Πίστα Σερρών: Aπορρίφθηκε η χρηματοδότηση για την καινούρια άσφαλτο

Είπε όχι το Ελεγκτικό Συνέδριο, ψάχνουν άλλη λύση
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

28/4/2020

Αρνητική ήταν η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με την έγκριση της χρηματοδότησης του έργου αναβάθμισης της πίστας των Σερρών, όπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Ματθαίου, πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών. Όπως θυμάστε, το έργο αυτό είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή και υποστηρίχθηκε θερμά από την νέα, με το ποσό για τα έργα αναβάθμισης να ξεπερνά τα 450.000 ευρώ. Ουσιαστικά μιλάμε για καινούρια άσφαλτο στην πίστα και κάποια δευτερεύοντα έργα υποδομών. Τα σχέδια της νέας διοίκησης ήταν (και παραμένουν) πολύ φιλόδοξα για την αναβάθμιση της πίστας, όχι μόνο σε επίπεδο εγκαταστάσεων, αλλά και σε επίπεδο εκδηλώσεων, αφού ήδη είχαν προγραμματίσει διεθνείς αγώνες, οι οποίοι όμως ακυρώθηκαν λόγω του Covid-19.

Παρ΄όλα αυτά, ο κύριος Ματθαίου δήλωσε στο Serrespost πως θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το έργο να ολοκληρωθεί και πως αναζητούν νέους τρόπους για να απελευθερώσουν τους πόρους που έχει στη διάθεσή του ο δήμος. Η έφεση είναι μεν μια από αυτές τις λύσεις, όμως είναι χρονοβόρα και επιπλέον η άρνηση του Ελεγκτικού Συμβουλίου βασίζεται στο σκεπτικό πως το έργο φαίνεται στο φάκελο που κατατέθηκε ως απευθείας χρηματοδότηση του δήμου Σερρών στην Ανώνυμη Εταιρεία που ανήκει η πίστα, κάτι το οποίο νομικά δεν επιτρέπεται. Άρα η έφεση είναι πολύ πιθανόν να απορριφθεί εκ νέου. Η δημιουργία νέου φακέλου είναι φυσικά ακόμα πιο χρονοβόρα, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα. Το σίγουρο είναι πως η πίστα είναι ένας πολύ ισχυρός πόλος έλξης τουριστών (ο κύριος Ματθαίου μίλησε για 5.000 άτομα κατά τη διάρκεια του διεθνούς event που είχε προγραμματιστεί) και οι τοπικές επιχειρήσεις έχουν άμεσο οικονομικό συμφέρον από την επιτυχημένη λειτουργία της. Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του κυρίου Γιώργου Ματθαίου στο Serrepost.gr:

EICMA: SYM Arctic Route - Παγκόσμια προβολή στο ταξίδι του Κωνσταντίνου Μητσάκη με το SYM ADXTG

Στο περίπτερο της SYM Global εκτίθεται το συγκεκριμένο scooter, και η περιγραφή του ταξιδιού με κείμενα και φωτογραφίες
SYM ADXTG - Το ταξίδι του Κ. Μητσάκη προβάλλεται στην EICMA
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/11/2025

Διεθνής αναγνώριση για το επικό ταξιδιωτικό 20.000 χιλιομέτρων του Κωνσταντίνου Μητσάκη που έγινε με SYM ADXTG 400 στον αρκτικό κύκλο, αφού στο περίπτερο της SYM Global στην EICMA αναλύεται το ταξίδι με κείμενα και φωτογραφίες, και εκτίθεται το συγκεκριμένο scooter με το οποίο ο συνεργάτης του ΜΟΤΟ πραγματοποίησε ένα ακόμη επικό ταξιδιωτικό εγχείρημα, από αυτά που μας έχει συνηθίσει, το οποίο διαβάσατε σε συνέχειες στο site του περιοδικού.

Ο Κωνσταντίνος Μητσάκης γράφει: “Νιώθω ιδιαίτερα περήφανος και ευτυχισμένος, αφού είναι η πρώτη φορά που μετά από ένα συναρπαστικό ταξίδι 20.000 χλμ. στους δρόμους της Βόρειας Αμερικής το ταξίδι μου εκτίθεται στην διάσημη έκθεση EICMA στο Μιλάνο. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ελληνική αντιπροσωπεία της SYM Greece και στην SYM Motor Global που με τιμήσανε με αυτή την παγκόσμια διάκριση και αναγνώριση. Επίσης, ευχαριστώ θερμά τους χορηγούς και υποστηριχτές που συμμετείχαν στο ταξιδιωτικό εγχείρημα SYM ARCTIC ROUTE 2025.”

Κάπως έτσι, ένας Έλληνας αναβάτης και η ελληνική αντιπροσωπεία της SYM που πίστεψε σε αυτόν, αναγνωρίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο, δείχνοντας με τον πιο πειστικό τρόπο τις δυνατότητες του νέου scooter της εταιρείας από την Ταϊβάν.