Off Road Days 2020: Ξεκινούν τα χωμάτινα test rides!

Θα ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

20/10/2020

Η ΚΤΜ SEE ανακοίνωσε τα φετινά Off Road Days, τα οποία θα διοργανωθούν σε όλη την Ελλάδα και θα δώσουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να οδηγήσουν τα χωμάτινα μοντέλα των KTM και Husqvarna του 2021!

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις ημερομηνίες και τα μέρη της διοργάνωσης, καθώς και για τον τρόπο και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, μπορείτε να βρείτε στο δελτίο τύπου που ακολουθεί:

 

Δελτίο τύπου

OFFROAD DAYS 2020: ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΗΜΑΔΙ ΣΟΥ ΣΤΟ ΧΩΜΑ

ΦΕΤΟΣ Η KTM SEE ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ 6 ΜΟΝΤΕΛΑ ENDURO ΚΑΙ MOTOCROSS

 

Μην αργείς. Δήλωσε συμμετοχή σε ένα από τα 9 φετινά ραντεβού OFFROAD DAYS ανά την Ελλάδα και γίνε ο πρώτος που θα οδηγήσει τα μοντέλα του 2021

Από τη Ζήρεια στις 18 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει το φετινό οδοιπορικό των OFFROAD DAYS, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 22 Νοεμβρίου στα Τρίκαλα. Μέχρι τότε οι 6 διαθέσιμες μοτοσυκλέτες των test ride θα έχουν οδηγηθεί σε Σέρρες, Φλώρινα, Καβάλα, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Χανιά.

Οι κορυφαίες Αυστριακές εταιρίες στις χωμάτινες κατηγορίες αξιοποιούν εδώ και πολλά χρόνια την τεχνογνωσία που έχoυν αποκτήσει στο υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο κατασκευάζοντας κορυφαίες μοτοσυκλέτες για τους λάτρεις της οδήγησης στο χώμα. Η σειρά των νέων μοντέλων του 2021 έχει να επιδείξει αλλαγές στους κινητήρες, στις αναρτήσεις και στην εμφάνιση.

KTM ENDURO
EXC 300 & 150 TPI
Το KTM 300 EXC TPI είναι το κορυφαίο μοντέλο της δίχρονης γκάμας. Η τεχνολογία TPI επανέφερε στο προσκήνιο τους δίχρονους κινητήρες και έχει επεκτείνει τις δυνατότητές τους, όσον αφορά την απόδοση, την παροχή ισχύος και την αίσθηση κατά την οδήγηση, την ίδια στιγμή που πληροί τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ρύπων. Τα πλεονεκτήματα στην πράξη σχετίζονται με το ότι δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε για τις καιρικές συνθήκες και το υψόμετρο, είτε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, είτε στην enduroβόλτα με φίλους.
Για το 2021 το KTM 150 EXC TPI είναι εξοπλισμένο με νέο χυτό έμβολο (αντί για σφυρήλατο), το οποίο προσφέρει καλύτερη και πιο ομαλή απόδοση.
Μοντέλα διαθέσιμα για Test Ride

KTM
KTM 150 EXC TPI
KTM 300 EXC TPI
KTM 250 EXC-F

HUSQVARNA
HUSQVARNA FC250
HUSQVARNA TE250i
HUSQVARNA FE350

Ημερομηνίες & Τόποι Διεξαγωγής:
18 Οκτωβρίου Ζήρεια – KTM SOUTH EAST EUROPE (210 5540640)
24 Οκτωβρίου Σέρρες – ΔΕΛΤΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ (2311 824700)
25 Οκτωβρίου Φλώρινα – ΔΕΛΤΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ (2311 824700) & ΜΟΤΟ ΠΛΑΚΕΤΑΣ (24630 53474)
31 Οκτωβρίου Καβάλα – ΜΟΤΟ ΤΕΑΜ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ (2510 836375)
1 Νοεμβρίου Ξάνθη – ΔΡΑΜΟΝ (25410 84555)
7 Νοεμβρίου Θεσσαλονίκη – ΜΑΚΙΝΑ (2310 553035) & MOTOACTION (2310 9881 89)
14 Νοεμβρίου Χανιά Κρήτης – Η&Κ ΑΕΒΕ (2810 330870)
15 Νοεμβρίου Ηράκλειο Κρήτης - Η&Κ ΑΕΒΕ (2810 330870)
22 Νοεμβρίου Τρίκαλα - ΣΙΩΚΗΣ ΜΟΤΟ (24310 35045)

Όροι συμμετοχής :
Οι αναβάτες να έχουν την κατάλληλη ενδυμασία offroad και εξοπλισμό (κράνος, γάντια, μπότες, θώρακα κ.λπ.).
Οι αναβάτες πρέπει να είναι άνω των 15 ετών, και μέχρι την ηλικία των 18 θα πρέπει να συνοδεύονται από γονέα ή κηδεμόνα (έγγραφη συναίνεση κηδεμόνα).
Οι αναβάτες (εάν συνοδεύονται ο γονέας ή ο κηδεμόνας) θα πρέπει να υπογράψουν τη σχετική Δήλωση Παραλαβής και Αποποίησης.
Η σχεδιασμένη διαδρομή θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τους συμμετέχοντες στα KTM OFFROAD DAYS με τις μοτοσυκλέτες των test rides.

