To Pierer Group επιστρέφει μετά από τρία χρόνια στην EICMA 2024

Μετά την BMW και το Pierer Group επιστρέφει με όλες του τις εταιρείες στο Μιλάνο
Pierer Group - Δίνει το παρών στην EICMA 2024
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

9/7/2024

Είχατε διαβάσει στο ΜΟΤΟ πως η BMW θα επιστρέψει στην EICMA 2024 μετά από απουσία 5 ετών, ενώ τον ίδιο δρόμο έρχεται να ακολουθήσει και το Pierer Group το οποίο θα βρίσκεται από τις 5 έως τις 10 Νοεμβρίου στην 110η επέτειο της διάσημης έκθεσης μοτοσυκλετών με τις KTM, MV Agusta, Husqvarna και GASGAS.

Μπορεί πέρυσι να είδαμε τις KTM, MV Agusta, Husqvarna και GASGAS στην EICMA ωστόσο αυτές προερχόταν από εμπόρους της Ιταλίας και όχι ως Pierer Group, ωστόσο με την υποστήριξη της μαμάς εταιρείας. Τη φετινή χρονιά αυτό πρόκειται να αλλάξει καθώς το Pierer Group αποφάσισε να “κατέβει με εργοστασιακή σύνθεση”.

Σύμφωνα με την εταιρεία οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν και να γνωρίσουν όλη τη γκάμα των τεσσάρων εταιρειών. H KTM θα παρουσιάσει τη σειρά Duke και Adventure ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει και η σειρά Enduro της αυστριακής εταιρείας. Η MV Agusta θα έχει στην έκθεση τα μοντέλα Superveloce, Brutale, F3 αλλά και τo Enduro Veloce το οποίο έκανε την εμφάνιση του τη φετινή χρονιά.

Η Husqvarna με τη σειρά της θα παρουσιάσει τα ανανεωμένα Vitpilen και Svartpilen, ενώ απαρατήρητα δεν πρόκειται να περάσουν τα Norden 901 και Norden 901 Expedition. Η GASGAS η οποία απευθύνεται κυρίως σε όσους έχουν χωμάτινες ανησυχίες θα βρεθεί με όλη την off-road γκάμα της, με τους οπαδούς του Supermotard να έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά το SM 700.

O Florian Kecht, Managing Director της ΚΤΜ ανέφερε: "Μετά από κάποια χρόνια απουσίας, το Pierer Group ως όμιλος επιστρέφει στην EICMA. Είμαστε βέβαιοι ότι η γκάμα μοτοσυκλετών και οι νέες τελευταίες τεχνολογίες μας θα συναρπάσουν το κοινό”.

Kawasaki Ninja H2 SX Hydrogen - Η πρώτη δημόσια επίδειξη μοτοσυκλέτας με κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου στον κόσμο [VIDEO]

Κατά τη διάρκεια του αγώνα αντοχής των 8 ωρών της Suzuka
Kawasaki H2 SX Hydrogen
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/7/2024

Στις 20 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια του αγώνα αντοχής 8 ωρών της Suzuka για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EWC, η Kawasaki πραγματοποίησε την πρώτη στον κόσμο δημόσια επίδειξη μοτοσυκλέτας με κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου (ICE) από κατασκευαστή μοτοσυκλετών μαζικής παραγωγής.

Η μοτοσυκλέτα υδρογόνου ICE της Kawasaki σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2023, με δοκιμές που ξεκίνησαν φέτος, με αποκορύφωμα τη δημόσια επίδειξη στην ιαπωνική πίστα. Η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα φέρει κινητήρα υδρογόνου που βασίζεται στον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 998 με υπερτροφοδότηση του Ninja H2, με τροποποιήσεις που έγιναν ώστε να επιτρέπεται η έγχυση καυσίμου υδρογόνου στους κυλίνδρους με άμεσο ψεκασμό. Τα ρεζερβουάρ υδρογόνου βρίσκονται στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας και για την ώρα είναι τεραστίων διαστάσεων κάνοντας τη μοτοσυκλέτα να θυμίζει Bat-mobile των πρώτων ταινιών Batman.

Kawasaki H2 SX Hydrogen


Οι μοτοσυκλέτες Hydrogen ICE λειτουργούν με καύση υδρογόνου, παράγοντας παραπλήσιο ήχο με τις βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες, και έχοντας τους σωστούς κραδασμούς, ενώ τα κατάλοιπά τους είναι κυρίως... νερό. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους, ένα πολύ μικρό ποσό λιπαντικού κινητήρα καίγεται, εκπέμπτωντας ένα επίσης πολύ μικρό ποσό CO2.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Στο ΜΟΤΟ έχουμε γράψει εδώ και χρόνια για τα οφέλη του υδρογόνου, που πέρα από την "πράσινη" λειτουργία του, έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στην επιβίωση του κινητήρα εσωτερικής καύσης, διασώζοντας και την πολύτιμη αίσθηση του, που αποτελείται από τον ήχο, τον παλμό από τις πιστονιές και τους κραδασμούς, που κάνουν τόσο ξεχωριστή την οδήγηση μιας μοτοσυκλέτας.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, η Kawasaki Motors διεξάγει επί του παρόντος έρευνα και εξέλιξη με στόχο την υλοποίηση μιας λειτουργικής μοτοσυκλέτας υδρογόνου ICE ως μια από τις ανθρακικά ουδέτερες επιλογές για τους αναβάτες στις αρχές της δεκαετίας του 2030.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Η Kawasaki Motors είναι πλήρες μέλος της HySE (Hydrogen Small mobility & Engine technology), μιας ερευνητικής ένωσης που αποτελείται από τις Kawasaki, Suzuki, Toyota, Honda και Yamaha, που επικεντρώνεται στην τεχνολογία υδρογόνου και διεξάγει ενεργά βασική έρευνα σε κινητήρες υδρογόνου, συστήματα πλήρωσης υδρογόνου και συστήματα παροχής καυσίμου, προκειμένου να παράγει μικρά οχήματα κινητικότητας με κινητήρα υδρογόνου, συμπεριλαμβανομένων και των μοτοσυκλετών. Για την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί επιδόσεις, κατανάλωση και αυτονομία από την πρωτότυπη μοτοσυκλέτα του Akashi.

Ετικέτες