Πλήγμα για το BSB το σημαντικότερο πρωτάθλημα Superbike της Ευρώπης: Χάνει την Bennetts

Η συνεργασία λήγει μετά από σχεδόν μία δεκαετία
bennets
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/1/2026

Η Bennetts μπήκε για πρώτη φορά στο BSB ως κύριος χορηγός της σειράς το 2005 και αποχώρησε το 2008, επιστρέφοντας όμως και πάλι το 2018 που ήταν ο μέγας χορηγός της διοργάνωσης έως και σήμερα.

Η βρετανική εταιρεία με έδρα το Peterborough, ειδικεύεται στις ασφαλίσεις μοτοσυκλετών και ανήκει στον Όμιλο Lucida από τον Μάιο του 2021.

Στις τελευταίες οκτώ σεζόν που η Bennetts ήταν χορηγός του BSB, επτά διαφορετικοί αναβάτες στέφθηκαν πρωταθλητές, με τον Kyle Ryde να είναι ο μόνος που κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αφού κατέκτησε τα πρωταθλήματα των δύο τελευταίων ετών.

Η ασφαλιστική εταιρεία ανακοίνωσε το τέλος της τρέχουσας συμφωνίας της ως μέγας χορηγός του πρωταθλήματος με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναφέρει:

“Μετά από πάνω από μια δεκαετία υποστήριξης, η Bennetts δεν θα συνεχίσει ως κύριος χορηγός του Βρετανικού Πρωταθλήματος Superbike το 2026. Σε εκατοντάδες αγωνιστικά Σαββατοκύριακα, προσφέραμε με υπερηφάνεια χιλιάδες αξέχαστες εμπειρίες στους πελάτες μας. Φέραμε τους οπαδούς πιο κοντά στη δράση από ποτέ και είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για τις αναμνήσεις που βοηθήσαμε να δημιουργηθούν. Το πάθος μας για τους αγώνες παραμένει τόσο ισχυρό όσο πάντα. Η υποστήριξη των αναβατών, των ομάδων και των εκδηλώσεων ήταν πάντα μέρος του DNA μας. Μην εκπλαγείτε λοιπόν αν μας δείτε πολύ σύντομα σε μια πίστα ή σε μια εκδήλωση κοντά σας.

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά την απίστευτη ομάδα της MSV, τους κριτές της Racesafe, τους γιατρούς, τους φωτογράφους, τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τις ομάδες αγώνων με τις οποίες έχουμε συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια. Σας ευχόμαστε μια ασφαλή και επιτυχημένη σεζόν”.

Ο θεσμός του BSB δεν έχει ακόμη εκδώσει δήλωση σχετικά με την αποχώρηση της Bennetts, ούτε έχει ανακοινώσει τον αντικαταστάτη της ως κύριο χορηγό. Το 2026, η BSB θα γιορτάσει την 30ή επέτειό της και η σεζόν ξεκινά επίσημα στις 1-3 Μαΐου στο Oulton Park.

Η κίνηση αυτή δείχνει ότι η Bennetts μετατοπίζει τον τρόπο προβολής της στην αγορά, με πιο ενωτικές και lifestyle δράσεις και όχι με την παραδοσιακή αγωνιστική χορηγία.

Φαίνεται όπως πως κάνει γενικότερα μία στροφή μακριά από το "hardcore" κοινό καθώς στο διάστημα που ήταν ο μεγάλος χορηγός του BSB είχε εξαγοράσει και μία αγγλική ιστοσελίδα για μοτοσυκλέτες, ώστε να προωθεί μόνο τα δικά της πακέτα ασφάλισης. Και αυτή η ιστοσελίδα βρίσκεται επί δύο μήνες σε υπολειτουργία, σε κάτι που μοιάζει με καθολική στροφή της Bennetts μακριά από τον κόσμο της μοτοσυκλέτας. Για όσους παρακολουθούσαν το BSB ή ενημερωνόντουσαν από το αγγλικό site, θα υπάρχουν τώρα αλλαγές που τους επηρεάζουν.

 

Morbidelli SC300 – Εμπλουτίζεται με αλουμινένια κεντρική βαλίτσα χωρίς αλλαγή στην τιμή του

Το SC300 συνδυάζει ένα κορμί ανάλογο 125αριού σκούτερ με τον μεγαλύτερο κινητήρα
Morbidelli SC300
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

9/7/2026

Το σκούτερ της Morbidelli ήρθε ως μια εναλλακτική πρόταση στη δημοφιλέστατη και πολύ απαιτητική κατηγορία των 300-350 κυβικών προτάσσοντας μια διαφορετική λογική από αυτή που κατά βάση χαρακτηρίζει τον ανταγωνισμό του.

Με μαζεμένες διαστάσεις και τροχούς 13 ιντσών μπροστά και πίσω, το SC300 απολαμβάνει τον μονοκύλινδρο 278 κυβικών εκατοστών και 24 ίππων που κίνησε στην προηγούμενη γενιά 300αριών της Piaggio, κατασκευασμένο από τη συνεργάτιδά της στην Κίνα, Zongshen.

sc300

Το σκούτερ είναι καλά εξοπλισμένο με δισκόφρενα της J.Juan, δικάναλο ABS της Bosch, Traction Control, αλλά και αναρτήσεις της ΚΥΒ που του χαρίζουν ανώτερη συμπεριφορά από την πλειοψηφία της κατηγορίας, όπως είδαμε στην οδηγική δοκιμή του.

Επιπλέον, το βασικό πακέτο του SC300 συμπεριλαμβάνει έγχρωμη TFT οθόνη 5 ιντσών, σύστημα Keyless για εκκίνηση χωρίς κλειδί, αποθηκευτικό χώρο για ανοικτό κράνος κάτω από τη σέλα, θερμαινόμενα grips, φωτιζόμενους διακόπτες στο τιμόνι και LED φωτιστικά σώματα.

sc300

Πλέον προσθέτουμε σε αυτά και μια κεντρική βαλίτσα 45 λίτρων της STR, ικανή να χωρέσει full-face κράνος μέσα της, η οποία προσφέρεται χωρίς επιβάρυνση στην τιμή του σκούτερ για περιορισμένο χρονικό διάστημα και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Η λιανική τιμή του Morbidelli SC300 για την ελληνική αγορά είναι 4.100 ευρώ.