PIERER Mobility και CFMOTO ενισχύουν τη συνεργασία τους

Επέκταση της κοινοπραξίας στην Κίνα - Αύξηση μεριδίου της CFMOTO στην εισηγμένη Pierer Mobility 
KTM & CFMOTO
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/7/2023

Η PIERER Mobility, ο κορυφαίος κατασκευαστής μηχανοκίνητων δικύκλων στην Ευρώπη, και η CFMOTO, ενισχύουν τη συνεργασία τους στους τομείς της στρατηγικής προϊόντων, της ανάπτυξης καθώς και της εκβιομηχάνισης. 

Τον Ιανουάριο του 2023, η KTM ανέλαβε τη διανομή των μοτοσυκλετών CFMOTO στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία, την Ισπανία και τη Μεγάλη Βρετανία. Ο όμιλος αξιοποιεί την άριστη οργάνωση των πωλήσεών του σε αυτές τις αγορές, ενώ η παραγωγική ικανότητα πρόκειται να αυξηθεί από 50.000 μονάδες που είναι σήμερα σε 100.000 μονάδες.

"Η PIERER Mobility και η CFMOTO συνεργάζονται εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια. Η CFMOTO είναι ο συνεργάτης μας στην παραγωγή και τις πωλήσεις των μοτοσυκλετών KTM στην Κίνα, και τα τελευταία χρόνια έχει επεκτείνει τις δυνατότητες και την αλυσίδα εφοδιασμού της για να καλύψει αυτή την ανάγκη", λέει ο Hubert Trunkenpolz, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της PIERER Mobility. "Συνεργαζόμαστε άψογα. Γνωρίζουμε την οικογένεια Lai ως πλειοψηφικό μέτοχο της CFMOTO για περισσότερα από δέκα χρόνια. Η εντατικοποίηση της κοινοπραξίας και η συνεργασία στους τομείς της στρατηγικής προϊόντων, της ανάπτυξης προϊόντων, της εκβιομηχάνισης και των πωλήσεων είναι μια περαιτέρω εξέλιξη της σταθερής συνεργασίας μας, και ένα ακόμη βήμα για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε την αυξανόμενη ζήτηση της αγοράς στην Κίνα και την περιοχή της Ασίας, καθώς και παγκοσμίως."

Ως ένδειξη της εμβάθυνσης της συνεργασίας, η CFMOTO αυξάνει το μερίδιό της στην εισηγμένη στο χρηματιστήριο PIERER Mobility AG σε 2,0 %.

Ετικέτες

Yamaha MT-09 Y-AMT 2024 - Χωρίς μανέτα συμπλέκτη και λεβιέ ταχυτήτων

Κιβώτιο με επιλογή για χειροκίνητες ή πλήρως αυτόματες αλλαγές
Yamaha MT-09 AS
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

25/7/2024

Με το MT-09 Y-AMT η Yamaha γίνεται ο τρίτος Ιάπωνας κατασκευαστής που μπαίνει στον σύγχρονο χορό των ημιαυτόματων-αυτόματων μηχανικών κιβωτιών έπειτα από τις Honda και Kawasaki.

Βέβαια αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία των τριών διαπασών παρουσιάζει αυτοματοποιημένο κιβώτιο αφού για πρώτη φορά το έκανε αυτό το 2005 με το FJR1300 και το σύστημα που ονόμαζε τότε Yamaha Chip Controlled Shift (YCC-S).

Το MT-09 Y-AMT είναι η νέα έκδοση της γυμνής τρικύλινδρης μοτοσυκλέτας της Yamaha, ένα μοντέλο που απευθύνεται σε εκείνους που δεν θέλουν να ασχολούνται με τη μανέτα του συμπλέκτη της μοτοσυκλέτας τους αλλά ούτε και με τον επιλογέα των ταχυτήτων και είναι φυσικά σαφώς πιο προσιτό από αυτό που ήταν το αυτόματο FJR πριν από δύο σχεδόν δεκαετίες.

Yamaha MT-09 Y-AMT 2024

Η τεχνολογία έχει πλέον φτάσει στο σημείο όπου με μικρό σχετικά κόστος η λειτουργία ενός μηχανικού κιβωτίου μπορεί να αυτοματοποιηθεί αυξάνοντας -ή περιορίζοντας, όπως το βλέπει κανείς- την ελευθερία κινήσεων του αναβάτη -μεγαλύτερη ηρεμία πνεύματος από τη μία, μικρότερος έλεγχος από την άλλη. Για να επιτευχθεί αυτό αρκούν δύο μικρά ηλεκτρικά μοτέρ, ένα για τον έλεγχο του συμπλέκτη και ένα για την αλλαγή των σχέσεων.

AMT

Η αυτοματοποίηση του κιβωτίου ισχύει άσχετα από την δύναμη του κινητήρα και την κατηγορία που ανήκει η μοτοσυκλέτα και έτσι ένας από τους μεγαλύτερους φόβους και εμπόδιο για το πέρασμα των αναβατών scooter στις μοτοσυκλέτες γίνεται σιγά-σιγά κομμάτι από το παρελθόν, ενώ μερίδα και από τους παραδοσιακούς μοτοσυκλετιστές θα μπορέσει να εκτιμήσει την μεγαλύτερη ευκολία χρήσης που φέρνει η απουσία της μανέτας του συμπλέκτη, ειδικά στο δύσκολο και απαιτητικό αστικό περιβάλλον.

MT-09 AMT

Το αυτοματοποιημένο μηχανικό κιβώτιο κιβώτιο της Yamaha (διαβάστε περισσότερα εδώ) δεν δίνει καν την επιλογή του λεβιέ των ταχυτήτων -όπως στο FJR- και της μανέτας, με τις αλλαγές να πραγματοποιούνται από τον αναβάτη αποκλειστικά χειροκίνητα από το τιμόνι, με τις άκρες των δακτύλων του με δυο κουμπιά, ή πλήρως αυτόματα εφόσον επιλέξει το mode που επιθυμεί από το δεξί γκριπ. Την πλήρως αυτόματη λειτουργία μπορεί επίσης να την παρακάμψει οποιαδήποτε στιγμή από τα κουμπιά χωρίς να χρειάζεται να κάνει πρώτα την επιλογή.

Yamaha MT-09 Y-AMT 2024

Στην πλήρης αυτόματη λειτουργία ο αναβάτης έχει στη διάθεσή του και το πρόγραμμα "D+" το οποίο "απελευθερώνει τον διάσημο χαρακτήρα του CP3 κινητήρα", σύμφωνα με τη Yamaha.

MT-09 AMT

Η Yamaha δεν ανακοινώνει αλλαγές στην απόδοση του κινητήρα με την ισχύ να παραμένει στους 119 ίππους και τη ροπή στα 9,5 κιλά στις 10.000 και 7.000 σ.α.λ. αντίστοιχα, ούτε στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας της.

MT-09 AMT

Το Yamaha MT-09 Y-AMT θα είναι διαθέσιμο στα χρώματα Tech Black (Μαύρο), Midnight Cyan (γκρι με τυρκουάζ ζάντες) and Icon Blue (Μπλε), ενώ αποκλειστικό στοιχείο στον εξοπλισμό του είναι και το σύστημα ασύρματης ενεργοποίησης και εκκίνησης του μοτέρ, με το κλειδί να μένει στην τσέπη.