To Pierer Group επιστρέφει μετά από τρία χρόνια στην EICMA 2024

Μετά την BMW και το Pierer Group επιστρέφει με όλες του τις εταιρείες στο Μιλάνο
Pierer Group - Δίνει το παρών στην EICMA 2024
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

9/7/2024

Είχατε διαβάσει στο ΜΟΤΟ πως η BMW θα επιστρέψει στην EICMA 2024 μετά από απουσία 5 ετών, ενώ τον ίδιο δρόμο έρχεται να ακολουθήσει και το Pierer Group το οποίο θα βρίσκεται από τις 5 έως τις 10 Νοεμβρίου στην 110η επέτειο της διάσημης έκθεσης μοτοσυκλετών με τις KTM, MV Agusta, Husqvarna και GASGAS.

Μπορεί πέρυσι να είδαμε τις KTM, MV Agusta, Husqvarna και GASGAS στην EICMA ωστόσο αυτές προερχόταν από εμπόρους της Ιταλίας και όχι ως Pierer Group, ωστόσο με την υποστήριξη της μαμάς εταιρείας. Τη φετινή χρονιά αυτό πρόκειται να αλλάξει καθώς το Pierer Group αποφάσισε να “κατέβει με εργοστασιακή σύνθεση”.

Σύμφωνα με την εταιρεία οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν και να γνωρίσουν όλη τη γκάμα των τεσσάρων εταιρειών. H KTM θα παρουσιάσει τη σειρά Duke και Adventure ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει και η σειρά Enduro της αυστριακής εταιρείας. Η MV Agusta θα έχει στην έκθεση τα μοντέλα Superveloce, Brutale, F3 αλλά και τo Enduro Veloce το οποίο έκανε την εμφάνιση του τη φετινή χρονιά.

Η Husqvarna με τη σειρά της θα παρουσιάσει τα ανανεωμένα Vitpilen και Svartpilen, ενώ απαρατήρητα δεν πρόκειται να περάσουν τα Norden 901 και Norden 901 Expedition. Η GASGAS η οποία απευθύνεται κυρίως σε όσους έχουν χωμάτινες ανησυχίες θα βρεθεί με όλη την off-road γκάμα της, με τους οπαδούς του Supermotard να έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά το SM 700.

O Florian Kecht, Managing Director της ΚΤΜ ανέφερε: "Μετά από κάποια χρόνια απουσίας, το Pierer Group ως όμιλος επιστρέφει στην EICMA. Είμαστε βέβαιοι ότι η γκάμα μοτοσυκλετών και οι νέες τελευταίες τεχνολογίες μας θα συναρπάσουν το κοινό”.

Honda: Τεράστιες ζημιές λόγω ηλεκτρικών αυτοκινήτων – Κερδοφόρες οι μοτοσυκλέτες

Μία εσωτερική μάχη μαίνεται στον ετήσιο ισολογισμό της εταιρείας
honda
Από τον

Παύλο Καρατζά

14/5/2026

Η Honda μόλις ανακοίνωσε αυτό που ενδέχεται να καταστεί ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά πλήγματα στη σύγχρονη ιστορία της εταιρείας. Οι Ιάπωνες κατέγραψαν για το οικονομικό έτος - που έληξε 31 Μάρτη - ζημιά περίπου 2,55 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προέρχεται κυρίως από τον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Honda ακύρωσε πρόσφατα τρεις προγραμματισμένες παρουσιάσεις ηλεκτρικών οχημάτων για τη Βόρεια Αμερική, ενώ αντιμετωπίζει τεράστια έξοδα αναδιάρθρωσης που συνδέονται με την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων, αποζημιώσεις προμηθευτών, επενδύσεις σε εργοστάσια και διακοπή προγραμμάτων παραγωγής. Μάλιστα η εταιρεία αναμένει ότι οι ζημίες που σχετίζονται με τα ηλεκτρικά οχήματα θα συνεχίσουν και κατά το οικονομικό έτος 2027 και αυτό ίσως συνδέεται και με την απόφαση της Honda να σταματήσει από τέλος του 2026 εντελώς τις πωλήσεις αυτοκίνητων στη Νότια Κορέα.

Όμως, ενώ ο τομέας των αυτοκινήτων της εταιρείας ξοδεύει σημαντικά χρήματα προσπαθώντας να επιβιώσει από τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα, το τμήμα μοτοσυκλετών της Honda κυριολεκτικά κουβαλάει ολόκληρη την εταιρεία στις πλάτες του. Ο τομέας των μοτοσυκλετών φαίνεται μάλιστα πως μπορεί να βοηθήσει την εταιρεία να επιστρέψει στη λειτουργική κερδοφορία το επόμενο οικονομικό έτος.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Honda είναι με διαφορά η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία μοτοσυκλετών στον κόσμο. Ένας πολύ μεγάλος αριθμός από τις πωλήσεις της έρχεται από αγορές όπως η Ινδία, η Ινδονησία, το Βιετνάμ, η Ταϊλάνδη και οι Φιλιππίνες. Στις χώρες αυτές οι μοτοσυκλέτες αποτελούν ένα οικονομικό μέσο καθημερινής μετακίνησης και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι της μεσαίας και κατώτερης τάξης αγοράζουν ένα δίκυκλο για να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Πολύ σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως το κόστος εξέλιξης των μικρών αυτών μοτοσυκλετών είναι μικρό, δηλαδή το άκρως αντίθετο με την εξέλιξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο τομέας των μοτοσυκλετών λοιπόν σημείωσε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη και μάλιστα σημείωσε αύξηση 11,9% σε σχέση με το περσινό οικονομικό έτος, δείχνοντας πως είναι το τμήμα που μπορεί να συμπαρασύρει την εταιρεία ξανά προς την κερδοφορία.

Ετικέτες