Pirelli Diablo Rosso Scooter SC – Φτιαγμένα για αγώνες

Για scooter και mini bikes
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

3/6/2020

H Pirelli εξέλιξε το ελαστικό της Diablo Rosso Scooter με στόχο τις κορυφαίες επιδόσεις εντός πίστας. Μάλιστα, είναι  σχεδιασμένο για αγωνιστική χρήση όχι μόνο σε scooter αλλά και σε mini bike. Ιδιαίτερη μελέτη έχει γίνει τόσο για το κράτημα, όσο και για την συμπεριφορά, δύο παράγοντες που παίζουν βασικό ρόλο κατά την διάρκεια ενός αγώνα. Αντίστοιχα σημαντική όμως είναι και η διάρκεια ζωής, ένας ακόμη τομέας που έχει δοθεί πολύ προσοχή, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις τεχνολογίες που έχουν χρησιμοποιηθεί, στο ακόλουθο δελτίο τύπου της εταιρείας

 

Δελτίο τύπου

 

Το DIABLO ROSSO” SCOOTER SC διαθέτει ειδικά προφίλ και γόμα. Η σχεδίαση του πέλματος προέρχεται από αυτή του DIABLO ROSSO ”SCOOTER, και είναι βελτιστοποιημένη για αγωνιστική χρήση. Είναι ιδανικό για Αγωνιστική χρήση εκτός από scooter και σε Mini Bike (Mini-GP)

Τα κύρια οφέλη του DIABLO ROSSO ’* SCOOTER SC είναι:

• Αγωνιστικό κράτημα (Racing Grip)

• Αγωνιστικός χειρισμός (Racing Handling)

• Ευελιξία χρήσης και συνέπεια απόδοσης

 

Αγωνιστικό κράτημα (Racing Grip): Όταν συμμετέχεις σε αγώνες, η πρόσφυση είναι προτεραιότητα. Το πλαίσιο χρήσης του DIABLO ROSSO ’* SCOOTER SC απαιτεί επίπεδο απόδοσης πολύ πάνω από τις κανονικές συνθήκες του δρόμου και οι προσδοκίες των τελικών χρηστών απαιτούν κορυφαίες επιδόσεις σε όλες τις συνθήκες και σε ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών. Για το λόγο αυτό, η γόμα (σύνθεση του ελαστικού) του DIABLO ROSSO "SCOOTER SC είναι νέα και έχει αναπτυχθεί και εμπνευστεί από τη σειρά DIABLO SUPERCORSA" ° SC.

Ο αγωνιστικός χειρισμός (Racing Handling) του συγκεκριμένου ελαστικού είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά που θα εκτιμηθεί από τους οδηγούς! Θα εκπλήξει η ευελιξία του και η γρήγορη επίτευξη της μέγιστης κλίσης, η ακρίβειά του στην σταθερότητα της γραμμής κατά την κλίση μέσα στην στροφή και η γρήγορη αλλαγή κατεύθυνσης από μια στροφή στην επόμενη. Μαζί με τη σταθερότητα στην ευθεία, στην επιτάχυνση και το φρενάρισμα, ο αγωνιστικός χειρισμός του ελαστικού προέρχεται από τα συνδυασμένα χαρακτηριστικά του προφίλ και της γόμας (δομής).

Ευελιξία και συνέπεια: Το να είσαι ο ταχύτερος στην αρχή του αγώνα ή για μερικούς γύρους δεν αρκεί. Αν θέλετε να κερδίσετε τον αγώνα, πρέπει να είστε ο γρηγορότερος για ολόκληρο τον αγώνα: αυτό είναι το σπουδαίο μάθημα που μάθαμε στο WSBK που έγινε ένα είδος κυρίαρχου θέματος (Leitmotif) σε όλες τις εξελίξεις μας. Η εξαιρετική απόδοση πρέπει να αντέξει σε ολόκληρο τον αγώνα και όχι μόνο σε στεγνές επιφάνειες όπου το Pirelli είναι σημείο αναφοράς για όλους τους αγωνιζόμενους, αλλά και στο βρεγμένο, προσφέροντας μια ισχυρή αίσθηση προβλεψιμότητας. Αυτή η ευελιξία και η συνοχή της απόδοσης παρέχονται από συνδυασμό υλικών και σχεδιασμού μοτίβου πέλματος.

