Ψηφίστηκε από τη Βουλή η ισοδυναμία των διπλωμάτων!

Αποτελεί πλέον νόμο του ελληνικού κράτους!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

10/3/2021

Μία από τις σημαντικότερες ειδήσεις-εξελίξεις συνέβη πριν από λίγη ώρα, καθώς όπως ενημέρωσε με δελτίο τύπου ο νεοσύστατος ΣΕΜΕ, υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου η ισοδυναμία άδειας οδήγησης αυτοκινήτου (κατηγορία Β) με την άδεια οπδήγησης μοτοποδηλάτου (ΑΜ έως 50 κυβικά) και την άδεια οδήγησης ελαφρού δικύκλου (Α1 έως 125 κυβικά).

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον νέο νόμο του ελληνικού κράτους, επιτρέπεται η οδήγηση μοτοποδηλάτων (κατηγορία διπλωμάτων ΑΜ δηλαδή) από οδηγούς που κατέχουν άδεια οδήγησης αυτοκινήτου (κατηγορία Β) πάνω από έξι χρόνια και έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 27 ετών, όπως προέβλεπε το σχέδιο νόμου που είχαμε δημοσιεύσει πριν από μερικούς μήνες.

Σε ό,τι αφορά τις μοτοσυκλέτες που οδηγούνται με δίπλωμα κατηγορίας Α1, θα μπορούν και αυτές να οδηγούνται εντός Ελλάδας, από κατόχους διπλώματος κατηγορίας Β, εφόσον αυτοί έχουν στην κατοχή τους της άδεια πάνω από έξι έτη, έχουν συμπληρώσει το 27ο έτος της ηλικίας τους και έχουν ολοκληρώσει πέντε ώρες σχετικής εκπαίδευσης.

Να σημειώσουμε ότι αυτό το νέο πλαίσιο που δημιουργείται αποτελεί ένα διαχρονικό αίτημα του ευρύτερου κλάδου των μοτοσυκλετών στην Ελλάδα, ενώ εναρμονίζεται πλέον  με την ευρωπαϊκή οδηγία που ισχύει εδώ και 15 χρόνια! Ήδη πολλές χώρες της Ε.Ε. όπως έχουμε γράψει, το εφαρμόζουν με απόλυτη επιτυχία τα τελευταία χρόνια, με επιβεβαιωμένη την αποτελεσματικότητα του μέτρου και με διαπιστωμένα οφέλη, τόσο στην αστική μετακίνηση όσο και στην οδική ασφάλεια.

Μπορεί να μην εφαρμόστηκαν στο σύνολο οι προτάσεις του ΠΑΣΕΕΕΔ και του ΣΕΜΕ που πρότειναν μικρότερο ηλικιακό όριο και λιγότερα ή και καθόλου υποχρεωτικά εκπαιδευτικά μαθήματα, αλλά παρόλα αυτά δεν παύει να αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη για τον ευρύτερο μοτοσυκλετιστικό στερέωμα στην χώρα μας.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΜΕ, κ. Σωτήρης Χατζίκος, χαιρέτησε την συγκεκριμένη νομοθετική παρέμβαση, με την ακόλουθη δήλωση:

«Ο ΣΕΜΕ στέκεται πάντα αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία που προάγει την αστική κινητικότητα και βελτιώνει την οδική ασφάλεια. Θεωρούμε ότι ο νέος νόμος εισάγει και στην χώρα μας μια ισορροπημένη ρύθμιση στο θέμα των ισοδυναμιών, διευκολύνοντας την πρόσβαση των πολιτών σε ένα προσιτό, αποτελεσματικό και ασφαλές μέσο για την αστική μετακίνησή τους. Είμαστε βέβαιοι ότι, όπως και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι μακροπρόθεσμα ωφελημένοι από αυτή την ρύθμιση θα είναι η αστική κινητικότητα και η οδική ασφάλεια».

 

Brembo - Για πρώτη φορά σε ένα τρίμηνο ο τζίρος ξεπέρασε το ένα δις ευρώ

Πολύ καλά πάνε οι δουλειές για την ιταλική εταιρεία η οποία είδε και πάλι τα έσοδα της να αυξάνονται
motomag Brembo - Για πρώτη φορά σε ένα τρίμηνο τα έσοδα ξεπέρασαν το ένα δις ευρώ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

10/5/2024

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Brembo είδε σε ένα τρίμηνο τον τζίρο της να ξεπερνά το ένα δις ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 4.4% ως προς τα έσοδα της αντίστοιχης περιόδου της περσινής χρονιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιταλικής εταιρείας, στο διάστημα από 1η Ιανουαρίου έως 31η Μαρτίου 2024 τα κέρδη προ φόρων (EBITDA) ανήλθαν σε 176.8 εκατομμύρια ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη έφτασαν τα 75.2 εκατομμύρια ευρώ.

Τα έσοδα βάσει των συγκρίσιμων συναλλαγματικών ισοτιμιών αυξήθηκαν κατά 5,3% σε σχέση με τα αντίστοιχα έσοδα της συγκεκριμένης περιόδου της περσινής χρονιάς, με τον χρηματοοικονομικό δανεισμό να φτάνει τα 529,5 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένος κατά 23,1 εκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με αυτόν της 31ης Μαρτίου 2023.

Brembo - Για πρώτη φορά σε ένα τρίμηνο τα έσοδα ξεπέρασαν το ένα δις ευρώ

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Brembo, Matteo Tiraboschi ανέφερε: “H Brembo ξεκίνησε και το 2024 με θετικά αποτελέσματα, συνεχίζοντας την θετική τάση που υπήρχε και το 2023. Για πρώτη φορά σε ένα μόλις τρίμηνο ξεπεράσαμε το ένα δις ευρώ σε έσοδα. Αυτό το αποτέλεσμα οφείλεται στις αυξημένες σε όγκο πωλήσεις στους βασικούς επιχειρηματικούς μας τομείς και στις κύριες αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε παγκοσμίως.

Συνεχίζουμε να επενδύουμε, ώστε να προωθήσουμε τη στρατηγική παγκόσμιας επέκτασης του Ομίλου μας. Στην Ταϊλάνδη κατασκευάζουμε το πρώτο εργοστάσιο μας το οποίο θα παράγει προϊόντα που αφορούν μόνο τις μοτοσυκλέτες. Με αυτόν τον τρόπο θέτουμε τα θεμέλια για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Brembo στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας”.

Με αυτά τα οικονομικά δεδομένα που βλέπουμε, ένα μόνο είναι το σίγουρο, πως η Brembo διάγει την καλύτερη της περίοδο όσον αφορά την εμπορική της πορεία παγκοσμίως.

Ετικέτες