκεται στη Βούλα Αττικής , επί της οδού Λεωφ. Κωνσταντίνου Καραμανλή 185. Εκεί βρέθηκαν τρεις αντλίες που έδιναν μικρότερη ποσότητα καυσίμου απ’ όση έγραφε ο μετρητής. Οι αποκλίσεις στις αντλίες με αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων έφταναν το 1,1-1,2% με μέγιστο επιτρεπόμενο όριο το 0,5%.

Ακολουθούν πρόστιμα σε δυο πρατήρια, των 10.000 ευρώ έκαστο.

Το πρώτο αφορά στο πρατήριο υγρών καυσίμων με την επωνυμία “Ms Fuels Vari E.E.” που βρίσκεται στη Bάρη Αττικής , επί της οδού Λεωφ. Βάρης – Κορωπίου 203. Εκεί βρέθηκε αντλία που έδινε ελλιποβαρή ποσότητα καυσίμου LPG κατά 1,45%, με μέγιστο επιτρεπόμενο όριο το 1%.

Το δεύτερο αφορά στο πρατήριο υγρών καυσίμων με την επωνυμία “ΛΑΥΡΙΟΥ FUELS E.E.” που βρίσκεται στα Γλυκά Νερά Αττικής , επί της οδού Λεωφ. Λαυρίου 39. Εκεί βρέθηκε αντλία LPG να δίνει ελλιποβαρή ποσότητα καυσίμου κατά 1,45%, με μέγιστο επιτρεπόμενο όριο το 1%.

Συνεχίζουμε με πρόστιμο των 5.000 ευρώ για παραβίασης σφραγίδας υγρών καυσίμων. Το πρόστιμο αφορά στην εταιρεία με την επωνυμία “ΛΑΣΚΟΣ Ε.Ε.” που βρίσκεται στην Αθήνα Αττικής στην οδό Άργους 151, για παραβίαση σφραγίδας- ταινίας ασφαλείας διανομέα υγρών καυσίμων που αφορά έναν ογκομετρητή. Συγκεκριμένα, κατά τον έλεγχο που στο υποκατάστημα – πρατήριο υγρών καυσίμων με την επωνυμία “ΛΑΣΚΟΣ Ε.Ε.” που βρίσκεται στις Αχαρνές Αττικής στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 81 σε ένα διανομέα του πρατηρίου, μάρκας Rong – Xing με S.N. : 20121103 και προϊόντα πώλησης πετρέλαιο θέρμανσης και αμόλυβδης βενζίνης, βρέθηκε παραβιασμένη η σφραγίδα – ταινία ασφαλείας που ασφαλίζει την μία από τις πάνω πόρτες του διανομέα που εξασφαλίζει την πρόσβαση στα ηλεκτρονικά του μέρη και συγκεκριμένα σε μία από τις CPU του διανομέα με επηρεαζόμενο έναν ογκομετρητή.

Και τελειώνουμε με πρόστιμο 3.000 ευρώ που αφορά σε πρατήριο υγρών καυσίμων με την επωνυμία “MEGASAIN FUELS IKE.” στην οδό Καλύμνου 35 στη Βούλα Αττικής. Εκεί διαπιστώθηκε ότι για τα διατιθέμενα καύσιμα, δεν είχε γνωστοποιήσει το πρατήριο στον διαδικτυακό τόπο www.fuelprices.gr του Υπουργείου Ανάπτυξης ως όφειλε, τις τιμές λιανικής πώλησης των ανωτέρω καυσίμων για χρονικό διάστημα άνω των επτά ημερών, παράβαση που επισύρει διοικητικό πρόστιμο.

Ετικέτες

Η Auto Motor House στη Νάξο - Εγκαίνια για το κατάστημα που δίνει λύση στις Κυκλάδες

Στις 25-26 Απριλίου - Με test rides και αποκάλυψη special μοντέλου
Auto Motor House Νάξος 2026 κατάστημα
Από το

motomag

24/4/2026

Τα σημαντικότερα εγκαίνια φέτος για τους δύο τροχούς στις Κυκλάδες θα πραγματοποιηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο, 25-26 Απριλίου στη Νάξο με τον Auto Motor House να έχει πλέον παρουσία και εκεί.

Από τις λίγες φορές που τα εγκαίνια ενός καταστήματος αποτελούν ευχάριστη είδηση για μια γεωγραφική περιοχή σημαντικά μεγαλύτερη από την ίδια τη Νάξο, εκεί που η Auto Motor House θα εγκαινιάσει και επίσημα το νέο της κατάστημα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Λέμε ότι αποτελεί είδηση γιατί το κατάστημα της Auto Motor House θα αποτελέσει την αξιόπιστη λύση για εύρεση ανταλλακτικών για μοτοσυκλέτα αλλά και για τις υπόλοιπες κατηγορίες δικύκλου όχι μόνο για τη Νάξο αλλά και για τα γύρω νησιά, τα συνεργεία των οποίων μέχρι σήμερα δεν έχουν την εξυπηρέτηση που απαιτείται. 

Μέσα από την παρουσία στο νησί, η εταιρεία φιλοδοξεί να προσφέρει παράλληλα στο δίτροχο κοινό της Νάξου και των γύρω νησιών σύγχρονες λύσεις μετακίνησης και ολοκληρωμένες υπηρεσίες πώλησης και υποστήριξης ενώ έχει αναλάβει την επίσημη αντιπροσώπευση και διάθεση στη Νάξο των CFMOTO, Royal Enfield και Letbe.

Στο διήμερο που θα έχει εορταστικό χαρακτήρα, οι επισκέπτες του καταστήματος θα μπορέσουν να συμμετέχουν σε test rides με επιλεγμένα μοντέλα των CFMOTO και Royal Enfield, αλλά και να δουν από κοντά μοντέλα και των Moto Morini, Italjet, Malaguti, Polaris και Letbe, ενώ θα αποκαλυφθεί και ένα σπέσιαλ μοντέλο.

Η Auto Motor House συστεγάζεται με την I’M Inter Motors, για την οποία μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Το κατάστημα της Auto Motor House στην Νάξο θα το βρείτε στην Οδό Χώρας Εγγαρών (Γρόττα, Τ.Κ. 84300). Τηλέφωνο: 211 775800 (εσωτερικό 355).