To Pierer Group επιστρέφει μετά από τρία χρόνια στην EICMA 2024

Μετά την BMW και το Pierer Group επιστρέφει με όλες του τις εταιρείες στο Μιλάνο
Pierer Group - Δίνει το παρών στην EICMA 2024
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

9/7/2024

Είχατε διαβάσει στο ΜΟΤΟ πως η BMW θα επιστρέψει στην EICMA 2024 μετά από απουσία 5 ετών, ενώ τον ίδιο δρόμο έρχεται να ακολουθήσει και το Pierer Group το οποίο θα βρίσκεται από τις 5 έως τις 10 Νοεμβρίου στην 110η επέτειο της διάσημης έκθεσης μοτοσυκλετών με τις KTM, MV Agusta, Husqvarna και GASGAS.

Μπορεί πέρυσι να είδαμε τις KTM, MV Agusta, Husqvarna και GASGAS στην EICMA ωστόσο αυτές προερχόταν από εμπόρους της Ιταλίας και όχι ως Pierer Group, ωστόσο με την υποστήριξη της μαμάς εταιρείας. Τη φετινή χρονιά αυτό πρόκειται να αλλάξει καθώς το Pierer Group αποφάσισε να “κατέβει με εργοστασιακή σύνθεση”.

Σύμφωνα με την εταιρεία οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν και να γνωρίσουν όλη τη γκάμα των τεσσάρων εταιρειών. H KTM θα παρουσιάσει τη σειρά Duke και Adventure ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει και η σειρά Enduro της αυστριακής εταιρείας. Η MV Agusta θα έχει στην έκθεση τα μοντέλα Superveloce, Brutale, F3 αλλά και τo Enduro Veloce το οποίο έκανε την εμφάνιση του τη φετινή χρονιά.

Η Husqvarna με τη σειρά της θα παρουσιάσει τα ανανεωμένα Vitpilen και Svartpilen, ενώ απαρατήρητα δεν πρόκειται να περάσουν τα Norden 901 και Norden 901 Expedition. Η GASGAS η οποία απευθύνεται κυρίως σε όσους έχουν χωμάτινες ανησυχίες θα βρεθεί με όλη την off-road γκάμα της, με τους οπαδούς του Supermotard να έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά το SM 700.

O Florian Kecht, Managing Director της ΚΤΜ ανέφερε: "Μετά από κάποια χρόνια απουσίας, το Pierer Group ως όμιλος επιστρέφει στην EICMA. Είμαστε βέβαιοι ότι η γκάμα μοτοσυκλετών και οι νέες τελευταίες τεχνολογίες μας θα συναρπάσουν το κοινό”.

Δήμος Σουλίου: Καινοτομεί επενδύοντας στον μοτοσυκλετιστικό τουρισμό για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ήρθε η ώρα να αποκτήσουμε και στην Ελλάδα ορεινά πάσα
souli moto tourism
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

7/5/2026

O Δήμος Σουλίου ανακοίνωσε μια δράση που επικεντρώνει στην ανάπτυξη του μοτο-τουρισμού, με προφανή στόχο να αναπτύξει το τουριστικό προϊόν της περιοχής εκμεταλλευόμενος το μοναδικό του φυσικό τοπίο και το έντονο γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής.

Η δημιουργία τριών προτεινόμενων μοτοσυκλετιστικών διαδρομών πατά πάνω στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο του Δήμου και στην ουσία πρόκειται για τρία ορεινά περάσματα (pass) της Πίνδου:

  • Πάσο Πλακωτής (Plakoti Pass): Διαδρομή Νεράιδα – Πολύδροσο – Βροσίνα, επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων,
  • Πάσο Παραμυθιάς (Paramythia Pass): Διαδρομή Νεράιδα – Παραμυθιά – Γλυκή, επί της Εθνικής Οδού 19,
  • Πάσο Σουλίου (Souli Pass): Διαδρομή Γλυκή – Σούλι (Κάστρο Κιάφας), επί της Επαρχιακής Οδού.
souli moto tourism

Η πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία με τη Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Θεσπρωτίας (ΜΟ.ΛΕ.ΘΕ.) και την Ομοσπονδία Μοτοσυκλετιστών Ελλάδας (ΜΟΤ.Ο.Ε.), στα πλαίσια της οποίας θα γίνουν μια σειρά παρεμβάσεων στις προτεινόμενες διαδρομές προς διευκόλυνση και εξυπηρέτηση των επισκεπτών:

  • Τοποθέτηση πινακίδων αρχής και τέλους κάθε διαδρομής, καθώς και ενημερωτικών πινακίδων με στοιχεία για το πάσο και τα σημεία ενδιαφέροντος,
  • Δημιουργία περιπτέρου (κιόσκι) θέασης, ενημέρωσης και ανάπαυσης, από ένα σε κάθε διαδρομή,
  • Ανάπτυξη εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα και εγκατάσταση μικρών πομπών Bluetooth σε σημεία στάσης και μνημεία, για την αυτόματη ενεργοποίηση ψηφιακού περιεχομένου (βίντεο, κείμενα, αφηγήσεις),
  • Διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων και στοχευμένη προβολή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
souli moto tourism

Το γεγονός πως ο Δήμος Σουλίου είναι ο πρώτος που ασχολείται θεσμικά και οργανωμένα με τον μοτοσυκλετιστικό τουρισμό στη χώρα μας εν έτει 2026 είναι μεν σπουδαίο νέο, είναι όμως και ενδεικτικό του πόσο πίσω βρισκόμαστε στο θέμα της εγχώριας τουριστικής ανάπτυξης, η οποία ακόμη πασχίζει να απογαλακτιστεί από στερεότυπα δεκαετιών – συρτάκι, κίονες και παραλίες – και να προσελκύσει εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως είναι η μοτοσυκλέτα, εκμεταλλευόμενη τα φυσικά προσόντα που χαρακτηρίζουν κάθε γωνιά της χώρας μας και όχι μόνο τα παραθαλάσσια.

Τα τελευταία χρόνια εξειδικευμένες εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες μοτοσυκλετιστικού τουρισμού στη χώρα μας – κυρίως σε εκτός δρόμου διαδρομές που στην Ελλάδα είναι εν πολλοίς ελεύθερες σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη – γνωρίζουν μεγάλη άνοδο. Η εμπλοκή επίσημων φορέων όπως ένας Δήμος μόνο καλό μπορεί να κάνει, προσθέτοντας οργάνωση σε ένα ευρύτερο πλαίσιο υπηρεσιών και γιατί όχι, μελλοντικές βελτιώσεις σε ζητήματα υποδομών, όπως η ποιότητα των δρόμων.

Μπορούμε πάντα να ονειρευόμαστε όταν κάποιοι, έστω και λίγοι, στην Ελλάδα βλέπουν λίγο πιο πέρα από τα τετριμμένα αναζητώντας πώς θα αναπτύξουν το τουριστικό προϊόν, αντί απλώς να το αρμέξουν.

Ετικέτες