Τα κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά του DIABLO ROSSO ’* SCOOTER SC είναι:

- Πλήρης Χημική ένωση μαύρου άνθρακα (carbon-black), για γρήγορη προθέρμανση, κορυφαία πρόσφυση και αντοχή

- Αγωνιστικό Προφίλ, για ευελιξία στο χειρισμό

- Ειδική πατενταρισμένη σχεδίαση πέλματος Flash, για ελάχιστη φθορά και αποστράγγιση νερού.

Χημική ένωση

Η χημική ένωση τόσο του εμπρός όσο και του πίσω ελαστικού, μοιάζει πολύ με εκείνη του DIABLO '' SUPERCORSA SC2. Η μαλακή γόμα πλήρους μαύρου άνθρακα (carbon-black), αναμεμιγμένη με χαμηλό θερμο-πλαστικό πολυμερές, και την ενσωμάτωση ειδικών ρητινών, ενισχύουν την ευελιξία του ελαστικού σε διαφορετικές συνθήκες ασφάλτου και παρέχουν λειτουργία σε ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών.

Η μαλακή αυτή γόμα προσαρμόζετε στην υφή της ασφάλτου με μεγάλη αποτελεσματικότητα και προσφέρει μια τεράστια πρόσφυση και μεγάλη εμπιστοσύνη κατά το πλάγιασμα.

Η εξαιρετική πρόσφυση αποτρέπει επίσης το ελαστικό από το φαινόμενο μικρο-ολίσθησης, το οποίο μειώνει τόσο το σχίσιμο όσο και τη διαδικασία φθοράς, παρέχοντας έτσι τη συνέπεια της απόδοσης σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του ελαστικού.

Η χρήση θερμαινόμενων κουβερτών στα ελαστικά είναι ευρέως διαδεδομένη στους αγώνες και η χρήση τους στα DIABLO ROSSO '"SCOOTER SC συνιστάται ιδιαίτερα για καλύτερη σταθερότητα πίεσης, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό: τα χαρακτηριστικά γρήγορης προθέρμανσης του συγκεκριμένου ελαστικού και το ευρύ φάσμα του στη θερμοκρασία λειτουργίας το καθιστά την τέλεια επιλογή για οποιαδήποτε χρήση.

 

Προτεινόμενη ελάχιστη πίεση για συνθήκες αγώνων
 
Cold pressure [psi]
Hot pressure (with warmers) [psi]
Εμπρός 100/90-12
15-17 (1,03-1,17)
18-20 (1,20-1,37)
Πίσω 120/80-12
16-18 (1,10-1,24)
20-22 (1,37-1,51)

 

 

 

MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας

Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώνουν τέλη μόνο για όσους μήνες κινούν το όχημα, και κατόπιν θα το θέτουν σε ακινησία
motomag MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

1/5/2024

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν πλέον μέσω της πλατφόρμας MyCar της ΑΑΔΕ, να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, με την πλατφόρμα να τους δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουν ταυτόχρονα σε άρση ακινησίας.

Το ποσό το οποίο θα πληρώσουν εξαρτάται από τους μήνες που θα επιλέξουν να κυκλοφορούν το όχημα τους. Για έναν μήνα θα πληρώσουν το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12, για 4 μήνες τα 4/12 και ούτω καθεξής.

Το δικαίωμα άρσης ακινησίας χορηγείται μόνο μία φορά εντός του έτους, ενώ όταν λήξει το διάστημα κίνησης για το οποίο έχουν καταβληθεί αναλογικά τέλη κυκλοφορίας, το όχημα θα πρέπει να τεθεί άμεσα σε ψηφιακή ακινησία, αλλιώς θα κληθεί αυτός που έκανε την παρανομία να πληρώσει πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες Ι.Χ. θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα MyCar, κάνοντας χρήση των κωδικών TaxisNet, στην οποία θα συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα στοιχεία του οχήματος.

Αφού προηγηθεί αυτόματος έλεγχος, εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο, υποβάλλεται το αίτημα και στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες θα καταβάλλουν όσα δωδεκατημόρια των ετήσιων τελών κυκλοφορίας αντιστοιχούν στους μήνες της άρσης ακινησίας. Έτσι θα μπορούν να επανατοποθετήσουν τις πινακίδες στα οχήματά τους και να τα κυκλοφορήσουν.

Στην περίπτωση που για παράδειγμα ένας ιδιοκτήτης πληρώσει για δύο μήνες τέλη κυκλοφορίας, θα πρέπει να γνωρίζει ότι μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε χρονικό διάστημα επιθυμεί, για να κάνει άρση ακινησίας ενώ μόλις η λήξει η διάρκεια αυτή θα πρέπει να προχωρήσει σε ψηφιακή ακινησία.

MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας