Red Bull knock Out 2018: Έρχεται στις 10 Νοεμβρίου και ο Robbie Maddison το διαφημίζει ανάποδα! [video]

Στο ποτάμι αντί για την παραλία…
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/10/2018

Ανάποδα προωθεί τον μεγαλύτερο αγώνα σε παραλία ο Robbie Maddison, καθώς προσκαλεί τον κόσμο να προσέξει την κίνηση στα κανάλια της Ολλανδίας! Ο Maddo έβγαλε και πάλι στην κυκλοφορία την KTM 450 SX-F με την οποία είχε κάνει την προετοιμασία για το ένα και μοναδικό Pipe Dream! Τότε που καβάλησε τα κύματα στον Ειρηνικό Ωκεανό, και συγκεκριμένα στην περιοχή «παπάρα» κάνοντας όλο τον κόσμο να παραληρεί με το κατόρθωμα αυτό που λίγο έλειψε να του στοιχήσει την ζωή. Στα αρχικά βήματα, όταν πειραματιζόταν με τα πέδιλα και όλα όσα χρειαζόταν για να σερφάρει με ασφάλεια, είχε πνίξει τουλάχιστον σαράντα φορές το τετράχρονο KTM σπαταλώντας ώρες για να βγάλει το θαλασσινό νερό από τον κινητήρα και να συνεχίσει τις δοκιμές, μέχρι που άλλαξε σε δίχρονα KTM 250 SX που έχουν πολύ πιο γρήγορη «ανάρρωση».

Τότε ήταν το σχήμα των πέδιλων και ο αριθμός των πτερυγίων στο πίσω ελαστικό που έκαναν την διαφορά, τώρα όμως στα πάντα ήρεμα κανάλια της Χάγης, αυτά έχουν μικρότερη σημασία κι έτσι μπορούσε να επιστρατευθεί η μοτοσυκλέτα με την οποία ξεκίνησε να κάνει τα πρώτα του βήματα στο νερό! Για να προκαλέσει το ενδιαφέρον του κόσμου λοιπόν, γύρω από τον αγώνα στην παραλία της Χάγης που φέτος εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του World Enduro Super Series (WESS) ο Maddo μπήκε στα κανάλια της Ολλανδίας, ένα από τα δυνατά χαρακτηριστικά της Ολλανδικής πρωτεύουσας, ξεκινώντας την πρόκληση του ενδιαφέροντος.

Περίπου επτακόσιοι αναβάτες θα στηθούν στην παραλία για μία μαζική εκκίνηση στις 10 Νοεμβρίου, και θα ξεχυθούν σε μία τεράστια φαρδιά ευθεία με μήκος 2 χιλιομέτρων πριν στρίψουν όλοι μαζί ξεκινώντας τα άλματα που φέρουν ονόματα όπως Γκοτζίλα, Τείχος, κτλ… Ένα μεγάλο κομμάτι από το δεύτερο μισό της πίστας, πρόκειται να είναι σκεπασμένο και θα αποκαλυφθεί στο τέλος, έτσι ώστε να αποτελεί έκπληξη για όλους τους αναβάτες, ενώ θα υπάρχουν και εναλλακτικές διαδρομές με bonus επιλογής, σε έναν σκηνικό που θυμίζει κανονικό παιχνίδι και ο στόχος είναι να γίνει πιο διασκεδαστικό για τους θεατές, παρά για τους ίδιους του αγωνιζόμενους:

 

Έξυπνες κάμερες – Νέος διαγωνισμός με μικρότερο προϋπολογισμό, σιγή ιχθύος για λάθος ενδείξεις στην πιλοτική φάση

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προκήρυξε νέο διαγωνισμό μετά την ακύρωση του πρώτου λόγω προσφυγών
camera
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

15/6/2026

Ο νέος διαγωνισμός γίνεται “για τη σύναψη μεικτής σύμβασης προμήθειας και παροχής υπηρεσιών για την Προμήθεια, εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση δικτύου Καμερών Καταγραφής Παραβάσεων Κ.Ο.Κ.” και έχει συνολικό προϋπολογισμό 44.055.805 ευρώ, ενώ το κριτήριο κατακύρωσης θα είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας-τιμής.