Εκνευρισμός στον North West 200: Ο Peter Hickman καταγγέλλει ευνοϊκή μεταχείριση Michael Dunlop

Απειλεί πως δεν θα ξανά τρέξει μετά την ακύρωση ποινής του Michael Dunlop
Εκνευρισμός στον North West 200: Ο Peter Hickman καταγγέλλει ευνοϊκή μεταχείριση Michael Dunlop Απειλεί πως δεν θα ξανά τρέξει μετά την ακύρωση ποινής του Michael Dunlop  Ένα περιστατικό στο δεύτερο αγώνα των Superbikes επισκίασε μια από τις καλύτερες αποδόσεις του Michael Dunlop στο North West 200. Ο Dunlop πέρασε το εσάκι του Mather στον πρώτο γύρο του αγώνα Superbike αλλά δεν σταμάτησε όπως ορίζει ο κανονισμός. Ο Hickman συνέχισε επίσης κατευθείαν στο εσάκι, αλλά σταμάτησε στο κουτί του στοπ, όπως όφειλε
Από το

motomag

12/5/2025

Ένα περιστατικό στο δεύτερο αγώνα των Superbikes επισκίασε μια από τις καλύτερες αποδόσεις του Michael Dunlop στο North West 200.

Ο Dunlop πέρασε το εσάκι του Mather στον πρώτο γύρο του αγώνα Superbike αλλά δεν σταμάτησε όπως ορίζει ο κανονισμός. Ο Hickman συνέχισε επίσης κατευθείαν στο εσάκι, αλλά σταμάτησε στο κουτί του στοπ, όπως όφειλε πριν εκκινήσει ξανά.

Αργότερα ο Dunlop έκανε και άλλο λάθος και έχασε περισσότερο χρόνο, αλλά ήταν ακόμα σε θέση να φτάσει τον ομόσταυλο του Hickman, Davey Todd. Ο Βορειοϊρλανδός κατάφερε να περάσει τον Άγγλο αναβάτη στον τελευταίο γύρο και να πάρει την πρώτη του νίκη στην κατηγορία Superbike του North West 200 μετά το 2016.

Αρχικά, στον Dunlop επιβλήθηκε ποινή 10 δευτερολέπτων και κατατάχθηκε τρίτος με διορθωμένο χρόνο. Στη συνέχεια όμως η ποινή ανακλήθηκε, έτσι ο Dunlop ανακηρύχθηκε νικητής. Ο Hickman τερμάτισε τρίτος στον αγώνα, αλλά αρνήθηκε να ανέβει μαζί με τους Dunlop και Todd στο βάθρο μετά τον αγώνα.

Ο Hickman εξέφρασε έντονα την άποψή του για το αποτέλεσμα που θα έπρεπε να έχει προκύψει από τους αγωνοδίκες και δήλωσε: «Είναι πολύ απλό, πρέπει να σταματήσεις στο κουτί του στοπ, να πατήσεις το πόδι σου και να ξεκινήσεις ξανά. Εγώ σταμάτησα στο κουτί του stop και πήγα - όπως πρέπει. Αν δεν το κάνεις αυτό, παίρνεις ποινή 10 δευτερολέπτων, αυτός είναι ο κανόνας

Πραγματικά είναι λίγο λυπηρό το τέλος και συνέβησαν πολλά πράγματα που δεν έπρεπε να είχαν συμβεί, οπότε αυτός θα είναι μάλλον ο τελευταίος μου αγώνας στο North West δυστυχώς. Δεν πρόκειται να είμαστε εδώ και να μας φέρονται με τον τρόπο που μας φέρονται, και οι κανόνες να κάμπτονται για ορισμένους ανθρώπους αλλά όχι για άλλους».

Ο Dunlop, από την πλευρά του, είπε ότι ο λόγος που δεν σταμάτησε στο stop box στον πρώτο γύρο ήταν για λόγους ασφαλείας και ότι δεν απέκτησε πλεονέκτημα με τον ίδιο να δηλώνει “Έχουμε ένα μικρό παράπονο από μερικούς αναβάτες εδώ στο parc ferme σχετικά με το εσάκι του Mather. Σπρωχτήκαμε στο εσάκι: Ο Pete (Peter Hickman) πέρασε πάνω από το γρασίδι, το οποίο ήταν επικίνδυνο και για την ασφάλειά μου πέρασα πάνω από το κράσπεδο, χωρίς να σταματήσω.

