Ρεκόρ σούζας με Indian FTR 1200

Με 209km/h!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

26/8/2019

Ο Αμερικάνος αναβάτης Cecil "Bubba" Myers κατάφερε να καταρρίψει το ρεκόρ ταχύτητας σούζας στα 1.600 μέτρα (ένα μίλι) με μοτοσυκλέτα παραγωγής, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σούζας (οι Αμερικάνοι έχουν μια τάση οτιδήποτε που διοργανώνουν να το ονομάζουν παγκόσμιο), πάνω στη σέλα μιας στάνταρ Indian FTR 1200, με τα όργανα μετρήσεων να δείχνουν 131mph (209km/h). Δεν ήταν όμως μόνο αυτό το ρεκόρ που πέτυχε, καθώς αργότερα έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας με σούζα εν κινήσει στα 400 μέτρα και το ρεκόρ ταχύτητας με σούζα από στάση στο ένα μίλι (232,8km/h και 233km/h αντίστοιχα) στην κατηγορία V2 παραγωγής μέχρι 1.350cc.

Η μοτοσυκλέτα του ήταν στην στάνταρ μορφή, με μοναδική παρέμβαση την αφαίρεση του hugger που παίζει και το ρόλο της βάσης της πινακίδας. Ο Bubba είπε πως αυτό αποτελεί την καλύτερη παρουσίαση του FTR στο κοινό, έχοντας πετύχει το συγκεκριμένο κατόρθωμα νικώντας αντιπάλους που είχαν κινητήρες με turbo. "Η μοτοσυκλέτα είναι σε μεγάλο βαθμό στην στάνταρ μορφή της, συγκριτικά με τις υπόλοιπες μοτοσυκλέτες του διαγωνισμού, οπότε το να πετύχει αυτά τα ρεκόρ ταχύτητας δείχνει ότι διαθέτει μεγάλη δυναμική", είπε σε δηλώσεις του ο Myers και συνέχισε λέγοντας: "Το ζύγισμα της μοτοσυκλέτας είναι πραγματικά καλό, αλλά εντυπωσιάστηκα περισσότερο από τον κινητήρα. Η ροπή του είναι πραγματικά εντυπωσιακή και μέσα σε δύο περάσματα ένιωσα απόλυτα άνετα μαζί του."

Benelli TRK 902 Xplorer και Stradale - Πάτησαν Ευρώπη οι δύο εκδόσεις - Πότε έρχονται Ελλάδα

Πρώτη εμφάνιση για τις δύο crossover στο EICMA Riding Fest
Benelli TRK 902 Xplorer και Benelli TRK 902 Stradale
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

11/5/2026

Το Benelli TRK 902 και στις δύο εκδόσεις του, Xplorer και Stradale, βρίσκεται πλέον στην Ευρώπη, ενώ σύντομα θα κάνει το ντεμπούτο του και στην ελληνική αγορά.

Οι δύο εκδόσεις της crossover μοτοσυκλέτας της Benelli ξεκινούν την εμπορική τους πορεία από τη γειτονική Ιταλία όπου έλαβαν μέρος στο EICMA Riding Fest, το event των διοργανωτών της πιο σημαντικής έκθεσης μοτοσυκλέτας στον κόσμο, το οποίο έδωσε την ευκαιρία στο κοινό να οδηγήσει ένα μεγάλο μέρος των μοτοσυκλετών που είδε τον περασμένο Νοέμβρη στο Μιλάνο. Το event πραγματοποιήθηκε στην πίστα του Misano στις 1-3 Μαΐου.

Σύμφωνα και με την ενημέρωση που λάβαμε από την αντιπροσωπεία τόσο το TRK 902 Xplorer και το TRK 902 Stradale θα βρίσκονται σύντομα κοντά μας με την άφιξη των πρώτων μοτοσυκλετών να αναμένεται στην Ελλάδα τον ερχόμενο Ιούλιο ή το αργότερο τον Αύγουστο. 

Περισσότερα για τις δύο μοτοσυκλέτες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.