Το αντικείμενό του τώρα αφορά μόνο τις 1.000 σταθερές κάμερες που πρόκειται να αναπτυχθούν σε σταθερά σημεία ανά τη χώρα και όλα τα συμπαραμαρτυρούντα τους: βάσεις στήριξης, ηλεκτρολογική εγκατάσταση, δικτύωση, συντήρηση, εκπαίδευση αστυνομικών στη χρήση τους. Δεν περιλαμβάνει δηλαδή τις κινητές κάμερες που θα μπουν σε λεωφορεία, οι οποίες πιθανότατα θα ανατεθούν σε διαφορετικό διαγωνισμό.

Ο νέος διαγωνισμός θέτει ως καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση προσφορών την 27η Ιουλίου 2026 και την ηλεκτρονική τους αποσφράγιση την 28η Ιουλίου, ωστόσο προβλέπει σχεδόν το μισό κόστος από πριν και η αιτία είναι η αφαίρεση του όρου προαίρεσης, δηλαδή της δυνατότητας επέκτασης της παραγγελίας σε μετέπειτα χρόνο. Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο λόγος που δεν ενσωματώθηκε ξανά η προαίρεση είναι πως δεν μπορούν να είναι γνωστές εκ των προτέρων οι τεχνικές προδιαγραφές που θα ισχύουν σε μερικά χρόνια, έτσι η κυβέρνηση δεν ήθελε να δεσμευτεί με ένα πακέτο συγκεκριμένων προδιαγραφών που ενδεχομένως να έχει ξεπεραστεί ή βελτιωθεί ως την επόμενη προμήθεια.

Θυμίζουμε πως ο πρώτος διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί ματαιώθηκε στα τέλη Μαΐου μετά από αρκετές προσφυγές εταιρειών που επικαλούνταν είτε ασαφείς τεχνικές προδιαγραφές ή υπονοούσαν φωτογραφικό διαγωνισμό που πρακτικά περιέγραφε τα προϊόντα ενός συγκεκριμένου κατασκευαστή.

Στο μεταξύ η επικαιρότητα έχει γεμίσει από δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο που μιλούν για τεράστιο ποσοστό λανθασμένων καταγραφών από τις “έξυπνες” κάμερες. Με εκτιμήσεις για αστοχία σε πάνω από 90% των βεβαιωμένων παραβάσεων, τα σχετικά δημοσιεύματα επικαλούνται αστυνομικές πηγές, γεγονός που κάνει ιδιαίτερα ανησυχητικό το όλο ζήτημα καθώς, από τη στιγμή που οι κάμερες θα έχουν δικτυωθεί ως προβλέπεται, θα λειτουργούν αυτόνομα. Αυτό σημαίνει πως όποιοι δεχτούν κλήση για παράβαση που κρίνουν πως ήταν λανθασμένη, θα πρέπει να πληρώσουν το πρόστιμο και να προσφύγουν κατά της καταγραφής, γεγονός που μπορεί να πλημμυρίσει τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στην παρούσα φάση, οι λιγοστές κάμερες που έχουν εγκατασταθεί πιλοτικά δεν υποστηρίζονται από σέρβερς τεχνητής νοημοσύνης, αλλά τα ευρήματά τους περνούν από την κλασική μέθοδο, έλεγχο από αστυνομικό. Προφανέστατα όμως δεν υπάρχουν αρκετοί αστυνομικοί να τσεκάρουν τι κατέγραψε κάθε μια από τις κάμερες που διαφημίζονται πως θα πιάνουν χιλιάδες παραβάτες κάθε μέρα.