Εκνευρισμός στον North West 200: Ο Peter Hickman καταγγέλλει ευνοϊκή μεταχείριση Michael Dunlop Απειλεί πως δεν θα ξανά τρέξει μετά την ακύρωση ποινής του Michael Dunlop  Ένα περιστατικό στο δεύτερο αγώνα των Superbikes επισκίασε μια από τις καλύτερες αποδόσεις του Michael Dunlop στο North West 200. Ο Dunlop πέρασε το εσάκι του Mather στον πρώτο γύρο του αγώνα Superbike αλλά δεν σταμάτησε όπως ορίζει ο κανονισμός. Ο Hickman συνέχισε επίσης κατευθείαν στο εσάκι, αλλά σταμάτησε στο κουτί του στοπ, όπως όφειλε πριν εκκινήσει ξανά.  Αργότερα ο Dunlop έκανε και άλλο λάθος και έχασε περισσότερο χρόνο, αλλά ήταν ακόμα σε θέση να φτάσει τον ομόσταυλο του Hickman, Davey Todd. Ο Βορειοϊρλανδός κατάφερε να περάσει τον Άγγλο αναβάτη στον τελευταίο γύρο και να πάρει την πρώτη του νίκη στην κατηγορία Superbike του North West 200 μετά το 2016. Αρχικά, στον Dunlop επιβλήθηκε ποινή 10 δευτερολέπτων και κατατάχθηκε τρίτος με διορθωμένο χρόνο. Στη συνέχεια όμως η ποινή ανακλήθηκε, έτσι ο Dunlop ανακηρύχθηκε νικητής. Ο Hickman τερμάτισε τρίτος στον αγώνα, αλλά αρνήθηκε να ανέβει μαζί με τους Dunlop και Todd στο βάθρο μετά τον αγώνα. Ο Hickman εξέφρασε έντονα την άποψή του για το αποτέλεσμα που θα έπρεπε να έχει προκύψει από τους αγωνοδίκες και δήλωσε: «Είναι πολύ απλό, πρέπει να σταματήσεις στο κουτί του στοπ, να πατήσεις το πόδι σου και να ξεκινήσεις ξανά. Εγώ σταμάτησα στο κουτί του stop και πήγα - όπως πρέπει. Αν δεν το κάνεις αυτό, παίρνεις ποινή 10 δευτερολέπτων, αυτός είναι ο κανόνας Πραγματικά είναι λίγο λυπηρό το τέλος και συνέβησαν πολλά πράγματα που δεν έπρεπε να είχαν συμβεί, οπότε αυτός θα είναι μάλλον ο τελευταίος μου αγώνας στο North West δυστυχώς. Δεν πρόκειται να είμαστε εδώ και να μας φέρονται με τον τρόπο που μας φέρονται, και οι κανόνες να κάμπτονται για ορισμένους ανθρώπους αλλά όχι για άλλους». Ο Dunlop, από την πλευρά του, είπε ότι ο λόγος που δεν σταμάτησε στο stop box στον πρώτο γύρο ήταν για λόγους ασφαλείας και ότι δεν απέκτησε πλεονέκτημα με τον ίδιο να δηλώνει “Έχουμε ένα μικρό παράπονο από μερικούς αναβά

Ο κανόνας είναι ότι αν περάσεις από το εσάκι, όπως και αν περάσεις από το κουτί του στοπ, σταματάς και πατάς το πόδι σου. Για λόγους ασφαλείας δεν μπορούσα να το κάνω αυτό, δεν μπορούσα να πηδήξω από το γρασίδι στο κουτί του στοπ, ήταν πολύ επικίνδυνο.

Αλλά προφανώς (ο Hickman και ο Todd) έχουν πρόβλημα με αυτό. Όμως δεν απέκτησα πλεονέκτημα, τους πέρασα όλους και κέρδισα τον αγώνα. Αυτό είναι αρκετό για μένα”.

Και πρόσθεσε: “Ο Pete πέρασε και μπήκε μέσα. Οι αναβάτες είναι πολλοί, ξέρεις ότι κάποιος θα πάει ευθεία, δεν μπορείς να αρχίσεις να κάνεις ελιγμούς. Πήρα μια απόφαση- ανέβηκα στο κράσπεδο, αυτός (ο Hickman) ανέβηκε στο κράσπεδο αλλά αποφάσισε να κατέβει, κάτι που ήταν αρκετά επικίνδυνο, νομίζω. Αλλά δεν απέκτησα πλεονέκτημα. Ο κόσμος με προσπέρασε, έκανα άλλο ένα λάθος και δεν βλέπω το λόγο για τον οποίο γίνεται τόσος ντόρος”.

Να προσθέσουμε εδώ πως με τον όρο εσάκι (chicane) αναφερόμαστε σε ένα σύνολο τεχνητών στροφών που προστίθεται στην πίστα για να επιβραδύνει τις μοτοσυκλέτες σε συγκεκριμένα σημεία υψηλής ταχύτητας, ώστε να βελτιωθεί η ασφάλεια των αναβατών.

Ετικέτες