To Pierer Group επιστρέφει μετά από τρία χρόνια στην EICMA 2024

Μετά την BMW και το Pierer Group επιστρέφει με όλες του τις εταιρείες στο Μιλάνο
Pierer Group - Δίνει το παρών στην EICMA 2024
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

9/7/2024

Είχατε διαβάσει στο ΜΟΤΟ πως η BMW θα επιστρέψει στην EICMA 2024 μετά από απουσία 5 ετών, ενώ τον ίδιο δρόμο έρχεται να ακολουθήσει και το Pierer Group το οποίο θα βρίσκεται από τις 5 έως τις 10 Νοεμβρίου στην 110η επέτειο της διάσημης έκθεσης μοτοσυκλετών με τις KTM, MV Agusta, Husqvarna και GASGAS.

Μπορεί πέρυσι να είδαμε τις KTM, MV Agusta, Husqvarna και GASGAS στην EICMA ωστόσο αυτές προερχόταν από εμπόρους της Ιταλίας και όχι ως Pierer Group, ωστόσο με την υποστήριξη της μαμάς εταιρείας. Τη φετινή χρονιά αυτό πρόκειται να αλλάξει καθώς το Pierer Group αποφάσισε να “κατέβει με εργοστασιακή σύνθεση”.

Σύμφωνα με την εταιρεία οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν και να γνωρίσουν όλη τη γκάμα των τεσσάρων εταιρειών. H KTM θα παρουσιάσει τη σειρά Duke και Adventure ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει και η σειρά Enduro της αυστριακής εταιρείας. Η MV Agusta θα έχει στην έκθεση τα μοντέλα Superveloce, Brutale, F3 αλλά και τo Enduro Veloce το οποίο έκανε την εμφάνιση του τη φετινή χρονιά.

Η Husqvarna με τη σειρά της θα παρουσιάσει τα ανανεωμένα Vitpilen και Svartpilen, ενώ απαρατήρητα δεν πρόκειται να περάσουν τα Norden 901 και Norden 901 Expedition. Η GASGAS η οποία απευθύνεται κυρίως σε όσους έχουν χωμάτινες ανησυχίες θα βρεθεί με όλη την off-road γκάμα της, με τους οπαδούς του Supermotard να έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά το SM 700.

O Florian Kecht, Managing Director της ΚΤΜ ανέφερε: "Μετά από κάποια χρόνια απουσίας, το Pierer Group ως όμιλος επιστρέφει στην EICMA. Είμαστε βέβαιοι ότι η γκάμα μοτοσυκλετών και οι νέες τελευταίες τεχνολογίες μας θα συναρπάσουν το κοινό”.

Έξυπνες κάμερες – Νέος διαγωνισμός με μικρότερο προϋπολογισμό, σιγή ιχθύος για λάθος ενδείξεις στην πιλοτική φάση

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προκήρυξε νέο διαγωνισμό μετά την ακύρωση του πρώτου λόγω προσφυγών
camera
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

15/6/2026

Ο νέος διαγωνισμός γίνεται “για τη σύναψη μεικτής σύμβασης προμήθειας και παροχής υπηρεσιών για την Προμήθεια, εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση δικτύου Καμερών Καταγραφής Παραβάσεων Κ.Ο.Κ.” και έχει συνολικό προϋπολογισμό 44.055.805 ευρώ, ενώ το κριτήριο κατακύρωσης θα είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας-τιμής.

Το αντικείμενό του τώρα αφορά μόνο τις 1.000 σταθερές κάμερες που πρόκειται να αναπτυχθούν σε σταθερά σημεία ανά τη χώρα και όλα τα συμπαραμαρτυρούντα τους: βάσεις στήριξης, ηλεκτρολογική εγκατάσταση, δικτύωση, συντήρηση, εκπαίδευση αστυνομικών στη χρήση τους. Δεν περιλαμβάνει δηλαδή τις κινητές κάμερες που θα μπουν σε λεωφορεία, οι οποίες πιθανότατα θα ανατεθούν σε διαφορετικό διαγωνισμό.

Ο νέος διαγωνισμός θέτει ως καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση προσφορών την 27η Ιουλίου 2026 και την ηλεκτρονική τους αποσφράγιση την 28η Ιουλίου, ωστόσο προβλέπει σχεδόν το μισό κόστος από πριν και η αιτία είναι η αφαίρεση του όρου προαίρεσης, δηλαδή της δυνατότητας επέκτασης της παραγγελίας σε μετέπειτα χρόνο. Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο λόγος που δεν ενσωματώθηκε ξανά η προαίρεση είναι πως δεν μπορούν να είναι γνωστές εκ των προτέρων οι τεχνικές προδιαγραφές που θα ισχύουν σε μερικά χρόνια, έτσι η κυβέρνηση δεν ήθελε να δεσμευτεί με ένα πακέτο συγκεκριμένων προδιαγραφών που ενδεχομένως να έχει ξεπεραστεί ή βελτιωθεί ως την επόμενη προμήθεια.

Θυμίζουμε πως ο πρώτος διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί ματαιώθηκε στα τέλη Μαΐου μετά από αρκετές προσφυγές εταιρειών που επικαλούνταν είτε ασαφείς τεχνικές προδιαγραφές ή υπονοούσαν φωτογραφικό διαγωνισμό που πρακτικά περιέγραφε τα προϊόντα ενός συγκεκριμένου κατασκευαστή.

Στο μεταξύ η επικαιρότητα έχει γεμίσει από δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο που μιλούν για τεράστιο ποσοστό λανθασμένων καταγραφών από τις “έξυπνες” κάμερες. Με εκτιμήσεις για αστοχία σε πάνω από 90% των βεβαιωμένων παραβάσεων, τα σχετικά δημοσιεύματα επικαλούνται αστυνομικές πηγές, γεγονός που κάνει ιδιαίτερα ανησυχητικό το όλο ζήτημα καθώς, από τη στιγμή που οι κάμερες θα έχουν δικτυωθεί ως προβλέπεται, θα λειτουργούν αυτόνομα. Αυτό σημαίνει πως όποιοι δεχτούν κλήση για παράβαση που κρίνουν πως ήταν λανθασμένη, θα πρέπει να πληρώσουν το πρόστιμο και να προσφύγουν κατά της καταγραφής, γεγονός που μπορεί να πλημμυρίσει τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στην παρούσα φάση, οι λιγοστές κάμερες που έχουν εγκατασταθεί πιλοτικά δεν υποστηρίζονται από σέρβερς τεχνητής νοημοσύνης, αλλά τα ευρήματά τους περνούν από την κλασική μέθοδο, έλεγχο από αστυνομικό. Προφανέστατα όμως δεν υπάρχουν αρκετοί αστυνομικοί να τσεκάρουν τι κατέγραψε κάθε μια από τις κάμερες που διαφημίζονται πως θα πιάνουν χιλιάδες παραβάτες κάθε μέρα.